BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Rrjetet sociale, menaxhimi profesional i tyre suksesi i biznesit

rrjetet sociale

Rrjetet sociale e menaxhimi profesional i tyre eshte e ardhmja e biznesit tuaj dhe pse !

Popullariteti gjithmonë e në rritje i rrjeteve sociale ka sjellë me vete edhe një periudhë të re në marketing dhe strategjitë e marketingut.

Rrjetet sociale po revolucionarizojnë mënyrën se si  individët bashkëveprojnë me kompanitë apo ‘brandet’.

Sipas adpublishing.org afërsisht  1 në 5 minuta të shpenzuara online i dedikohet rrjeteve sociale.

Por, përpara se të kerkoni të përfshini rrjetet sociale në stategjitë tuaja të marketingut është e rëndësishme të keni një imazh të qartë mbi çfarë kërkoni nga kompania juaj, si e shihni zhvillimin e saj në një periudhë afatshkurtër apo edhe afatgjatë, si dhe cilat janë pikat e forta dhe qëllimet e kompanisë.

Cfarë do lexojnë njerëzit në blogun tuaj?

Pse duhet ti bashkohen njerëzit komunitetit tuaj në Google+ ?

Pse duhet të lexojnë postimet tuaja në Facebook ?

A do keni gjë për të thënë përvece: ’blini, blini, blini’ ?

Cili është qëllimi i kompanisë në përdorimin e rrjeteve sociale?

Një biznes lokal për shembull duhet të ketë për synim të krijojë një klientelë të qëndrueshme dhe besnike, ndërsa një kompani më e madhe duhet të kërkojë të lidhet me audiencën e saj në shkallë nacionale.

Nëse keni arritur në pikën e njohjes së mirëfilltë të biznesit tuaj, është koha të kërkoni audiencën tuaj virtuale.

Kjo sepse shumica e audiencës tuaj gjenden tashmë në një platformë sociale.

Nëse për një adoleshent apo të ri është tipik përdorimi i Facebook, një klient apo biznese të tjera do përdornin Linkedin, ndërsa revistat mund të përdorin Pinterest si një sneak peak për artikujt e tyre.

Rrjetet sociale krijojnë mundesinë e njohjes së njerëzve online.

Mundësi kjo, e cila nuk do të qe krijuar në mungesë të prezencës tuaj në rrjete sociale.

Ju mund të njihni individë që mbase nuk do të kishit patur kurrë mundesinë t’i njihnit personalisht e që mbase një ditë do të bëhen aleatët tuaj.

Pra me anë të rrjeteve sociale bashkëveprimi mund të cojë në një marrdhënie personale por gjithashtu mund të kurorëzohet me një marrdhënie të suksesshme biznesi.

Duke kopsitur mirë platformat tuaja sociale në rrjet, ju po krijoni klientët e dëshiruar dhe një departament marketingu efektiv.

Kjo sepse nuk ka qënë kurrë më e lehtë të njihni brand-in apo kompaninë tuaj me mbarë botën.

Mundesitë janë të pafundme. Kjo duke filluar nga një postim a tweet i thjeshtë deri te një fushate e gjerë online.

Pronarë dyqanesh të vegjël thonë se, jo rrallë herë, marrin edhe telefonata nga klientët virtualë që pasi kanë parë një artikull të postuar në facebook apo instagram kërkojne ta blejnë.

Dhe shumë herë këto telefonata përfundojnë me shitje.

Por, a e dinit se mund edhe të shiten produkte online nëpërmjet rrjeteve sociale ?

Dicka për të cilën nuk është folur shumë, por që vërtetë mund të rrisi shitjet tuaja.

Kjo duke integruar një “dyqan” vritual në faqen tuaj të Facebook-ut.

Me anë të Plug-in-eve të mundshme për lloje të ndryshme platformash, të cilat ju lejojnë të ngjisni një kod në faqen tuaj të Facebook e cila ju lejon të shisni produkte menjëherë tek fansat tuaj në facebook.

Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të sjellë produktet tuaja tek klienti.

Një tjetër anë tejet positive e marketingut nëpërmjet rrjeteve sociale është fakti se është një strategji pa kosto.

Disa biznese ende nuk e kuptojnë se rrjetet sociale në fakt janë FREE!

Pajtimi juaj qoftë edhe në Facebook apo Twitter mund të ndërtojë një audiencë të gjerë pa bërë që ju të harxhoni qoftë edhe një qindarkë.

Gjithashtu Google pëlqen rrjetet sociale.

Gjatë viteve të fundit Google ka lejuar tweet-e live nga Twitter të shfaqen gjatë kërkimit së bashku me rezultate të faqeve të bizneseve në Facebook si dhe profile personale.

Nëse doni që njerëzit që navigojnë në internet t’ju gjejnë, ateherë ju duhet të keni një prezencë sociale në web.

Nëse kompania juaj nuk ka qoftë edhe një faqe biznesi ne Facebook atëherë është koha për të patur një të tillë dhe ju do të shihni një ndryshim të dukshëm të trafikut të faqes tuaj menjëherë sapo të jeni bërë pjesë e ndonjëres prej platformave sociale.

Jo vetëm kjo, por po vihet re edhe nje tendencë në vitet e fundit.

Marketing i suksesshëm po bëhet së tepërmi edhe nëpërmjet komunikimit virtual.

Bizneset mund të marrin feedback të menjëhershëm të cilin mund ta perdorin me zgjuarsi për zhvillimin e metejshëm të produkteve apo shërbimeve.

Përveç metodash të tjera, ne shohim edhe pafund komente të lëna nga klientët në faqet e Facebook por edhe në Twitter.

Pra, shpesh rrjetet sociale janë me efektive sesa marketingu tradicional.

Printimet komerciale tradicionale (si nëpër gazeta dhe revista) dhe reklamat (si në radio dhe TV) nuk po përdoren më si më parë, ndërkohë që interneti, faqet e biznesit dhe platforma të tjera online po marrin pushtet.

Një kompanie prezente në Facebook nuk do t’i interesonte të lexonte komente që mund të ofendojnë apo ulin reputacionin e kompanisë së tyre.

Kjo flet qartë për fuqinë e klientëve si dhe lidhjes së ngushtë që është krijuar ndërmjet klientëve dhe produkteve apo shërbimeve.

Shumë platforma i krijojnë edhe mundesinë kompanive të shohin të dhëna të demografisë mesatare, të cilat mund t’i përdorin gjatë fazave të zhvillimit të produktit të tyre.

Shumë kompani akoma  kanë frikë, apo nuk kanë besim tek koha e harxhuar për marketing në rrjetet sociale.

Disa ankohen se është e ndërlikuar dhe se nuk mund të jetë frytdhënëse kur përdoruesit e këtyre rrjeteve flasin gjuhë të ndryshme.

Por referencat dhe sondazhet tregojnë të kundërtën.

Sipas Forbes.com në  industrinë  e marketingut të rrjeteve sociale, 58% e bizneseve që kanë rritur prenzencën e tyre në rrjetet online kanë patur rritje të shitjeve.

Pse të jetë biznesi juaj ai 42%?

Është adaptimi me mjedisin i cili do të çonte në sukses në të ardhmen dhe rritje në kompaninë apo biznesin tuaj.

Është koha të bëni hapat e duhur dhe të rrisni prezencën tuaj në platformat që për momentin kanë fuqinë e marketingut.

Por cfarë ju duhet që të jeni të sukses`shëm ?

Duhet të dini që për një suksese të padiskutuar në rrjetet sociale ju duhet një menaxher i tyre.

Do thoni që pse të paguaj një menaxher kur mund ta bëj vetë ?

