BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Faqe instagrami në shitje, cfarë duhët të dini para se ta blini

faqe instagrami në shitje

Shumica prej jush që po lexoni këtë blog ndoshta po mendoni të bleni një faqe Instagrami në shitje për biznesin tuaj me mendimin që nëse e bleni do keni shitje dhe sukses në biznesin që doni të rrisni.

Ne do ju listojmë më poshtë të gjitha arysjet se pse nuk duhet të bleni një faqe Instagrami të përdorur më parë.

Do ju shpjegojmë anët negative që ndoshta si keni ditur kurrë te një Instagram i përdorur.

Ditët e sotme është bërë tend të shikojmë që faqe të ndryshme nxirren në shitje dhe shumicën i blejnë biznese por  cfarë ndodh realisht me këto faqe Instagrami ndoshta se dini dhe ne do ju shpjegojme tani se pse nuk duhet të bleni një faqe Instagrami.

Nëse keni parë një faqe Instagrami në shitje me 20k followers prsh dhe cmimi i kësaj mund të jetë diku te 200$ ne do ju sugjerojmë të mos e blini këtë faqe pasi edhe sikur në rastin më të mirë kjo faqe do ketë super audiencë sapo ju të ndryshoni emër dhe përmbajtje instagrami do ju uli audiencen me 70% por kjo është vetëm maja e ajsbergut të problemeve me një faqe Instagrami të përdorur më parë pasi problemet janë të shumta.

Kjo faqe që po marrim shembull që ju e keni blerë me 20k followers për pak dit do arrij në 15-17k followers pra do ju ikin pjesa më aktive e ndjeksëve që ajo faqe ka pasur por problemet vazhdojnë akoma, nëse pas disa kohësh një klient do ju shkruaj për të blerë x produkt ai do shikoj që ka folur më parë me ju por për të tjera qëllime gjë që do nxirrte shumë keq emrin e biznesit tuaj por dhe problemet nuk mbarojnë këtu ka akoma.

Nëse ju në këtë Instagram gabimisht do shkelni të drejtën e autorit me ndonjë postim, LIVE, material etj me shumë mundësi instagrami juaj do bllokohet përfundimisht pasi shumica e instagrameve që shiten kan probleme me shkeljen e të drejtave të autorit dhe instagrami pasi të shikojë që ka ndodhur përsëri(qoft dhe gabimisht) do marri vendimin për bllokimin e instagramit tuaj pasi do shikojë që ky Instagram më parë ka pas tjeter content, tjetër emer dhe Instagram ka dal hapur kunder shitjeve të instagrameve pasi ai e quan këtë vepër mashtrim dhe vepër ilegale.

Pra e gjitha cfarë duhet të bëjmë kur mendojmë të blejmë një Instagram është që ato lekë që po mendoni të bleni një Instagram më mirë ti fusni sponsorizim tek Instagrami ekzistues pasi është 100% më mirë se sa të bleni një Instagram të përdorur.

Keni nevojë për menaxhimin e Social Mediave ? Nese po kliko linkun më poshtë.

Kliko ketu dhe lexo se pse duhet te na zgjidhni ne per menaxhimin e Social Mediave

Nëse keni vendosur të na besoni ne Social Mediat ose të bisedoni me ne për detaje më të hollsishme rreth asaj cfare ju keni nevojë na telefononi tek numri i zyrës i poshtë shënuar.

Office +355 68 20 20 488

Përshtati | BOS.al |

10 këshilla për një postim të mrekullueshëm dhe miqësor për SEO-n

10 këshilla për një postim të mrekullueshëm dhe miqësor për SEO-n

Shkrimi i postimeve në blog kërkon aftësi. Për ta mbajtur lexuesin tuaj të interesuar, duhet të mendoni për strukturën e përmbajtjes tuaj dhe ta mbani atë të kënaqshme. Nëse njerëzit e pëlqejnë dhe e kuptojnë një artikull, ata do të jenë shumë më të prirur ta ndajnë atë me të tjerët – dhe kjo do të rrisë renditjen tuaj. Pra, nëse doni të përmirësoni renditjen tuaj, përmirësoni aftësitë tuaja për të shkruar. Filloni me këto këshilla se si të shkruani një postim blog miqësor për SEO!

Për disa, shkrimi për qëllime SEO dhe shkrimi për të tërhequr dhe tërhequr audiencën tuaj duken si dy qëllime konfliktuale. Unë nuk jam plotësisht dakord. Sigurisht, fjalët për të cilat dëshironi të gjenden duhet të jenë në një vend të dukshëm nëse doni një postim blog blog miqësor. Por,  mbi -Duke përdorur fjalë kyçe pengon rëndë lexueshmëri e tekstit tuaj, të cilat ju definitivisht nuk duan të bëjnë. Në fakt, një dendësi e lartë e frazës mund të jetë edhe një sinjal për Google që mund të mbushni fjalë kyçe në tekstin tuaj dhe kjo mund të ndikojë negativisht në renditjen tuaj.

Ky post ofron këshilla për të shkruar postime në blog që janë miqësorë me SEO dhe të lexueshëm. Këto dy qëllime duhet të shkojnë gjithmonë krah për krah pasi ne besojmë se shkrimi në gjuhë të kuptueshme ju bën më shumë vizitorë dhe i mban ata në faqen tuaj.

Para se të filloni: bëni kërkime për fjalët kyçe

Para se të filloni të shkruani , duhet të bëni  hulumtime të fjalëve kyçe . Nëse dëshironi të mbizotëroni në rezultatet e kërkimit, do të duhet të kuptoni se cilat fjalë i kërkon audienca juaj në të vërtetë. Këto janë temat për të cilat duhet të shkruani dhe fjalët kyçe që duhet të përdorni në tekstin tuaj.

Kur të keni bërë hulumtimin e fjalës suaj dhe të keni një listë të fjalëve kyçe të fokusit për të shkruar, është koha të shkruani. Këtu janë 10 këshilla për t’ju ndihmuar të përfundoni me një postim të mrekullueshëm në blog!

Këshilla për shkrimet për postimet e blogut miqësor me SEO

Mbi të gjitha, postimi juaj në blog duhet të jetë një shkrim i mirë. Kur fillojnë një postim të ri në blog, shumë blogerë thjesht fillojnë të shkruajnë, duke shtypur gjithçka që u vjen në kokë. Ndërsa kjo mund të funksionojë për disa njerëz që kanë talent të natyrshëm në të shkruar, të tjerët mund të kenë nevojë për ndihmë. Personalisht, gjithmonë i ndjek këto ‘rregulla’ kur shkruaj një blog të ri.

1. Mendoni para se të shkruani!

Para se të filloni, mendoni me kujdes për mesazhin e pjesës suaj. Çfarë doni t’u thoni lexuesve tuaj, ose cilës pyetje qendrore doni t’i përgjigjeni? Cili është qëllimi i artikullit tuaj? Dhe çfarë doni të bëjnë lexuesit tuaj në fund të faqes? Shkruani përgjigjet e këtyre pyetjeve para se të filloni dhe mendoni për qëllimin e kërkimit që dikush mund të ketë. Një mënyrë e thjeshtë për të marrë një pasqyrë të kësaj është duke parë rezultatet e kërkimit për termin e kërkimit me të cilin dëshironi të renditeni.

