BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Bazat e SEO: 22 gjërat që ju duhen të dini për optimizimin e faqes tuaj

seo

Këtu do të hedhim një vështrim në gjërat themelore që duhet të dini në lidhje me optimizimin e motorëve të kërkimit, një disiplinë për të cilën të gjithë në organizatën tuaj duhet të paktën të jenë të vetëdijshme, nëse nuk keni një mirëkuptim të denjë teknik.

Çfarë është SEO?

Thjesht, SEO është termi ombrellë për të gjitha metodat që mund të përdorni për të siguruar shikueshmërinë e faqes suaj të internetit dhe përmbajtjen e saj në faqet e rezultateve të motorëve të kërkimit (SERP).

Metodat ndryshojnë nga praktikat teknike që mund të arrini prapa skenave në faqen tuaj të internetit (ne priremi t’i referohemi kësaj si ” SEO në faqe “) te të gjitha qasjet promovuese “jashtë faqes” që mund të përdorni për të rritur shikueshmërinë e faqes tuaj (url – ndërtimi, marketing i mediave sociale).

Për qëllimin e këtij artikulli, kur flasim për dukshmëri, nënkuptojmë se sa lart SERP shfaqet faqja juaj në internet për terma të caktuar kërkimi në rezultatet ‘organike’. Rezultatet organike u referohen atyre që shfaqen natyrshëm në faqe, sesa në seksionet e paguara

kërko për top konfeti që tregon rezultate organike dhe të paguara

Kërkimi me pagesë është gjithashtu një pjesë e madhe e marketingut të motorëve të kërkimit.

Pse keni nevojë për SEO?

Ndërtimi i një arkitekture të fortë të faqes dhe sigurimi i një navigimi të qartë do të ndihmojë motorët e kërkimit të indeksojnë faqen tuaj shpejt dhe lehtë. Kjo gjithashtu, më e rëndësishmja, do t’u sigurojë vizitorëve një përvojë të mirë të përdorimit të faqes tuaj dhe të inkurajojë vizitat e përsëritura. Vlen të merret parasysh se Google gjithnjë e më shumë po i kushton vëmendje përvojës së përdoruesit.

Kur bëhet fjalë për sa trafik drejtohet nga motorët e kërkimit në faqen tuaj të internetit, përqindja është e konsiderueshme, dhe ndoshta treguesi më i qartë i rëndësisë së SEO .

Në vitin 2014, Google sugjeroi që 64{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} e të gjithë trafikut në internet vjen nga kërkimi organik, krahasuar me 2{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} nga shoqëria, 6{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} nga kërkimi me pagesë, 12{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} direkt dhe 15{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} nga burime të tjera referimi.

Kjo plotëson të dhënat tona, me rreth 70-75{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} të trafikut të SEW-it që vijnë nga organikët.

Nga i gjithë trafiku organik, në vitin 2015 u zbulua se Google përbën më shumë se 90{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} të trafikut global të kërkimit organik. Pra, padyshim që keni nevojë për një prani të fortë në Google SERP, por sa e fortë?

Epo, sipas këtij studimi nga Advanced Web Ranking (të cilin unë e kam hequr më parë kur diskutoja se si të mbizotëroja Google ) tregon se në SERP-in e parë, pesë rezultatet kryesore zënë 67.60{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} të të gjitha klikimeve dhe rezultatet nga gjashtë në 10 përbëjnë vetëm 3.73{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe}.

grafiku i pozicioneve të renditjes

Prandaj është me rëndësi që faqja juaj të shfaqet në pesë rezultatet më të mira.

Si do ta arrini këtë? Me këshillat e mëposhtme, të cilat i kam ndarë në dy kategori: ato që kërkojnë motorët e kërkimit dhe  ato që nuk po kërkojnë.

Çfarë kërkojnë motorët e kërkimit?

1) Relevanca

Motorët e kërkimit përpiqen të sigurojnë rezultatet më të rëndësishme për pyetjen e një kërkuesi, qoftë kjo një përgjigje e thjeshtë për pyetjen “sa vjeç është Ryan Gosling?” (përgjigjja e së cilës Google ka të ngjarë të japë pa pasur nevojë të largoheni nga SERP) për pyetje më të komplikuara të tilla si “cili është restoranti më i mirë i biftekëve më i afërt për mua?”

ku është mirë për kërkimin e biftekëve

Mënyra se si motorët e kërkimit sigurojnë këto rezultate varet nga algoritmet e tyre të brendshëm, të cilat ndoshta nuk do t’i përcaktojmë kurrë me të vërtetë, por ka faktorë që mund të jeni të sigurt se do të ndikojnë në këto rezultate dhe të gjitha bazohen rreth përkatësisë Për shembull: një kërkues vendndodhja, historia e kërkimit të tyre, koha e ditës / vitit, etj.

