BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Si të verifikoni llogarinë tuaj në Instagram ?

Si të verifikoni llogarinë tuaj në Instagram ?

Shumë njerëz bien pre e mashtrimeve kundrejt pagesave të ndryshme për të verifikuar llogaritë e tyre në Instagram.

A ekziston kjo formë që dikush nëse i japim para të na verifikoj llogarinë e Instagramit ?

Përgjigjia është JO për të vetmen arsyje se nëse kjo do ndodhte pra Instagram do korruptohej për lekë ose do ishte shumë JO i sigurtë.

Të ndërhysh në Instagram për të verifikuar një llogari do duhet me patjetër që të kesh akses në databazën e Instagram.

Jeni në dilemë se si të verifikoni llogarinë tuaj në Instagram ?

Ne do ju shpjegojmë cilat janë kriteret për tu verifikuar në Instagram.

1- Për tu verifikuar në Instagram profili duhet të jetë një ndër kategoritë e poshtë listuara :

 • News/Media
 • Sports
 • Government and Politics
 • Music
 • Fashion
 • Entertainment
 • Digital Creator/Blogger/Influencer
 • Gamer
 • Global Business/Brand/Organisation

2 – Duhet të keni një dokument që vërteton që jeni një ndër kategoritë e mësipërme.

3 – Të plotësoni një formular ku i kërkoni Instagramit që të verifikoheni.

4 – Të bëni një përshkrim të detajuar rreth profilit tuaj dhe si ju njohin njerëzit.

5 – Të përshkruani interesin e njerzëve që ju ndjekin, për çfarë janë të interesuar që ju ndjekin.

6 – Preferohet që të keni mbi 20.000 ndjekës në profilin tuaj të Instagramit.

Nëse ju jeni të interesuar për të verifikuar llogarinë tuaj të Instagramit me shumë dëshirë ne jemi të gatshëm të kryejmë dhe menaxhojmë të gjithë proçedurën e verifikimit tuaj në Instagram.

BOS Marketing është agjensia juaj e marketingut që do ju zgjidhi çdo problem që mund të keni me teknologjinë.

Si të mbrojmë llogaritë tona në rrjetet sociale ?

si të mbrojmë social mediat

Ne si agjensi marketingu hasim shpresh raste ku njerëzve i është vjedhur llogaria e tyre ose e biznesit të tyre në rrjete sociale të ndryshme dhe kjo është një problematikë që vazhdon të ndodhi dhe pse rrjetet sociale shprehen që siguria është rritur.

Por pse ndodh kjo ?

Ka disa arsyje se pse një llogari vidhet dhe lehtë nga hakerat dhe ne do ju shpjegojmë më poshtë se cfarë duhet të bëni për të mbrojtur llogarinë tuaj nga hakerat.

Kur një llogari e juaja në rrjetet sociale bie në dorën e hakerave kjo ndodh sepse ju keni bërë një veprim që nuk duhet ta bënit dhe me këtë veprim ju në menyrë indirekte i keni dhënë akses në llogarinë tuaj ose i keni dorëzuar fjalëkalimin tuaj.

Për të siguruar llogaritë tuaja në rrjetet sociale ju duhet të ndiqni hapat e mëposhtëm :

–  Mos përdorni të njëjtin fjalëkalim për rrjete sociale të ndryshme.

Zakonisht 90{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} e njerëzve përdorin të njëjtin fjalëkalim për rrjetet e tyra sociale dhe nëse ky fjalëkalim bie në dorën e hakerave automatikisht ju keni humbur të gjithë llogaritë tuaja gjë që e bën më të vështirë marrjen e aksesit në llogari në këto raste.

–  Mos hapni linke që ju duken të dyshimtë.

Në internet ditët e sotme qarkullojnë disa mënyra për të vjedhur llogaritë në social media të ndryshme ndaj nëse ju vjen një link në mesazh që ju duket i dyshimtë mos e hapni sepse ai link mund të jetë phishing dhe në momentin kur ju e klikoni do ju duket si rrjet social (Facebook, Instagram, Gmail etj) dhe do ju kërkojë që ju të logoheni aty por në fakt nëse ju plotësoni fushat e kërkuara me idenë që po logoheni thjesht po i dorëzoni të dhënat tuaja hakerave.

–  Mos u logoni nga pajisje që nuk janë tuajat.

Kurrë mos u logoni me llogaritë tuaja në qendra interneti ose pajisje që nuk janë tuajat dhe që nuk keni siguri që nuk do ndodhi asgje e keqe sepse ekzistojnë disa mënyra që nëse ti logohesh në një pajisje ajo mund të ruaj të gjithë fjalëkalimet e përdorura për llogari të ndryshme.

–  Mos përdorni një fjalëkalim të lehtë.

Mos përdorni një fjalëkalim të lehtë për llogaritë tuaja, një fjalëkalim i lehtë është një fjalëkalim që përmban të dhëna që njerzit i dinë për ju si prsh emrin tuaj etj, gjithëmonë përdorni fjalëkalime që përmbrajnë shkronjë të madhe numra dhe karaktere speciale si ? ! @ etj.

–  Mos ruani fjalëkalimet tuaja në platforma të tjera.

Ekzistojnë disa shtesa ose aplikacione që pretendojnë që ju ndihmojnë për të ruajtur fjalëkalimet tuaja që të  ju ndihmojnë ti mbani mend por këtë nuk duhet ta bëni sepse shpesh herë ka ndodhur që këto platforma kanë përdorur të dhënat tuaja për qëllime dashakeqëse.

–  Mos mbani llogaritë tuaja të lidhura me emaile që si keni të sigurtë.

Kur ju hapni një llogari në rrjetet sociale ju kërkohen të vendosni një email dhe një numër telefoni dhe ju këto duhet ti keni në menaxhim sepse nga këto në raste problemesh ju mund të riktheni fjalëkalimin dhe të vendosni një fjalëkalim të ri.

Aktivizoni Two-factor authentication me numrin tuaj të telefonit.