Jeni gabim sepse një menaxher i rrjeteve sociale nuk bën thjesht postime.

Një menaxher i rrjeteve sociale është një profesionist i fushës që bën :

 • analizat e ndjeksëve tuaj (pra studion cfarë u pelqen atyre më shumë)
 • studion kerkimet e tregut(analizon për cfarë janë të interesuar njerëzit në tërsi)
 • krijon fushata që marrin vëmendjen e një pjese të gjërë njerzisht
 • rrisin shitjet tuaja në një kohë të shkurtër
 • ju krijojnë një emer tek njerëzit(bëjnë që njerzit të fiksojnë biznesin tuaj)
 • krijojnë besim dhe siguri tek klientët aktual dhe tek ato që sju njohin
 • analizojnë uljet e ngritjet e biznesit tuaj dhe arsyjet që i shkaktojnë

Besoj që duke marrë parasysh të gjitha ato cfarë lexuat më siper tani jeni të bindur që biznesit tuaj i duhet prezenca në rrjetet sociale.

Por jo vetëm kaq besoj që jeni të bindur që rrjetet sociale duhet të menaxhohen nga një ekspert i fushës.

Lexoni më shumë për shërbimin që ofrojmë ne : KLIKO KETU

Na kontaktoni :

Social Media Menaxher

Menaxherët e mediave sociale janë përgjegjës të përfaqësojnë një kompani nëpër media sociale si zëri i vetëm i markës. Ata i përgjigjen komenteve, përpilojnë fushata dhe krijojnë kontent. Këta ekspertë ju ofrojnë organizatave udhëzime të nevojshme për të përmirësuar praninë e tyre online.

Me qëllime të qarta si: “përmirësoni trafikun e faqeve në internet” ose “optimizoni njohjen e markës”, menaxherët e social mediave rrisin biznesin tuaj përmes rrjeteve sociale si Facebook, Instagram dhe Twitter. Një dekadë më parë, ky rol ishte jo-ekzistent. Tani, më shumë kompani përqafojnë mediat sociale për rritjen e klientëve, dhe menaxhimi i rrjeteve sociale shpesh është thelbësor.

Çfarë bën një Social Media Menaxher?

Detyra e pare e nje social media menaxher eshte te implementoj nje plan marketingu.

Natyra e mediave sociale eshte shume e shpejt dhe zakonisht do te thote strategji me kohe te shkurter. Shumica e kompanive kryejn rishikime cdo 90 dite. Nderkohe qe planet ndryshojne, ato zakonisht fillojne me identifikimin e targetit te klienteve dhe duke vendosur nje program mbi krijimin e Kontentit.

Social media menaxher ka gjithashtu :

 • Celsin per komunikumin ne mediat social:  Ky rol percakton sa shpesh nje kompani duhet te postoj ne secilin kanal te social mediave dhe eshte pergjegjes per kthimin e pergjigjjeve.
 • Mbeshtetje per zhvillimin dhe identitetin e brandit: Ata tregojne pse-ne e cila ndihmon klientet te bashkeveprojne me organizaten tuaj.
 • Merr pjese ne strategjine ne designin vizual : Pavarësisht nëse janë fotot e profilit tuaj ose fotot e ekipit , nje social media manager siguron qe ju perputheni vizualisht me brandin tuaj.
 • Suporton strategji promocionale : Nje manager i Social media ju jep nje te dhena rreth reklamimit me pages, trafic organic dhe influencues te marketingut
 • Perpilon strategjin e angazhimit: Nje Social media manager degjon , pergjigjet dhe perfshihet me audiencen ne te gjitha kanalet. Kjo rrit shitjet dhe permirson mardheniet me klientet nepermjet perfshirjes.
 • Vendos nje strategji konvertimi: Nje Social media manager ve ne dukje pikat dhe shqetsimet e ndjeksve. Kjo ndihmon ata ne sygjerime si te kkonvertoj nje fans ne klient.