2) Cilësia e përmbajtjes tuaj

A publikoni rregullisht artikuj të dobishëm, të dobishëm, video ose lloje të tjera mediash që janë të njohura dhe të prodhuara mirë? Epo, ju duhet. Kërkimet e fundit nga Searchmetrics mbi faktorët e renditjes tregojnë se Google po shkon më tej drejt përmbajtjes me forma më të gjata që kupton qëllimin e një vizitori si një e tërë, në vend që të përdorë fjalë kyçe të bazuara në pyetjet e kërkimit popullor për të krijuar përmbajtje.

Në thelb, ndaloni të shqetësoheni për fjalët kyçe dhe përqendrohuni në përvojën e përdoruesit.

3) Përvoja e përdoruesit

Ka shumë përfitime nga SEO për të siguruar përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit . Keni nevojë për një faqe lehtësisht të lundrueshme, të kërkueshme qartë, me lidhje përkatëse të brendshme dhe përmbajtje të ngjashme. Të gjitha gjërat që i mbajnë vizitorët në faqen tuaj të internetit dhe për të eksploruar më tej.

4) Shpejtësia e sitit

Sa shpejt ngarkohen faqet tuaja në internet po bëhet gjithnjë e më shumë një ndryshues për motorët e kërkimit. Google së shpejti mund të fillojë etiketimin e rezultateve që janë pritur në faqen e lëvizshme të përshpejtuar ( AMP ) kështu që ndoshta mund të jetë ‘telefoni celular’ i vitit 2016.

5) Përputhshmëria ndërmjet pajisjeve

A është faqja juaj në internet dhe përmbajtja e tij e optimizuar në mënyrë të barabartë për ndonjë madhësi ose pajisje të dhënë në ekran? Kini parasysh që Google ka deklaruar që dizajni i përgjegjshëm është metoda e tij e preferuar për optimizimin e celularëve.

6) Lidhja e brendshme

Ne kemi folur për përfitimet e sigurimit që faqja juaj të ketë navigim të qartë dhe të lehtë për t’u përdorur, por ekziston gjithashtu një praktikë që redaktorët dhe shkrimtarët mund të kryejnë kur botojnë artikuj për të ndihmuar në shtytjen e trafikut rreth faqes dhe kjo mund të çojë në një besim më të lartë sinjalet për Google: lidhja e brendshme . (Shikoni çfarë bëmë atje.)

Lidhja e brendshme ka shumë përparësi:

 • Ai siguron audiencën tuaj me mundësi të mëtejshme leximi. Për sa kohë që ato janë të rëndësishme dhe ju përdorni tekst të qartë spirancë (fjalët e theksuara të klikueshme në çdo lidhje ).
 • Ndihmon për të përmirësuar renditjen tuaj për disa fjalë kyçe. Nëse duam që ky artikull të renditet për termin ‘ Bazat e SEO ‘, atëherë mund të fillojmë të lidhemi me të nga postimet e tjera duke përdorur variacione të tekstit të ngjashëm të ankorimit. Kjo i tregon Google se ky postim është i rëndësishëm për njerëzit që kërkojnë ” bazat e SEO “. Disa ekspertë rekomandojnë që të ndryshojnë tekstin tuaj të ankorimit duke treguar në të njëjtën faqe pasi Google mund të shohë përdorime të shumta identike si ‘të dyshimta’.
 • Ndihmon Google të zvarritet dhe indeksojë faqen tuaj. Ata Googlebots të vegjël që dërgohen për të marrë informacion të ri në faqen tuaj do të kenë një ide më të mirë se sa e dobishme dhe e besueshme është përmbajtja juaj, aq më shumë ata zvarriten lidhjet tuaja të brendshme.

7) Autoriteti

Një faqe në internet e autoritetit është një faqe në të cilën besojnë përdoruesit e saj , industria në të cilën operon, faqet e tjera të internetit dhe motorët e kërkimit. Tradicionalisht një lidhje nga një faqe në internet e autoritetit është shumë e vlefshme, pasi shihet si një votë besimi. Sa më shumë prej tyre të keni, dhe përmbajtje me cilësi më të lartë që prodhoni, aq më shumë ka të ngjarë që faqja juaj personale të bëhet gjithashtu një autoritet.

Megjithatë si hulumtimet lartpërmendur Searchmetrics sugjeron, nga viti në vit korrelacionet midis backlinks dhe renditjen janë në rënie, kështu që ndoshta me kalimin e kohës ‘lidhje’ nuk mund të jetë aq e rëndësishme për SEO.

Ekziston një argument i mirë në komentet për këtë pjesë të fundit në lidhje si një KPI e marketingut , e cila ofron disa pikëpamje të ndryshme mbi këtë temë.