Aktivizimi i Two-factor authentication me numrin tuaj të telefonit është pika më kyce që nuk duhet ta anashkaloni, kjo do ju mundësoj që sa herë të kërkoni të logoheni nga një paisje e re ju do ju kërkohet që përvec fjalëkalimit do vendosni dhe një kod që do ju vijë në numrin tuaj të telefonit.

Shpresojmë që ky informacion të ju ketë ndihmuar.

Për cdo problem me llogaritë tuaja na kontaktoni në mënyrat tona të kontaktit dhe ne do ju ndihmojmë për zgjidhjen e tyre.

Si të skanoni dhe përktheni një fotografi në Google Translate

Si të skanoni dhe përktheni një fotografi në Google Translate

Në këtë blog do ju shpjegojmë se si të përktheni një tekst që ndodhet në një imazh me Google Traslante.

Gjithshtu do mësoni dhe se si të përktheni një faqe webi komplet me Google Traslante.

Mënyrat për të përkthyer imazhe me Google Translate

Në telefonin tuaj iPhone, iPad ose Android, mund të përdorni aplikacionin Google Translate në dy mënyra për të përkthyer fotografi.

Një mënyrë për të përkthyer një foto është të drejtoni kamerën drejt figurës dhe ta lini aplikacionin ta skanojë atë.

Do të merrni një përkthim të drejtpërdrejtë, në imazh. Përdoreni këtë nëse nuk e keni tashmë fotografinë në galerinë tuaj.

Nëse e keni ruajtur foton që dëshironi të përktheni në galerinë e telefonit tuaj, atëherë importojeni atë në Google Translate dhe kryeni përkthimin.

Skanoni dhe përktheni një foto të re me Google Translate

Për të përkthyer një fotografi në kohë reale, fillimisht hapni Google Translate në telefonin tuaj. Në aplikacion, nën kutinë e tekstit, trokitni lehtë mbi “Kamera”.

Pamja juaj e kamerës do të hapet. Në krye, zgjidhni gjuhët nga dhe në të cilat dëshironi të përktheni foton tuaj. Për ta bërë aplikacionin të njohë automatikisht gjuhën burimore, zgjidhni “Zbulo gjuhën” në fushën e gjuhës burimore.

Në fund të pamjes së kamerës, trokitni lehtë mbi “Instant”.

Drejtojeni kamerën e telefonit tuaj drejt fotografisë që dëshironi të përktheni. Aplikacioni do të përkthejë tekstin në foton tuaj.

Nëse dëshironi të bëni një fotografi të palëvizshme dhe më pas ta përktheni atë, më pas prekni “Scan”, kapni një foto dhe lëreni aplikacionin ta përkthejë atë.

Tani jeni në rregull.

Skanoni dhe përktheni një fotografi ekzistuese me Google Translate

Nëse fotografia juaj është ruajtur tashmë në galerinë e telefonit tuaj, shtoni atë në Google Translate për përkthim.

Për ta bërë këtë, fillimisht hapni aplikacionin Google Translate në telefonin tuaj. Në aplikacion, trokitni lehtë mbi “Kamera”.

Në faqen e pamjes së kamerës, nga lart, zgjidhni të dyja gjuhët burimore dhe ato të synuara për përkthimin e figurës. Për ta bërë aplikacionin të zbulojë gjuhën burimore, zgjidhni “Zbulo gjuhën” në fushën e gjuhës burimore.

Në fund të faqes, prekni “Import” për të shtuar foton tuaj në aplikacion.

Nëse shihni një kërkesë për leje, trokitni lehtë mbi “Po”. Pastaj zgjidhni foton që dëshironi të përktheni.

Google Translate do të importojë dhe skanojë foton tuaj. Për të parë përkthimin për fjalë të caktuara, prekni ato fjalë në figurë.

Për të parë përkthimin e plotë për të gjithë figurën, prekni opsionin “Zgjidh të gjitha”.

Dhe kështu lexoni fotografitë në gjuhë të huaja në telefonat tuaj. Shumë e dobishme!

Në Google Chrome, mund të përktheni gjithashtu faqe të tëra ueb.

Twitter heq mbështetjen për websitet me AMP

twitter heq amp

Twitter po heq mbështetjen për lidhjet AMP në vend të kësaj do t’i drejtojë përdoruesit në faqen origjinale.

Kompania konfirmon se ky ndryshim do të hyjë në fuqi deri në fund të vitit.

Në një dokument të përditësuar në lidhje me faqet AMP, Twitter deklaron se aktualisht është në proces të ndërprerjes së formatit.

“Ne jemi në proces të ndërprerjes së mbështetjes për këtë funksion dhe do të tërhiqet plotësisht në tremujorin e katërt të 2022.”

Një SEO i quajtur Christian Oliveira vuri re dokumentin e përditësuar pasi përdoruesi i Twitter David Esteve thotë se ai vuri re një mungesë mbështetjeje për faqet AMP që datojnë nga mesi i tetorit.

Duke qenë se Twitter është “në proces” të heqjes së mbështetjes për AMP, është e mundur që formati të ndërpritet tashmë në disa vende.

Pas vitit 2021, Twitter do të ndalojë dërgimin e të gjithë përdoruesve në faqet AMP.

Çfarë do të thotë kjo për faqet e internetit me faqe AMP?

Faqet e internetit që publikojnë versionet AMP të faqeve të tyre mund të vazhdojnë ta bëjnë këtë, dhe lidhjet mund të ndahen ende në Twitter.

E vetmja gjë që po ndryshon është se ku Twitter do të drejtojë trafikun.

Në vend që të zbarkojë në një faqe AMP, Twitter do t’i dërgojë përdoruesit në URL-në origjinale.

Nëse zotëroni ose punoni për një faqe interneti që publikon faqe AMP, nuk duhet të bëni asgjë për t’u pajtuar me këtë ndryshim.

Lidhjet me faqet AMP do të vazhdojnë të funksionojnë në Twitter. Nuk është sikur përdoruesit do të dërgohen në faqe të prishura, kështu që nuk keni nevojë të shqetësoheni për ridrejtimin e të gjitha URL-ve tuaja AMP nga 301.

