BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Cilat janë algoritmet e Google ?

si të rënditemi të parët

Algoritmet e Google janë një sistem kompleks i përdorur për të marrë të dhëna nga indeksi i tij i kërkimit dhe për të dhënë menjëherë rezultatet më të mira të mundshme për një pyetje. Motori i kërkimit përdor një kombinim të algoritmeve dhe faktorëve të shumtë të renditjes për të ofruar faqe në internet të renditura sipas rëndësisë në faqet e saj të rezultateve të motorëve të kërkimit ( SERP ).

Në vitet e tij të hershme, Google bëri vetëm një numer azhurnimesh të algoritmeve të saj. Tani, Google bën mijëra ndryshime çdo vit.

Shumica e këtyre azhurnimeve janë aq të lehta sa kalojnë pa u vërejtur fare. Sidoqoftë, me raste, motori i kërkimit hap azhurnime të mëdha algoritmike që ndikojnë ndjeshëm në SERP si:

 • Fred
 • Intrusive Interstitials Update
 • Mobilegeddon
 • RankBrain
 • Panda
 • Penguin
 • Hummingbird
 • Pigeon
 • Payday
 • EMD (Exact Match Domain)
 • Page Layout Algorithm

Më poshtë ne kemi përpiluar një listë të plotë të nisjeve, azhurnimeve dhe rifreskimeve të algoritmeve të Google që janë shfaqur ndër vite, si dhe lidhje me burimet për profesionistët e SEO që duan të kuptojnë secilën nga këto ndryshime.

 1. Ndërlidhja Publike e Google për Kërkim, Danny Sullivan,  shkroi  sot në Twitter se që nga 10 shkurt 2021, Passage Ranking është drejtpërdrejtë për pyetje në gjuhën angleze në Shtetet e Bashkuara.Martin Splitt i Google diskuton sistemin e ri të renditjes së Google dhe ndan 16 pikat kryesore që duhet të dini në lidhje me të në një mbledhje virtuale së bashku me një treshe profesionistësh kryesorë të SEO – Cindy Krum, Bartosz Goralewicz dhe Tomek Rudzki.
 2. Google konfirmon një azhurnim thelbësor të algoritmit, azhurnimi thelbësor i dhjetorit 2020, është prezantuar më 3 dhjetor 2020. Ky është azhurnimi i tretë i algoritmit bazë të vitit kalendarik. Një kohë e drejtë ka kaluar që nga azhurnimi i fundit bazë, krahasuar me kohën mesatare midis këtyre llojeve të azhurnimeve.
 3. Ndërlidhësi i Kërkimit të Google Danny Sullivan njoftoi përmes Twitter se Google do të lëshonte një azhurnim të gjerë të algoritmit. Rreth 90 minuta më vonë, ai njoftoi se azhurnimi ishte duke u zhvilluar dhe do të duheshin 1-2 javë për t’u mbështetur plotësisht.
 4. Danny Sullivan i Google konfirmoi përmes Twitter se faqet në një pozicion të copëzuar nuk do të përsëriten më në listat organike të rregullta. Ky ndryshim preku 100{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} të të gjitha listave të kërkimeve, në të gjithë botën.
 5. Danny Sullivan i Google njoftoi përmes Twitter se një azhurnim i gjerë i algoritmit thelbësor ishte gati të dilte. Google përsëri ofroi të njëjtin udhëzim si për të gjitha azhurnimet e tjera të fundit të bazës së gjerë të algoritmit.

Nëse doni të qëndroni në faqe të parë të Google na kontaktoni !

Ne marrim cdo ditë pikat kyce që ju bëjnë ju të renditeni siper dhe e bejmë këtë që ju të merrini rezultatet që dëshironi nga Google Search

Kontaktoni : BOS.al

Si të përdorni profilin tuaj në Instagram për më shumë shitje

Instagram ka qenë prej kohësh një mjet i popullarizuar i marketingut, me shumë marka në të gjithë botën që tani e përdorin atë për të gjetur dhe bashkëpunuar me ndikuesit e mediave sociale dhe për të përdorur zërat e tyre të vendosur për të gjeneruar shitje dhe për të rritur ndërgjegjësimin.

Pa dyshim, ndërtimi i gypit të shitjeve kërkon kohë – është shumë më shpejt të përdorësh autoritetin tashmë ekzistues të dikujt tjetër sesa të investosh në ndërtimin e tuajën. Sidoqoftë, ndërtimi i aseteve tuaja është më efektive në planin afatgjatë, duke ju mundësuar që të sillni shitje në auto-pilot, pa investime të mëtejshme.

Pra, si mund të ndihmojë kanali juaj në Instagram të ndërtoni një gyp më efektiv të shitjeve ?

Së pari, një shpjegues i shpejtë se si funksionon koncepti i gypit – një gyp i shitjeve është një paraqitje vizuale e mënyrës se si klientët tuaj po vazhdojnë drejt bërjes së një blerjeje. Në formën e saj më të thjeshtë, një gyp mesatar shitjesh përbëhet nga tre faza kryesore:

 • Kreu i hinkës (dmth. Prezantimi i parë i markës suaj dhe produkteve tuaja tek një klient)
 • Mesi i hinkës (dmth. Këtu është ku një klient ndihet i interesuar ose kurioz sa të dijë më shumë për ju ose produktin tuaj)
 • Fundi i gypit (dmth. Këtu është klienti juaj që shton produktin tuaj në një shportë dhe përfundon shitjen)

Përdorur mirë, Instagram mund të sigurojë një rritje shtesë në secilin prej këtyre segmenteve.

1. Maja e gypit: Krijoni histori në Instagram që krijojnë klikime përkatëse

Instagram Stories janë bërë një kanal gjithnjë e më efektiv i marketingut që kur Instagram lejoi që lidhjet e klikueshme të përdoren brenda kornizës Stories.

Lidhjet “Rrëshqitje lart” shtojnë një aftësi për të gjeneruar trafik të drejtpërdrejtë referimi nga Instagram – dhe nëse e bëni mirë punën tuaj, ai trafik do të jetë i synuar mirë dhe shumë konvertues.

Por jo të gjithë mund të përdorin lidhjet e Ship lart lart në Tregime. në mënyrë që të kualifikoheni për opsionin, profili i markës suaj duhet të:

 • Duhet të keni të paktën 10,000 ndjekës
 • Bëhu një llogari e verifikuar

Të dyja këto janë relativisht të arritshme, megjithëse duhet ca punë. Por pasi të keni krijuar një prani dhe të keni kaluar procesin e verifikimit, shtimi i lidhjeve Stories mund të jetë një konsideratë e vlefshme.

Por ju nuk duhet të filloni të shisni nga tregimet tuaja. Kjo është një mënyrë e mirë për të humbur ndjekësit shpejt. Në vend të kësaj, duhet të përqendroheni në këto elemente kryesore për të maksimizuar performancën e Tregimeve tuaja.

 • Përdorni ide krijuese që janë në gjendje të shesin butë pa qenë shumë “të shitur”
 • Ndërtoni histori tërheqëse që tërheqin vëmendjen dhe tërheqin vëmendjen

Lightricks Boosted është një mjet interesant që mund të ndihmojë në të dy frontet, me shabllone krijuese dhe mjete për redaktimin e videove që me gjasë do të frymëzojnë formate, kënde dhe ide të reja.