8) Meta përshkrimet dhe etiketat e titullit

Pasja e një përshkrimi meta nuk do të përmirësojë domosdoshmërisht renditjen tuaj në SERP, por është diçka që duhet ta përdorni patjetër para se të botoni një artikull pasi mund të ndihmojë në rritjen e shanseve tuaja për një kërkues duke klikuar në rezultatin tuaj.

Përshkrimi i meta është paragrafi i shkurtër i tekstit që shfaqet nën URL-në e faqes suaj në rezultatet e kërkimit, është gjithashtu diçka që duhet të keni kontroll të plotë në CMS tuaj.

Këtu është në WordPress:

përshkrimi meta në wordpress

Shkruani shkurt (nën 156 karaktere është i mirë), qartë dhe sigurohuni që është i rëndësishëm për titullin tuaj dhe përmbajtjen e vetë artikullit. .

Etiketat e titullit përdoren për t’u treguar motorëve të kërkimit dhe vizitorëve se për çfarë flet faqja juaj në mënyrën më koncize dhe të saktë të mundshme. Fjalët kyçe në etiketën tuaj të titullit shfaqen të theksuara në rezultatet e motorëve të kërkimit (nëse pyetja përdor ato fjalë kyçe), si dhe në skedën e shfletuesit tuaj dhe kur ndani faqen tuaj të jashtme.

Ju mund të shkruani etiketën tuaj të titullit brenda zonës <head> të HTML të faqes tuaj:

<head>
<title> Shembulli Titulli </title>
</head>

Ju duhet të përdorni disa fjalë kyçe të sakta që përshkruajnë faqen, si dhe emrin e markës suaj. Përdorni vetëm fjalë kyçe përkatëse, dhe gjëja më e rëndësishme për t’u marrë parasysh është që megjithëse jeni duke formatuar për motorët e kërkimit, duhet të shkruani për njerëzit.

Ka shumë më shumë udhëzime praktike për t’u gjetur në udhëzuesin tonë të plotë për etiketat e titullit .

9) Shënimi i skemës

Ju mund t’i bëni rezultatet e kërkimit tuaj të duken më tërheqëse duke shtuar shënimin e Skemës në HTML të faqeve tuaja. Kjo mund të ndihmojë në kthimin e rezultateve të kërkimit tuaj në një shesh lojrash të pasur me media, duke shtuar vlerësime yjesh, vlerësime klientësh, imazhe dhe pjesë të ndryshme informacionesh të dobishme

skema e shënuar për recetë

Skema është gjithashtu metoda e preferuar e shënjimit nga shumica e motorëve të kërkimit, përfshirë Google, dhe është mjaft e thjeshtë për tu përdorur. Për më shumë informacion, shikoni udhëzuesin tonë të dobishëm për Skemën .

10) Imazhe të etiketuara si duhet

Shumë njerëz harrojnë të përfshijnë atributin alt kur ngarkojnë imazhe në përmbajtjen e tyre, por kjo është padyshim diçka që nuk duhet ta anashkaloni sepse Google nuk mund të ‘shohë’ imazhet tuaja, por mund të ‘lexojë’ tekstin alt.

Duke përshkruar imazhin tuaj në tekstin alt sa më saktë që të jetë e mundur, kjo do të rrisë shanset që imazhet tuaja të shfaqen në kërkimin e Imazheve në Google.

shembulli alt-teksti në shtyp

Kjo gjithashtu do të përmirësojë mundësinë e hyrjes në faqen tuaj për njerëzit që përdorin softuerin ‘lexuesi i ekranit’.

11) Përmbajtja

Në vend që të hapni internetin me një histori të shpejtë të lajmeve ‘të shpejta të fitimit’ me pak depërtim, pse të mos botoni më shumë përmbajtje .

Artikuj më të zhytur në mendime, të dobishme dhe këshilla praktike mund të çojnë në fitore të mëdha afatgjata në drejtim të drejtimit të trafikut dhe zënies së pozicioneve shumë të dukshme në SERP.

12) Emrat e domenit

Ju duhet të përdorni domenet rrënjësore të nën-direktorisë (searchenginewatch.com/category/seo) në vend të nën-domeneve (seekchenginewatch.category.seo.com) pasi kjo është më mirë për arkitekturën tuaj të përgjithshme të faqes.

Ju gjithashtu duhet të qëndroni larg vizave (search-engine-watch.com) dhe emrave alternative të niveleve të nivelit të lartë (.biz. Emri .info) pasi që këto konsiderohen të padëshiruara.

