BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Faqe interneti per shitje online

faqe interneti per shitje dhe blerje online

Faqe interneti për shitje online është e ardhmja e biznesit tuaj !
Bos.al të fokusuar në ndërtimin e faqeve të internetit që japin rezultate në shitje. Një faqe e mirë interneti duhet të tërheqë vëmendjen e klientëve tuaj per të shitur produktet që biznesi juaj ofron.

Por si ndikon një faqe interneti në suksesin e shitjeve online? Përse bizneset si të vogla dhe të medhaja kanë fokus kryesor shitjen online? Cilat janë përfitimet dhe koha e kursyer?

Pavarësisht nëse jeni duke filluar ose jeni një markë e njohur, platforma jonë profesionale ndihmon biznesin tuaj të rritet. Ne këtë blog do mund të gjeni disa këshilla kryesore përpara se të merrni vendimin e duhur për të krijuar një faqe interneti per shitje online.

faqe interneti per shitje online

Rritje e zgjeruar e audiencës dhe markës

Për bizneset, blerjet online synojnë tregun lokal, kombëtar dhe ate ndërkombetar. Një faqe interneti per shitje online mund të arrijë një audiencë të madhe dhe një markë të njohur ndërkombëtarisht në vend që të kufizohet në një treg lokal. Shitjet e markës së njohur mund të rriten si rezultat i kësaj metode dhe tipologjie.

Përmirësimi i eksperiencës se konsumatorit/klientit

Klientët mund të kryejnë porosi nga komoditeti i shtëpive të tyre kur navigojnë në internet. Kjo qasje ofron një përvojë të re. Bizneset mund të ofrojnë një përvojë të personalizuar dhe të lehtësuar përmes platformave të mirëpërdorura dhe faqeve moderne të internetit, duke rritur besimin dhe besueshmërinë e konsumatorëve.

shitje dhe blerje online ne faqe interneti

Si ndikon nje Faqe interneti për shitje online?

 1. Rritja e efikasitetit dhe ulja e kostove
  Përdorimi i një platforme online shpesh sjell një rritje të efikasitetit operacional. Proceset e shitjes, inventari, dhe shërbimi ndaj klientit mund të përmirësohen duke përdorur teknologjinë e internetit. Një rrjedhë e përmirësuar e punës mund të çojë në ulje të kostove operative dhe në rritjen e fitimeve.
 2. Analiza e të Dhënave për Tregun dhe Konsumatori
  Një prej avantazheve më të mëdha të shitjeve online për bizneset është mundësia për të mbledhur dhe analizuar të dhëna me lehtësi. Një faqe interneti e një biznesi mund të përdorë analizat e tregut dhe konsumatorit për të kuptuar preferencat, sjelljet dhe nevojat e konsumatorëve. Kjo informacion mund të përdoret për të personalizuar ofertat dhe strategjitë e marketingut.
 3. Ballafaqimi me Sfidat e Sigurisë dhe Privatësisë
  Megjithatë, me avantazhet vijnë edhe sfidat. Bizneset duhet të ballafaqohen me sfida të sigurisë dhe privatësisë kur operojnë online. Menaxhimi i të dhënave të klientëve, siguria e pagesave, dhe mbrojtja nga mashtrimet janë prioritetet që duhet adresuar me kujdes.

Faqe interneti per shitje online – Konkluzioni

faqe interneti per shitje te suksesshme online

Në një botë që vazhdon të evoluojë me shpejtësi. Faqe interneti të cilat ofron shitje dhe blerje online janë bërë një motor i rëndësishëm te rritjeve te bizneseve. Bizneset që dinë të përdorin në mënyrën e duhur këtë paradigmë të tregtisë kanë shanse të mëdha për të arritur suksese dhe për të mbetur konkurrues në tregun global të sotëm.

Business Online Solutions ofron shumëllojshmëri shërbimesh dixhitale për ta dërguar biznesin tuaj në suksesin ku dëshironi!

Për të mësuar më shumë se si të shesësh online kliko këtu.

Për më shumë si ky artikuj klikoni këtu.

Na ndiqni në rrjete sociale:

Facebook | Instagram

Rrjetet Sociale. Si funksionojnë dhe rëndësia në bizneset lokale.

rrjetet sociale

Rrjetet sociale luajnë një rol tejet të rëndësishëm në ditët e sotme. Ato janë platforma online për lidhjen, për ndarjen e përvojave dhe shkëmbimin e informacionit në një komunitet global të përbashkët.
Rrjetet sociale i referohen përdorimit të faqeve të mediave sociale. Me qëllimin për të qëndruar të lidhur me miqtë, familjen, kolegët ose klientët. Rrjetet sociale mund të kenë një qëllime sociale, biznesi ose të ndërthurura bashkë nëpërmjet sajteve si Instagram, LinkedIn, Facebook etj.

Si funksionojnë rrjetet sociale?

rrjetet sociale

Rrjetet sociale përfshijnë zhvillimin dhe mirëmbajtjen e marrëdhënieve personale dhe të biznesit duke përdorur teknologjinë. Kjo arrihet përmes perdorimeve të rrjeteve sociale si Instagram, LinkedIn, Facebook apo platforma të tjera të ndryshme.

Ne po jetojmë në epokën digjitale. Gjithcka është thjesht një kërkim në Google dhe një klikim larg. Platforma të ndryshme sjellin përdorues të ndryshëm. C’do të thotë kjo ? Sipas disa studimeve të shumta rreth kësaj cështje – është arritur në konkluzionin që platforma të ndryshme kanë përdorues të ndyshëm përsa i përket grupmoshave të ndryshme, gjinive të ndryshme apo dhe bizneseve të ndryshme. Këto platforma lejojnë njerëzit dhe korporatat të lidhen me njëri-tjetrin. Në mënyrë që të mund të postojnë foto dhe video të ndryshme, mund të ndajnë informacione, ide dhe mesazhe.

Si klasifikohen rrjetet sociale?