Të rritura

Gjëja më interesante për këtë mjet është se ju mund të krijoni të njëjtën video në dimensione të ndryshme për ta ripërdorur në më shumë se një kanal. Kështu që ju mund të postoni videot tuaja në YouTube, Facebook dhe po, si Instagram Stories.

Një tjetër mjet që frymëzon disa ide krijuese të përmbajtjes në Instagram është Text Optimizer . Mjeti analizon vendin tuaj të synuar dhe kthen konceptet, entitetet dhe pyetjet themelore. Të gjithë ata nuk pushojnë kurrë të frymëzojnë ide interesante për përmbajtje.

Optimizuesi i tekstit

2. Mesi i gypit: Përdorni Instagramin për të kuruar dhe shfaqur prova sociale

Përmbajtja e mesit të gypit është ura midis hyrjes së parë dhe angazhimit fillestar – një pjesë kryesore e strategjisë suaj të marketingut. Kjo është vendi ku klienti juaj vendos nëse do të largohet, ose të qëndrojë dhe t’i japë një shans produktit tuaj.

Prova sociale ka tendencë të ndihmojë në marrjen e këtij vendimi, veçanërisht nëse është lehtësisht i verifikueshëm, i cili mund të lehtësohet përmes Instagram. Marka të shumta me pakicë kurojnë Instagramin në kërkim të njerëzve të vërtetë që kanë paraqitur produktet e tyre në mënyra krijuese dhe tërheqëse.

Këtu keni një shembull të provave të fuqishme shoqërore që mundësohet nga Instagram:

Prova sociale instagram

Ky lloj i përmbajtjes së kuruar shfaq produktin tuaj në një kontekst të jetës reale, duke angazhuar klientët tuaj besnikë dhe duke ndihmuar në ndërtimin e komunitetit. E gjithë kjo vlen për krijimin e mesit të fuqishëm të gypit të shitjeve.

Padyshim, mos harroni të kërkoni lejet e përdoruesve të Instagram-it para se të ripërdorni përmbajtjen e tyre në vend dhe / ose në burimin tuaj, por kjo është gjithashtu një mundësi e mirë për të angazhuar klientët tuaj aktivë në mediat sociale:

Ushqim i UGC në Instagram

3. Fundi i gypit: Përdorni rigjenerimin e Instagram-it

Jam i sigurt që keni vërejtur që shpesh shihni reklama si në Facebook ashtu edhe në Instagram që vijnë nga faqet apo markat me të cilat jeni angazhuar së fundmi. Kjo po shënjestron në veprim – Facebook u mundëson bizneseve që të synojnë reklamat e Facebook dhe Instagram tek ata njerëz që vizituan faqen tuaj dhe kryen një lloj veprimi.

Në mënyrë të veçantë, ju mund të synoni përsëri ata klientë që braktisën karrocën tuaj pa përfunduar blerjen. Kjo është saktësisht se si Instagram mund të rrisë performancën tuaj të gypit të shitjeve dhe të shkaktojë më shumë veprim në fund të saj.

Ri-shënjestrimi

Bonus: Përdorni rigjenerimin në vend për më shumë ndikim

Jo shumë tregtarë e kuptojnë që rigjenerimi mund të funksionojë edhe në faqet e tyre – domethënë ju mund të shërbeni thirrje për veprim dhe oferta të personalizuara për njerëzit që tashmë kanë vizituar faqen tuaj (p.sh. trafiku juaj që kthehet) si dhe t’u shërbeni atyre njerëzve përmbajtje të personalizuar i cili erdhi nga Instagram.

Finteza ju lejon të vendosni fushata të rimarrjes dhe të shërbeni në internet përmbajtje promovuese bazuar në burimin e referimit, si dhe veprimet e kaluara të përdoruesve të faqes suaj në këtë sit. Për shembull, mund të vendosni një proces për të treguar zbritje me porosi për njerëzit që erdhën nga Instagram, edhe nëse ata u larguan nga faqja juaj dhe u kthyen.

Kjo gjithashtu do t’ju ndihmojë të analizoni hinkën tuaj të shitjeve në Instagram dhe efektivitetin e të gjitha metodave tuaja:

Finteza Instagram

Instagram mund të jetë një mjet i fuqishëm i marketingut, veçanërisht kur përdorni platformën për potencialin e saj të plotë. Sigurisht, nuk është mjeti i vetëm që duhet të përdorni për të ndërtuar një hinkë efektive të shitjeve, por padyshim që mund të jetë një shtesë e shkëlqyeshme në kompletin tuaj aktual të mjeteve të marketingut.

Perktheu dhe përshtati : BOS.al

Cili është qëllimi i marketingut dhe pse kemi nevojë për marketing ?

marketingu

Marketingu është procesi i interesimit të njerëzve për produktin ose shërbimin e kompanisë suaj. Kjo ndodh përmes hulumtimit të tregut, analizës dhe kuptimit të interesave të klientit tuaj ideal. Marketingu ka të bëjë me të gjitha aspektet e një biznesi, përfshirë zhvillimin e produktit, metodat e shpërndarjes, shitjet dhe reklamat.

Marketingu modern filloi në vitet 1950 kur njerëzit filluan të përdorin më shumë sesa thjesht media të shtypura për të miratuar një produkt. Ndërsa TV – dhe së shpejti, interneti – hyri në familje, tregtarët mund të bënin fushata të tëra nëpër platforma të shumta. Dhe siç mund ta prisni, gjatë 70 viteve të fundit, tregtarët janë bërë gjithnjë e më të rëndësishëm për të rregulluar sesi një biznes u shet një produkt konsumatorëve për të optimizuar suksesin.

Në fakt, qëllimi themelor i marketingut është tërheqja e konsumatorëve në markën tuaj përmes mesazheve. Në mënyrë ideale, ai mesazhim do të jetë i dobishëm dhe edukues për audiencën tuaj të synuar, në mënyrë që të ktheni konsumatorët në burime.

Sot, ka fjalë për fjalë dhjetëra vende ku dikush mund të kryejë një fushatë marketingu – ku e bën dikush në shekullin 21?

Llojet e marketingut

Ku jetojnë fushatat tuaja të marketingut varet tërësisht nga vendi ku klientët tuaj kalojnë kohën e tyre. Varet nga ju që të bëni hulumtime të tregut që përcaktojnë cilat lloje të marketingut – dhe cila përzierje mjetesh brenda secilit lloj – është më e mira për ndërtimin e markës suaj. Këtu janë disa lloje të marketingut që janë të rëndësishme sot, disa prej të cilave i kanë rezistuar kohës:

 • Marketingu në internet: Frymëzuar nga një fushatë e produkteve Excedrin që u zhvillua në internet, vetë ideja e të pasurit një prani në internet për arsye biznesi është një lloj i marketingut në vetvete.
 • Optimizimi i motorëve të kërkimit: Shkurtuar “SEO”, ky është procesi i optimizimit të përmbajtjes në një faqe në internet në mënyrë që ajo të shfaqet në rezultatet e motorëve të kërkimit. Usedshtë përdorur nga tregtarët për të tërhequr njerëz që kryejnë kërkime që nënkuptojnë se ata janë të interesuar të mësojnë për një industri të veçantë.
 • Marketingu i blogeve : Blog-et nuk janë më ekskluzive për shkrimtarin individual. Markat tani botojnë bloge për të shkruar në lidhje me industrinë e tyre dhe ushqejnë interesin e klientëve potencialë që kërkojnë internetin për informacion.
 • Marketingu i mediave sociale: Bizneset mund të përdorin Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn dhe rrjete të ngjashme sociale për të krijuar përshtypje tek audienca e tyre me kalimin e kohës.
 • Marketingu i shtypur: Ndërsa gazetat dhe revistat bëhen më të mirë për të kuptuar se kush pajtohet në materialin e tyre të shtypur, bizneset vazhdojnë të sponsorizojnë artikuj, fotografi dhe përmbajtje të ngjashme në botimet që lexojnë klientët e tyre.
 • Marketingu i motorëve të kërkimit: Ky lloj marketingu është pak më i ndryshëm se SEO, i cili përshkruhet më sipër. Bizneset tani mund të paguajnë një motor kërkimi për të vendosur lidhje në faqet e indeksit të tij që ekspozohen shumë ndaj audiencës së tyre. (It’sshtë një koncept i quajtur “paguaj-për-klikim” – Unë do t’ju tregoj një shembull të kësaj në seksionin tjetër).
 • Marketingu në video: Ndërsa dikur kishte vetëm reklama, tregtarët tani vendosin para për krijimin dhe botimin e të gjitha llojeve të videove që argëtojnë dhe edukojnë klientët e tyre kryesorë.