2. Krijoni një strukturë për postin tuaj

Për të shkruar një postim të lexueshëm dhe miqësor ndaj SEO-së, duhet të krijoni një strukturë të qartë . Kjo do të thotë që çdo postim duhet të ketë:

 • një lloj prezantimi (në të cilin ju prezantoni temën tuaj);
 • një trup (në të cilin është shkruar mesazhi kryesor);
 • një përfundim (në të cilin ju përmbledhni idetë kryesore ose nxirrni një përfundim).

Në disa fjali, shkruani atë që dëshironi të thoni në të tre pjesët. Tani keni krijuar përmbledhjen e postimit tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të krijoni një postim të strukturuar dhe të lexueshëm në blog. Tani shkrimi i vërtetë mund të fillojë.

3. Përdorni paragrafë dhe tituj

Të gjithë përdorin paragrafë, por jo të gjithë i përdorin ato mirë. Mos e filloni çdo fjali të re në një rresht të ri vetëm sepse duket bukur. Gjithashtu, përpiquni të mos i bëni ato shumë të gjata, pasi secili paragraf duhet të ketë idenë ose temën e vet. Pyete veten se cila është ideja kryesore e secilit paragraf. Ju duhet të jeni në gjendje ta përmbledhni atë ide kryesore në një fjali. Nëse kjo nuk është e mundur dhe ju duhen më shumë fjali për të shpjeguar idenë kryesore, thjesht duhet të përdorni më shumë paragrafë .

Titujt e duhur gjithashtu ndihmojnë lexuesit tuaj të kuptojnë se për çfarë bëhet fjalë një pjesë specifike e tekstit tuaj. Nëse dëshironi që njerëzit të gjejnë rrugën e tyre përmes artikujve tuaj, përdorni nëntituj për t’i udhëhequr, ndihmuar ata të skanojnë faqen tuaj dhe të sqarojnë strukturën e artikujve tuaj. Ato nuk janë të rëndësishme vetëm për lexueshmërinë, por edhe  për SEO . Kjo është arsyeja pse unë gjithashtu do të këshilloja përdorimin e fjalës suaj në disa nga nëntitujt . Unë dua të them disa prej tyre, pasi përdorimi i fjalës suaj në çdo tituj do ta bëjë tekstin të ngathët dhe të panatyrshëm. Kjo do t’i largojë njerëzit nga leximi më tej.

4. Përdorni fjalë kalimtare

Fjalët e tranzicionit i ndihmojnë njerëzit të skanojnë përmes tekstit tuaj dhe të kuptojnë marrëdhëniet midis fjalive dhe paragrafëve. Për shembull, le të themi se ka tre arsye që njerëzit të blejnë produktin tuaj. Ju duhet të përdorni fjalë sinjalizuese si: ‘para së gjithash’; ‘së dyti’ dhe ‘më në fund’. Gjithashtu, fjalë si ‘sidoqoftë’, ‘në mënyrë të ngjashme’ dhe ‘për shembull’ u japin një sinjal të qartë lexuesve tuaj. Lexuesit do të marrin menjëherë që një përfundim do të pasojë pas fjalëve të tilla si ‘për të përmbledhur’ ose ‘me pak fjalë’. Prandaj fjalët e tranzicionit janë shumë të rëndësishme për të shtuar strukturën e tekstit tuaj.

Mbushja e artikullit tuaj me fjalën tuaj të fokusit e bën atë më pak tërheqëse për të lexuar, por gjithashtu mund të dëmtojë renditjen tuaj. Google po bëhet më inteligjent dhe dëshiron që ju të shkruani përmbajtje që përdoruesit do të pëlqejnë. Nuk dëshiron që ju të përdorni fjalën tuaj të fokusit në çdo fjali tjetër dhe ka mënyra të tjera për të analizuar atë që ka të bëjë me tekstin tuaj. Një nga mënyrat që Google e kupton temën e tekstit tuaj është duke njohur sinonime dhe fjalë kyçe të tjera që lidhen me frazën tuaj të fokusit. Kjo është arsyeja pse ju duhet të përdorni sinonime dhe fjalë kyçe të lidhura në të gjithë kopjen tuaj.

Sinonimet janë relativisht të lehta për tu menduar, por të mendosh për fjalët kyçe të drejta është pak më sfiduese. Kjo është arsyeja pse ne kemi prezantuar një veçori të re në shtojcën tonë që ju ndihmon të gjeni frazat kyçe të lidhura menjëherë. Bazuar në fjalën tuaj të fokusit, shtojca jonë mund të gjenerojë një numër frazash kyçe të lidhura me klikimin e një butoni! Së bashku me sa herë kërkohet ajo fjalë kyçe dhe si duket trendi i kërkimit. Kjo veçori mundësohet nga SEMrush dhe mund të përdoret si në shtesën tonë falas ashtu edhe në atë Premium. Pra, përdorni këtë veçori të lidhur me frazën kryesore !

6. Optimizoni gjatësinë e artikullit tuaj

Sigurohuni që postimet tuaja në blog të kenë minimumi 300 fjalë, por mbajeni të ekuilibruar gjatësinë e artikullit tuaj. Google pëlqen artikuj të gjatë, megjithatë, nëse artikulli juaj është shumë i gjatë mund t’i trembë përdoruesit. Unë do të këshilloja të shkruaj artikuj të gjatë vetëm kur e dini se jeni një shkrimtar i aftë. Po u kërkon shumë vizitorëve tuaj që të lexojnë të gjithë postimin tuaj kur është i gjatë. Shikoni këtë artikull nëse nuk jeni mjaft të sigurt se sa i gjatë duhet të jetë një postim në blog . Dhe mos harroni të vazhdoni të përdorni fjalinë tuaj të fokusit në të gjithë tekstin tuaj për t’u siguruar që të përfundoni me një postim blog blog-miqësor!

Nëse keni shkruar tashmë përmbajtje në të njëjtën temë si postimi juaj aktual, mos harroni të lidheni me dhe nga këto postime. Do ta bëjë postimin tuaj të ri në blog, dhe postimet ekzistuese, më të fortë sepse po tregoni autoritet për këtë temë. Si dhe ajo, struktura juaj e lidhjeve është gjithashtu e rëndësishme për renditjen tuaj në Google. Dhe le të mos harrojmë se lidhja me përmbajtje të tjera në lidhje me një temë është e shkëlqyeshme për lexuesit tuaj, pasi ata mund të jenë të interesuar të lexojnë edhe këto postime të ngjashme. I ndihmon ata të lundrojnë në faqen tuaj.

Ne e quajmë këtë lidhje të brendshme dhe të dy lexuesit tuaj dhe Google do t’ju falenderojnë për këtë. I ndihmon ata të menaxhojnë përmbajtjen tuaj dhe të kuptojnë marrëdhëniet midis përmbajtjeve të ndryshme në faqen tuaj, kështu që merrni pak kohë për t’u lidhur me dhe nga përmbajtja juaj e mëparshme. Mjeti ynë i brendshëm i lidhjes mund t’ju ndihmojë duke sugjeruar faqe dhe postime përkatëse në faqen tuaj ku mund të lidheni.