1. Miq dhe Familjarë

rrjet social instagram

Anëtarët e familjes dhe miqtë mund të rilidhen dhe të mbeten të lidhur përmes faqeve personale të rrjeteve sociale si Instagram, Facebook etj. Ata mund të ndajnë foto dhe përditësime të statuseve në ngjarje të përditshme ose të rëndësishme të jetës. Njerëzit gjithashtu mund të lidhen me individë të panjohur që ndajnë të njëjtat interesa, qëllime ose përvoja.

2. Për Bizneset

Bizneset zakonisht përdorin rrjetet sociale për të rritur njohjen e markës dhe për të inkurajuar besnikërinë ndaj markës. Marketingu digjital i mediave sociale ndihmon në promovimin e zërit dhe përmbajtjes së një marke. Mund të ndihmojë që një kompani të jetë më e aksesueshme dhe më e spikatur për klientët e rinj dhe ekzistues.

linkedin rrjetet sociale

3. Platforma kryesore të rrjeteve sociale

rrjetet sociale facebook

Facebook është një rrjet social që lejon përdoruesit të lidhen me njerëz, biznese dhe organizata. Ata mund të postojnë përditësime dhe t’u përgjigjen postimeve të të tjerëve. Ata mund të ndajnë fotografi dhe lidhje me përmbajtjen në internet. Përdoruesit mund të bisedojnë drejtpërdrejt dhe të ngarkojnë dhe ndajnë video.

Rrjetet sociale – Avantazhet dhe disavantazhet.

Nr.AvantazhetDisavantazhet
1.Rrjetet sociale na lejojnë të krijojmë dhe të qëndrojmë në kontakt me familjen dhe miqtë që distanca dhe lidhjet e humbura përndryshe do t’i ndalonin.Rrjetet sociale mund të lehtësojnë përhapjen e dezinformatave për individë dhe kompani.
2.Njerëzit gjithashtu mund të lidhen me individë të panjohur që ndajnë të njëjtat interesa dhe krijojnë marrëdhënie të reja.Keqinformimi. Kjo u bë gjithnjë e më e përhapur pas vitit 2012. Një studim zbuloi se keqinformimi ka 70% më shumë gjasa se informacionet zyrtare nëpër i
3.Rrjetet sociale gjithashtu u mundësojnë kompanive të lidhen me klientët e rinj dhe ekzistues.Aspekti anonim i marrëdhënieve personale të reja kërkon kujdes të vecantë
4.Kompanitë mund të krijojnë, promovojnë dhe rrisin autencitetin e markës përmes mediave sociale dhe marketingut digjital. Bizneset kanë nevojë për shumë ndjekës përpara se një fushatë marketingu në media sociale të fillojë të gjenerojë një kthim pozitiv nga investimi (ROI). (Për një kthim të investimit sa më të shpejtë klikoni këtu)
5.Kompanitë mund të përfitojnë nga komentet dhe komentet e klientëve që promovojnë produkte, shërbime dhe marka. Sa më shumë klientë të postojnë për një kompani, aq më i vlefshëm mund të bëhet autoriteti i markës.Ndikimi i dëmshëm i dezinformatave mund të krijojë një stres për departamentin e marrëdhënieve me publikun (PR) të një kompanie.
6.Rrjetet sociale mund të ndihmojnë në krijimin e një marke si legjitime, të besueshme dhe të besueshme.Kostot për reklamimin dhe zhvillimin e profileve të korporatës ndonjëherë mund të jenë të larta.
(Për një kthim të investimit sa më të shpejtë klikoni këtu)

Për më shumë si ky artikuj klikoni këtu.

Na ndiqni në rrjete sociale:

Facebook | Instagram

Cfarë është SEO (Search Engine Optimization)

cfare eshte SEO

Cfarë është SEO (Search Engine Optimization).
SEO është një fushë e rëndësishme në botën e marketingut dhe ndërtimit të faqeve të internetit.

Cfarë është SEO

Strategjitë dhe Praktikat

SEO ka të bëjë me strategjitë dhe praktikat që përdoren për të bërë një faqe të internetit më të dukshme dhe të kuptueshme për motorët e kërkimit. Për të arritur këtë, përdoret një gamë e gjerë e teknikave duke përfshirë përmirësimin e përmbajtjes, përdorimin e fjalëve kyçe(Kewords), ndërtimin e linqeve të jashtme dhe të brëndshme(External dhe Internal Link Buildings), dhe shumë të tjera.

Cfarë është SEO dhe përse nevojitet

SEO ka një rëndësi të madhe për faqet e internetit për shkak të disa arsyesh thelbësore:

 1. Rritja e Vizibilitetit: SEO përmirëson pozicionin e faqes suaj në rezultatet e kërkimit, duke rritur kështu mundësinë që përdoruesit të klikojnë në faqen tuaj.
 2. Trafiku i Cilësuar: SEO ndihmon në rritjen e trafikut dhe pozicionimit në pjesën organike te kërkimit në Google. Duke përdorur fjalë kyçe të rëndësishme dhe duke optimizuar përmbajtjen e tyre.
 3. Përmirësimi i Experiencës së Përdoruesit: Aspekti i optimizimit të faqes suaj për motorët e kërkimit përfshin përmirësimin e përmbajtjes, strukturës së faqes dhe shpejtësisë së ngarkimit. Të gjitha këto kanë një impakt pozitiv në përvojën e përdoruesit dhe cilësisë së SEO-s.
 4. Konkurrenca dhe Ndalimi i Humbjes së Vizitorëve: Nëse faqja juaj nuk është e optimizuar, mund të humbni trafik ndaj konkurrentëve të optimizuar mirë.
 5. Ndikimi në Rezultatet Lokale: Për bizneset lokale, një strategji e mirë e SEO ndihmon në përmirësimin e rezultateve lokale të kërkimit. Kjo është shumë e rëndësishme për tërheqjen e klientëve lokalë.
 6. Rritja e Besueshmërisë: Faqet që shfaqen lart në rezultatet e kërkimit zakonisht perceptohen si më të besueshme nga përdoruesit. SEO ndihmon në ndërtimin e një imazhi të besueshëm për faqen tuaj.
 7. Rritja e Klikimeve dhe Konversioneve: Duke përmirësuar përmbajtjen dhe eksperiencën e përdoruesit, SEO mund të ndikojë në rritjen e klikimeve dhe në rritjen e mundësive që vizitorët të konvertohen në klientë.