Marketingu dhe Reklamimi

Nëse marketingu është një rrotë, reklamat flasin për atë rrotë.

Marketingu përfshin zhvillimin e produktit, hulumtimin e tregut, shpërndarjen e produktit, strategjinë e shitjes, marrëdhëniet me publikun dhe mbështetjen e klientit. Marketingu është i domosdoshëm në të gjitha fazat e udhëtimit të shitjes së një biznesi dhe ai mund të përdorë platforma të shumta, kanale të mediave sociale dhe ekipe brenda organizatës së tyre për të identifikuar audiencën e tyre, për të komunikuar me të, për të amplifikuar zërin e tij dhe për të ndërtuar besnikërinë e markës me kalimin e kohës.

Nga ana tjetër, reklamimi është vetëm një përbërës i marketingut. Shtë një përpjekje strategjike, e paguar zakonisht, për të përhapur ndërgjegjësimin për një produkt ose shërbim si pjesë e qëllimeve më holistike të përshkruara më sipër. E thënë thjesht, nuk është metoda e vetme e përdorur nga tregtarët për të shitur një produkt.

Këtu është një shembull (vazhdoni të lexoni, ka një pyetësor në fund të tij) …

Le të themi që një biznes po nxjerr një produkt të ri dhe dëshiron të krijojë një fushatë që promovon atë produkt në bazën e tij të klientëve. Kanalet e zgjedhura të kësaj kompanie janë Facebook, Instagram, Google dhe faqja e internetit e kompanisë. Ai i përdor të gjitha këto hapësira për të mbështetur fushatat e tij të ndryshme çdo tremujor dhe për të gjeneruar drejtime përmes atyre fushatave.

Për të transmetuar lansimin e produktit të ri, ai publikon një udhëzues të produkteve të shkarkueshëm në faqen e saj të internetit, poston një video në Instagram duke demonstruar produktin e saj të ri dhe investon në një seri rezultatesh të sponsorizuara kërkimi në Google duke drejtuar trafikun në një faqe të produktit të ri në faqen e saj të internetit.

Tani, cilat nga vendimet e mësipërme ishin marketing, dhe cilat ishin reklamat?

Reklamimi u zhvillua në Instagram dhe Google . Instagram në përgjithësi nuk është një kanal reklamimi, por kur përdoret për markë, ju mund të krijoni një bazë ndjekësish që është e përgatitur për një njoftim të butë të produktit herë pas here. Google ishte përdorur përfundimisht për reklamim në këtë shembull; kompania pagoi për hapësirën në Google – një program i njohur si paguaj për klikim (PPC) – në të cilin për të drejtuar trafikun në një faqe specifike të përqendruar në produktin e saj. Një reklamë klasike në internet.

Ku u zhvillua marketingu? Kjo ishte një pyetje paksa hile, pasi marketingu ishte i gjithë procesi . Duke përafruar Instagramin, Google dhe faqen e saj të internetit rreth një iniciative të përqendruar tek konsumatori, kompania zhvilloi një fushatë tre-pjesëshe marketingu që identifikoi audiencën e saj, krijoi një mesazh për atë audiencë dhe e shpërndau atë në të gjithë industrinë për të maksimizuar ndikimin e saj.

4 Ps të marketingut

Në vitet 1960, E Jerome McCarthy doli me 4 Ps të marketingut: produkti, çmimi, vendi, promovimi.

Në thelb, këto 4 Ps shpjegojnë se si ndërvepron marketingu me secilën fazë të biznesit.

Produkt

Le të themi se ju doli me një ide për një produkt që dëshironi ta shet biznesi juaj. Ç’pritet më tej? Ju ndoshta nuk do të jeni të suksesshëm nëse sapo filloni ta shisni atë.

Në vend të kësaj, ju keni nevojë për ekipin tuaj të marketingut për të bërë hulumtime të tregut dhe për t’iu përgjigjur disa pyetjeve kritike: Kush është audienca juaj e synuar? A ka treg të përshtatshëm për këtë produkt? Çfarë mesazhesh do të rrisë shitjet e produkteve dhe në cilat platforma? Si duhet ta modifikojnë produktin prodhuesit tuaj për të rritur gjasat e suksesit? Çfarë mendojnë grupet e fokusit për produktin dhe çfarë pyetjesh apo hezitimesh kanë ato?

Tregtarët përdorin përgjigjet e këtyre pyetjeve për të ndihmuar bizneset të kuptojnë kërkesën për produktin dhe për të rritur cilësinë e produktit duke përmendur shqetësimet që vijnë nga grupi i fokusit ose pjesëmarrësit në sondazh.

Çmimi

Ekipi juaj i marketingut do të kontrollojë çmimet e produkteve të konkurrentëve, ose do të përdorë grupe fokusi dhe sondazhe, për të vlerësuar se sa është i gatshëm të paguajë konsumatori juaj ideal. Çmojeni atë shumë të lartë, dhe do të humbni në një bazë solide klientësh. Çmojeni shumë ulët dhe mund të humbni më shumë para sesa fitoni. Për fat të mirë, tregtarët mund të përdorin kërkimin e industrisë dhe analizën e konsumatorit për të vlerësuar një gamë të mirë të çmimeve.

Vendi

Criticalshtë kritike që departamenti juaj i marketingut të përdorë kuptimin dhe analizën e tyre të konsumatorëve të biznesit tuaj për të ofruar sugjerime se si dhe ku të shesni produktin tuaj. Ndoshta ata besojnë se një faqe ecommerce funksionon më mirë sesa një vend me pakicë, ose anasjelltas. Ose, mbase ata mund të ofrojnë njohuri se cilat vende do të ishin më të vlefshme për të shitur produktin tuaj, qoftë në shkallë kombëtare dhe ndërkombëtare.

Promovimi

Ky P është me sa duket ai që prisnit nga marrja: promovimi përfshin çdo reklamë, ngjarje ose zbritje në internet ose të shtypur, që krijon ekipi juaj i marketingut për të rritur ndërgjegjësimin dhe interesin për produktin tuaj, dhe, në fund të fundit, të çojë në më shumë shitje. Gjatë kësaj faze, ka të ngjarë të shihni metoda si fushata të marrëdhënieve me publikun, reklama ose promovime të mediave sociale.