Nëse dëshironi të vazhdoni të mbështesni formatin në anën tuaj është një zgjedhje personale.

Nuk ka asnjë përfitim të qenësishëm për ndërtimin e faqeve të internetit me AMP HTML. Është një mënyrë e thjeshtë për të publikuar përmbajtje që është e shpejtë dhe e thjeshtë për t’u naviguar, por që mund të arrihet pa përdorur AMP.

Google konfirmon se AMP nuk është një faktor renditjeje , kështu që nuk është e nevojshme ta përdorni atë nga pikëpamja SEO.

Po bëhet më e vështirë të bësh një rast për publikimin e faqeve në formatin AMP, veçanërisht pas asaj që ka ndodhur me të gjatë vitit të kaluar.

Vetë Google po heq gradualisht AMP nga një numër vendesh ku dikur ishte i spikatur.

Përshtati dhe përktheu | BOS.al |

 

7 këshilla për postime më tërheqëse dhe më të mira në Instagram Carousel

7 këshilla për postime më tërheqëse dhe më të mira në Instagram Carousel

Një nga përditësimet më të mëdha të Instagramit të vitit ishte se u bë zyrtare se nuk është më thjesht një aplikacion për ndarjen e fotografive.

Tani, ju mund të bëni shumë më tepër në Instagram me video, përvojat e blerjeve dhe më shumë.

Kjo nuk do të thotë që Instagrami nuk është më për imazhe. Por kjo do të thotë që kur i ndani ato, duhet t’i kushtoni rëndësi.

Të gjitha këto ndryshime nënkuptojnë që ju duhet të konsideroni seriozisht që t’i bëni karuselet një pjesë të madhe të strategjisë suaj të postimeve.

Pse?

Studimet kanë treguar se karuselet janë lloji më tërheqës i postimeve në platformë.

Cilat janë postimet e karuselit në Instagram?

Nëse nuk jeni të njohur, këto janë postimet “të stilit të albumit” në postimet tuaja që mund të përfshijnë deri në 10 imazhe ose foto në të njëjtin postim.

Herën e parë që dikush e sheh postimin në telefoninin e tij, ai do të shikoj foton e parë si kopertinën e postimit. Por ndryshe nga postimet e zakonshme të imazheve , ai ka mundësinë të shfaqet sërish nëse përdoruesi nuk angazhohet, këtë herë duke shfaqur imazhin tjetër.

Nëse jeni duke marketinguar një markë e-commerce me karuselë të stilit “foto scale” që paraqesin UGC të produkteve tuaja ose një markë edukative që krijon infografikë të dobishëm dhe të denjë për kursim për të mësuar audiencën tuaj, karuselet janë një mënyrë e shkëlqyer për të përshtatur përmbajtjen në një mënyrë tërheqëse .

Këtu janë disa praktika më të mira që duhen mbajtur parasysh për të bërë karusele tërheqëse në Instagram.

1. Mbani mend parimet bazë të kopjimit dhe përmbajtjes

Para së gjithash, mbani mend se një karusel në Instagram është vetëm një pjesë tjetër e kopjes strategjike.

Një nga teknikat më efektive: njihni audiencën tuaj dhe flisni drejtpërdrejt me ta si individë.

Edhe pse jeni në një platformë publike ku qindra ose mijëra do të lexojnë postimin tuaj, ju dëshironi që secili lexues të ndihet sikur jeni në një bisedë personale me ta.

Një mënyrë e thjeshtë për ta bërë këtë është të përdorni një gjuhë si “ju” në vend të “ju djema” ose “ju të gjithë”.

Ju gjithashtu do të dëshironi të siguroheni që jeni duke udhëhequr me informacionin ose imazhin më bindës për lexuesin dhe të mendoni “çfarë ka për ta” përgjatë karuselit.

2. Përdorni imazhin e parë si një “Lëvizëse e sipërme”

Imazhi i parë në karusel është në thelb grepi i tij ose pasuria.

Ju do të dëshironi ta trajtoni atë imazh të parë si një imazh kokë ose titull.

Qëllimi i tij i vetëm është t’i bëjë njerëzit të ndalojnë dhe t’i kushtojnë vëmendje, asgjë tjeter.

Pjesa tjetër e karuselit, si imazhet e tjera dhe mbishkrimi, mund të kujdeset për qëllimet e tjera të postimit dhe të kalojë mesazhin kryesor.

Merrni parasysh ruajtjen e skemës së parë të imazhit për fotografinë më bindëse në një karusel fotografik.

Nëse po krijoni një infografik, merrni parasysh ta mbani rrëshqitjen e parë në një deklaratë të shkurtër dhe të guximshme që i tërheq njerëzit në pjesën tjetër të informacionit.

Ju keni 10 imazhe të plota për të përcjellë mesazhin tuaj të plotë. Lëreni imazhin e parë të bëjë punën e tij dhe mbajeni të thjeshtë.

3. Inkurajoni njerëzit të rrëshqitin përmes shenjave

Pasi të keni tërhequr vëmendjen e njerëzve me rrëshqitjen e parë, dëshironi t’i mbani ata të lëvizin .

Ashtu si me çdo aktivitet marketingu, mënyra më e mirë për ta shtyrë dikë të bëjë atë që po shpresoni është t’i kërkoni atij veprimin.

Vetëm një rresht i thjeshtë në titullin tuaj me një thirrje për veprim për të rrëshqitur duhet ta bëjë këtë. Për shembull, njezit shpesh vendosin diçka si ” ➡️  Rrëshqitni për të parë më shumë!”

Jo vetëm kjo fjali e thjeshtë e bën të qartë se postimi është një karusel, për këdo që nuk e kishte vënë re më parë. Gjithashtu shton pak kuriozitet për këdo që nuk ishte i detyruar të rrëshqiste përpara se ta lexonte.

Një gjë tjetër që markat dhe influencuesit bëjnë shpesh është të shtojnë një sinjal vizual në imazhe, si një shigjetë që tregon djathtas në të gjitha, përveç imazhit përfundimtar. Ju gjithashtu mund të keni një vijë ose formë të vazhdueshme që “shtrihet” në të gjitha imazhet.