Për shkak të këtyre arsyeve, SEO është një pjesë e pazëvendësueshme e strategjisë së marketingut online. Pa dyshim është një investim i rëndësishëm për të arritur suksesin e dëshiruar në rënditje, trafik dhe klikime.

Cfarë është SEO (Search Engine Optimization) – Ku mund të mësoj më shumë rreth SEO-s

Për të mësuar më shumë për SEO, mund të ndiqni disa hapa dhe burime të mëposhtme:

 1. Filloni me një lexim të kujdesshëm të resurseve themelore mbi SEO. “The Beginner’s Guide to SEO” nga Moz është një burim shumë i mirë për të filluar.
 2. Platforma të tilla si Coursera, Udemy dhe LinkedIn Learning ofrojnë kurse të specializuara mbi SEO. Këto kurse janë të drejtuara nga ekspertë dhe janë të përshtatshme për të ndihmuar në kuptimin e thellë të koncepteve SEO.
 3. Mjete si Google Analytics dhe Google Search Console janë të rëndësishme për të monitoruar dhe analizuar performancën e faqes suaj në motorët e kërkimit.

Certifikata nga organizata të njohura si Google Analytics Individual Qualification (GAIQ) mund të jenë një mënyrë e mirë për të vërtetuar njohuritë tuaja në këtë fushë.

Ndërkohë që e mësoni SEO, mos harroni që kjo është një fushë e ndryshueshme, kështu që është e rëndësishme që të mbani veten të përditësuar me zhvillimet e fundit. Kuptimi i thellë dhe praktika do të ju ndihmojnë të bëheni një ekspert i SEO.

Për më shumë si ky artikuj klikoni këtu.

Na ndiqni në rrjete sociale:

Facebook | Instagram

Faqe instagrami në shitje, cfarë duhët të dini para se ta blini

faqe instagrami në shitje

Shumica prej jush që po lexoni këtë blog ndoshta po mendoni të bleni një faqe Instagrami në shitje për biznesin tuaj me mendimin që nëse e bleni do keni shitje dhe sukses në biznesin që doni të rrisni.

Ne do ju listojmë më poshtë të gjitha arysjet se pse nuk duhet të bleni një faqe Instagrami të përdorur më parë.

Do ju shpjegojmë anët negative që ndoshta si keni ditur kurrë te një Instagram i përdorur.

Ditët e sotme është bërë tend të shikojmë që faqe të ndryshme nxirren në shitje dhe shumicën i blejnë biznese por  cfarë ndodh realisht me këto faqe Instagrami ndoshta se dini dhe ne do ju shpjegojme tani se pse nuk duhet të bleni një faqe Instagrami.

Nëse keni parë një faqe Instagrami në shitje me 20k followers prsh dhe cmimi i kësaj mund të jetë diku te 200$ ne do ju sugjerojmë të mos e blini këtë faqe pasi edhe sikur në rastin më të mirë kjo faqe do ketë super audiencë sapo ju të ndryshoni emër dhe përmbajtje instagrami do ju uli audiencen me 70% por kjo është vetëm maja e ajsbergut të problemeve me një faqe Instagrami të përdorur më parë pasi problemet janë të shumta.

Kjo faqe që po marrim shembull që ju e keni blerë me 20k followers për pak dit do arrij në 15-17k followers pra do ju ikin pjesa më aktive e ndjeksëve që ajo faqe ka pasur por problemet vazhdojnë akoma, nëse pas disa kohësh një klient do ju shkruaj për të blerë x produkt ai do shikoj që ka folur më parë me ju por për të tjera qëllime gjë që do nxirrte shumë keq emrin e biznesit tuaj por dhe problemet nuk mbarojnë këtu ka akoma.

Nëse ju në këtë Instagram gabimisht do shkelni të drejtën e autorit me ndonjë postim, LIVE, material etj me shumë mundësi instagrami juaj do bllokohet përfundimisht pasi shumica e instagrameve që shiten kan probleme me shkeljen e të drejtave të autorit dhe instagrami pasi të shikojë që ka ndodhur përsëri(qoft dhe gabimisht) do marri vendimin për bllokimin e instagramit tuaj pasi do shikojë që ky Instagram më parë ka pas tjeter content, tjetër emer dhe Instagram ka dal hapur kunder shitjeve të instagrameve pasi ai e quan këtë vepër mashtrim dhe vepër ilegale.

Pra e gjitha cfarë duhet të bëjmë kur mendojmë të blejmë një Instagram është që ato lekë që po mendoni të bleni një Instagram më mirë ti fusni sponsorizim tek Instagrami ekzistues pasi është 100% më mirë se sa të bleni një Instagram të përdorur.

Keni nevojë për menaxhimin e Social Mediave ? Nese po kliko linkun më poshtë.

Kliko ketu dhe lexo se pse duhet te na zgjidhni ne per menaxhimin e Social Mediave

Nëse keni vendosur të na besoni ne Social Mediat ose të bisedoni me ne për detaje më të hollsishme rreth asaj cfare ju keni nevojë na telefononi tek numri i zyrës i poshtë shënuar.

Office +355 68 20 20 488

Përshtati | BOS.al |

Nesër Whatsapp bën ndryshimin e madh, ja cfarë duhet të dini

Whatsapp bën ndryshimin e madh

Whatsapp bën ndryshimin e madh neser për 2 milion pordoures! Ndryshimet lidhen kryesisht me mënyrën e ndërveprimit të bizneseve me klientët.

Që kur përdoruesit u njoftuan në Janar, ka pasur shqetësim në lidhje me mundësinë e rritjes së ndarjes së të dhënave me kompaninë mëmë të WhatsApp, Facebook, por kjo nuk do të ndryshojë.