Shpresojmë, përkufizimi ynë dhe katër Ps ju ndihmojnë të kuptoni qëllimin e marketingut dhe si ta përkufizoni atë. Marketingu kryqëzohet me të gjitha fushat e një biznesi, prandaj është e rëndësishme të kuptoni se si të përdorni marketingun për të rritur efikasitetin dhe suksesin e biznesit tuaj.

Shënim i redaktorit: Ky post u botua fillimisht në maj 2018 dhe është azhurnuar për gjithëpërfshirje.

 

Çfarë bën një Social Media Menaxher

Social Media Menaxher

Menaxherët e mediave sociale janë përgjegjës të përfaqësojnë një kompani nëpër media sociale si zëri i vetëm i markës. Ata i përgjigjen komenteve, përpilojnë fushata dhe krijojnë kontent.

Këta ekspertë ju ofrojnë organizatave udhëzime të nevojshme për të përmirësuar praninë e tyre online.

Me qëllime të qarta si: “përmirësoni trafikun e faqeve në internet” ose “optimizoni njohjen e markës”, menaxherët e social mediave rrisin biznesin tuaj përmes rrjeteve sociale si Facebook, Instagram dhe Twitter.

Një dekadë më parë, ky rol ishte jo-ekzistent. Tani, më shumë kompani përqafojnë mediat sociale për rritjen e klientëve, dhe menaxhimi i rrjeteve sociale shpesh është thelbësor.

Çfarë bën një Social Media Menaxher ?

Detyra e pare e nje social media menaxher eshte te implementoj nje plan marketingu.

Natyra e mediave sociale eshte shume e shpejt dhe zakonisht do te thote strategji me kohe te shkurter. Shumica e kompanive kryejn rishikime cdo 90 dite. Nderkohe qe planet ndryshojne, ato zakonisht fillojne me identifikimin e targetit te klienteve dhe duke vendosur nje program mbi krijimin e Kontentit.

Social media menaxher ka gjithashtu :

 • Celsin per komunikumin ne mediat social:  Ky rol percakton sa shpesh nje kompani duhet te postoj ne secilin kanal te social mediave dhe eshte pergjegjes per kthimin e pergjigjjeve.
 • Mbeshtetje per zhvillimin dhe identitetin e brandit: Ata tregojne pse-ne e cila ndihmon klientet te bashkeveprojne me organizaten tuaj.
 • Merr pjese ne strategjine ne designin vizual : Pavarësisht nëse janë fotot e profilit tuaj ose fotot e ekipit , nje social media manager siguron qe ju perputheni vizualisht me brandin tuaj.
 • Suporton strategji promocionale : Nje manager i Social media ju jep nje te dhena rreth reklamimit me pages, trafic organic dhe influencues te marketingut
 • Perpilon strategjin e angazhimit: Nje Social media manager degjon , pergjigjet dhe perfshihet me audiencen ne te gjitha kanalet. Kjo rrit shitjet dhe permirson mardheniet me klientet nepermjet perfshirjes.
 • Vendos nje strategji konvertimi: Nje Social media manager ve ne dukje pikat dhe shqetsimet e ndjeksve. Kjo ndihmon ata ne sygjerime si te kkonvertoj nje fans ne klient.

Aftesite qe nje Social Media Menaxher duhet te kete:

Social media menaxher jane nje komunitet specialistesh. Njejt si PR expert, ata dine si te ven ne dukje karakteristikat e nje brandi. Nje social media menaxher shume i mire di si te krijoj nje postim, te kthej pergjigjje dhe te angazhoje

Ne nje ekonomi online te shpejte, manger i mire i mediave sociale eshte gjithmon i perditsuar ne kohe reale me trendet e fundit ne te gjitha kanalet sociale. Ata ndjekin algoritme nga shume afer dhe perpilojne strategji te cilat lidhen me qellimet e brandit tuaj.

Social media menaxher gjithsahtu gjurmojne bisedat rreth brandit tuaj me social listening tools. Ata ndihmojne me gjithcka nga strategjit e krijimit te permbajtjes deri tek analiza shume kompetitive. Sa me shume te dish rreth klientit aq me kollaj eshte per te krijuar nje mesazh qe i pershtatet.

Social Media Menaxhimi Pro

Social media menaxher japin brandeve akses te menjehershem ne ekspertize te kanaleve sociale. Nderkohe qe algoritmet ndryshojne shume shpejte eshte e veshtire per pronaret e bizneseve qe te mbajne ritmin. Social media manager fokusojne gjithe energjine e tyre ne zotrimin e hapsirave te social mediave. Ata ofrojne perkushtim dhe krijimin e nje prespektive qe organizatat online kane nevoj per te lulezuar.

Social media Menaxher gjithashtu masin performancen e tyre duke e bere me te lehte gjurmimin e brandit tuaj. Ata japin analiza te rendesishme per treguesit kryesor te performances ne social media (Social media KPIs) :

 • Rritje e Audiences
 • Perfshirje e Audiences
 • Arritjet e Brandit
 • Reagime dhe fjala e marketingut ne te folur
 • Cilesia e vlersimit dhe shkalla e pergjigjjes
 • Drejtimi/ Trafiku
 • Shkalla e Konvertimeve

Me nje Social Media Menaxher dhe mjetet e duhura, do te ndricosh me shume thjeshtesi nder konkurentet.

Pershtati | Bussines Online Solution |

Google do të ndryshojë mënyrën e të punuarit edhe pas COVID-19

Google do të ndryshojë

Google dhe njëherë tjetër ka vendosur të shtyjë rikthimin e punonjësve në zyrë për shkak të pandemisë së Covid-19 dhe tani Google ka planifikuar të ndryshojë plotësisht mënyrën sesi punojnë kur të kthehen.

CEO i kompanisë Sundar Pichai pretendon se ky model nuk është aplikuar nga asnjë kompani e kësaj madhësie.

New York Times raportoi përmes një e-mail-i të brendshëm të kompanisë se zyrat e Google do të hapen pas Shtatorit 2021 por edhe që Google do të ndryshojë mënyrën e të punuarit.

Punonjësit do të shpenzojnë 3 ditë në javë pune në zyrat e kompanisë ndërsa pjesën tjetër kudo që të dëshirojnë.

Google e quan java punës fleksibël dhe shpreson se me këtë mënyrë punonjësit do të jenë më produktivë.

CEO i kompanisë Sundar Pichai pretendon se ky model nuk është aplikuar nga asnjë kompani e kësaj madhësie.

Në fillim të pandemisë Google ishte optimiste për rikthimin e punonjësve që nga Korriku 2020 por shty në Shtator, më në Janar 2021 e më pas Korrik 2021.

Afati i ri mund të tregojë se rikuperimi nga pandemia do të jetë më i gjatë sesa ishte menduar.

Gjithashtu rikujtojme se edhe Facebook po punon nga shpia dhe pritet një njoftim për punonjesit por edhe për porduresit pasi një pjesë e shërbimeve nga Facebook spo kryhen nga mbingarkesa.

Perktheu dhe pershtati : BOS.al

Rrjetet sociale, menaxhimi profesional i tyre suksesi i biznesit

rrjetet sociale

Rrjetet sociale e menaxhimi profesional i tyre eshte e ardhmja e biznesit tuaj dhe pse !

Popullariteti gjithmonë e në rritje i rrjeteve sociale ka sjellë me vete edhe një periudhë të re në marketing dhe strategjitë e marketingut.

Rrjetet sociale po revolucionarizojnë mënyrën se si  individët bashkëveprojnë me kompanitë apo ‘brandet’.