8. Lërini të tjerët të lexojnë postimin tuaj

Para se të publikoni postimin tuaj, sigurohuni që dikush tjetër ta lexojë së pari. Pyesni ata nëse e kuptojnë konceptin kryesor të postimit tuaj dhe ftojini të korrigjojnë çdo gabim shtypi dhe gabime gramatikore. Kjo mund t’ju ndihmojë duke siguruar një pamje objektive të lexueshmërisë dhe tërheqjes së tekstit tuaj. Nëse keni dikë në ekipin tuaj që ndodh të jetë një ekspert në temën për të cilën po shkruani, sigurohuni që ta kaloni postimin tuaj para tyre. Në këtë mënyrë ata mund të kontrollojnë nëse jeni duke mbuluar gjithçka që ju nevojitet dhe të japin sugjerime për ta bërë postimin tuaj edhe më të mirë.

9. Shtoni përmbajtje rregullisht

Rregullisht shtimi i postimeve të reja të blogut në faqen tuaj të internetit i tregon Google se faqja juaj në internet është e gjallë. Kjo është e rëndësishme sepse nëse faqja juaj nuk është aktive, Google do ta zvarrë atë më rrallë dhe kjo mund të ndikojë negativisht në renditjen tuaj. Por mos posto vetëm për hir të postimit. Sigurohuni që gjithçka që postoni të jetë përmbajtje me cilësi të lartë : artikuj informues, të shkruar mirë që argëtojnë lexuesit dhe përshtaten me qëllimin e tyre të kërkimit .

Nëse keni vështirësi të postoni në një bazë të rregullt, mund të jetë një ide e shkëlqyeshme të krijoni një kalendar editorial për blogun tuaj. Kjo ju lejon të strukturoni këtë proces në një mënyrë që ju përshtatet juve dhe ekipit tuaj.

10. Përdorni shtojcën tonë Yoast SEO

Mjeti i analizës në shtojcën tonë  Yoast SEO  ju ndihmon të shkruani postime të lexueshme dhe SEO-miqësore të blogut. Filloni duke zgjedhur termin më të rëndësishëm të kërkimit për të cilin dëshironi që njerëzit të gjejnë këtë faqe të veçantë. Kjo është fraza juaj kryesore e fokusit dhe pasi ta plotësoni këtë në shtesën tonë, kryen të gjitha llojet e kontrolleve për të parë nëse postimi juaj është i optimizuar ose ende ka nevojë për përmirësim:

 • Shtojca jonë kontrollon postimin tuaj për të parë nëse e keni përdorur fjalinë në vendet e duhura, si kopja, titulli, përshkrimi meta, teksti alt dhe URL. Yoast SEO Premium gjithashtu njeh forma të ndryshme fjalësh të frazës suaj.
 • Ju jep sugjerime për frazat kyçe të lidhura që mund të shtoni për të rritur cilësinë dhe rëndësinë e përmbajtjes tuaj .
 • Kontrollon lexueshmërinë e tekstit tuaj: A janë fjalitë ose paragrafët tuaj shumë të gjatë? A përdorni fjalë kalimtare?
 • Kontrollon lidhjet e brendshme dhe të jashtme në artikullin tuaj. Yoast SEO Premium madje ofron sugjerime për lidhje me artikuj të ngjashëm në faqen tuaj.
 • Ai llogarit se sa shpesh e përdorni frazën tuaj në të gjithë tekstin tuaj: jo sa duhet apo shumë shpesh? Kur keni Premium, ajo gjithashtu kontrollon nëse e keni shpërndarë frazën tuaj në mënyrë të barabartë në të gjithë postimin tuaj.
 • Ai gjithashtu kontrollon nëse faqet e tjera në faqen tuaj të internetit përdorin të njëjtën fjalë kyçe të fokusit, për t’ju parandaluar që të konkurroni me veten .

Nëse shkruani një post relativisht miqësor me SEO në blog (bazuar në aspektet e diskutuara më lart) shtojca do ta tregojë këtë me një plumb të gjelbër. Postimet dhe faqet me plumba të gjelbërt do t’ju ndihmojnë të përmirësoni renditjen e faqeve në faqen tuaj të internetit.

Vini re se jo çdo pikë duhet të jetë e gjelbër që rezultati i përgjithshëm i SEO të jetë i mirë. Për shembull, këto janë rezultatet e këtij postimi, i cili ka një plumb të përgjithshëm jeshil për frazën tonë të fokusit “Postimi i blogut SEO-miqësor”:

rezultatet e analizës Shiriti anësor Yoast SEO që tregon plumba
Rezultatet e analizës siç tregohet në shiritin anësor të Yoast SEO

Një lloj mënyre interesante për të marrë reagime mbi përmbajtjen tuaj, apo jo? Kur përdorni shtojcën Yoast SEO do të gjeni këto reagime në shiritin anësor Yoast SEO pranë postimit tuaj dhe në kutinë meta Yoast nën postimin tuaj (gjatë redaktimit). Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë për të gjitha aspektet që shikon ky mjet i analizës, lexoni artikullin tonë se si të përdorni mjetin e analizës së përmbajtjes Yoast SEO .

Përfundim

Ditët kur disa truke të SEO ishin të mjaftueshme për të bërë që faqja juaj e internetit të renditet mirë në Google kanë kaluar shumë. Në ditët e sotme, përmbajtja cilësore është mbret. Dhe përmbajtja e mirë gjithashtu çon në më shumë lidhje, shpërndarje, cicërima dhe kthimin e vizitorëve në faqen tuaj të internetit. Sigurisht, ka gjithmonë gjëra të tjera që mund të bëni për të maksimizuar SEO mirëdashjen e postimit tuaj, por gjëja më e rëndësishme është të shkruani thjesht postime shumë, shumë të mira!

Pershtati dhe perktheu : BOS.al

Cilat janë algoritmet e Google ?

si të rënditemi të parët

Algoritmet e Google janë një sistem kompleks i përdorur për të marrë të dhëna nga indeksi i tij i kërkimit dhe për të dhënë menjëherë rezultatet më të mira të mundshme për një pyetje. Motori i kërkimit përdor një kombinim të algoritmeve dhe faktorëve të shumtë të renditjes për të ofruar faqe në internet të renditura sipas rëndësisë në faqet e saj të rezultateve të motorëve të kërkimit ( SERP ).

Në vitet e tij të hershme, Google bëri vetëm një numer azhurnimesh të algoritmeve të saj. Tani, Google bën mijëra ndryshime çdo vit.

Shumica e këtyre azhurnimeve janë aq të lehta sa kalojnë pa u vërejtur fare. Sidoqoftë, me raste, motori i kërkimit hap azhurnime të mëdha algoritmike që ndikojnë ndjeshëm në SERP si:

 • Fred
 • Intrusive Interstitials Update
 • Mobilegeddon
 • RankBrain
 • Panda
 • Penguin
 • Hummingbird
 • Pigeon
 • Payday
 • EMD (Exact Match Domain)
 • Page Layout Algorithm

Më poshtë ne kemi përpiluar një listë të plotë të nisjeve, azhurnimeve dhe rifreskimeve të algoritmeve të Google që janë shfaqur ndër vite, si dhe lidhje me burimet për profesionistët e SEO që duan të kuptojnë secilën nga këto ndryshime.