Përdoruesit ende nuk janë dakort të pranojnë termat dhe kushtet e reja të Whats App edhe pse afati për këto ndryshime përfundon nesër në datën 15 Maj.

Shumica e dy miliardë përdoruesve të aplikacionit kishin pranuar tashmë këto ndryshime ka deklaruar kompania. Ata që nuk e bëjnë këtë do të fillojnë të humbin funksionalitetin duke filluar nga pamundësia për të parë listat e bisedave dhe duke përfunduar me marrjen e thirrjeve dhe mesazheve video, por asnjë llogari nuk do të fshihet.

Në një postim të mëparshëm, WhatsApp tha se të dhënat që do ndajë me Facebook janë:

-Numrin e telefonit dhe informacionin tjetër të dhënë gjatë regjistrimit (siç është emri)

-Informacion në lidhje me telefonin e përdoruesve, përfshirë markën, modelin dhe kompaninë mobile

-Adresa IP, e cila tregon vendndodhjen e lidhjes së internetit të përdoruesve

-Çdo pagesë dhe transaksion financiar i bërë përmes WhatsApp

Por kjo nuk vlen në Evropë dhe Mbretërinë e Bashkuar, ku ekzistojnë ligje të ndryshme të privatësisë.

Pas njoftimit të Janarit, përdoruesit kërcënuan të bojkotojnë aplikacionin dhe platformat rivale si Telegram dhe Signal pësuan shkarkime rekord.

Por WhatsApp tha se kishte qenë viktimë e “keqinformimit”. Mesazhet WhatsApp janë të koduara, kështu që ato mund të lexohen vetëm në pajisjet e dërguesit dhe marrësit.


LEXO TANI LAJME TE TJERA NE LIDHJE ME TEKNOLOGJINE :

5 gjuhet kryesore te programimit : LEXO KETU

Faqe Interneti profesionale per biznesin tuaj : LEXO KETU

Si te merrni me shume kliente nga rrjetet sociale : LEXO KETU


Redaktoj : BOS.al | Lajmi zyrtar nga Whatsapp

Cilat janë algoritmet e Google ?

si të rënditemi të parët

Algoritmet e Google janë një sistem kompleks i përdorur për të marrë të dhëna nga indeksi i tij i kërkimit dhe për të dhënë menjëherë rezultatet më të mira të mundshme për një pyetje. Motori i kërkimit përdor një kombinim të algoritmeve dhe faktorëve të shumtë të renditjes për të ofruar faqe në internet të renditura sipas rëndësisë në faqet e saj të rezultateve të motorëve të kërkimit ( SERP ).

Në vitet e tij të hershme, Google bëri vetëm një numer azhurnimesh të algoritmeve të saj. Tani, Google bën mijëra ndryshime çdo vit.

Shumica e këtyre azhurnimeve janë aq të lehta sa kalojnë pa u vërejtur fare. Sidoqoftë, me raste, motori i kërkimit hap azhurnime të mëdha algoritmike që ndikojnë ndjeshëm në SERP si:

 • Fred
 • Intrusive Interstitials Update
 • Mobilegeddon
 • RankBrain
 • Panda
 • Penguin
 • Hummingbird
 • Pigeon
 • Payday
 • EMD (Exact Match Domain)
 • Page Layout Algorithm

Më poshtë ne kemi përpiluar një listë të plotë të nisjeve, azhurnimeve dhe rifreskimeve të algoritmeve të Google që janë shfaqur ndër vite, si dhe lidhje me burimet për profesionistët e SEO që duan të kuptojnë secilën nga këto ndryshime.

 1. Ndërlidhja Publike e Google për Kërkim, Danny Sullivan,  shkroi  sot në Twitter se që nga 10 shkurt 2021, Passage Ranking është drejtpërdrejtë për pyetje në gjuhën angleze në Shtetet e Bashkuara.Martin Splitt i Google diskuton sistemin e ri të renditjes së Google dhe ndan 16 pikat kryesore që duhet të dini në lidhje me të në një mbledhje virtuale së bashku me një treshe profesionistësh kryesorë të SEO – Cindy Krum, Bartosz Goralewicz dhe Tomek Rudzki.
 2. Google konfirmon një azhurnim thelbësor të algoritmit, azhurnimi thelbësor i dhjetorit 2020, është prezantuar më 3 dhjetor 2020. Ky është azhurnimi i tretë i algoritmit bazë të vitit kalendarik. Një kohë e drejtë ka kaluar që nga azhurnimi i fundit bazë, krahasuar me kohën mesatare midis këtyre llojeve të azhurnimeve.
 3. Ndërlidhësi i Kërkimit të Google Danny Sullivan njoftoi përmes Twitter se Google do të lëshonte një azhurnim të gjerë të algoritmit. Rreth 90 minuta më vonë, ai njoftoi se azhurnimi ishte duke u zhvilluar dhe do të duheshin 1-2 javë për t’u mbështetur plotësisht.
 4. Danny Sullivan i Google konfirmoi përmes Twitter se faqet në një pozicion të copëzuar nuk do të përsëriten më në listat organike të rregullta. Ky ndryshim preku 100{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} të të gjitha listave të kërkimeve, në të gjithë botën.
 5. Danny Sullivan i Google njoftoi përmes Twitter se një azhurnim i gjerë i algoritmit thelbësor ishte gati të dilte. Google përsëri ofroi të njëjtin udhëzim si për të gjitha azhurnimet e tjera të fundit të bazës së gjerë të algoritmit.

Nëse doni të qëndroni në faqe të parë të Google na kontaktoni !

Ne marrim cdo ditë pikat kyce që ju bëjnë ju të renditeni siper dhe e bejmë këtë që ju të merrini rezultatet që dëshironi nga Google Search

Kontaktoni : BOS.al

Si të përdorni profilin tuaj në Instagram për më shumë shitje

img-16

Instagram ka qenë prej kohësh një mjet i popullarizuar i marketingut, me shumë marka në të gjithë botën që tani e përdorin atë për të gjetur dhe bashkëpunuar me ndikuesit e mediave sociale dhe për të përdorur zërat e tyre të vendosur për të gjeneruar shitje dhe për të rritur ndërgjegjësimin.