Aftesite qe nje Social Media Menaxher duhet te kete:

Social media menaxher jane nje komunitet specialistesh. Njejt si PR expert, ata dine si te ven ne dukje karakteristikat e nje brandi. Nje social media menaxher shume i mire di si te krijoj nje postim, te kthej pergjigjje dhe te angazhoje

Ne nje ekonomi online te shpejte, manger i mire i mediave sociale eshte gjithmon i perditsuar ne kohe reale me trendet e fundit ne te gjitha kanalet sociale. Ata ndjekin algoritme nga shume afer dhe perpilojne strategji te cilat lidhen me qellimet e brandit tuaj.

Social media menaxher gjithsahtu gjurmojne bisedat rreth brandit tuaj me social listening tools. Ata ndihmojne me gjithcka nga strategjit e krijimit te permbajtjes deri tek analiza shume kompetitive. Sa me shume te dish rreth klientit aq me kollaj eshte per te krijuar nje mesazh qe i pershtatet.

Social Media Menaxhimi Pro

Social media menaxher japin brandeve akses te menjehershem ne ekspertize te kanaleve sociale. Nderkohe qe algoritmet ndryshojne shume shpejte eshte e veshtire per pronaret e bizneseve qe te mbajne ritmin. Social media manager fokusojne gjithe energjine e tyre ne zotrimin e hapsirave te social mediave. Ata ofrojne perkushtim dhe krijimin e nje prespektive qe organizatat online kane nevoj per te lulezuar.

Social media Menaxher gjithashtu masin performancen e tyre duke e bere me te lehte gjurmimin e brandit tuaj. Ata japin analiza te rendesishme per treguesit kryesor te performances ne social media (Social media KPIs) :

 • Rritje e Audiences
 • Perfshirje e Audiences
 • Arritjet e Brandit
 • Reagime dhe fjala e marketingut ne te folur
 • Cilesia e vlersimit dhe shkalla e pergjigjjes
 • Drejtimi/ Trafiku
 • Shkalla e Konvertimeve

Me nje Social Media Menaxher dhe mjetet e duhura, do te ndricosh me shume thjeshtesi nder konkurentet.

Facebook lancon Messenger Rooms, lufte me Zoom!

Facebook po lancon një seri produktesh të reja për të zgjeruar opsionet e saj në pjesen e video chat.

Facebook paralajmëroi Messenger Rooms, një shërbim të ri për video komunikim me deri në 50 persona dhe lejimin e miqve të ju bashkëngjiten në video  thirrje kurdo që ata të dëshirojnë.

Facebook po dyfishon numrin e njerëzve në video thirrje në WhatsApp nga katër në tetë persona, ka shtuar thirrjet me video edhe në Facebook Dating, ndërsa është duke shtuar veçori të reja të transmetimit të drejtpërdrejtë si në Facebook ashtu edhe në Instagram.

Produktet e reja të Facebook po vijnë pasi covid19 ka detyruar qindra miliona njerëz të qëndrojnë brenda dhe të mbështeten në mjete dixhitale për pothuajse të gjitha punët.

Më shumë se 700 milionë njerëz tani kryejne thirrje në Facebook Messenger dhe WhatsApp çdo ditë.

Zoom, i cili filloi jetën si një mjet i thjeshtë për videokonferenca për biznes, u rrit nga 10 milionë përdorues në dhjetor në më shumë se 300 milionë sot.

 

Ja kush eshte video e pare qe u postua ne Youtube

Si sot 15 vjet më parë – 23 prill 2005 –  u publikua video e 1 në YouTube nga themeluesi i saj Jawed Karim.

Themeluesi i YouTube, Jawed Karim postoi një video 18-sekondëshe të titulluar (Unë në kopshtin zoologjik). Që nga ajo kohe, video është parë mbi 90 milion herë. Deri më sot, është videoja e vetme në kanalin e Jaëed Karim.