Pasja e një emri domaini ‘të pasur me fjalë kyçe’ mund të çojë në një vëzhgim më të afërt nga Google. Sipas Moz , Google ka “de-prioritizuar faqet me domene të pasura me fjalë kyçe që përndryshe nuk janë me cilësi të lartë. Të kesh një fjalë kyçe në domenin tënd mund të jetë ende e dobishme, por gjithashtu mund të çojë në një vëzhgim më të afërt dhe një efekt të mundshëm negativ të renditjes nga motorët e kërkimit – kështu që shkel me kujdes. ”

Gjithashtu duhet të siguroheni që nëse përdorni një sit pa www. prefiksi, dikush që shtyp në www.example.com do të ridrejtohet përsëri në faqen tuaj. Nëse kjo nuk po ndodh, Google mund të supozojë se këto janë dy site të ndryshme dhe shikimi juaj mund të rrezikohet.

13) Titujt dhe permalinks

Titujt kryesorë të artikujve tuaj duhet të jenë nën 55 karaktere për të siguruar shikueshmërinë e tyre të plotë në SERP. Sigurohuni që ata janë të ngathët, tërheqës dhe sa më përshkrues të jetë e mundur (kjo shpesh është një ekuilibër i pamundur). Thjesht qëndroni larg titujve të clickbait, mos premtoni diçka që përmbajtja nuk e jep.

Lidhja e Përhershme (ose URL), të cilën normalisht mund ta ndryshoni në CMS tuaj edhe pasi të jetë vendosur automatikisht, nuk duhet domosdoshmërisht të përputhet saktësisht me titullin. Google ka deklaruar që mund të përdorni tre deri në katër fjalë kyçe që duhet t’i vendosni fjalët kyçe më të rëndësishme në radhë të parë.

14) Komente

Mos e fikni sistemin tuaj të komenteve. Pasja e një komuniteti të lulëzuar të komentuesve të rregullt që përfshihen në dialog nën postimet tuaja tregon se vizitorët kujdesen mjaft për përmbajtjen tuaj ose të bëjnë pikat e tyre përkatëse ose ta vlerësojnë atë ose ta dëbojnë atë pa mëshirë. Sido që të jetë, të paktën njerëzit po e lexojnë atë.

Thjesht tregohu i kujdesshëm në lidhje me filtrimin e komenteve të bezdisshme, ose heqjen e menjëhershme të atyre që depërtojnë. Gjithashtu ia vlen të shtoni vlerën nofollow në seksionin tuaj të komenteve në mënyrë që Google të injorojë çdo lidhje të gabuar që mund të shfaqet.

15) SEO lokale

Gjithnjë e më shumë Google u shërben përdoruesve rezultate bazuar në vendndodhjen e tyre. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për bizneset atje në botën reale të cilët nuk dëshironin të tërhiqnin vëmendjen e një kërkuesi vetëm në momentin e duhur, dmth duke ecur në rrugë, në celularin e tyre dhe duke kërkuar diku për të ngrënë.

Ju duhet të regjistroheni në Google My Business dhe të siguroheni që të gjitha informacionet tuaja janë të sakta dhe të azhurnuara, të tilla si orari i hapjes, informacionet e kontaktit, rishikimet e klientëve dhe që të kategorizohen saktë.

16) Shoqërore

Mënyra më e qartë se si mund të rrisni shikueshmërinë e faqes tuaj përmes mjeteve jo-teknike të SEO-së është sigurisht përmes marketingut të mediave sociale.

Ju duhet të siguroheni që jeni të pranishëm në të gjitha kanalet përkatëse shoqërore (kudo që mund të jetë audienca juaj), dhe jo thjesht të transmetoni përmbajtjen tuaj në një mënyrë pa fytyrë, por duke e përdorur atë si një kanal të shërbimit ndaj klientit dhe duke ndërvepruar vërtet me njerëzit në një miqësore , mënyrë e dobishme dhe argëtuese.

Korrelacioni aktual midis sinjaleve sociale dhe renditjeve të kërkimit është shumë i argumentuar mbi temën, por këtu keni një përmbledhje të mirë të kësaj teme .

Çfarë nuk kërkojnë motorët e kërkimit?

Ka shumë praktika të ‘kapelës së zezë’ që mund të ulin peshën e plotë të një ndëshkimi të Google në faqen tuaj, kështu që është më mirë të shmangni veprimet e mëposhtme, edhe nëse duket si një fitore e shkëlqyeshme e shkëlqyeshme në atë kohë.

17) Mbushje me fjalen

Përdorimi i tepërt i fjalëve kyçe në faqet tuaja, veçanërisht kur ato padyshim që ndikojnë në lexueshmërinë e faqes tuaj. Debshtë e diskutueshme nëse Google edhe më tej përdor fjalët kyçe si një faktor renditje më.