Pa dyshim, ndërtimi i gypit të shitjeve kërkon kohë – është shumë më shpejt të përdorësh autoritetin tashmë ekzistues të dikujt tjetër sesa të investosh në ndërtimin e tuajën. Sidoqoftë, ndërtimi i aseteve tuaja është më efektive në planin afatgjatë, duke ju mundësuar që të sillni shitje në auto-pilot, pa investime të mëtejshme.

Pra, si mund të ndihmojë kanali juaj në Instagram të ndërtoni një gyp më efektiv të shitjeve ?

Së pari, një shpjegues i shpejtë se si funksionon koncepti i gypit – një gyp i shitjeve është një paraqitje vizuale e mënyrës se si klientët tuaj po vazhdojnë drejt bërjes së një blerjeje. Në formën e saj më të thjeshtë, një gyp mesatar shitjesh përbëhet nga tre faza kryesore:

 • Kreu i hinkës (dmth. Prezantimi i parë i markës suaj dhe produkteve tuaja tek një klient)
 • Mesi i hinkës (dmth. Këtu është ku një klient ndihet i interesuar ose kurioz sa të dijë më shumë për ju ose produktin tuaj)
 • Fundi i gypit (dmth. Këtu është klienti juaj që shton produktin tuaj në një shportë dhe përfundon shitjen)

Përdorur mirë, Instagram mund të sigurojë një rritje shtesë në secilin prej këtyre segmenteve.

1. Maja e gypit: Krijoni histori në Instagram që krijojnë klikime përkatëse

Instagram Stories janë bërë një kanal gjithnjë e më efektiv i marketingut që kur Instagram lejoi që lidhjet e klikueshme të përdoren brenda kornizës Stories.

Lidhjet “Rrëshqitje lart” shtojnë një aftësi për të gjeneruar trafik të drejtpërdrejtë referimi nga Instagram – dhe nëse e bëni mirë punën tuaj, ai trafik do të jetë i synuar mirë dhe shumë konvertues.

Por jo të gjithë mund të përdorin lidhjet e Ship lart lart në Tregime. në mënyrë që të kualifikoheni për opsionin, profili i markës suaj duhet të:

 • Duhet të keni të paktën 10,000 ndjekës
 • Bëhu një llogari e verifikuar

Të dyja këto janë relativisht të arritshme, megjithëse duhet ca punë. Por pasi të keni krijuar një prani dhe të keni kaluar procesin e verifikimit, shtimi i lidhjeve Stories mund të jetë një konsideratë e vlefshme.

Por ju nuk duhet të filloni të shisni nga tregimet tuaja. Kjo është një mënyrë e mirë për të humbur ndjekësit shpejt. Në vend të kësaj, duhet të përqendroheni në këto elemente kryesore për të maksimizuar performancën e Tregimeve tuaja.

 • Përdorni ide krijuese që janë në gjendje të shesin butë pa qenë shumë “të shitur”
 • Ndërtoni histori tërheqëse që tërheqin vëmendjen dhe tërheqin vëmendjen

Lightricks Boosted është një mjet interesant që mund të ndihmojë në të dy frontet, me shabllone krijuese dhe mjete për redaktimin e videove që me gjasë do të frymëzojnë formate, kënde dhe ide të reja.

Të rritura

Gjëja më interesante për këtë mjet është se ju mund të krijoni të njëjtën video në dimensione të ndryshme për ta ripërdorur në më shumë se një kanal. Kështu që ju mund të postoni videot tuaja në YouTube, Facebook dhe po, si Instagram Stories.

Një tjetër mjet që frymëzon disa ide krijuese të përmbajtjes në Instagram është Text Optimizer . Mjeti analizon vendin tuaj të synuar dhe kthen konceptet, entitetet dhe pyetjet themelore. Të gjithë ata nuk pushojnë kurrë të frymëzojnë ide interesante për përmbajtje.

Optimizuesi i tekstit

2. Mesi i gypit: Përdorni Instagramin për të kuruar dhe shfaqur prova sociale

Përmbajtja e mesit të gypit është ura midis hyrjes së parë dhe angazhimit fillestar – një pjesë kryesore e strategjisë suaj të marketingut. Kjo është vendi ku klienti juaj vendos nëse do të largohet, ose të qëndrojë dhe t’i japë një shans produktit tuaj.

Prova sociale ka tendencë të ndihmojë në marrjen e këtij vendimi, veçanërisht nëse është lehtësisht i verifikueshëm, i cili mund të lehtësohet përmes Instagram. Marka të shumta me pakicë kurojnë Instagramin në kërkim të njerëzve të vërtetë që kanë paraqitur produktet e tyre në mënyra krijuese dhe tërheqëse.

Këtu keni një shembull të provave të fuqishme shoqërore që mundësohet nga Instagram:

Prova sociale instagram

Ky lloj i përmbajtjes së kuruar shfaq produktin tuaj në një kontekst të jetës reale, duke angazhuar klientët tuaj besnikë dhe duke ndihmuar në ndërtimin e komunitetit. E gjithë kjo vlen për krijimin e mesit të fuqishëm të gypit të shitjeve.

Padyshim, mos harroni të kërkoni lejet e përdoruesve të Instagram-it para se të ripërdorni përmbajtjen e tyre në vend dhe / ose në burimin tuaj, por kjo është gjithashtu një mundësi e mirë për të angazhuar klientët tuaj aktivë në mediat sociale:

Ushqim i UGC në Instagram

3. Fundi i gypit: Përdorni rigjenerimin e Instagram-it

Jam i sigurt që keni vërejtur që shpesh shihni reklama si në Facebook ashtu edhe në Instagram që vijnë nga faqet apo markat me të cilat jeni angazhuar së fundmi. Kjo po shënjestron në veprim – Facebook u mundëson bizneseve që të synojnë reklamat e Facebook dhe Instagram tek ata njerëz që vizituan faqen tuaj dhe kryen një lloj veprimi.