4. Sigurohuni që çdo rrëshqitje të mund të qëndrojë vetëm

Një gjë tjetër që dëshironi të mbani në mend kur jeni duke projektuar rrëshqitjet e karuselit dhe renditjen e informacionit?

Ju dëshironi që çdo rrëshqitje të qëndrojë më vete.

A keni hasur ndonjëherë në karuselin e një marke tjetër kur po lëvizni nga profili juaj personal dhe po ndanit çdo rrëshqitje të vetme në tregimet tuaja, sepse të gjitha rezononin kaq shumë?

Ky është qëllimi përfundimtar këtu.

Asnjëherë nuk e dini saktësisht se cili imazh do të jetë i pari që dikush do të hasë pasi njerëzit mund të ndajnë imazhet me njeri tjetrin.

Plus, pasi një përdorues të ketë parë imazhin e parë, postimi mund të rishfaqet në burimin e tij duke shfaqur një nga të tjerët. Të gjitha imazhet janë një pikë e mundshme hyrjeje.

Kjo do të thotë se dikush duhet të jetë në gjendje të hamendësojë temën e përgjithshme ose temën e karuselit nga çdo imazh brenda tij.

5. Mbani gjithçka kohezive

Ndërsa po përpiqeni të formoni çdo imazh në diçka që mund të qëndrojë e vetme, sigurohuni që të mos dizajnoni aksidentalisht 10 grafika individuale në vend të një shfaqjeje kohezive.

Ju dëshironi që imazhet të ndihen si pjesë e një serie.

Disa mënyra se si mund ta bëni këtë janë:

 • Përdorimi i të njëjtave shkronja dhe ngjyra përgjatë grafikëve (udhëzimet e markës duhet ta bëjnë këtë të lehtë).
 • Përdorimi i të njëjtave filtra, stile ose paracaktime të redaktimit në fotografi.
 • Paraqitet produkte të ngjashme ose të ngjashme.
 • Vendosja e një titulli serie ose filigrani në zonën e kokës ose të fundit të çdo rrëshqitjeje.
 • Përdorimi i të njëjtit model dizajni për çdo grafik.

E gjithë kjo është pjesë e të pasurit një markë kohezive në përgjithësi, e cila mund t’ju ndihmojë të krijoni njohjen e markës edhe në Instagram.

Pasi të keni një përpjekje për të krijuar karusele kohezive, mund të përpiqeni të siguroheni që të gjitha postimet tuaja të përzihen po aq mirë.

6. Shmangni mbingarkesën e informacionit

Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se shtimi deri në 10 minuta nuk do të thotë që dëshironi të grumbulloni 10 herë më shumë informacion se sa në çdo postim tjetër.

Një mentalitet më i mirë për t’iu qasur karuselit në Instagram është ky: Keni shumë më shumë hapësirë ​​për të përcjellë të njëjtën sasi informacioni.

Lëreni përmbajtjen të marrë frymë.

Për karuselet e fotografive, përpiquni të mos e bëni secilën një foto maksimaliste, të zënë dhe të zmadhuar. Lëri shikuesit të zmadhojnë detajet e skenës.

Për infografikë, mos u përpiqni të grumbulloni fjali të shumta në një rrëshqitje. Sigurohuni që teksti të ketë mbushje të mjaftueshme rreth tij që të jetë e lehtë për t’u lexuar pa e mbajtur telefonin deri në fytyrën tuaj.

7. Mos harroni aksesueshmërinë

Së fundi, mbani në mend se përfshirja e më shumë imazheve në postimet tuaja në Instagram do të thotë më shumë për t’u bërë të arritshme për përdoruesit.

Harrimi i përdoruesve me aftësi të kufizuara shkurton një pjesë të madhe të audiencës suaj të mundshme që përndryshe do të dëshironte të angazhohej me përmbajtjen tuaj.

Mund të shtoni tekst alt tek imazhet në redaktuesin e postimit ndërsa po krijoni karuselin tuaj. Është gjithashtu e dobishme të shtoni përshkrimet e imazheve në titull ose komentin e parë për ata që përdorin një pajisje që nuk u tregon atyre tekstin alt.

Mbajini ato duke rrëshqitur

Me këto këshilla, ju do të publikoni postime karuseli në Instagram që i bëjnë njerëzit të pëlqejnë, ndajnë dhe komentojnë më shumë sesa një imazh statik.

Midis rrëshqitjeve të imazhit dhe bisedës që do të fillojnë, kjo është një nga mënyrat më efektive për të rritur angazhimin tuaj në Instagram.

Dhe tani jeni gati për të filluar!

Kush ka nevojë për një server të dedikuar dhe pse?

server i dedikuar

Jeni lodhur nga faqja juaj e internetit që ngadalësohet nga sajte të tjera në të njëjtin server?

A keni nevojë për më shumë hapësirë ​​për numrin tuaj në rritje të vizitorëve dhe klientëve të faqes në internet?

A janë nevojat e faqes suaj të internetit që tejkalojnë planin tuaj aktual të serverit ?

Nëse po, mund të jetë koha për të konsideruar përmirësimin në host të dedikuar.

Çfarë është serveri i Dedikuar?

Serveri i dedikuar ju lejon të keni një server të tërë për faqen tuaj të internetit, aplikacionet dhe biznesin tuaj – të gjitha për veten tuaj.

Infrastruktura me një qiramarrës, sasia e madhe e hapësirës (magazinimi) dhe fuqia e gjerë përpunuese garantojnë që ju të mos shqetësoheni për problemet nga ndarja e burimeve me klientët e tjerë.

Për më tepër, ju mund të organizoni shumë site dhe të ekzekutoni aplikacione të shumta me shpejtësi të përpunimit tepër të shpejtë dhe siguri të nivelit të lartë.

Kjo është ajo që u jep serverëve të dedikuar një përfitim të madh ndaj llojeve të tjera të serverëve.

Kush ka nevojë për një server të dedikuar?

Nëse zotëroni ose menaxhoni ndonjë nga llojet e bizneseve më poshtë, mund t’ju duhet një server i dedikuar.

