BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Rrjetet Sociale. Si funksionojnë dhe rëndësia në bizneset lokale.

rrjetet sociale

Rrjetet sociale luajnë një rol tejet të rëndësishëm në ditët e sotme. Ato janë platforma online për lidhjen, për ndarjen e përvojave dhe shkëmbimin e informacionit në një komunitet global të përbashkët.
Rrjetet sociale i referohen përdorimit të faqeve të mediave sociale. Me qëllimin për të qëndruar të lidhur me miqtë, familjen, kolegët ose klientët. Rrjetet sociale mund të kenë një qëllime sociale, biznesi ose të ndërthurura bashkë nëpërmjet sajteve si Instagram, LinkedIn, Facebook etj.

Si funksionojnë rrjetet sociale?

rrjetet sociale

Rrjetet sociale përfshijnë zhvillimin dhe mirëmbajtjen e marrëdhënieve personale dhe të biznesit duke përdorur teknologjinë. Kjo arrihet përmes perdorimeve të rrjeteve sociale si Instagram, LinkedIn, Facebook apo platforma të tjera të ndryshme.

Ne po jetojmë në epokën digjitale. Gjithcka është thjesht një kërkim në Google dhe një klikim larg. Platforma të ndryshme sjellin përdorues të ndryshëm. C’do të thotë kjo ? Sipas disa studimeve të shumta rreth kësaj cështje – është arritur në konkluzionin që platforma të ndryshme kanë përdorues të ndyshëm përsa i përket grupmoshave të ndryshme, gjinive të ndryshme apo dhe bizneseve të ndryshme. Këto platforma lejojnë njerëzit dhe korporatat të lidhen me njëri-tjetrin. Në mënyrë që të mund të postojnë foto dhe video të ndryshme, mund të ndajnë informacione, ide dhe mesazhe.

Si klasifikohen rrjetet sociale?

1. Miq dhe Familjarë

rrjet social instagram

Anëtarët e familjes dhe miqtë mund të rilidhen dhe të mbeten të lidhur përmes faqeve personale të rrjeteve sociale si Instagram, Facebook etj. Ata mund të ndajnë foto dhe përditësime të statuseve në ngjarje të përditshme ose të rëndësishme të jetës. Njerëzit gjithashtu mund të lidhen me individë të panjohur që ndajnë të njëjtat interesa, qëllime ose përvoja.

2. Për Bizneset

Bizneset zakonisht përdorin rrjetet sociale për të rritur njohjen e markës dhe për të inkurajuar besnikërinë ndaj markës. Marketingu digjital i mediave sociale ndihmon në promovimin e zërit dhe përmbajtjes së një marke. Mund të ndihmojë që një kompani të jetë më e aksesueshme dhe më e spikatur për klientët e rinj dhe ekzistues.

linkedin rrjetet sociale

3. Platforma kryesore të rrjeteve sociale

rrjetet sociale facebook

Facebook është një rrjet social që lejon përdoruesit të lidhen me njerëz, biznese dhe organizata. Ata mund të postojnë përditësime dhe t’u përgjigjen postimeve të të tjerëve. Ata mund të ndajnë fotografi dhe lidhje me përmbajtjen në internet. Përdoruesit mund të bisedojnë drejtpërdrejt dhe të ngarkojnë dhe ndajnë video.

Rrjetet sociale – Avantazhet dhe disavantazhet.

Nr.AvantazhetDisavantazhet
1.Rrjetet sociale na lejojnë të krijojmë dhe të qëndrojmë në kontakt me familjen dhe miqtë që distanca dhe lidhjet e humbura përndryshe do t’i ndalonin.Rrjetet sociale mund të lehtësojnë përhapjen e dezinformatave për individë dhe kompani.
2.Njerëzit gjithashtu mund të lidhen me individë të panjohur që ndajnë të njëjtat interesa dhe krijojnë marrëdhënie të reja.Keqinformimi. Kjo u bë gjithnjë e më e përhapur pas vitit 2012. Një studim zbuloi se keqinformimi ka 70% më shumë gjasa se informacionet zyrtare nëpër i
3.Rrjetet sociale gjithashtu u mundësojnë kompanive të lidhen me klientët e rinj dhe ekzistues.Aspekti anonim i marrëdhënieve personale të reja kërkon kujdes të vecantë
4.Kompanitë mund të krijojnë, promovojnë dhe rrisin autencitetin e markës përmes mediave sociale dhe marketingut digjital. Bizneset kanë nevojë për shumë ndjekës përpara se një fushatë marketingu në media sociale të fillojë të gjenerojë një kthim pozitiv nga investimi (ROI). (Për një kthim të investimit sa më të shpejtë klikoni këtu)
5.Kompanitë mund të përfitojnë nga komentet dhe komentet e klientëve që promovojnë produkte, shërbime dhe marka. Sa më shumë klientë të postojnë për një kompani, aq më i vlefshëm mund të bëhet autoriteti i markës.Ndikimi i dëmshëm i dezinformatave mund të krijojë një stres për departamentin e marrëdhënieve me publikun (PR) të një kompanie.
6.Rrjetet sociale mund të ndihmojnë në krijimin e një marke si legjitime, të besueshme dhe të besueshme.Kostot për reklamimin dhe zhvillimin e profileve të korporatës ndonjëherë mund të jenë të larta.
(Për një kthim të investimit sa më të shpejtë klikoni këtu)

Për më shumë si ky artikuj klikoni këtu.

Na ndiqni në rrjete sociale:

Facebook | Instagram