Në mënyrë të veçantë, ju mund të synoni përsëri ata klientë që braktisën karrocën tuaj pa përfunduar blerjen. Kjo është saktësisht se si Instagram mund të rrisë performancën tuaj të gypit të shitjeve dhe të shkaktojë më shumë veprim në fund të saj.

Ri-shënjestrimi

Bonus: Përdorni rigjenerimin në vend për më shumë ndikim

Jo shumë tregtarë e kuptojnë që rigjenerimi mund të funksionojë edhe në faqet e tyre – domethënë ju mund të shërbeni thirrje për veprim dhe oferta të personalizuara për njerëzit që tashmë kanë vizituar faqen tuaj (p.sh. trafiku juaj që kthehet) si dhe t’u shërbeni atyre njerëzve përmbajtje të personalizuar i cili erdhi nga Instagram.

Finteza ju lejon të vendosni fushata të rimarrjes dhe të shërbeni në internet përmbajtje promovuese bazuar në burimin e referimit, si dhe veprimet e kaluara të përdoruesve të faqes suaj në këtë sit. Për shembull, mund të vendosni një proces për të treguar zbritje me porosi për njerëzit që erdhën nga Instagram, edhe nëse ata u larguan nga faqja juaj dhe u kthyen.

Kjo gjithashtu do t’ju ndihmojë të analizoni hinkën tuaj të shitjeve në Instagram dhe efektivitetin e të gjitha metodave tuaja:

Finteza Instagram

Instagram mund të jetë një mjet i fuqishëm i marketingut, veçanërisht kur përdorni platformën për potencialin e saj të plotë. Sigurisht, nuk është mjeti i vetëm që duhet të përdorni për të ndërtuar një hinkë efektive të shitjeve, por padyshim që mund të jetë një shtesë e shkëlqyeshme në kompletin tuaj aktual të mjeteve të marketingut.

Perktheu dhe përshtati : BOS.al

Instagram bën ndryshimin e rradhës , LIVE deri në 4 persona

live të 4 personave

Instagram do të zgjerojë transmetimet Live për të akomoduar më shumë se persona në një transmetim të vetëm. Platforma lançoi Live Rooms,ku do kemi mundësine të ndjekim live të 4 personave.

Instagram thotë se shpreson të hapë më shumë mundësi për përdoruesit duke hostuar biseda, tutoriale apo shfaqje.

Opsioni i ri është i disponueshëm nga data 1 Mars dhe duhet të mbërrijë të gjithë përdoruesit brenda javës.

Në Tetor e dërgoi kohëzgjatjen maksimale deri në 4 orë të një transmetimi live nga 1 orë që ka qenë më parë. Duke zgjeruar numrin e pjesëmarrësve një transmetim live Instagram po ju jep një mundësi krijuesve të arrijnë audienca më të gjerë.

Gjatë pandemisë përdoruesit e kanë përdorur Instagram Live më shumë se kurrë më parë. Vitin e kaluar platforma i ka bërë transmetimet live të shikueshme nga kompjuteri ndërsa përdoruesit mund ti ruanin ato në IGTV për ti bërë të disponueshëm për më shumë se 24 orë.

Shpresojmë që ky të jetë një lajm i mirë për publikun Shqipëtar pasi do u mundësojë të bashkojnë audiencen e në live të 4 personave në një livestream te vetëm.

Të bashkosh 4 audienca në një livestream të vetëm patjeter që është një plus i madh për blogeret , artistet por jo vetëm , pasi Shqiptarët e përdorin ne masë LIVESTREAM të instagram.

Lexoni edhe Si të përdorni profilin tuaj në Instagram për më shumë shitje

Përshtati dhe përktheu : BOS.al

Cili është qëllimi i marketingut dhe pse kemi nevojë për marketing ?

Digital Marketing dhe SEO

Marketingu është procesi i interesimit të njerëzve për produktin ose shërbimin e kompanisë suaj. Kjo ndodh përmes hulumtimit të tregut, analizës dhe kuptimit të interesave të klientit tuaj ideal. Marketingu ka të bëjë me të gjitha aspektet e një biznesi, përfshirë zhvillimin e produktit, metodat e shpërndarjes, shitjet dhe reklamat.

Marketingu modern filloi në vitet 1950 kur njerëzit filluan të përdorin më shumë sesa thjesht media të shtypura për të miratuar një produkt. Ndërsa TV – dhe së shpejti, interneti – hyri në familje, tregtarët mund të bënin fushata të tëra nëpër platforma të shumta. Dhe siç mund ta prisni, gjatë 70 viteve të fundit, tregtarët janë bërë gjithnjë e më të rëndësishëm për të rregulluar sesi një biznes u shet një produkt konsumatorëve për të optimizuar suksesin.

Në fakt, qëllimi themelor i marketingut është tërheqja e konsumatorëve në markën tuaj përmes mesazheve. Në mënyrë ideale, ai mesazhim do të jetë i dobishëm dhe edukues për audiencën tuaj të synuar, në mënyrë që të ktheni konsumatorët në burime.

Sot, ka fjalë për fjalë dhjetëra vende ku dikush mund të kryejë një fushatë marketingu – ku e bën dikush në shekullin 21?