Llojet e organizatave që mund të përfitojnë nga pritja e dedikuar janë:

 • Kompanitë e mesme dhe të mëdha me mbi 500 punonjës që menaxhojnë sasi të mëdha të dhënash. Nëse biznesi juaj përmban baza të dhënash, inventar të madh/infrastrukturë të zinxhirit të furnizimit dhe qindra transaksione e-commerce çdo orë, ju duhet një server i dedikuar.
 • Administratorët e sistemit, zhvilluesit dhe bizneset e teknologjisë së informacionit që duhet të personalizojnë mjedisin e serverit të tyre sipas specifikimeve të tyre dhe të ekzekutojnë aplikacione në internet me burime intensive, të tilla si sistemet e menaxhimit të përmbajtjes, softuerët e personalizuar, aplikacionet e drejtuara nga API, softueri si shërbim dhe faqet e tregtisë elektronike. serverë të dedikuar.
 • Agjencitë dhe rishitësit e mbajtjes në internet kanë nevojë për serverë të dedikuar për të pritur faqet e internetit të klientëve të tyre. Një server i dedikuar u lejon atyre të menaxhojnë klientët e tyre në një vend pa pasur nevojë të menaxhojnë llogari të shumta pritëse në ofrues të ndryshëm.

Përfitimet e serverit të dedikuar

A përputhet biznesi juaj me ndonjë nga kategoritë e mësipërme? Nëse po, ju keni mundësinë për të hapur faqen tuaj të internetit në një botë me mundësi të reja.

Serverët e dedikuar reduktojnë në mënyrë drastike kohën e ndërprerjes së biznesit tuaj duke ofruar fuqinë, ritmin dhe shpejtësinë që ju nevojitet për të lulëzuar.

Infrastruktura me një qiramarrës do të thotë se serveri juaj përdoret nga ju; ju do të jeni pronari i vetëm i atij serveri.

Ju nuk ndani burime me klientët e tjerë nga ofruesi juaj i mbajtjes në internet.

Serverët e dedikuar kanë sasi të mëdha ruajtjeje për të mbështetur faqet e internetit ose aplikacionet e ndërmarrjeve.

Ka gjithashtu shumë hapësirë ​​në disqet parësore dhe dytësore për të kopjuar plotësisht skedarët, duke siguruar që të mos ketë kurrë humbje të të dhënave të rëndësishme të biznesit.

Shpejtësia e rritur

Ndihmoni faqet e internetit dhe aplikacionet tuaja me fuqi të lartë të lulëzojnë në vend që të ngadalësohen nga burimet që ndahen me klientët e tjerë.

Ju mund të fitoni një avantazh shpejtësie 20x mbi planet e tjera të pritjes duke marrë një server të dedikuar.

Konfigurime të personalizueshme

Personalizoni konfigurimet e softuerit dhe harduerit të serverit tuaj për ta bërë atë të funksionojë me efikasitet për ju dhe nevojat e biznesit tuaj.

Serverët e dedikuar mund të përmirësohen duke shtuar më shumë memorie, fuqi përpunuese, hapësirë ​​në hard disk dhe gjerësi bande.

Siguri më e mirë

Fitoni kontroll të plotë mbi sigurinë me një server të dedikuar. Mos keni mundësinë të keni një dështim kritik për shkak të mungesës së masave të sigurisë nga një klient tjetër.

Ju mund të vendosni se cilin sistem operativ (OS) të ekzekutoni dhe kur të instaloni arna në OS.

Për më tepër, protokollet e sigurisë në planet e dedikuara të pritjes janë në përputhje me PCI, duke ju lejuar të përpunoni dhe ruani në mënyrë të sigurt të dhëna të ndjeshme.

Kjo siguri komerciale e nivelit të lartë mbron gjithashtu faqen tuaj nga DDoS dhe sulme të tjera kibernetike.

Qasje e plotë

Përfitoni të gjitha mjetet që ju nevojiten për të menaxhuar drejtpërdrejt skedarët, bazat e të dhënave, llogaritë e postës elektronike, certifikatat SSL, domenet dhe gjithçka në mes.

Serverët e dedikuar Linux të menaxhuar përfshijnë cPanel dhe menaxherin e pritësit të uebit (WHM) për t’ju ndihmuar të ruani pronësinë dhe funksionalitetin.

Kontroll i plotë

Siguroni serverin tuaj të dedikuar me lehtësi me një plan pritës të dedikuar të menaxhuar.

Planet e menaxhuara të dedikuara të pritjes vijnë me Zgjidhjen e Plotë të Menaxherit të Hosting Uebit ( WHMCS ), e cila është një platformë e centralizuar që automatizon ofrimin dhe faturimin e pritjes për klientët që ata mbështesin.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni qendrën e të dhënave të serverit tuaj, duke ju lejuar të siguroni shpejtësitë më të mira të mundshme midis një faqe interneti ose aplikacioni dhe vizitorëve të tij – në shkallë globale.

Mënyrat për të menaxhuar një server të dedikuar

Si e ndërtoni serverin tuaj të dedikuar për të përmbushur qëllimet dhe standardet e biznesit tuaj?

Pritja e dedikuar e menaxhuar e serverit e bën të lehtë duke ju ofruar softuerin dhe harduerin që ju nevojitet për të krijuar mjedisin e duhur.