18) Blerja e lidhjeve ose shkëmbimi i tepërt i lidhjeve

Po mendoni të afroheni në një fermë lidhëse? Thjesht mos e bëj. As nuk ia vlen. Lidhjet më të vlefshme për faqen tuaj janë ato që vijnë nga faqet e autoritetit brenda !

19) Reklama të bezdisshme

Çdo gjë tepër ndërhyrëse që shkatërron kënaqësinë e leximit të përmbajtjes tuaj dhe ngadalëson shpejtësinë e faqes tuaj.

20) Intersticionet e aplikacioneve për celularë

Nëse ju paraqisni vizitorëve të celularëve me një reklamë në ekran të plotë për të shkarkuar aplikacionin tuaj, Google do t’ju konsiderojë më jo miqësorë për celularët .

intersticionet e reklamave të aplikacioneve

21) Përmbajtje e kopjuar

Nëse Google gjen dy pjesë identike të përmbajtjes, qoftë në faqen tuaj, ose në një tjetër për të cilën as nuk jeni të vetëdijshëm, do të indeksojë vetëm njërën nga ato faqe. Ju duhet të jeni të vetëdijshëm për faqet e kruese, duke vjedhur automatikisht përmbajtjen tuaj dhe duke ribotuar si tuajin. Këtu keni hetimin e plotë të Graham Charlton se çfarë të bëni nëse përmbajtja juaj përfundon duke punuar më mirë për dikë tjetër .

22) Teksti dhe lidhjet e fshehura

Ekzistojnë një mënyrë për të manipuluar renditjet që një përdorues mund të mos i shohë kurrë, por Google ndoshta do t’ju gjejë dhe dënojë për të.

Qëndroni larg përdorimit të tekstit të bardhë në një sfond të bardhë, pozicionimit të tekstit jashtë ekranit, vendosjes së madhësisë së shkronjave në zero ose fshehjes së një lidhjeje në një karakter të vetëm si një presje ose një pikë e plotë.

Tundimi për të vendosur një lidhje në atë pikë të fundit të fundit ishte tepër i lartë.

E drejtë, në atë shënim, unë do të përfundoj. Shtë e qartë se kjo nuk është gjithçka që mund të bëni për të ndihmuar përpjekjet tuaja fillestare të SEO, por të paktën është një bazë e mirë

Perktheu dhe pershtati : BOS.al

Lexoni këtu për shërbimet tona : SEO

Ja cilat janë përzgjedhur ngjyrat e vitit 2021

ngjyrat e vitit 2021

Ngjyrat e Vitit 2021 : Pantone sapo shpalli, jo ngjyrën, por ngjyrat e vitit

PANTONE 13-0647 Ndriçuese , një e verdhë e gjallë dhe PANTONE 17-5104 Ultimate Grey , një gri neutrale.

Instituti i Ngjyrave e ka përcaktuar këtë kombinim si “një martesë optimizmi dhe force”.

Megjithëse pritjet ishin të mëdha, përzgjedhja vjen si një befasi për të gjithë ne.

Jo vetëm sepse është hera e parë që një ngjyrë neutrale zgjidhet si Ngjyra e Vitit, por edhe sepse kuptimi pas kësaj përzgjedhje është i fuqishëm dhe i saktë për kohën që po jetojmë.

Ngjyrat e Vitit te kaluar, Classic Blue u zgjodh për të përfaqësuar një kohë ndryshimi dhe fillimin e një dekade të re.

Si një lloj parandjenje, kjo hije blu ka qenë pjesë e shumë ndryshimeve të paparashikueshme që kanë shënuar vitin 2020 në të gjithë globin.

Ne po prisnim diçka që na priste të ardhmen, dhe ja ku është !

Në Freepik Company , si referencë ndërkombëtare për burimet grafike, ne me entuziazëm përqafojmë zgjedhjen e Pantone dhe ju ofrojmë një larmi burimesh duke përdorur Illuminating dhe Ultimate Gray.

Ne kemi përpiluar palettes ngjyra, koleksione dhe burime falas shkarkueshme nga Freepik , Flaticon , dhe Slidesgo kështu që ju mund të përfshijnë këtë combo uplifting në 2021 tuaj.

Kuptimi i ngjyres Gri Ndriçuese dhe Ultimate

Gjithmonë ekziston një kërkim i gjerë i bazuar në industrinë dhe trendet e modës prapa zgjedhjes së Pantone.

Sidoqoftë, për shkak të pandemisë aktuale që ka goditur të gjithë botën, ka nevojë të ndiejmë se ka edhe më shumë, se gjithçka do të bëhet më e ndritshme në fund.

Kjo është ajo që ndriçon dhe Ultimate Grey. 

Ndriçuesi paraqitet si një e verdhë e gjallë që na kujton lumturinë, gjallërinë dhe rrezet e diellit, ndërsa

Ultimate Grey është një gri neutrale që na kujton elementet dhe qëndrueshmërinë e përjetshme.