Llojet e marketingut

Ku jetojnë fushatat tuaja të marketingut varet tërësisht nga vendi ku klientët tuaj kalojnë kohën e tyre. Varet nga ju që të bëni hulumtime të tregut që përcaktojnë cilat lloje të marketingut – dhe cila përzierje mjetesh brenda secilit lloj – është më e mira për ndërtimin e markës suaj. Këtu janë disa lloje të marketingut që janë të rëndësishme sot, disa prej të cilave i kanë rezistuar kohës:

 • Marketingu në internet: Frymëzuar nga një fushatë e produkteve Excedrin që u zhvillua në internet, vetë ideja e të pasurit një prani në internet për arsye biznesi është një lloj i marketingut në vetvete.
 • Optimizimi i motorëve të kërkimit: Shkurtuar “SEO”, ky është procesi i optimizimit të përmbajtjes në një faqe në internet në mënyrë që ajo të shfaqet në rezultatet e motorëve të kërkimit. Usedshtë përdorur nga tregtarët për të tërhequr njerëz që kryejnë kërkime që nënkuptojnë se ata janë të interesuar të mësojnë për një industri të veçantë.
 • Marketingu i blogeve : Blog-et nuk janë më ekskluzive për shkrimtarin individual. Markat tani botojnë bloge për të shkruar në lidhje me industrinë e tyre dhe ushqejnë interesin e klientëve potencialë që kërkojnë internetin për informacion.
 • Marketingu i mediave sociale: Bizneset mund të përdorin Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn dhe rrjete të ngjashme sociale për të krijuar përshtypje tek audienca e tyre me kalimin e kohës.
 • Marketingu i shtypur: Ndërsa gazetat dhe revistat bëhen më të mirë për të kuptuar se kush pajtohet në materialin e tyre të shtypur, bizneset vazhdojnë të sponsorizojnë artikuj, fotografi dhe përmbajtje të ngjashme në botimet që lexojnë klientët e tyre.
 • Marketingu i motorëve të kërkimit: Ky lloj marketingu është pak më i ndryshëm se SEO, i cili përshkruhet më sipër. Bizneset tani mund të paguajnë një motor kërkimi për të vendosur lidhje në faqet e indeksit të tij që ekspozohen shumë ndaj audiencës së tyre. (It’sshtë një koncept i quajtur “paguaj-për-klikim” – Unë do t’ju tregoj një shembull të kësaj në seksionin tjetër).
 • Marketingu në video: Ndërsa dikur kishte vetëm reklama, tregtarët tani vendosin para për krijimin dhe botimin e të gjitha llojeve të videove që argëtojnë dhe edukojnë klientët e tyre kryesorë.

Marketingu dhe Reklamimi

Nëse marketingu është një rrotë, reklamat flasin për atë rrotë.

Marketingu përfshin zhvillimin e produktit, hulumtimin e tregut, shpërndarjen e produktit, strategjinë e shitjes, marrëdhëniet me publikun dhe mbështetjen e klientit. Marketingu është i domosdoshëm në të gjitha fazat e udhëtimit të shitjes së një biznesi dhe ai mund të përdorë platforma të shumta, kanale të mediave sociale dhe ekipe brenda organizatës së tyre për të identifikuar audiencën e tyre, për të komunikuar me të, për të amplifikuar zërin e tij dhe për të ndërtuar besnikërinë e markës me kalimin e kohës.

Nga ana tjetër, reklamimi është vetëm një përbërës i marketingut. Shtë një përpjekje strategjike, e paguar zakonisht, për të përhapur ndërgjegjësimin për një produkt ose shërbim si pjesë e qëllimeve më holistike të përshkruara më sipër. E thënë thjesht, nuk është metoda e vetme e përdorur nga tregtarët për të shitur një produkt.

Këtu është një shembull (vazhdoni të lexoni, ka një pyetësor në fund të tij) …

Le të themi që një biznes po nxjerr një produkt të ri dhe dëshiron të krijojë një fushatë që promovon atë produkt në bazën e tij të klientëve. Kanalet e zgjedhura të kësaj kompanie janë Facebook, Instagram, Google dhe faqja e internetit e kompanisë. Ai i përdor të gjitha këto hapësira për të mbështetur fushatat e tij të ndryshme çdo tremujor dhe për të gjeneruar drejtime përmes atyre fushatave.

Për të transmetuar lansimin e produktit të ri, ai publikon një udhëzues të produkteve të shkarkueshëm në faqen e saj të internetit, poston një video në Instagram duke demonstruar produktin e saj të ri dhe investon në një seri rezultatesh të sponsorizuara kërkimi në Google duke drejtuar trafikun në një faqe të produktit të ri në faqen e saj të internetit.

Tani, cilat nga vendimet e mësipërme ishin marketing, dhe cilat ishin reklamat?

Reklamimi u zhvillua në Instagram dhe Google . Instagram në përgjithësi nuk është një kanal reklamimi, por kur përdoret për markë, ju mund të krijoni një bazë ndjekësish që është e përgatitur për një njoftim të butë të produktit herë pas here. Google ishte përdorur përfundimisht për reklamim në këtë shembull; kompania pagoi për hapësirën në Google – një program i njohur si paguaj për klikim (PPC) – në të cilin për të drejtuar trafikun në një faqe specifike të përqendruar në produktin e saj. Një reklamë klasike në internet.

Ku u zhvillua marketingu? Kjo ishte një pyetje paksa hile, pasi marketingu ishte i gjithë procesi . Duke përafruar Instagramin, Google dhe faqen e saj të internetit rreth një iniciative të përqendruar tek konsumatori, kompania zhvilloi një fushatë tre-pjesëshe marketingu që identifikoi audiencën e saj, krijoi një mesazh për atë audiencë dhe e shpërndau atë në të gjithë industrinë për të maksimizuar ndikimin e saj.

4 Ps të marketingut

Në vitet 1960, E Jerome McCarthy doli me 4 Ps të marketingut: produkti, çmimi, vendi, promovimi.

Në thelb, këto 4 Ps shpjegojnë se si ndërvepron marketingu me secilën fazë të biznesit.

Produkt

Le të themi se ju doli me një ide për një produkt që dëshironi ta shet biznesi juaj. Ç’pritet më tej? Ju ndoshta nuk do të jeni të suksesshëm nëse sapo filloni ta shisni atë.

Në vend të kësaj, ju keni nevojë për ekipin tuaj të marketingut për të bërë hulumtime të tregut dhe për t’iu përgjigjur disa pyetjeve kritike: Kush është audienca juaj e synuar? A ka treg të përshtatshëm për këtë produkt? Çfarë mesazhesh do të rrisë shitjet e produkteve dhe në cilat platforma? Si duhet ta modifikojnë produktin prodhuesit tuaj për të rritur gjasat e suksesit? Çfarë mendojnë grupet e fokusit për produktin dhe çfarë pyetjesh apo hezitimesh kanë ato?