 1. Ndërlidhja Publike e Google për Kërkim, Danny Sullivan,  shkroi  sot në Twitter se që nga 10 shkurt 2021, Passage Ranking është drejtpërdrejtë për pyetje në gjuhën angleze në Shtetet e Bashkuara.Martin Splitt i Google diskuton sistemin e ri të renditjes së Google dhe ndan 16 pikat kryesore që duhet të dini në lidhje me të në një mbledhje virtuale së bashku me një treshe profesionistësh kryesorë të SEO – Cindy Krum, Bartosz Goralewicz dhe Tomek Rudzki.
 2. Google konfirmon një azhurnim thelbësor të algoritmit, azhurnimi thelbësor i dhjetorit 2020, është prezantuar më 3 dhjetor 2020. Ky është azhurnimi i tretë i algoritmit bazë të vitit kalendarik. Një kohë e drejtë ka kaluar që nga azhurnimi i fundit bazë, krahasuar me kohën mesatare midis këtyre llojeve të azhurnimeve.
 3. Ndërlidhësi i Kërkimit të Google Danny Sullivan njoftoi përmes Twitter se Google do të lëshonte një azhurnim të gjerë të algoritmit. Rreth 90 minuta më vonë, ai njoftoi se azhurnimi ishte duke u zhvilluar dhe do të duheshin 1-2 javë për t’u mbështetur plotësisht.
 4. Danny Sullivan i Google konfirmoi përmes Twitter se faqet në një pozicion të copëzuar nuk do të përsëriten më në listat organike të rregullta. Ky ndryshim preku 100{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} të të gjitha listave të kërkimeve, në të gjithë botën.
 5. Danny Sullivan i Google njoftoi përmes Twitter se një azhurnim i gjerë i algoritmit thelbësor ishte gati të dilte. Google përsëri ofroi të njëjtin udhëzim si për të gjitha azhurnimet e tjera të fundit të bazës së gjerë të algoritmit.

Nëse doni të qëndroni në faqe të parë të Google na kontaktoni !

Ne marrim cdo ditë pikat kyce që ju bëjnë ju të renditeni siper dhe e bejmë këtë që ju të merrini rezultatet që dëshironi nga Google Search

Kontaktoni : BOS.al

Si të përdorni profilin tuaj në Instagram për më shumë shitje

Instagram ka qenë prej kohësh një mjet i popullarizuar i marketingut, me shumë marka në të gjithë botën që tani e përdorin atë për të gjetur dhe bashkëpunuar me ndikuesit e mediave sociale dhe për të përdorur zërat e tyre të vendosur për të gjeneruar shitje dhe për të rritur ndërgjegjësimin.

Pa dyshim, ndërtimi i gypit të shitjeve kërkon kohë – është shumë më shpejt të përdorësh autoritetin tashmë ekzistues të dikujt tjetër sesa të investosh në ndërtimin e tuajën. Sidoqoftë, ndërtimi i aseteve tuaja është më efektive në planin afatgjatë, duke ju mundësuar që të sillni shitje në auto-pilot, pa investime të mëtejshme.

Pra, si mund të ndihmojë kanali juaj në Instagram të ndërtoni një gyp më efektiv të shitjeve ?

Së pari, një shpjegues i shpejtë se si funksionon koncepti i gypit – një gyp i shitjeve është një paraqitje vizuale e mënyrës se si klientët tuaj po vazhdojnë drejt bërjes së një blerjeje. Në formën e saj më të thjeshtë, një gyp mesatar shitjesh përbëhet nga tre faza kryesore:

 • Kreu i hinkës (dmth. Prezantimi i parë i markës suaj dhe produkteve tuaja tek një klient)
 • Mesi i hinkës (dmth. Këtu është ku një klient ndihet i interesuar ose kurioz sa të dijë më shumë për ju ose produktin tuaj)
 • Fundi i gypit (dmth. Këtu është klienti juaj që shton produktin tuaj në një shportë dhe përfundon shitjen)

Përdorur mirë, Instagram mund të sigurojë një rritje shtesë në secilin prej këtyre segmenteve.

1. Maja e gypit: Krijoni histori në Instagram që krijojnë klikime përkatëse

Instagram Stories janë bërë një kanal gjithnjë e më efektiv i marketingut që kur Instagram lejoi që lidhjet e klikueshme të përdoren brenda kornizës Stories.

Lidhjet “Rrëshqitje lart” shtojnë një aftësi për të gjeneruar trafik të drejtpërdrejtë referimi nga Instagram – dhe nëse e bëni mirë punën tuaj, ai trafik do të jetë i synuar mirë dhe shumë konvertues.

Por jo të gjithë mund të përdorin lidhjet e Ship lart lart në Tregime. në mënyrë që të kualifikoheni për opsionin, profili i markës suaj duhet të:

 • Duhet të keni të paktën 10,000 ndjekës
 • Bëhu një llogari e verifikuar

Të dyja këto janë relativisht të arritshme, megjithëse duhet ca punë. Por pasi të keni krijuar një prani dhe të keni kaluar procesin e verifikimit, shtimi i lidhjeve Stories mund të jetë një konsideratë e vlefshme.

Por ju nuk duhet të filloni të shisni nga tregimet tuaja. Kjo është një mënyrë e mirë për të humbur ndjekësit shpejt. Në vend të kësaj, duhet të përqendroheni në këto elemente kryesore për të maksimizuar performancën e Tregimeve tuaja.

 • Përdorni ide krijuese që janë në gjendje të shesin butë pa qenë shumë “të shitur”
 • Ndërtoni histori tërheqëse që tërheqin vëmendjen dhe tërheqin vëmendjen

Lightricks Boosted është një mjet interesant që mund të ndihmojë në të dy frontet, me shabllone krijuese dhe mjete për redaktimin e videove që me gjasë do të frymëzojnë formate, kënde dhe ide të reja.

Të rritura

Gjëja më interesante për këtë mjet është se ju mund të krijoni të njëjtën video në dimensione të ndryshme për ta ripërdorur në më shumë se një kanal. Kështu që ju mund të postoni videot tuaja në YouTube, Facebook dhe po, si Instagram Stories.

Një tjetër mjet që frymëzon disa ide krijuese të përmbajtjes në Instagram është Text Optimizer . Mjeti analizon vendin tuaj të synuar dhe kthen konceptet, entitetet dhe pyetjet themelore. Të gjithë ata nuk pushojnë kurrë të frymëzojnë ide interesante për përmbajtje.

Optimizuesi i tekstit

2. Mesi i gypit: Përdorni Instagramin për të kuruar dhe shfaqur prova sociale

Përmbajtja e mesit të gypit është ura midis hyrjes së parë dhe angazhimit fillestar – një pjesë kryesore e strategjisë suaj të marketingut. Kjo është vendi ku klienti juaj vendos nëse do të largohet, ose të qëndrojë dhe t’i japë një shans produktit tuaj.

Prova sociale ka tendencë të ndihmojë në marrjen e këtij vendimi, veçanërisht nëse është lehtësisht i verifikueshëm, i cili mund të lehtësohet përmes Instagram. Marka të shumta me pakicë kurojnë Instagramin në kërkim të njerëzve të vërtetë që kanë paraqitur produktet e tyre në mënyra krijuese dhe tërheqëse.