Videoja hapet me fytyrën e Jawed Karim dhe flokët e tij të shpupurisur. “Në rregull,” fillon ai. “Ja ku jemi, para elefantëve.”

 

Jawed Karim dhe bashkëthemeluesit e tjerë ia shitën YouTube Google për 1.65 miliardë dollarë.

Sot, youtube ka më shumë se dy miliardë përdorues.

Sipas YouTube, çdo ditë shikohen një miliard orë video. Dhe e gjitha filloi me vizitën e Jawed Karim në kopshin zoologjik.

10 thënie për suksesin në biznes !

10. “Rruga drejt suksesit është vazhdimisht në ndërtim e sipër.” – Lili Tomlin (Lily Tomlin)

9. “Suksesi nuk ka sekrete, por është rezultati i përgatitjes, punës së fortë dhe nxënies nga dështimet.” – Kolin Pauell (Colin Powell)

8. “Disa njerëz ëndërrojnë për suksesin, ndërsa të tjerët ngrihen çdo mëngjes për ta bërë atë realitet.” – Ueijn Huizenga (Wayne Huizenga)

7. “Suksesi rezulton nga tejkalimi i çdo dështimi të radhës pa humbur asnjëherë entuziazmin.” Uinston çërçill (Winston Churchill)

6. “Unë ia atribuoj suksesin tim faktit se – nuk bëra apo nuk pranova justifikime.” – Florenc Naitingeill (Florence Nightingale)

5. “Suksesi është një udhëtim, jo një destinacion. Rrugëtimi është shpesh më i rëndësishëm se sa përfundimi.” – Artur Ashe (Arthur Ashe)

4. “Mos syno të jesh i suksesshëm por të jesh i vlefshëm.” – Albert Ajnshtajn (Albert Einstein)

3. “Sekreti i suksesit tonë mbetet fakti se nuk heqim dorë asnjëherë, as edhe një herë.” – Uillma Menkillër (Wilma Mankiller)

2. “Për të qenë i suksesshëm nuk ka nevojë të jesh gjeni apo vizionar apo të kesh një diplomë universitare. Të nevojitet vetëm një sistem orientimi dhe një ëndërr.” – Majkëll Dell (Michael Dell)

1. “Për të arritur suksesin, qëndrimi juaj po aq i rëndësishëm sa edhe aftësia juaj.” – Uollter Skot (Walter Scott)

Si te beni Digital Marketing per StartUp-in tuaj ?

You have a startup and you may gain a great success in future too.

You might also be having a website for it and, congratulation for having a live website!

But let me ask you a hard question?

How many people know about your startup?

You may say, All the friends and family.

But let me tell you a bitter truth, they are the exact wrong audience to share about your company.

You share your idea to the people who are facing the problem you are trying to solve and the investors who would like to invest in getting the problem solved than just your friends and family.

Think of your future customers. Do they know about your awesome product which is going to solve their problem!

No! Almost no one knows about your startup except you and your friends!

If your answer is “NO” then you should immediately take action to improve your business Oe startup presence online.

When I say putting business presence online, it’s not just about building a static OR web application and putting it online but it’s more about attracting customers to the website without any personal connection.

You should start building your business presence online even before the first version of your product. When you do that, your audience will be excited about the product you will be launching.

To build an audience who will love your product, your virtual product should have existence on the web. Your company should appear on Google when people search solution of the problem your organization want to solve.

How to build a startup presence online so people know about it?

Putting business presence online is one of the most important things to do when you are a startup.

Of course not just creating an account on the different portal will attract traffic and people to your startup but by creating a website, writing content that will be loved by people and doing SEO definitely will.

How to build an effective business presence online to get thousands of people visiting your website?