“Bashkimi i një Grey Ultimate të qëndrueshëm me Ndriçuesin e verdhë të gjallë shpreh një mesazh pozitiviteti të mbështetur nga guximi”, tha Leatrice Eiseman , Drejtore Ekzekutive e Institutit Pantone Color.

Keto jane ngjyrat e vitit 2021 qe janë dy ngjyra të ndryshme me kuptime të pavarura, por ato plotësojnë njëra-tjetrën.

Mendoni për dy ngjyrat veç e veç, dhe pastaj mendojini për një kombinim.

Kjo është kur ndodh magjia. Sepse nuk ka drita pa hije.

Optimizmi prapa të verdhës Ndriçuese qëndron kundër qëndrueshmërisë dhe qëndrueshmërisë së neutralitetit të Ultimate Grey, duke krijuar një bashkim të fuqishëm të shpresës dhe qëndrueshmërisë që na bën të mendojmë për një të ardhme më të ndritur që do të vijë.

Dhe nuk është për t’u habitur që ky është mesazhi që na duhet tani.

Ngjyra e Vitit 2021 dhe paleta të tjera

Pasja e dy ngjyrave na jep hapësirë ​​për kombinime të shumta ngjyrash, gjë që është e shkëlqyeshme.

Sidoqoftë, mund të mos jetë aq e lehtë sa duket kur dy ngjyrat janë kaq të ndryshme.

Social Media Menaxher

Menaxherët e mediave sociale janë përgjegjës të përfaqësojnë një kompani nëpër media sociale si zëri i vetëm i markës. Ata i përgjigjen komenteve, përpilojnë fushata dhe krijojnë kontent. Këta ekspertë ju ofrojnë organizatave udhëzime të nevojshme për të përmirësuar praninë e tyre online.

Me qëllime të qarta si: “përmirësoni trafikun e faqeve në internet” ose “optimizoni njohjen e markës”, menaxherët e social mediave rrisin biznesin tuaj përmes rrjeteve sociale si Facebook, Instagram dhe Twitter. Një dekadë më parë, ky rol ishte jo-ekzistent. Tani, më shumë kompani përqafojnë mediat sociale për rritjen e klientëve, dhe menaxhimi i rrjeteve sociale shpesh është thelbësor.

Çfarë bën një Social Media Menaxher?

Detyra e pare e nje social media menaxher eshte te implementoj nje plan marketingu.

Natyra e mediave sociale eshte shume e shpejt dhe zakonisht do te thote strategji me kohe te shkurter. Shumica e kompanive kryejn rishikime cdo 90 dite. Nderkohe qe planet ndryshojne, ato zakonisht fillojne me identifikimin e targetit te klienteve dhe duke vendosur nje program mbi krijimin e Kontentit.

Social media menaxher ka gjithashtu :

 • Celsin per komunikumin ne mediat social:  Ky rol percakton sa shpesh nje kompani duhet te postoj ne secilin kanal te social mediave dhe eshte pergjegjes per kthimin e pergjigjjeve.
 • Mbeshtetje per zhvillimin dhe identitetin e brandit: Ata tregojne pse-ne e cila ndihmon klientet te bashkeveprojne me organizaten tuaj.
 • Merr pjese ne strategjine ne designin vizual : Pavarësisht nëse janë fotot e profilit tuaj ose fotot e ekipit , nje social media manager siguron qe ju perputheni vizualisht me brandin tuaj.
 • Suporton strategji promocionale : Nje manager i Social media ju jep nje te dhena rreth reklamimit me pages, trafic organic dhe influencues te marketingut
 • Perpilon strategjin e angazhimit: Nje Social media manager degjon , pergjigjet dhe perfshihet me audiencen ne te gjitha kanalet. Kjo rrit shitjet dhe permirson mardheniet me klientet nepermjet perfshirjes.
 • Vendos nje strategji konvertimi: Nje Social media manager ve ne dukje pikat dhe shqetsimet e ndjeksve. Kjo ndihmon ata ne sygjerime si te kkonvertoj nje fans ne klient.

Aftesite qe nje Social Media Menaxher duhet te kete:

Social media menaxher jane nje komunitet specialistesh. Njejt si PR expert, ata dine si te ven ne dukje karakteristikat e nje brandi. Nje social media menaxher shume i mire di si te krijoj nje postim, te kthej pergjigjje dhe te angazhoje

Ne nje ekonomi online te shpejte, manger i mire i mediave sociale eshte gjithmon i perditsuar ne kohe reale me trendet e fundit ne te gjitha kanalet sociale. Ata ndjekin algoritme nga shume afer dhe perpilojne strategji te cilat lidhen me qellimet e brandit tuaj.