 • Kujdesuni për biznesin me Panelin e Menaxhimit të Llogarisë (AMP) – Lejon klientët të menaxhojnë emrat e domenit, informacionin e llogarisë/faturimit, të hapin bileta mbështetëse dhe shërbime shtesë nga një vendndodhje qendrore.
 • Menaxhimi i serverëve lider në industri me cPanel – Lejon të gjitha llojet e bizneseve të krijojnë llogari të reja FTP dhe email, të konfigurojnë domenet dhe nënfushat, të menaxhojnë bazat e të dhënave dhe të menaxhojnë skedarët në server.
 • Krijoni llogari pritëse me Menaxherin e Pritësit të Uebit (WHM) – U jep përdoruesve që menaxhojnë uebsajte të shumta mundësinë për të krijuar llogari përdoruesish me shpërndarje të personalizuar të burimeve.
 • Menaxhoni skedarët në serverin tuaj duke përdorur Protokollin e Transferimit të Sigurt të Skedarit (SFTP) – Lejon klientët të mbajnë skedarët e serverit nga distanca përmes një lidhjeje të sigurt, duke përfshirë ngarkimin, krijimin dhe fshirjen e skedarëve dhe menaxhimin e cilësimeve të lejeve të skedarëve.
 • Përdorni linjën e komandës me Access Secure Shell (SSH) – Lejon të gjithë llojet e klientëve të instalojnë aplikacione nga ana e serverit dhe të kryejnë detyra të tjera nga distanca që nuk mund të kryhen përmes FTP.
 • Instalimi me një klikim i aplikacioneve të njohura të uebsajteve duke përfshirë WordPress , Joomla, Drupal dhe më shumë me Softaculous, një shtesë opsionale, me pagesë.
 • Ruani faqen tuaj me Menaxherin e Rezervimit – Lejon të gjithë llojet e klientëve të rezervojnë automatikisht skedarët dhe bazat e të dhënave të faqes në internet në një disk rezervë të veçantë.

Karakteristikat shtesë për pritjen e dedikuar

Adresa IP e dedikuar

Kur zgjidhni një plan pritës të dedikuar, një veçori e rëndësishme për një server të dedikuar është një adresë IP e dedikuar.

Një adresë IP e dedikuar ndihmon për ta mbajtur faqen tuaj të internetit të sigurt nga ndëshkimet e shkaktuara nga klientët e padëshiruar në hapësirën e përbashkët të serverit.

Certifikata SSL

Certifikatat SSL mund t’ju japin një mënyrë të sigurt për të transferuar informacionin privat të klientit tuaj.

Ky kriptim 2048-bit është i shkëlqyeshëm për transferime të sigurta të të dhënave midis faqes së internetit ose aplikacionit tuaj dhe klientëve tuaj.

Përmirësimet e dorës

Menaxhimi i serverit tuaj të dedikuar mbikëqyret nga një ekip ekspertësh të brendshëm në kompaninë pritëse.

Arnimet tuaja të sigurisë së OS, përditësimet e cPanel dhe WHM dhe konfigurimet e personalizuara do të menaxhohen plotësisht nga ky ekip.

Mjetet e Migrimit Falas

Nëse keni një faqe interneti ekzistuese, duhet të përfitoni nga mjetet dhe udhëzuesit falas të migrimit të faqes në internet.

Këto mjete dhe udhëzues ndihmojnë në sigurimin e një transferimi të suksesshëm të faqes në internet nga një platformë pritjeje në tjetrën.

Ju gjithashtu mund të përdorni shërbimet e menaxhuara të pritjes për të ndihmuar me migrimin e faqeve në internet.

Çfarë është bitcoin dhe si funksionon?

Çfarë është bitcoin dhe si funksionon?

Çfarë është bitcoin dhe si funksionon?

Bitcoin është një monedhë dixhitale e cila funksionon pa çdo kontroll qendror apo mbikëqyrje të bankave apo qeverive. Në vend të kësaj, ai mbështetet në softuerin dhe kriptografinë peer-to-peer.

Një libër publik regjistron të gjitha transaksionet e bitcoin dhe kopjet mbahen në serverë në mbarë botën. Çdokush me një kompjuter rezervë mund të konfigurojë një nga këta serverë, të njohur si një nyje. Konsensusi se kush zotëron cilat monedha arrihet në mënyrë kriptografike nëpër këto nyje në vend që të mbështetet në një burim qendror besimi si një bankë.

Çdo transaksion transmetohet publikisht në rrjet dhe ndahet nga nyja në nyje. Çdo dhjetë minuta apo më shumë këto transaksione mblidhen së bashku nga minatorët në një grup të quajtur bllok dhe shtohen përgjithmonë në zinxhirin e bllokut . Ky është libri përfundimtar i llogarisë së bitcoin.

Në të njëjtën mënyrë që do të ruani monedhat tradicionale në një portofol fizik , monedhat virtuale mbahen në kuletat dixhitale dhe mund të aksesohen nga softueri i klientit ose një sërë mjetesh në internet dhe harduerike.

Bitcoins aktualisht mund të ndahen me shtatë shifra dhjetore: një e mijëta e një bitcoin njihet si milli dhe një e njëqindta e një bitcoin njihet si satoshi.

Në të vërtetë nuk ka diçka të tillë si një bitcoin apo një portofol, vetëm marrëveshje midis rrjetit për pronësinë e një monedhe. Një çelës privat përdoret për të vërtetuar pronësinë e fondeve në rrjet kur kryeni një transaksion. Një person thjesht mund të mësojë përmendësh çelësin e tij privat dhe nuk ka nevojë për asgjë tjetër për të marrë ose shpenzuar paratë e tij virtuale, një koncept që njihet si “portofol truri”.

A mund të konvertohet bitcoin në para?

Bitcoin mund të këmbehet me para në dorë ashtu si çdo aktiv. Ka shumë shkëmbime kriptomonedhash në internet ku njerëzit mund ta bëjnë këtë, por transaksionet mund të kryhen gjithashtu personalisht ose mbi çdo platformë komunikimi , duke lejuar edhe bizneset e vogla të pranojnë bitcoin. Nuk ka asnjë mekanizëm zyrtar të integruar në bitcoin për ta kthyer në një monedhë tjetër.

Cili është qëllimi i bitcoin?

Bitcoin u krijua si një mënyrë që njerëzit të dërgojnë para përmes internetit. Monedha dixhitale kishte për qëllim të siguronte një sistem alternativ pagese që do të funksiononte pa kontroll qendror, por përndryshe do të përdorej ashtu si monedhat tradicionale.

A janë bitcoin të sigurt?