Sipas adpublishing.org afërsisht  1 në 5 minuta të shpenzuara online i dedikohet rrjeteve sociale.

Por, përpara se të kerkoni të përfshini rrjetet sociale në stategjitë tuaja të marketingut është e rëndësishme të keni një imazh të qartë mbi çfarë kërkoni nga kompania juaj, si e shihni zhvillimin e saj në një periudhë afatshkurtër apo edhe afatgjatë, si dhe cilat janë pikat e forta dhe qëllimet e kompanisë.

Cfarë do lexojnë njerëzit në blogun tuaj?

Pse duhet ti bashkohen njerëzit komunitetit tuaj në Google+ ?

Pse duhet të lexojnë postimet tuaja në Facebook ?

A do keni gjë për të thënë përvece: ’blini, blini, blini’ ?

Cili është qëllimi i kompanisë në përdorimin e rrjeteve sociale?

Një biznes lokal për shembull duhet të ketë për synim të krijojë një klientelë të qëndrueshme dhe besnike, ndërsa një kompani më e madhe duhet të kërkojë të lidhet me audiencën e saj në shkallë nacionale.

Nëse keni arritur në pikën e njohjes së mirëfilltë të biznesit tuaj, është koha të kërkoni audiencën tuaj virtuale.

Kjo sepse shumica e audiencës tuaj gjenden tashmë në një platformë sociale.

Nëse për një adoleshent apo të ri është tipik përdorimi i Facebook, një klient apo biznese të tjera do përdornin Linkedin, ndërsa revistat mund të përdorin Pinterest si një sneak peak për artikujt e tyre.

Rrjetet sociale krijojnë mundesinë e njohjes së njerëzve online.

Mundësi kjo, e cila nuk do të qe krijuar në mungesë të prezencës tuaj në rrjete sociale.

Ju mund të njihni individë që mbase nuk do të kishit patur kurrë mundesinë t’i njihnit personalisht e që mbase një ditë do të bëhen aleatët tuaj.

Pra me anë të rrjeteve sociale bashkëveprimi mund të cojë në një marrdhënie personale por gjithashtu mund të kurorëzohet me një marrdhënie të suksesshme biznesi.

Duke kopsitur mirë platformat tuaja sociale në rrjet, ju po krijoni klientët e dëshiruar dhe një departament marketingu efektiv.

Kjo sepse nuk ka qënë kurrë më e lehtë të njihni brand-in apo kompaninë tuaj me mbarë botën.

Mundesitë janë të pafundme. Kjo duke filluar nga një postim a tweet i thjeshtë deri te një fushate e gjerë online.

Pronarë dyqanesh të vegjël thonë se, jo rrallë herë, marrin edhe telefonata nga klientët virtualë që pasi kanë parë një artikull të postuar në facebook apo instagram kërkojne ta blejnë.

Dhe shumë herë këto telefonata përfundojnë me shitje.

Por, a e dinit se mund edhe të shiten produkte online nëpërmjet rrjeteve sociale ?

Dicka për të cilën nuk është folur shumë, por që vërtetë mund të rrisi shitjet tuaja.

Kjo duke integruar një “dyqan” vritual në faqen tuaj të Facebook-ut.

Me anë të Plug-in-eve të mundshme për lloje të ndryshme platformash, të cilat ju lejojnë të ngjisni një kod në faqen tuaj të Facebook e cila ju lejon të shisni produkte menjëherë tek fansat tuaj në facebook.

Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të sjellë produktet tuaja tek klienti.

Një tjetër anë tejet positive e marketingut nëpërmjet rrjeteve sociale është fakti se është një strategji pa kosto.

Disa biznese ende nuk e kuptojnë se rrjetet sociale në fakt janë FREE!

Pajtimi juaj qoftë edhe në Facebook apo Twitter mund të ndërtojë një audiencë të gjerë pa bërë që ju të harxhoni qoftë edhe një qindarkë.

Gjithashtu Google pëlqen rrjetet sociale.

Gjatë viteve të fundit Google ka lejuar tweet-e live nga Twitter të shfaqen gjatë kërkimit së bashku me rezultate të faqeve të bizneseve në Facebook si dhe profile personale.

Nëse doni që njerëzit që navigojnë në internet t’ju gjejnë, ateherë ju duhet të keni një prezencë sociale në web.

Nëse kompania juaj nuk ka qoftë edhe një faqe biznesi ne Facebook atëherë është koha për të patur një të tillë dhe ju do të shihni një ndryshim të dukshëm të trafikut të faqes tuaj menjëherë sapo të jeni bërë pjesë e ndonjëres prej platformave sociale.

Jo vetëm kjo, por po vihet re edhe nje tendencë në vitet e fundit.

Marketing i suksesshëm po bëhet së tepërmi edhe nëpërmjet komunikimit virtual.

Bizneset mund të marrin feedback të menjëhershëm të cilin mund ta perdorin me zgjuarsi për zhvillimin e metejshëm të produkteve apo shërbimeve.

Përveç metodash të tjera, ne shohim edhe pafund komente të lëna nga klientët në faqet e Facebook por edhe në Twitter.

Pra, shpesh rrjetet sociale janë me efektive sesa marketingu tradicional.

Printimet komerciale tradicionale (si nëpër gazeta dhe revista) dhe reklamat (si në radio dhe TV) nuk po përdoren më si më parë, ndërkohë që interneti, faqet e biznesit dhe platforma të tjera online po marrin pushtet.

Një kompanie prezente në Facebook nuk do t’i interesonte të lexonte komente që mund të ofendojnë apo ulin reputacionin e kompanisë së tyre.

Kjo flet qartë për fuqinë e klientëve si dhe lidhjes së ngushtë që është krijuar ndërmjet klientëve dhe produkteve apo shërbimeve.

Shumë platforma i krijojnë edhe mundesinë kompanive të shohin të dhëna të demografisë mesatare, të cilat mund t’i përdorin gjatë fazave të zhvillimit të produktit të tyre.

Shumë kompani akoma  kanë frikë, apo nuk kanë besim tek koha e harxhuar për marketing në rrjetet sociale.

Disa ankohen se është e ndërlikuar dhe se nuk mund të jetë frytdhënëse kur përdoruesit e këtyre rrjeteve flasin gjuhë të ndryshme.

Por referencat dhe sondazhet tregojnë të kundërtën.

Sipas Forbes.com në  industrinë  e marketingut të rrjeteve sociale, 58% e bizneseve që kanë rritur prenzencën e tyre në rrjetet online kanë patur rritje të shitjeve.

Pse të jetë biznesi juaj ai 42%?

Është adaptimi me mjedisin i cili do të çonte në sukses në të ardhmen dhe rritje në kompaninë apo biznesin tuaj.

Është koha të bëni hapat e duhur dhe të rrisni prezencën tuaj në platformat që për momentin kanë fuqinë e marketingut.

Por cfarë ju duhet që të jeni të sukses`shëm ?

Duhet të dini që për një suksese të padiskutuar në rrjetet sociale ju duhet një menaxher i tyre.

Do thoni që pse të paguaj një menaxher kur mund ta bëj vetë ?

Jeni gabim sepse një menaxher i rrjeteve sociale nuk bën thjesht postime.