Këtu keni një shembull të provave të fuqishme shoqërore që mundësohet nga Instagram:

Prova sociale instagram

Ky lloj i përmbajtjes së kuruar shfaq produktin tuaj në një kontekst të jetës reale, duke angazhuar klientët tuaj besnikë dhe duke ndihmuar në ndërtimin e komunitetit. E gjithë kjo vlen për krijimin e mesit të fuqishëm të gypit të shitjeve.

Padyshim, mos harroni të kërkoni lejet e përdoruesve të Instagram-it para se të ripërdorni përmbajtjen e tyre në vend dhe / ose në burimin tuaj, por kjo është gjithashtu një mundësi e mirë për të angazhuar klientët tuaj aktivë në mediat sociale:

Ushqim i UGC në Instagram

3. Fundi i gypit: Përdorni rigjenerimin e Instagram-it

Jam i sigurt që keni vërejtur që shpesh shihni reklama si në Facebook ashtu edhe në Instagram që vijnë nga faqet apo markat me të cilat jeni angazhuar së fundmi. Kjo po shënjestron në veprim – Facebook u mundëson bizneseve që të synojnë reklamat e Facebook dhe Instagram tek ata njerëz që vizituan faqen tuaj dhe kryen një lloj veprimi.

Në mënyrë të veçantë, ju mund të synoni përsëri ata klientë që braktisën karrocën tuaj pa përfunduar blerjen. Kjo është saktësisht se si Instagram mund të rrisë performancën tuaj të gypit të shitjeve dhe të shkaktojë më shumë veprim në fund të saj.

Ri-shënjestrimi

Bonus: Përdorni rigjenerimin në vend për më shumë ndikim

Jo shumë tregtarë e kuptojnë që rigjenerimi mund të funksionojë edhe në faqet e tyre – domethënë ju mund të shërbeni thirrje për veprim dhe oferta të personalizuara për njerëzit që tashmë kanë vizituar faqen tuaj (p.sh. trafiku juaj që kthehet) si dhe t’u shërbeni atyre njerëzve përmbajtje të personalizuar i cili erdhi nga Instagram.

Finteza ju lejon të vendosni fushata të rimarrjes dhe të shërbeni në internet përmbajtje promovuese bazuar në burimin e referimit, si dhe veprimet e kaluara të përdoruesve të faqes suaj në këtë sit. Për shembull, mund të vendosni një proces për të treguar zbritje me porosi për njerëzit që erdhën nga Instagram, edhe nëse ata u larguan nga faqja juaj dhe u kthyen.

Kjo gjithashtu do t’ju ndihmojë të analizoni hinkën tuaj të shitjeve në Instagram dhe efektivitetin e të gjitha metodave tuaja:

Finteza Instagram

Instagram mund të jetë një mjet i fuqishëm i marketingut, veçanërisht kur përdorni platformën për potencialin e saj të plotë. Sigurisht, nuk është mjeti i vetëm që duhet të përdorni për të ndërtuar një hinkë efektive të shitjeve, por padyshim që mund të jetë një shtesë e shkëlqyeshme në kompletin tuaj aktual të mjeteve të marketingut.

Perktheu dhe përshtati : BOS.al

Instagram bën ndryshimin e rradhës , LIVE deri në 4 persona

live të 4 personave

Instagram do të zgjerojë transmetimet Live për të akomoduar më shumë se persona në një transmetim të vetëm. Platforma lançoi Live Rooms,ku do kemi mundësine të ndjekim live të 4 personave.

Instagram thotë se shpreson të hapë më shumë mundësi për përdoruesit duke hostuar biseda, tutoriale apo shfaqje.

Opsioni i ri është i disponueshëm nga data 1 Mars dhe duhet të mbërrijë të gjithë përdoruesit brenda javës.

Në Tetor e dërgoi kohëzgjatjen maksimale deri në 4 orë të një transmetimi live nga 1 orë që ka qenë më parë. Duke zgjeruar numrin e pjesëmarrësve një transmetim live Instagram po ju jep një mundësi krijuesve të arrijnë audienca më të gjerë.

Gjatë pandemisë përdoruesit e kanë përdorur Instagram Live më shumë se kurrë më parë. Vitin e kaluar platforma i ka bërë transmetimet live të shikueshme nga kompjuteri ndërsa përdoruesit mund ti ruanin ato në IGTV për ti bërë të disponueshëm për më shumë se 24 orë.

Shpresojmë që ky të jetë një lajm i mirë për publikun Shqipëtar pasi do u mundësojë të bashkojnë audiencen e në live të 4 personave në një livestream te vetëm.

Të bashkosh 4 audienca në një livestream të vetëm patjeter që është një plus i madh për blogeret , artistet por jo vetëm , pasi Shqiptarët e përdorin ne masë LIVESTREAM të instagram.

Lexoni edhe Si të përdorni profilin tuaj në Instagram për më shumë shitje

Përshtati dhe përktheu : BOS.al

Cili është qëllimi i marketingut dhe pse kemi nevojë për marketing ?

marketingu

Marketingu është procesi i interesimit të njerëzve për produktin ose shërbimin e kompanisë suaj. Kjo ndodh përmes hulumtimit të tregut, analizës dhe kuptimit të interesave të klientit tuaj ideal. Marketingu ka të bëjë me të gjitha aspektet e një biznesi, përfshirë zhvillimin e produktit, metodat e shpërndarjes, shitjet dhe reklamat.

Marketingu modern filloi në vitet 1950 kur njerëzit filluan të përdorin më shumë sesa thjesht media të shtypura për të miratuar një produkt. Ndërsa TV – dhe së shpejti, interneti – hyri në familje, tregtarët mund të bënin fushata të tëra nëpër platforma të shumta. Dhe siç mund ta prisni, gjatë 70 viteve të fundit, tregtarët janë bërë gjithnjë e më të rëndësishëm për të rregulluar sesi një biznes u shet një produkt konsumatorëve për të optimizuar suksesin.

Në fakt, qëllimi themelor i marketingut është tërheqja e konsumatorëve në markën tuaj përmes mesazheve. Në mënyrë ideale, ai mesazhim do të jetë i dobishëm dhe edukues për audiencën tuaj të synuar, në mënyrë që të ktheni konsumatorët në burime.

Sot, ka fjalë për fjalë dhjetëra vende ku dikush mund të kryejë një fushatë marketingu – ku e bën dikush në shekullin 21?