Social media menaxher gjithsahtu gjurmojne bisedat rreth brandit tuaj me social listening tools. Ata ndihmojne me gjithcka nga strategjit e krijimit te permbajtjes deri tek analiza shume kompetitive. Sa me shume te dish rreth klientit aq me kollaj eshte per te krijuar nje mesazh qe i pershtatet.

Social Media Menaxhimi Pro

Social media menaxher japin brandeve akses te menjehershem ne ekspertize te kanaleve sociale. Nderkohe qe algoritmet ndryshojne shume shpejte eshte e veshtire per pronaret e bizneseve qe te mbajne ritmin. Social media manager fokusojne gjithe energjine e tyre ne zotrimin e hapsirave te social mediave. Ata ofrojne perkushtim dhe krijimin e nje prespektive qe organizatat online kane nevoj per te lulezuar.

Social media Menaxher gjithashtu masin performancen e tyre duke e bere me te lehte gjurmimin e brandit tuaj. Ata japin analiza te rendesishme per treguesit kryesor te performances ne social media (Social media KPIs) :

 • Rritje e Audiences
 • Perfshirje e Audiences
 • Arritjet e Brandit
 • Reagime dhe fjala e marketingut ne te folur
 • Cilesia e vlersimit dhe shkalla e pergjigjjes
 • Drejtimi/ Trafiku
 • Shkalla e Konvertimeve

Me nje Social Media Menaxher dhe mjetet e duhura, do te ndricosh me shume thjeshtesi nder konkurentet.

Facebook lancon Messenger Rooms, lufte me Zoom!

Facebook po lancon një seri produktesh të reja për të zgjeruar opsionet e saj në pjesen e video chat.

Facebook paralajmëroi Messenger Rooms, një shërbim të ri për video komunikim me deri në 50 persona dhe lejimin e miqve të ju bashkëngjiten në video  thirrje kurdo që ata të dëshirojnë.

Facebook po dyfishon numrin e njerëzve në video thirrje në WhatsApp nga katër në tetë persona, ka shtuar thirrjet me video edhe në Facebook Dating, ndërsa është duke shtuar veçori të reja të transmetimit të drejtpërdrejtë si në Facebook ashtu edhe në Instagram.

Produktet e reja të Facebook po vijnë pasi covid19 ka detyruar qindra miliona njerëz të qëndrojnë brenda dhe të mbështeten në mjete dixhitale për pothuajse të gjitha punët.

Më shumë se 700 milionë njerëz tani kryejne thirrje në Facebook Messenger dhe WhatsApp çdo ditë.

Zoom, i cili filloi jetën si një mjet i thjeshtë për videokonferenca për biznes, u rrit nga 10 milionë përdorues në dhjetor në më shumë se 300 milionë sot.

 

Ja kush eshte video e pare qe u postua ne Youtube

Si sot 15 vjet më parë – 23 prill 2005 –  u publikua video e 1 në YouTube nga themeluesi i saj Jawed Karim.

Themeluesi i YouTube, Jawed Karim postoi një video 18-sekondëshe të titulluar (Unë në kopshtin zoologjik). Që nga ajo kohe, video është parë mbi 90 milion herë. Deri më sot, është videoja e vetme në kanalin e Jaëed Karim.

Videoja hapet me fytyrën e Jawed Karim dhe flokët e tij të shpupurisur. “Në rregull,” fillon ai. “Ja ku jemi, para elefantëve.”

 

Jawed Karim dhe bashkëthemeluesit e tjerë ia shitën YouTube Google për 1.65 miliardë dollarë.

Sot, youtube ka më shumë se dy miliardë përdorues.

Sipas YouTube, çdo ditë shikohen një miliard orë video. Dhe e gjitha filloi me vizitën e Jawed Karim në kopshin zoologjik.

10 thënie për suksesin në biznes !

10. “Rruga drejt suksesit është vazhdimisht në ndërtim e sipër.” – Lili Tomlin (Lily Tomlin)

9. “Suksesi nuk ka sekrete, por është rezultati i përgatitjes, punës së fortë dhe nxënies nga dështimet.” – Kolin Pauell (Colin Powell)

8. “Disa njerëz ëndërrojnë për suksesin, ndërsa të tjerët ngrihen çdo mëngjes për ta bërë atë realitet.” – Ueijn Huizenga (Wayne Huizenga)

7. “Suksesi rezulton nga tejkalimi i çdo dështimi të radhës pa humbur asnjëherë entuziazmin.” Uinston çërçill (Winston Churchill)

6. “Unë ia atribuoj suksesin tim faktit se – nuk bëra apo nuk pranova justifikime.” – Florenc Naitingeill (Florence Nightingale)