Një menaxher i rrjeteve sociale është një profesionist i fushës që bën :

 • analizat e ndjeksëve tuaj (pra studion cfarë u pelqen atyre më shumë)
 • studion kerkimet e tregut(analizon për cfarë janë të interesuar njerëzit në tërsi)
 • krijon fushata që marrin vëmendjen e një pjese të gjërë njerzisht
 • rrisin shitjet tuaja në një kohë të shkurtër
 • ju krijojnë një emer tek njerëzit(bëjnë që njerzit të fiksojnë biznesin tuaj)
 • krijojnë besim dhe siguri tek klientët aktual dhe tek ato që sju njohin
 • analizojnë uljet e ngritjet e biznesit tuaj dhe arsyjet që i shkaktojnë

Besoj që duke marrë parasysh të gjitha ato cfarë lexuat më siper tani jeni të bindur që biznesit tuaj i duhet prezenca në rrjetet sociale.

Por jo vetëm kaq besoj që jeni të bindur që rrjetet sociale duhet të menaxhohen nga një ekspert i fushës.

Lexoni më shumë për shërbimin që ofrojmë ne : KLIKO KETU

Na kontaktoni :

Po shqetesohesh sesi te rrisesh audiencen ne Instagram? Mos u shqeteso, nuk je vetem!

Me perpara, ne jemi referuar vetem tek numri i like-ve ne postimet tona ditore si nje indikator i forte i performances.
Sot brand-et, menaxheret e tyre jane bere me largpames.
Standardi i matjes se performances nepermjet gjurmimit te komenteve, share-ve, audienca e Instagram story, dhe pa harruar DM-te, tregojne performancen e kontentit tuaj.

Duke bere nje ndryshim se si e masim audiencen, eshte natyrale qe te perpiqemi te rrisim numrin e ndjekesve prej kontenteve te postuara.
Fatmiresisht nuk eshte aq e veshtire sa mund ta mendoni.

Menyra per te rritur angazhimin e audiences ne Instagram per vitin 2021

Do te ndajme me ju menyra qe te rrisni pjesemarresit, duke kombinuar strategjite, Instagram viti 2021.

 1. Krijo kontent qe audienca ta ruaje/(bejne save).
 2. Ne Instagram Stories perdor sticker dhe bashkebisedime. 
 3. Rregullisht testo dhe analizo menyra te reja kontenti.
 4. Vendos element gazmore .
 5. Krijoni kontent qe mund te behet share.
 6. Lejoje biznesin tend qe te jet nje brandin I hapur .
 7. Shkruaj postime me kontent te gjate.
 8. Ndaj te dhena dhe fakte nga biznesi yt.
 9. Krijo me teper kontent video.
 10. Zbulo Kohen me te pershtatshme per te postuar.
 11. Jepu me teper vemendje # hashtag-eve te perdorura.

Krijo kontent qe audienca ta ruaje/(bejne save).

Menyra si ne masim audiencen ne instagram ka ndryshuar qe prej momentit qe liket fshihen ne postime.
Tani me te rendesishme se kurre jane bere komentet, share-et dhe kontenti qe behet save. Menyra me e mire per te rritur audiencen eshte te krijoni kontent qe behet save per cdo postimin tuaj.
Konteti qe behet save eshte gjithcka qe  te duhet per te siguruar qe ndjekesit do te rikthehen.
Për shembull, The Colored Girl ndau nje postim në lidhje me gjuhët e dashurisë dhe inkurajoi komunitetin e saj për të praktikuar kujdesje ndaj vetes.
Përdorimi i postimeve tip karuselit për të ndarë këshilla dhe informacione të vlefshme mund të çojë në më shumë save. Audienca juaj mund t’i referohet përsëri postimit kur ata duan të veprojnë sipas këshillave tuaja.
Në mënyrë të ngjashme, krijuesit e kontentit per agjensit e udhëtimit po shohin sukses nga krijimi i postimeve në stilin mini-blog dhe ndarja e informacionit në lidhje me destinacionin e tyre. Kur jeni duke menduar kontent “të ruajtshem” mendoni se çfarë është e rëndësishme për audiencën tuaj.
Kjo mund të jetë gjithçka, nga një infografik, memet gazmore ose citate që ju e dini se do të funksonojne.

Ne instagram stories vendosni sticker dhe bashkebisedime.

Mbi 500 milion llogari instagrami perdorin perdite stories dhe ky numer pritet te rritet ne 2021!
Instagram Stories Stickers jane nje menyre e shkelqyer per te inkurajuar qe ndjekesat tuaj te bashkebisedojne, ndajne mendime dhe eksperiencat me ju, e cila doju sherbej qe te keni ndjekes besnik dhe qe jane te nderlidhur me brandin tuaj. Infuencerat kan ditur si te perdorin Instagram Stories Sticker Question per te ndihmuar ndjekesit qe te dine me shume per brandin, dhe nuk ka arsye pse te mos e perdoresh edhe ti. Nga ana tjeter eshte nje vend me mundesi shume te mira per te pyetur ndjekesit tuaj rreth brandin tuaj.
Ja disa menyra qe ju mund te filloni me sticker per te rritur audiencen nga ndjekesit.
Asgje me shume se nje AMA (Ask me anything ) shume e mire ne Instagram Stories nuk mund te ndezi reagimet ne storing tuaj.
ISS (Instagram Story Sticker) pyetesor,
Instagram Story Sticker me numerim mbrapsht.
Instagram Story Sticker kam krijuar me qindra dhe mijra forma qe ju mund te perdorni.
Ketu kemi nje bashkveprim 3 dimensional, duke bere qe ndjekesit te pyesin te bejne save dhe ju ti pyesni ata, duke marre nje feedback te jashtzakonshem per ecurin e produktit tuaj ne te ardhmen.

Testo dhe analizo rregullisht tipe te ndryshme Kontenti.

Duhet pasur parasysh qe planet me te sukseshme te instagramit dhe influencimi I ndjekesve ka ardhur prej eksperimentimit. Te testuarit plane te reja ne prezantimin e kontentit nepermjet instagramit kur ju keni arritur nje numer te konsiderueshem audience dhe keni ndjekes aktiv mund tju duket e pavend.
Por per te qene koherent e nje hap perpara me trendet e instagramit, testimi duhet te jete pjese e strategjise tuaj te marketingut.

Per ta theksuar, prej guides se instagramit per trendet, nga gabimet, dhe eksperimenteve do ju bejne qe te jeni gjithmon me nje strategji shume te mire dhe nje hap perpara.
Disa udhezime:
#1:Testo kontente te reja, meme, quotes, user-generated, kontent, mini-infographics selfie video ne grid sotries
#2:Testo tipe Videosh si Instagram stories, Instagram reels, dhe IGTV, pra Igtv eshte nje menyre per te paraqitur content me permbajtje te zgjeruar , ndersa Instagram stories dhe video content te koncentruar ne pak sekonda.
#3:Testo me stile te ndryshme Instagram stories nese ato te rrisin te angazhuarit, shiko nese chatty bts shkon ne haromonime audincen.
Mos harro te shikosh gjithmon analizat. Me later’s Instagram analitikc do te kuptoni performance ne kohe te postimeve tuaja nepermjet komenteve likeve nivelet e ndjekesve , gjithashtu mund te marresh analytics per Instagram sotries dhe ta gjurmosh per tre muaj kontentit e postuar.
Nje sekret tjeter eshte qe te gjeni diten dhe Kohen e duhur per te postuar kontet shume te rendesishem per te pasur nje audience te jashzakonshem, keshteu qe duhet testuar se kur eshte koha e duhur qe instagrami juaj ka me shume trafik.

Nese kjo eshte teper qe ju ta beni vetem, mos hezitoni te kontaktoni BOS (Busines Online Solution), And stay like a boss 😉

Nje element Gazmor.