Llojet e marketingut

Ku jetojnë fushatat tuaja të marketingut varet tërësisht nga vendi ku klientët tuaj kalojnë kohën e tyre. Varet nga ju që të bëni hulumtime të tregut që përcaktojnë cilat lloje të marketingut – dhe cila përzierje mjetesh brenda secilit lloj – është më e mira për ndërtimin e markës suaj. Këtu janë disa lloje të marketingut që janë të rëndësishme sot, disa prej të cilave i kanë rezistuar kohës:

 • Marketingu në internet: Frymëzuar nga një fushatë e produkteve Excedrin që u zhvillua në internet, vetë ideja e të pasurit një prani në internet për arsye biznesi është një lloj i marketingut në vetvete.
 • Optimizimi i motorëve të kërkimit: Shkurtuar “SEO”, ky është procesi i optimizimit të përmbajtjes në një faqe në internet në mënyrë që ajo të shfaqet në rezultatet e motorëve të kërkimit. Usedshtë përdorur nga tregtarët për të tërhequr njerëz që kryejnë kërkime që nënkuptojnë se ata janë të interesuar të mësojnë për një industri të veçantë.
 • Marketingu i blogeve : Blog-et nuk janë më ekskluzive për shkrimtarin individual. Markat tani botojnë bloge për të shkruar në lidhje me industrinë e tyre dhe ushqejnë interesin e klientëve potencialë që kërkojnë internetin për informacion.
 • Marketingu i mediave sociale: Bizneset mund të përdorin Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn dhe rrjete të ngjashme sociale për të krijuar përshtypje tek audienca e tyre me kalimin e kohës.
 • Marketingu i shtypur: Ndërsa gazetat dhe revistat bëhen më të mirë për të kuptuar se kush pajtohet në materialin e tyre të shtypur, bizneset vazhdojnë të sponsorizojnë artikuj, fotografi dhe përmbajtje të ngjashme në botimet që lexojnë klientët e tyre.
 • Marketingu i motorëve të kërkimit: Ky lloj marketingu është pak më i ndryshëm se SEO, i cili përshkruhet më sipër. Bizneset tani mund të paguajnë një motor kërkimi për të vendosur lidhje në faqet e indeksit të tij që ekspozohen shumë ndaj audiencës së tyre. (It’sshtë një koncept i quajtur “paguaj-për-klikim” – Unë do t’ju tregoj një shembull të kësaj në seksionin tjetër).
 • Marketingu në video: Ndërsa dikur kishte vetëm reklama, tregtarët tani vendosin para për krijimin dhe botimin e të gjitha llojeve të videove që argëtojnë dhe edukojnë klientët e tyre kryesorë.

Marketingu dhe Reklamimi

Nëse marketingu është një rrotë, reklamat flasin për atë rrotë.

Marketingu përfshin zhvillimin e produktit, hulumtimin e tregut, shpërndarjen e produktit, strategjinë e shitjes, marrëdhëniet me publikun dhe mbështetjen e klientit. Marketingu është i domosdoshëm në të gjitha fazat e udhëtimit të shitjes së një biznesi dhe ai mund të përdorë platforma të shumta, kanale të mediave sociale dhe ekipe brenda organizatës së tyre për të identifikuar audiencën e tyre, për të komunikuar me të, për të amplifikuar zërin e tij dhe për të ndërtuar besnikërinë e markës me kalimin e kohës.

Nga ana tjetër, reklamimi është vetëm një përbërës i marketingut. Shtë një përpjekje strategjike, e paguar zakonisht, për të përhapur ndërgjegjësimin për një produkt ose shërbim si pjesë e qëllimeve më holistike të përshkruara më sipër. E thënë thjesht, nuk është metoda e vetme e përdorur nga tregtarët për të shitur një produkt.

Këtu është një shembull (vazhdoni të lexoni, ka një pyetësor në fund të tij) …

Le të themi që një biznes po nxjerr një produkt të ri dhe dëshiron të krijojë një fushatë që promovon atë produkt në bazën e tij të klientëve. Kanalet e zgjedhura të kësaj kompanie janë Facebook, Instagram, Google dhe faqja e internetit e kompanisë. Ai i përdor të gjitha këto hapësira për të mbështetur fushatat e tij të ndryshme çdo tremujor dhe për të gjeneruar drejtime përmes atyre fushatave.

Për të transmetuar lansimin e produktit të ri, ai publikon një udhëzues të produkteve të shkarkueshëm në faqen e saj të internetit, poston një video në Instagram duke demonstruar produktin e saj të ri dhe investon në një seri rezultatesh të sponsorizuara kërkimi në Google duke drejtuar trafikun në një faqe të produktit të ri në faqen e saj të internetit.

Tani, cilat nga vendimet e mësipërme ishin marketing, dhe cilat ishin reklamat?

Reklamimi u zhvillua në Instagram dhe Google . Instagram në përgjithësi nuk është një kanal reklamimi, por kur përdoret për markë, ju mund të krijoni një bazë ndjekësish që është e përgatitur për një njoftim të butë të produktit herë pas here. Google ishte përdorur përfundimisht për reklamim në këtë shembull; kompania pagoi për hapësirën në Google – një program i njohur si paguaj për klikim (PPC) – në të cilin për të drejtuar trafikun në një faqe specifike të përqendruar në produktin e saj. Një reklamë klasike në internet.

Ku u zhvillua marketingu? Kjo ishte një pyetje paksa hile, pasi marketingu ishte i gjithë procesi . Duke përafruar Instagramin, Google dhe faqen e saj të internetit rreth një iniciative të përqendruar tek konsumatori, kompania zhvilloi një fushatë tre-pjesëshe marketingu që identifikoi audiencën e saj, krijoi një mesazh për atë audiencë dhe e shpërndau atë në të gjithë industrinë për të maksimizuar ndikimin e saj.

4 Ps të marketingut

Në vitet 1960, E Jerome McCarthy doli me 4 Ps të marketingut: produkti, çmimi, vendi, promovimi.

Në thelb, këto 4 Ps shpjegojnë se si ndërvepron marketingu me secilën fazë të biznesit.

Produkt

Le të themi se ju doli me një ide për një produkt që dëshironi ta shet biznesi juaj. Ç’pritet më tej? Ju ndoshta nuk do të jeni të suksesshëm nëse sapo filloni ta shisni atë.

Në vend të kësaj, ju keni nevojë për ekipin tuaj të marketingut për të bërë hulumtime të tregut dhe për t’iu përgjigjur disa pyetjeve kritike: Kush është audienca juaj e synuar? A ka treg të përshtatshëm për këtë produkt? Çfarë mesazhesh do të rrisë shitjet e produkteve dhe në cilat platforma? Si duhet ta modifikojnë produktin prodhuesit tuaj për të rritur gjasat e suksesit? Çfarë mendojnë grupet e fokusit për produktin dhe çfarë pyetjesh apo hezitimesh kanë ato?

Tregtarët përdorin përgjigjet e këtyre pyetjeve për të ndihmuar bizneset të kuptojnë kërkesën për produktin dhe për të rritur cilësinë e produktit duke përmendur shqetësimet që vijnë nga grupi i fokusit ose pjesëmarrësit në sondazh.

Çmimi

Ekipi juaj i marketingut do të kontrollojë çmimet e produkteve të konkurrentëve, ose do të përdorë grupe fokusi dhe sondazhe, për të vlerësuar se sa është i gatshëm të paguajë konsumatori juaj ideal. Çmojeni atë shumë të lartë, dhe do të humbni në një bazë solide klientësh. Çmojeni shumë ulët dhe mund të humbni më shumë para sesa fitoni. Për fat të mirë, tregtarët mund të përdorin kërkimin e industrisë dhe analizën e konsumatorit për të vlerësuar një gamë të mirë të çmimeve.

Vendi

Criticalshtë kritike që departamenti juaj i marketingut të përdorë kuptimin dhe analizën e tyre të konsumatorëve të biznesit tuaj për të ofruar sugjerime se si dhe ku të shesni produktin tuaj. Ndoshta ata besojnë se një faqe ecommerce funksionon më mirë sesa një vend me pakicë, ose anasjelltas. Ose, mbase ata mund të ofrojnë njohuri se cilat vende do të ishin më të vlefshme për të shitur produktin tuaj, qoftë në shkallë kombëtare dhe ndërkombëtare.