Tregtarët përdorin përgjigjet e këtyre pyetjeve për të ndihmuar bizneset të kuptojnë kërkesën për produktin dhe për të rritur cilësinë e produktit duke përmendur shqetësimet që vijnë nga grupi i fokusit ose pjesëmarrësit në sondazh.

Çmimi

Ekipi juaj i marketingut do të kontrollojë çmimet e produkteve të konkurrentëve, ose do të përdorë grupe fokusi dhe sondazhe, për të vlerësuar se sa është i gatshëm të paguajë konsumatori juaj ideal. Çmojeni atë shumë të lartë, dhe do të humbni në një bazë solide klientësh. Çmojeni shumë ulët dhe mund të humbni më shumë para sesa fitoni. Për fat të mirë, tregtarët mund të përdorin kërkimin e industrisë dhe analizën e konsumatorit për të vlerësuar një gamë të mirë të çmimeve.

Vendi

Criticalshtë kritike që departamenti juaj i marketingut të përdorë kuptimin dhe analizën e tyre të konsumatorëve të biznesit tuaj për të ofruar sugjerime se si dhe ku të shesni produktin tuaj. Ndoshta ata besojnë se një faqe ecommerce funksionon më mirë sesa një vend me pakicë, ose anasjelltas. Ose, mbase ata mund të ofrojnë njohuri se cilat vende do të ishin më të vlefshme për të shitur produktin tuaj, qoftë në shkallë kombëtare dhe ndërkombëtare.

Promovimi

Ky P është me sa duket ai që prisnit nga marrja: promovimi përfshin çdo reklamë, ngjarje ose zbritje në internet ose të shtypur, që krijon ekipi juaj i marketingut për të rritur ndërgjegjësimin dhe interesin për produktin tuaj, dhe, në fund të fundit, të çojë në më shumë shitje. Gjatë kësaj faze, ka të ngjarë të shihni metoda si fushata të marrëdhënieve me publikun, reklama ose promovime të mediave sociale.

Shpresojmë, përkufizimi ynë dhe katër Ps ju ndihmojnë të kuptoni qëllimin e marketingut dhe si ta përkufizoni atë. Marketingu kryqëzohet me të gjitha fushat e një biznesi, prandaj është e rëndësishme të kuptoni se si të përdorni marketingun për të rritur efikasitetin dhe suksesin e biznesit tuaj.

Shënim i redaktorit: Ky post u botua fillimisht në maj 2018 dhe është azhurnuar për gjithëpërfshirje.

 

Linkedin nis testimin e reklamave ne Linkedin Stories

linkedin nis një provë të reklamave

LinkedIn ka njoftuar se ka nis një provë fillestare të reklamave në LinkedIn Stories, pasi ka botuar Stories për të gjithë përdoruesit përsëri në shtator .

Siç shpjegohet nga LinkedIn :

” Sot, ne jemi të ngazëllyer të njoftojmë se po testojmë Stories Ads me një numër të kufizuar reklamuesish në një beta të mbyllur me të gjithë anëtarët në të gjithë botën. Stories Ads mund të ndihmojë markat të rritin shtrirjen e tyre me komunitetin tonë prej më shumë se 722M anëtarësh me video dhe imazh tashmë, kemi pasur më shumë se 600 reklamues që aktivizojnë fushata me performancë pozitive në klikime, shikime dhe metrikë të kostos.

“Linkedin nis një provë të reklamave qe do t’u mundësojnë tregtarëve që të përdorin gamën e mjeteve të synimeve të reklamave të LinkedIn për të përmirësuar audiencat specifike dhe t’i arrijnë ato me video në ekran të plotë dhe reklama me një imazh të vetëm.

E cila mund të jetë interesante – megjithëse vlen të përmendet gjithashtu se LinkedIn nuk ka dhënë ndonjë të dhënë në lidhje me përdorimin e Tregimeve, për të thënë që përgjigja ndaj Tregimeve ka qenë “tepër pozitive” dhe se Tregimet kanë “shkaktuar qindra mijëra biseda të reja në platformë “.

Gjë që në të vërtetë nuk do të thotë shumë. Dua të them, me siguri, Historitë e LinkedIn ekzistojnë, por reklamuesit duan të dinë se sa njerëz po i përdorin ato, cilat janë nivelet e angazhimit, si përgjigjen njerëzit. Duket e çuditshme që, në një njoftim të një produkti të ri reklamash, LinkedIn nuk ka dhënë asnjë tregues të performancës si një masë e asaj që shtesa mund të nënkuptojë për fushatat tuaja.

Ndihet sikur LinkedIn është përpjekur ta maskojë këtë duke përfshirë numrin e përgjithshëm të anëtarit në komentet e saj, dhe LinkedIn ka shmangur prej kohësh sigurimin e statistikave aktive të përdoruesve në përgjithësi. Por tani, kjo do të ishte ajo që reklamuesit duan të dinë, apo jo? Dhe nëse LinkedIn nuk po raporton të dhënat e tij të përdorimit, pse jo?

A do të thotë kjo se njerëzit nuk po përdorin Tregime aq sa do të shpresonte LinkedIn? Ju do të supozonit, nëse LinkedIn Stories po shkonte shkëlqyeshëm, që LinkedIn do të ishte i prirur ta shpallte atë. Por nuk është kështu.

Duke pasur parasysh këtë, nuk jam i sigurt që reklamuesit do të rreshtohen për të hedhur reklama në LinkedIn Stories nëse / kur ato bëhen të disponueshme. LinkedIn vëren se do të sigurojë metrika krahasuese për performancën e reklamave Stories sapo të jenë në dispozicion. Por akoma, nuk duket si një qasje e shkëlqyeshme e nisjes.

LinkedIn thotë se aktualisht po teston Stories Ads me një grup beta reklamuesish dhe planifikon t’i lëshojë ato më gjerësisht në 2021.