Kriptografia pas bitcoin bazohet në algoritmin SHA-256 të krijuar nga Agjencia e Sigurisë Kombëtare e SHBA. Thyerja e kësaj është, për të gjitha qëllimet, e pamundur pasi ka më shumë çelësa privatë të mundshëm që do të duhej të testoheshin (22 56 ) sesa ka atome në univers (vlerësohet se janë diku midis 10 78 dhe 10 82 ).

Ka pasur disa raste të profilit të lartë kur shkëmbimet bitcoin janë hakuar dhe fondet janë vjedhur, por këto shërbime e ruajtën pa ndryshim monedhën dixhitale në emër të klientëve. Ajo që u hakerua në këto raste ishte faqja e internetit dhe jo rrjeti i bitcoin.

Në teori, nëse një sulmues mund të kontrollonte më shumë se gjysmën e të gjitha nyjeve të bitcoin që ekzistojnë, atëherë ata mund të krijonin një konsensus se ata zotëronin të gjithë bitcoin dhe ta fusnin atë në blockchain. Por ndërsa numri i nyjeve rritet, kjo bëhet më pak praktike.

Një problem realist është se bitcoin funksionon pa ndonjë autoritet qendror. Për shkak të kësaj, kushdo që bën një gabim me një transaksion në portofolin e tij nuk ka mundësi. Nëse aksidentalisht dërgoni bitcoin te personi i gabuar ose humbisni fjalëkalimin tuaj, nuk ka kujt t’i drejtoheni.

Sigurisht, ardhja eventuale e llogaritjes praktike kuantike mund t’i thyejë të gjitha. Një pjesë e madhe e kriptografisë mbështetet në llogaritjet matematikore që janë jashtëzakonisht të vështira për t’i bërë kompjuterët aktualë, por kompjuterët kuantikë punojnë shumë ndryshe dhe mund të jenë në gjendje t’i ekzekutojnë ato në një fraksion të sekondës .

Çfarë është miniera e bitcoin?

Mining është procesi që ruan rrjetin e bitcoin dhe gjithashtu se si krijohen monedha të reja.

Të gjitha transaksionet transmetohen publikisht në rrjet dhe minatorët grumbullojnë koleksione të mëdha transaksionesh së bashku në blloqe duke përfunduar një llogaritje kriptografike që është jashtëzakonisht e vështirë për t’u gjeneruar, por shumë e lehtë për t’u verifikuar. Minatori i parë që zgjidh bllokun tjetër e transmeton atë në rrjet dhe nëse vërtetohet se është i saktë shtohet në zinxhirin e bllokut. Ai minator më pas shpërblehet me një sasi bitcoin të krijuar rishtazi.

I natyrshëm në softuerin e bitcoin është një kufi i fortë prej 21 milionë monedhash. Nuk do të ketë kurrë më shumë se kaq në ekzistencë. Numri i përgjithshëm i monedhave do të jetë në qarkullim deri në vitin 2140. Përafërsisht çdo katër vjet, softueri e bën dy herë më të vështirë nxjerrjen e bitcoin duke zvogëluar madhësinë e shpërblimeve.

Kur bitcoin u lançua për herë të parë, ishte e mundur që pothuajse menjëherë të nxirrej një monedhë duke përdorur edhe një kompjuter bazë. Tani ajo kërkon dhoma plot me pajisje të fuqishme, shpesh karta grafike të nivelit të lartë që janë të aftë për të mposhtur llogaritjet, të cilat kur kombinohen me një çmim të paqëndrueshëm të bitcoin ndonjëherë mund ta bëjnë minierën më të shtrenjtë se sa vlen .

Minatorët gjithashtu zgjedhin se cilat transaksione do të bashkohen në një bllok, kështu që tarifat e një shume të ndryshme shtohen nga dërguesi si nxitje. Pasi të jenë minuar të gjitha monedhat, këto tarifa do të vazhdojnë si një nxitje për vazhdimin e minierave. Kjo është e nevojshme pasi siguron infrastrukturën e rrjetit Bitcoin.

Kush e shpiku bitcoin?

Në vitin 2008 u ble emri i domenit .org dhe u ngarkua një letër e bardhë akademike e titulluar Bitcoin: Një Sistem Elektronik i Parave Peer-to-Peer . Ai përcaktoi teorinë dhe dizajnin e një sistemi për një monedhë dixhitale pa kontroll nga çdo organizatë ose qeveri.

Autori, i quajtur Satoshi Nakamoto , shkroi: “Problemi rrënjësor me monedhat konvencionale është i gjithë besimi që kërkohet për ta bërë atë të funksionojë. Bankës qendrore duhet t’i besohet që të mos poshtërojë monedhën, por historia e monedhave fiat është plot me shkelje të këtij besimi.

Një vit më pas, softueri i përshkruar në dokument u përfundua dhe u lëshua publikisht, duke nisur rrjetin e bitcoin më 9 janar 2009.

Nakamoto vazhdoi të punojë në projekt me zhvillues të ndryshëm deri në vitin 2010 kur ai ose ajo u tërhoq nga projekti dhe e la atë në duart e veta. Identiteti i vërtetë i Nakamoto nuk është zbuluar kurrë dhe ata nuk kanë bërë asnjë deklaratë publike prej vitesh.

Tani softueri është me burim të hapur, që do të thotë se çdokush mund të shikojë, përdorë ose kontribuojë në kodin falas. Shumë kompani dhe organizata punojnë për të përmirësuar softuerin, duke përfshirë MIT.

Cilat janë problemet me bitcoin?

Ka pasur disa kritika për bitcoin, duke përfshirë se sistemi i minierave është jashtëzakonisht i uritur për energji . Universiteti i Kembrixhit ka një kalkulator në internet që gjurmon konsumin e energjisë dhe në fillim të vitit 2021 vlerësohej të përdorte mbi 100 teravat orë në vit. Për perspektivë, në vitin 2016 Mbretëria e Bashkuar përdori 304 teravat orë në total.

Cryptocurrency ka qenë gjithashtu i lidhur me kriminalitetin , me kritikët vënë në dukje se është një mënyrë e përsosur për të bërë transaksionet e tregut të zi. Në realitet, paratë e gatshme e kanë ofruar këtë funksion për shekuj, dhe libri publik i bitcoin mund të jetë në fakt një mjet për zbatimin e ligjit.