Promovimi

Ky P është me sa duket ai që prisnit nga marrja: promovimi përfshin çdo reklamë, ngjarje ose zbritje në internet ose të shtypur, që krijon ekipi juaj i marketingut për të rritur ndërgjegjësimin dhe interesin për produktin tuaj, dhe, në fund të fundit, të çojë në më shumë shitje. Gjatë kësaj faze, ka të ngjarë të shihni metoda si fushata të marrëdhënieve me publikun, reklama ose promovime të mediave sociale.

Shpresojmë, përkufizimi ynë dhe katër Ps ju ndihmojnë të kuptoni qëllimin e marketingut dhe si ta përkufizoni atë. Marketingu kryqëzohet me të gjitha fushat e një biznesi, prandaj është e rëndësishme të kuptoni se si të përdorni marketingun për të rritur efikasitetin dhe suksesin e biznesit tuaj.

Shënim i redaktorit: Ky post u botua fillimisht në maj 2018 dhe është azhurnuar për gjithëpërfshirje.

 

Çfarë bën një Social Media Menaxher

Social Media Menaxher

Menaxherët e mediave sociale janë përgjegjës të përfaqësojnë një kompani nëpër media sociale si zëri i vetëm i markës. Ata i përgjigjen komenteve, përpilojnë fushata dhe krijojnë kontent.

Këta ekspertë ju ofrojnë organizatave udhëzime të nevojshme për të përmirësuar praninë e tyre online.

Me qëllime të qarta si: “përmirësoni trafikun e faqeve në internet” ose “optimizoni njohjen e markës”, menaxherët e social mediave rrisin biznesin tuaj përmes rrjeteve sociale si Facebook, Instagram dhe Twitter.

Një dekadë më parë, ky rol ishte jo-ekzistent. Tani, më shumë kompani përqafojnë mediat sociale për rritjen e klientëve, dhe menaxhimi i rrjeteve sociale shpesh është thelbësor.

Çfarë bën një Social Media Menaxher ?

Detyra e pare e nje social media menaxher eshte te implementoj nje plan marketingu.

Natyra e mediave sociale eshte shume e shpejt dhe zakonisht do te thote strategji me kohe te shkurter. Shumica e kompanive kryejn rishikime cdo 90 dite. Nderkohe qe planet ndryshojne, ato zakonisht fillojne me identifikimin e targetit te klienteve dhe duke vendosur nje program mbi krijimin e Kontentit.

Social media menaxher ka gjithashtu :

 • Celsin per komunikumin ne mediat social:  Ky rol percakton sa shpesh nje kompani duhet te postoj ne secilin kanal te social mediave dhe eshte pergjegjes per kthimin e pergjigjjeve.
 • Mbeshtetje per zhvillimin dhe identitetin e brandit: Ata tregojne pse-ne e cila ndihmon klientet te bashkeveprojne me organizaten tuaj.
 • Merr pjese ne strategjine ne designin vizual : Pavarësisht nëse janë fotot e profilit tuaj ose fotot e ekipit , nje social media manager siguron qe ju perputheni vizualisht me brandin tuaj.
 • Suporton strategji promocionale : Nje manager i Social media ju jep nje te dhena rreth reklamimit me pages, trafic organic dhe influencues te marketingut
 • Perpilon strategjin e angazhimit: Nje Social media manager degjon , pergjigjet dhe perfshihet me audiencen ne te gjitha kanalet. Kjo rrit shitjet dhe permirson mardheniet me klientet nepermjet perfshirjes.
 • Vendos nje strategji konvertimi: Nje Social media manager ve ne dukje pikat dhe shqetsimet e ndjeksve. Kjo ndihmon ata ne sygjerime si te kkonvertoj nje fans ne klient.

Aftesite qe nje Social Media Menaxher duhet te kete:

Social media menaxher jane nje komunitet specialistesh. Njejt si PR expert, ata dine si te ven ne dukje karakteristikat e nje brandi. Nje social media menaxher shume i mire di si te krijoj nje postim, te kthej pergjigjje dhe te angazhoje

Ne nje ekonomi online te shpejte, manger i mire i mediave sociale eshte gjithmon i perditsuar ne kohe reale me trendet e fundit ne te gjitha kanalet sociale. Ata ndjekin algoritme nga shume afer dhe perpilojne strategji te cilat lidhen me qellimet e brandit tuaj.

Social media menaxher gjithsahtu gjurmojne bisedat rreth brandit tuaj me social listening tools. Ata ndihmojne me gjithcka nga strategjit e krijimit te permbajtjes deri tek analiza shume kompetitive. Sa me shume te dish rreth klientit aq me kollaj eshte per te krijuar nje mesazh qe i pershtatet.

Social Media Menaxhimi Pro

Social media menaxher japin brandeve akses te menjehershem ne ekspertize te kanaleve sociale. Nderkohe qe algoritmet ndryshojne shume shpejte eshte e veshtire per pronaret e bizneseve qe te mbajne ritmin. Social media manager fokusojne gjithe energjine e tyre ne zotrimin e hapsirave te social mediave. Ata ofrojne perkushtim dhe krijimin e nje prespektive qe organizatat online kane nevoj per te lulezuar.

Social media Menaxher gjithashtu masin performancen e tyre duke e bere me te lehte gjurmimin e brandit tuaj. Ata japin analiza te rendesishme per treguesit kryesor te performances ne social media (Social media KPIs) :

 • Rritje e Audiences
 • Perfshirje e Audiences
 • Arritjet e Brandit
 • Reagime dhe fjala e marketingut ne te folur
 • Cilesia e vlersimit dhe shkalla e pergjigjjes
 • Drejtimi/ Trafiku
 • Shkalla e Konvertimeve

Me nje Social Media Menaxher dhe mjetet e duhura, do te ndricosh me shume thjeshtesi nder konkurentet.

Pershtati | Bussines Online Solution |

Google do të ndryshojë mënyrën e të punuarit edhe pas COVID-19

Google do të ndryshojë

Google dhe njëherë tjetër ka vendosur të shtyjë rikthimin e punonjësve në zyrë për shkak të pandemisë së Covid-19 dhe tani Google ka planifikuar të ndryshojë plotësisht mënyrën sesi punojnë kur të kthehen.

CEO i kompanisë Sundar Pichai pretendon se ky model nuk është aplikuar nga asnjë kompani e kësaj madhësie.

New York Times raportoi përmes një e-mail-i të brendshëm të kompanisë se zyrat e Google do të hapen pas Shtatorit 2021 por edhe që Google do të ndryshojë mënyrën e të punuarit.

Punonjësit do të shpenzojnë 3 ditë në javë pune në zyrat e kompanisë ndërsa pjesën tjetër kudo që të dëshirojnë.

Google e quan java punës fleksibël dhe shpreson se me këtë mënyrë punonjësit do të jenë më produktivë.

CEO i kompanisë Sundar Pichai pretendon se ky model nuk është aplikuar nga asnjë kompani e kësaj madhësie.

Në fillim të pandemisë Google ishte optimiste për rikthimin e punonjësve që nga Korriku 2020 por shty në Shtator, më në Janar 2021 e më pas Korrik 2021.

Afati i ri mund të tregojë se rikuperimi nga pandemia do të jetë më i gjatë sesa ishte menduar.