Postimet e instagramit duan kohe mund dhe planifikim qe te behen sic duhen, por kjo nuk do te thote qe nuk mund te argetohesh pak nderkoh.

Po vem re qe shume brande internacionale po vendosin gjithenje dhe me shume elementin gazmor ne postimet e tyre.
Ne kemi provuar te njejten gje dhe me sa duket juve ju pelqen. Duke perfshire AR filters ne storiet dhe  ndoenje giff ne feeds vejme re qe ka me shume te angazhuar ne postimet tona me nje elemen gazmor. Mos harroni qe elementet e shtuar jane te gatshem dhe qe eshte ne doren tuaj qe te beni nje kombinim te mire me brandin tuaj. Mos dilni shume jashte kufije ose nese nuk gjene e duhur mos e vendosni fare.

Krijoni Kontent qe behet Share.

Ndjekesit kan deshire qe nje kontent qe e pelqejne ta shperndajn ne feed-in e tyre, ne Instagram stories, apo ne DM dhe kjo eshte nje menyre shume me leverdi te jepe nje dore qe te arrish dhe me teper audience. Celsi eshte qe te krijosh kontent qe audience do te doje ta ripostoj.
Ashtu sikur kontenti qe behet save, edhe kontenti qe behet share duhet te jet shume i lidhur me cfare jane nevojat dhe me cfare pelqejne me teper audienca.
Mendo per infographiks, statistika, kuriozitete, meme humoristike etj.
Duhet te dish qe ti mund ti gjurmosh dhe masesh sa here te duash se cili postim ka qen me I sukseshem.

Beje open brandin ose biznesin tend ne instagram.

Fuqia e autoritetit ne Instagram eshte e madhe dhe do te behet edhe me e forte ne 2021.
Ne po vejme re nje trend te ri qe brande dhe bisneset internacionale po behen me te sinqert dhe me te vertet ne postimet e tyre ne instagram.
Te paturit nje profil te hapur per brandin tuaj do te sjell qe ndjekes te rinj mund te bejne save ose share kontentin tuaj dhe pa qene ndjekes aktiv i faqes.

Shkruaj postime me kontent te gjate. (100-2200 karaktere).

Nje nga faktoret qe ndikon ne performancen e postimeve ne Instagram eshte algoritmi kohe e shpenzuar ne postim (time spent on post)
A e dije qe Instagram caption mund te vendoses deri ne 2200 karaktere.
Kjo eshte nje hapsire goxha e madhe per te ndare me audiencen, per ti mbajtur me teper ne terma kohor ne postimet tuaja.
Sipas FOHR influencues ne platformen e marketingut, mesatarja e gjatesis se teskteve eshte dyfishur gati qe prej vitit 2016 deri me sot. Ne 2020 teksti e postimeve do te jene ne nje mesatare rreth 400-500 karaktere qe perafersisht eshte rreth 65-75 fjale.
Ajo qe ne po tregojm nuk do te thot qe ju duhet te beni tekste shume te gjate, por ne vend te disa emoji perpiquni ti tregoni ato me fjale kyce.

P.S Nese e ke te veshtir mos u lodh shume , kontakto Bos (Kurseji vetes renjen e flokeve)

Ndaj te dhenat qe audienca juaj do ti dashuroj. 

Duke postuar content me permbajtje te dhenash te personalizuara eshte nje trend per 2020 dhe ne mendojme qe kjo ndihmon edhe me shume ne aktivizimin e audiences.
Nje shembull shume I mire eshte Spotify’s Warpped campaing, eshte brilante, informative, personale, orientuese, e personalizuar, per tu bere share dhe thjesht e shkelqyer.

Krijo me teper kontent ne forme Video.

2020 ishte nje vit madheshtor per Instagram video vecanerisht ne prezantimin e instagram reels dhe nuk tregon ndonje shenje ngadalesimi. Duke bashkengjitur me teper video ne strategjine e kontentit tuaj eshte e sigurt qe do te rrisni te angazhuarit ne profilin tuaj te instagramit.

Ne iniciativat “beje vet” ka shume app qe mund te te ndihmojne per te bere nje video te bukur, por kurre nuk do te keni te njejtin audience qe do te keni me nje social media menaxher.

Pse biznesi juaj ka nevojë për Social Media Manager

pse ju duhet nje social media manager

Ja arsyet se pse biznesi juaj ka nevojë për social media manager

Shumë biznese shkojnë deri në një pikë suksesi pa ndihmën e një menaxheri marketingu, por me rritjen e konkurencës lind nevoja për një të tillë. E njëjta gjë ndodh edhe në rrjetet sociale. Nuk është e rëndësishme vetëm të postoni foto apo video. Mënyra se si postohen, koha se kur duhen postuar, strategjia që duhet ndjekur, targetimi i klientëve është pikërisht dallimi.

Rrjetet sociale ndryshojnë me shpejtësi

Një menaxher i mediave sociale mund të mbajë gjurmët e ndryshimeve të algoritmeve dhe tendencave të reja brenda platformës, por gjithashtu të përshtatë strategjinë dhe përmbajtjen e bazuar në përditësimet më të fundit.
Një menaxher i medias sociale ka informacionin se çfarë ndryshimesh po ndodhin ose do të ndodhin së shpejti dhe janë në kohë të ndryshojnë strategjinë e ndjekur për një biznes apo edhe objketiva të  fushatës promocionale për të siguruar sukses.

Ju keni nevojë për një strategji të mediave sociale

Në takime me klientët pyetjes: A po ndiqni një stratëgji në rrjetet sociale? –përgjigjen se janë duke postuar cdo ditë foto apo video dhe besojnë se kaq mjafton. Ky është një gabim që bëhet më së shumti.
Një punonjës i juaji apo edhe ju vetë që postoni në mënyrë të rastësishme në profilet e mediave tuaja sociale për biznesin, pa plan, jeni duke e dëmtuar markën tuaj.

Ajo cfarë duhet të bëni në këtë rast:
Të studioni nëse në rrethin e punonjësve tuaj është dikush që ka aftësi të mira në menaxhimin e rrjeteve sociale dhe merr përsipër këtë detyrë me kohë të plotë edhe pse mund të jetë në një pozicion tjetër.
Të kontaktoni me agjensi marketingu që merren me këtë punë dhe mund të hartojnë një strategji për biznesin tuaj.

Social Media Manager identifikon problemet tuaja dhe kërkon zgjidhje efektive.
Ështe në gjëndje të vlerësojë se cilat janë qëllimet tuaja primare për vitin dhe t’i përkthejë ato në përmbajtjen dhe fushatat e mediave sociale.

Ju ndihmon të mbroni reputacionin tuaj dhe të krijoni lidhje me klientët tuaj

Menaxherët e mediave sociale janë vazhdimisht në alarm për çdo mesazh,shikim, pëlqim apo  koment që ndodh brenda mediave sociale në lidhje me një markë. Ata janë të vetëdijshëm se si të sillen brenda platformës, duke përfaqësuar markën. Punësimi i një individi i cili është me eksperiencë të madhe në këtë fushë është ndihmë e madhe për biznesin, pasi brenda sekondash një menaxher i mediave sociale mund të ndihmojë në zbutjen dhe zgjidhjen e një çështjeje që do të ishte kthyer ndryshe në një “fatkeqësi” nëse një individ më pak i stërvitur do të kishte marrë në dorë situatën.