Përshtati dhe përktheu : | BOS.al  |

Na gjeni dhe në instagram : | @bos.marketing_ |

Google Maps shton 4 veçori të reja për blerjet lokale

Google Maps lançon katër veçori të reja për të përmirësuar përvojën e blerjeve lokale për klientët, gjë që nga ana tjetër mund të çojë në më shumë shitje për bizneset.

Përveç kësaj, Google ka publikuar statistika në lidhje me blerjet lokale gjatë sezonit të festave. Kjo përfshin kohët më të njohura për të vizituar kategori të caktuara biznesesh dhe më shumë.

Këto janë veçoritë e reja që janë tashmë të disponueshme në Google Maps në mbarë botën.

1. Biznesi i zonës

Klientët tani mund të shohin se sa e zënë është një zonë e caktuar përpara se të arrijnë atje, gjë që do t’i ndihmojë ata që preferojnë të shmangin turmat e mëdha.

Funksioni i ri, i quajtur Area Busyness, kombinon tendencat e biznesit të drejtpërdrejtë nga bizneset individuale që janë në afërsi të njëra-tjetrës.

Për të hyrë në të dhënat e Zonës Busyness, hapni Google Maps dhe klikoni lehtë mbi një zonë për të parë se sa e zënë është në kohë të ndryshme të ditës.

Google Maps do t’ju tregojë se sa e zënë është aktualisht zona dhe sa e zënë llogaritet të jetë gjatë gjithë ditës.

Të dhënat e vitit të kaluar tregojnë se dyqanet më të ngarkuara për blerjet e dhuratave për pushime janë vende si Kay Jewelers, Bath & Body Works dhe Barnes & Noble.

Kërkimet në harta për këto vende u rritën 100{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} nga nëntori në dhjetor 2020.

Qendrat tregtare priren të jenë më pak të ngarkuara të martën në mbrëmje, me orën më të njohur të së shtunës pasdite.

2. Skeda e Drejtorisë

Google Maps po zgjeron duke zgjeruar skedën e Drejtorisë globalisht në Android dhe iOS për të gjitha aeroportet, qendrat tregtare dhe stacionet e tranzitit.

Skeda e Drejtorisë ju tregon se cilat dyqane janë në një ndërtesë dhe ndihmon në gjetjen e salloneve të aeroportit, makinave me qira, parkingjeve dhe më shumë.

Nëse jeni në një qendër të madhe tregtare, për shembull, skeda “Direktoria” do të shfaqë një listë biznesesh dhe do t’ju tregojë nëse janë të hapura, cili është vlerësimi i tyre me yje dhe në cilin kat ndodhet secili biznes.

google maps blerje lokale

3. Pazar ushqimore

Google Maps pilotoi një veçori në fillim të këtij viti që lejon klientët të porosisin sende ushqimore.

Blerja e ushqimeve në Google Maps tani po zgjerohet në mbi 2000 vendndodhje dyqanesh në 30+ shtete në të gjithë SHBA-në.

Klientët mund të përdorin veçorinë për të porositur sende ushqimore nga Kroger, Fry’s, Ralphs dhe Marianos.

Pas vendosjes së porosisë, Google Maps do të gjurmojë statusin e porosisë dhe do t’i lejojë klientët të ndajnë ETA-n e tyre në mënyrë që dyqani të dijë se kur do të mbërrijnë.

Google vlerëson se njerëzit që përdorin këtë veçori zakonisht presin më pak se pesë minuta që porosia e tyre të jetë gati për marrje.

google maps blerje lokale

4. Më shumë informacion rreth restoranteve

Google Maps tani shfaq më shumë informacion kur klientët kërkojnë restorante lokale, të cilat bazohen të gjitha në informacionin e dhënë nga klientët e tjerë.

Kur klientët lënë komente, ata tani mund të ndajnë detaje në lidhje me diapazonin e çmimeve të restorantit dhe nëse ofrojnë komoditete të tilla si ulëse në natyrë, dërgesë, marrje në rrugë dhe më shumë.

Informacioni i dhënë në komentet e klientëve do të shfaqet në listën kryesore të restorantit.

google maps blerje lokale
Perktheu : BOS.al

Whatsapp ndalon së funksionuari në iPhone dhe Android

Whatsapp ndalon së funksionuari në iPhone dhe Android

Whatsapp ka njoftuar që do ndaloj së funksionuari për disa paisje si në iPhone gjithashtu dhe në Android.

Me saktë Whatsapp nuk do të funksionoj më në disa versione IOS dhe Android.

Jasht loje do dalin paisjet iPhone me version IOS 10 e poshtë ndërsa paisjet Android do duhet të kenë versionin 4.2 e më sipër nëse duan të përdorin Whatsapp.

Nëse dispononi një version më të ulët në pasijet tuaja sigurohuni që ta bëni update versionin e paisjes ose të kryeni transfertën e bisedave nga paisja ekzistuese në një paisje që mbeshtetet nga Whatsapp në vazhdim në menyrë që të mos humbisni mesazhet dhe bisedat e shkëmbyera me miqtë tuaj.

Facebook ndërron emrin e kompanisë në Meta

Facebook ka ndryshuar emrin e korporatës në Meta si pjesë e një riemërtimi të madh.

CEO i Facebook, Mark Zuckerberg tha se me kalimin e kohës, përdoruesit nuk do të kenë nevojë të përdorin Facebook për të përdorur shërbimet e tjera të kompanisë.

Ndryshimi nuk zbatohet për platformat individuale, si Facebook, Instagram dhe Whatsapp, vetëm kompania mëmë që i zotëron ato.

Fjala “meta” vjen nga fjala greke që do të thotë “përtej”, raporton bbc.

Për një të huaj, një metaverse mund të duket si një version i VR, por disa njerëz besojnë se mund të jetë e ardhmja e internetit.

Në vend që të jenë në një kompjuter, njerëzit në një metaverse mund të përdorin një kufje për të hyrë në një botë virtuale që lidh të gjitha llojet e mjediseve dixhitale.