 1. Make your website live
 2. Develop a Blog
 3. Create Social Media Pages
 4. Start Optimizing your website for SEO
 5. Join Active communities
 6. Start connecting people on Quora
 7. Ask their problems and Share your solution
 8. Build your audience in Facebook Pixel, Google Remarketing Audience
 9. Market your product online

How to do SEO for a startup?

SEO for a startup is no different than doing a magazine.

A magazine usually has a bunch of articles which helps people to grab useful information. You startup blog can be another helpful blog where people will know about the problems and solution they are facing.

To get started with article writing, You can research on the problems your audience is facing and write high-quality content focused to help them to solve it,

We at StablX consider any startup is not just a startup but a great set of minds trying to solve a problem which was never solved. Because you are the people who are trying to help people and make them live a better life.

Now let me share you some of the online marketing techniques which will not just help you to gain visibility on social media and other channels but also on Google.

APPEARING ON GOOGLE FOR RELEVANT KEYWORDS CAN ALONE BRING YOU THOUSANDS OF FREE TRAFFIC IN NO TIME.

Not getting enough traffic is common issue startups and new business owners and it happens because people don’t care about building a business presence online initially. No doubt no one is going to download your app unless they get to know about your app.  This issue is usually faced in the initial stage of their business unless they find right for of marketing.

I say years because they don’t know how to do it OR if they know they don’t know How to get started?

In brief, let me tell you How can you build your business base without spending a penny

Create a Blog

Creating a blog is a brilliant way to market your product and services for free. It takes a minimum of 3 months to see any visitor on your blog but not bounded by 3 months you may see a traffic break under 3 months too.

The blog is a business asset just like your reputation in your market, and market value. It remains with you until you delete them and serves you with a big number of customers who never heard about your startup.

Here is a small result of having traffic flow after we developed the blog for this client and improved the ranking which was going lower and lower.

traffic after blog development and article publishing
How to rank website higher on Google and get more traffic

Start Publishing Article

Publishing article! You never did any!

Don’t worry! You don’t have to be a professional journalist to write an article. You can just start writing about a common problem and it’s solution on your blog and it will help people to solve their issue.

Be focused and Publish content about the problem your startup and business is solving and connect your product and services without looking like a marketing freak. This is a brilliant way to grow your business presence and loyalty online.

Do SEO

SEO, Sear Engine Optimization. a procedure which helps your business to rank higher on Google and other search engine and brings you thousands of visitors for FREE.

It is also the biggest channel which has the ability to go beyond the word of mouth and break the stereotype of getting limited leads.

SEO basics procedures can be done by anyone by writing an article but if you want to intensely focus on traffic generation in the least time possible then contact SEO, they will help you to build a base which will drive thousands of traffic to your website.

You will never know How much traffic you can get until you let people visit your website and let them read your content?

We tweaked the result and it was hiked in a few SEO technical changes and Off Page SEO and the traffic increased bt 17{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} in a week.

a lot of traffic

Talk to social media

SEO is great for the startups who want customers who are actually facing problems and searching for the solution on Google. But if you are solving a problem where people are not much aware of the solution then it is recommended to invest some time and budget in social media marketing.

Social Media Marketing will help you to gain an audience and let millions of people know about your idea in the least time possible unlike boundaries of search engines.

Social Media Websites like Facebook gives you the ability to target people based on location, interest, employment, behaviour and other 47 important parameters allowing you to target almost any audience possible.

Publishing and sharing content in facebook groups is not a bad idea but if you aren’t targeting the right audience.

It has the ability to go viral in no time if you do it precisely.

Do analysis before you get into direct marketing

Doing a depth analysis of the database you have and whom to call and connect will help you to improve the conversion and have control over resources.

Deliver the best

And the end everything matter is you, your service and the customer who will but the service.

If you are an industry where you expect people to repurchase your product and services then you should focus on the experience.

Deliver the best experience possible and the customer will come back to you.

That’s all!

Do you think I have missed something which will help startups to build a business presence online?

Let me know in the comment section below.