Gjithashtu rikujtojme se edhe Facebook po punon nga shpia dhe pritet një njoftim për punonjesit por edhe për porduresit pasi një pjesë e shërbimeve nga Facebook spo kryhen nga mbingarkesa.

Perktheu dhe pershtati : BOS.al

Linkedin nis testimin e reklamave ne Linkedin Stories

linkedin nis një provë të reklamave

LinkedIn ka njoftuar se ka nis një provë fillestare të reklamave në LinkedIn Stories, pasi ka botuar Stories për të gjithë përdoruesit përsëri në shtator .

Siç shpjegohet nga LinkedIn :

” Sot, ne jemi të ngazëllyer të njoftojmë se po testojmë Stories Ads me një numër të kufizuar reklamuesish në një beta të mbyllur me të gjithë anëtarët në të gjithë botën. Stories Ads mund të ndihmojë markat të rritin shtrirjen e tyre me komunitetin tonë prej më shumë se 722M anëtarësh me video dhe imazh tashmë, kemi pasur më shumë se 600 reklamues që aktivizojnë fushata me performancë pozitive në klikime, shikime dhe metrikë të kostos.

“Linkedin nis një provë të reklamave qe do t’u mundësojnë tregtarëve që të përdorin gamën e mjeteve të synimeve të reklamave të LinkedIn për të përmirësuar audiencat specifike dhe t’i arrijnë ato me video në ekran të plotë dhe reklama me një imazh të vetëm.

E cila mund të jetë interesante – megjithëse vlen të përmendet gjithashtu se LinkedIn nuk ka dhënë ndonjë të dhënë në lidhje me përdorimin e Tregimeve, për të thënë që përgjigja ndaj Tregimeve ka qenë “tepër pozitive” dhe se Tregimet kanë “shkaktuar qindra mijëra biseda të reja në platformë “.

Gjë që në të vërtetë nuk do të thotë shumë. Dua të them, me siguri, Historitë e LinkedIn ekzistojnë, por reklamuesit duan të dinë se sa njerëz po i përdorin ato, cilat janë nivelet e angazhimit, si përgjigjen njerëzit. Duket e çuditshme që, në një njoftim të një produkti të ri reklamash, LinkedIn nuk ka dhënë asnjë tregues të performancës si një masë e asaj që shtesa mund të nënkuptojë për fushatat tuaja.

Ndihet sikur LinkedIn është përpjekur ta maskojë këtë duke përfshirë numrin e përgjithshëm të anëtarit në komentet e saj, dhe LinkedIn ka shmangur prej kohësh sigurimin e statistikave aktive të përdoruesve në përgjithësi. Por tani, kjo do të ishte ajo që reklamuesit duan të dinë, apo jo? Dhe nëse LinkedIn nuk po raporton të dhënat e tij të përdorimit, pse jo?

A do të thotë kjo se njerëzit nuk po përdorin Tregime aq sa do të shpresonte LinkedIn? Ju do të supozonit, nëse LinkedIn Stories po shkonte shkëlqyeshëm, që LinkedIn do të ishte i prirur ta shpallte atë. Por nuk është kështu.

Duke pasur parasysh këtë, nuk jam i sigurt që reklamuesit do të rreshtohen për të hedhur reklama në LinkedIn Stories nëse / kur ato bëhen të disponueshme. LinkedIn vëren se do të sigurojë metrika krahasuese për performancën e reklamave Stories sapo të jenë në dispozicion. Por akoma, nuk duket si një qasje e shkëlqyeshme e nisjes.

LinkedIn thotë se aktualisht po teston Stories Ads me një grup beta reklamuesish dhe planifikon t’i lëshojë ato më gjerësisht në 2021.

Ja cili është fituesi më i mirë i vitit në YouTube

youtube trends in 2021

Epo, një fëmijë në veçanti – Forbes ka publikuar listën e saj vjetore të fituesve më të mirë në YouTube , e cila, kryesohet si fituesi më i mirë i vitit edhe një herë, drejtohet nga Ryan Kaji, i kanalit gjithnjë të njohur ‘ Ryan World ‘, i cili tani është vetëm 9 vjeç.

Koha për përkujtimin tuaj vjetor se fëmijët po fitojnë shumë më shumë se ju, dhe argëtohen më shumë duke bërë gjithashtu.

Videot e Kajit kryesisht përbëhen nga zhbllokime lodrash dhe klip me histori të lehta (si ky).

Dhe siç mund ta shihni nga numërimi i pamjeve, ato mbeten jashtëzakonisht të njohura në platformë, duke lehtësuar mundësi të gjera për fitime parash.

Sipas Forbes, Kaji fitoi 29.5 milion dollarë nga klipet YouTube në vitin 2020, nga 26 milion dollarë vitin e kaluar , kur Kaji ishte gjithashtu numri një në listën e Forbes. Kaji gjithashtu kryeson rrugën në 2018 (22 milion dollarë).

Kjo është një vrapim i mrekullueshëm për Ryan World, por ndërsa Kaji e bën atë të duket e thjeshtë, dhe mund të bëjë që ju të vini në dyshim zgjedhjet tuaja të karrierës, ai gjithashtu përfiton nga redaktimi i shkëlqyeshëm dhe një strategji e dedikuar e kanalit, e cila, do të duhej të supozonit se nuk është menduar mirë nga një fëmijë. Kështu që ju mund të qetësoheni në këtë.

Të tjerët në listën e fitimeve në YouTube 2020 përfshijnë Z. Beast, i cili sapo nisi një projekt masiv i cili e pa atë të hapte 300 restorante në të gjithë Amerikën . Favoritët për një kohë të gjatë Dude Perfect dhe Rhett dhe Link janë gjithashtu në listë , së bashku me Blippi, Jeffree Star dhe David Dobrik.

Top YouTube 2020

Aspiruesit e YouTube dhe tregtarët e YouTube mund të mësojnë shumë nga këto kanale, në lidhje me shënimet kryesore të prezantimit, përdorimin e tablove, titujt, gjatësinë e videos dhe më shumë.

Por ndoshta mësimi më i madh për të marrë nga këto yje të YouTube është qëndrueshmëria.

Po, çdokush mund të krijojë video dhe t’i ngarkojë ato në YouTube dhe kur shikon diçka si Bota e Ryan, mund të duket sikur dikush mund të krijojë klipe të ngjashëm, të thjeshtë, pa shumë punë.

Por pak njerëz e bëjnë atë në të vërtetë – pak bëjnë kohën dhe përpjekjen e nevojshme për të mësuar redaktimin e videos, për të mësuar elementët kryesorë të postimit në YouTube dhe për të rritur një audiencë deri në pikën ku ata mund të fitojnë para në mënyrë efektive.

Sepse ndërsa bërja e videove është e lehtë, bërja e videove të mira është e vështirë. Likeshtë si çdo lloj arti – çdokush mund të pikturojë një fotografi, por duhet pasion dhe përkushtim për të krijuar një kryevepër.

Këta yje kanë dhënë kohë, prandaj shërbejnë si një pikë e mirë fillestare për të kuptuar më shumë rreth asaj që funksionon në platformë dhe se si ju mund ta zhvilloni praninë tuaj.

Ju mund të shikoni yjet e plotë të Forbes Më të Lartë të Paguar të listës në YouTube këtu .