Është jetike që menaxheri i medias sociale të zhvillojë jo vetëm zërin e duhur dhe emrin e markës brenda medias sociale, por edhe të punojë me individë të tjerë brenda biznesit, si mbështetja e klientit dhe PR. Janë shumë faktorë që ndikojnë në suksesin e një fushate.
Aksioni për t’iu përgjigjur një komenti, nëse është i mirë apo i keq, duhet gjithashtu të bëhet brenda një afati kohor të caktuar. Sa më shpejt aq më mirë. Marka juaj ose mund të ndihmojë në zgjidhjen e një problemi për një klient ose të bëjë që dikush të respektojë mënyrën se si lidhet marka juaj në mediat sociale me klientët.

Perspektiva – Brenda & Jashtë

Avantazhet e punësimit të një Agjencie për Marketing në Social Media

Identifikon problemet e markës tuaj që janë problemi kryesor për mosarritjen e objektivave.
Mund të kushtojë më pak financiarisht sesa punësimi i një punonjësi.
Menaxher i mediave sociale mund të ketë ide të freskëta të reja që ju mund të mos i keni konsideruar.
Ata gjithashtu kanë më shumë gjasa që të punojnë me markat e ngjashme me ju brenda agjencisë, të cilat gjithashtu mund të ndihmojnë me praktika më të mira, duke gjetur zgjigje se çfarë funksionon në industrinë tuaj të veçantë dhe çfarë jo.

Raportimi & Ndjekja

Të kesh një menaxher që është përgjegjës për të gjitha projektet e mediave të tua sociale mund të të ndihmojë të përmirësosh fushatën ekzistuese. Por një menaxher i medias sociale gjithashtu mund ta bëjë markën tuaj të “shkathët” – duke kaluar objektivat, kreativitet ose përmbajtjen nëse përpjekjet e tua të tanishme nuk po shkojnë aq mirë sa duhet.

Një menaxher i medias sociale do të kontrollojë fushatat tuaja rregullisht  duke optimizuar reklamën për t’u siguruar se jeni duke i shpenzuar mire paratë dhe se qëllimet tuaja po përmbushen apo jo.
Një menaxher i mediave sociale do të vëzhgojë fushatat me kalimin e kohës dhe do të dijë nëse një taktike po i vjen fundi ose nëse strategjia duhet të përmirësohet.

Në fund të muajt i japin përgjigje 3 pyetjeve:
Ç’ka u ekzekutua atë muaj?
Sa ishte rezultati në krahasim me muajt e mëparshëm?
Çfarë duhet bërë më tej?

Është më mirë të keni ndihmën e një profesionisti që do të kontribuojë në arritjen e qëllimeve tuaja dhe do të rritë normën e fitimit sesa të postoni në mënyrë të rastësishme në rrjetet sociale duke pritur një feedback që shpeshherë është me kthim shumë të ulët.

Social Media Marketing me pagesë: Këshilla Pro për bizneset e vogla

Kemi 2 lloje : organike dhe me pagesë. Me demografinë dhe interesat e audiencës që bëhen më të larmishme se kurrë, social media marketingu  i paguar është mënyra me efikase për të synuar klientët me demografikë dhe interesa që përputhen me biznesin tuaj . Konsiderohet si praktika më e mirë për të investuar në marketing social të paktën në fazat fillestare të biznesit tuaj , sepse ndihmon që topi të rrokulliset. Më poshtë janë pesë hapa veprimi për një fushatë të suksesshme të paguar të marketingut social.

Vendosni për një buxhet realist

Një fushatë e mirë marketingu jep Return On Investment (ROI) më të lartë të jetë e mundur ose në terma të tjera të marketingut, kthimi i shpenzimet mbi Reklamim (Return On Advertising Spend (ROAS)) . Përcaktoni buxhetin tuaj mujor për të shkuar drejt social media marketingut të paguar. Sa duhet të shpenzoni në marketing ? Duke folur në përgjithësi, keshillohet qe bizneset e vogla dhe të mesme lënë mënjanë 10 deri në 20 përqind të fitimeve për shpenzimet per marketingut.

Sekreti fshihet ne detaje

Ju duhet të jeni në gjendje të vendosni perimetra të hollësishëm, veçanërisht nëse shënjestrimi lokal është pjese perberese e klienteve te biznesit tuaj. Sa të hollësishme janë specifikimet demografike të audiencës në platformën e reklamave që keni zgjedhur? Për sa i përket shënjestrimit lokal, a është mjaft specifike diapazoni juaj i reklamave për të synuar vetëm fushat që biznesi juaj mbulon?

Gjeni nëse mund të zvogëloni cilësimet e vendndodhjes gjeografike. Për shembull, nëse drejtoni një biznes pastrimi kimik në Astir të Tiranes , nuk ka kuptim të përfshini njerëz që jetojnë në Kinostudio në shënjestrimin tuaj lokal. Në mënyrë të ngjashme, vetëm shënjestrimi i interesit mund të çojë në një fushatë të pakuptimtë. Për shembull, nëse drejtoni një kafene në Durres , nuk i shërben asnjë qëllimi që dikush që bashkëvepron në mënyrë aktive me përmbajtjen e reklames per kafenen, por jeton në Elbasan, të shohë reklamën tuaj .

Së pari përcaktoni nëse shënjestrimi lokal është thelbësor për biznesin tuaj. Nëse është kështu, duhet të jeni në gjendje të specifikoni synimin për të mbuluar vetëm zonën tuaj kryesore të biznesit. Ju mund të keni nevojë për shënjestrim të parcializuar për ta bërë të mundur këtë.

Platformë

Identifikoni se kush kontribuon në shitjet aktuale, gjinia, mosha, vendhja.

Cili segment i demografisë së klientit tuaj kontribuon më shumë në shitje? A janë burrat në të njëzetat apo gratë në të tridhjetat? A tregojnë të dhënat tuaja ndonjë korrelacion midis shitjeve dhe vendndodhjes së klientëve – urban kundrejt rurale? Analiza demografike është një domosdoshmëri për të kuptuar audiencën dhe për të filluar një fushatë të suksesshme sociale me pagesë.

Zgjidhni hapësirën e duhur

Gjeni median optimale të reklamave për biznesin tuaj. A është produkti ose shërbimi juaj më i popullarizuar në Instagram?

Instagram kërkon përfaqësim vizual të biznesit tuaj, që do të thotë se duhet të keni burime designe për të hartuar imazhe. Zgjidhni median e duhur duke pasur parasysh burimet dhe instrumentat qe keni biznesit tuaj per marketingun. Për shembull, Facebook dhe Instagram kërkojnë shumë dizajn grafik dhe redaktime të rastit të videos . Nëse nuk jeni i sigurt se ku të filloni, Boss.al është një vend i shkëlqyeshëm për të njohur rrjetet e ndryshme sociale.

Matni suksesin me KPI të mediave sociale

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për bizneset Online në Offline ( O2O ). Edhe me përshtypje të larta, angazhim dhe shkallë të klikimeve të një reklame, nuk ka asnjë mënyrë për të zbuluar se sa reklama ka kontribuar ne shitjet aktuale të dyqanit. Mënyra e vetme për të gjetur efikasitetin e reklamave sociale është të pyesni vizitorët se si kanë dëgjuar për biznesin tuaj, veçanërisht nëse kanë dëgjuar nga burimi i reklamës suaj të paguar. Identifikoni përqindjen e shitjeve që vijnë nga marketing social i paguar në mënyrë që të mund të vendosni KPI tuaj në përputhje me rrethanat