5. “Suksesi është një udhëtim, jo një destinacion. Rrugëtimi është shpesh më i rëndësishëm se sa përfundimi.” – Artur Ashe (Arthur Ashe)

4. “Mos syno të jesh i suksesshëm por të jesh i vlefshëm.” – Albert Ajnshtajn (Albert Einstein)

3. “Sekreti i suksesit tonë mbetet fakti se nuk heqim dorë asnjëherë, as edhe një herë.” – Uillma Menkillër (Wilma Mankiller)

2. “Për të qenë i suksesshëm nuk ka nevojë të jesh gjeni apo vizionar apo të kesh një diplomë universitare. Të nevojitet vetëm një sistem orientimi dhe një ëndërr.” – Majkëll Dell (Michael Dell)

1. “Për të arritur suksesin, qëndrimi juaj po aq i rëndësishëm sa edhe aftësia juaj.” – Uollter Skot (Walter Scott)

Si te beni Digital Marketing per StartUp-in tuaj ?

You have a startup and you may gain a great success in future too.

You might also be having a website for it and, congratulation for having a live website!

But let me ask you a hard question?

How many people know about your startup?

You may say, All the friends and family.

But let me tell you a bitter truth, they are the exact wrong audience to share about your company.

You share your idea to the people who are facing the problem you are trying to solve and the investors who would like to invest in getting the problem solved than just your friends and family.

Think of your future customers. Do they know about your awesome product which is going to solve their problem!

No! Almost no one knows about your startup except you and your friends!

If your answer is “NO” then you should immediately take action to improve your business Oe startup presence online.

When I say putting business presence online, it’s not just about building a static OR web application and putting it online but it’s more about attracting customers to the website without any personal connection.

You should start building your business presence online even before the first version of your product. When you do that, your audience will be excited about the product you will be launching.

To build an audience who will love your product, your virtual product should have existence on the web. Your company should appear on Google when people search solution of the problem your organization want to solve.

How to build a startup presence online so people know about it?

Putting business presence online is one of the most important things to do when you are a startup.

Of course not just creating an account on the different portal will attract traffic and people to your startup but by creating a website, writing content that will be loved by people and doing SEO definitely will.

How to build an effective business presence online to get thousands of people visiting your website?

 1. Make your website live
 2. Develop a Blog
 3. Create Social Media Pages
 4. Start Optimizing your website for SEO
 5. Join Active communities
 6. Start connecting people on Quora
 7. Ask their problems and Share your solution
 8. Build your audience in Facebook Pixel, Google Remarketing Audience
 9. Market your product online

How to do SEO for a startup?

SEO for a startup is no different than doing a magazine.

A magazine usually has a bunch of articles which helps people to grab useful information. You startup blog can be another helpful blog where people will know about the problems and solution they are facing.

To get started with article writing, You can research on the problems your audience is facing and write high-quality content focused to help them to solve it,

We at StablX consider any startup is not just a startup but a great set of minds trying to solve a problem which was never solved. Because you are the people who are trying to help people and make them live a better life.

Now let me share you some of the online marketing techniques which will not just help you to gain visibility on social media and other channels but also on Google.

APPEARING ON GOOGLE FOR RELEVANT KEYWORDS CAN ALONE BRING YOU THOUSANDS OF FREE TRAFFIC IN NO TIME.

Not getting enough traffic is common issue startups and new business owners and it happens because people don’t care about building a business presence online initially. No doubt no one is going to download your app unless they get to know about your app.  This issue is usually faced in the initial stage of their business unless they find right for of marketing.

I say years because they don’t know how to do it OR if they know they don’t know How to get started?

In brief, let me tell you How can you build your business base without spending a penny

Create a Blog

Creating a blog is a brilliant way to market your product and services for free. It takes a minimum of 3 months to see any visitor on your blog but not bounded by 3 months you may see a traffic break under 3 months too.

The blog is a business asset just like your reputation in your market, and market value. It remains with you until you delete them and serves you with a big number of customers who never heard about your startup.

Here is a small result of having traffic flow after we developed the blog for this client and improved the ranking which was going lower and lower.

traffic after blog development and article publishing
How to rank website higher on Google and get more traffic

Start Publishing Article

Publishing article! You never did any!

Don’t worry! You don’t have to be a professional journalist to write an article. You can just start writing about a common problem and it’s solution on your blog and it will help people to solve their issue.

Be focused and Publish content about the problem your startup and business is solving and connect your product and services without looking like a marketing freak. This is a brilliant way to grow your business presence and loyalty online.

Do SEO

SEO, Sear Engine Optimization. a procedure which helps your business to rank higher on Google and other search engine and brings you thousands of visitors for FREE.

It is also the biggest channel which has the ability to go beyond the word of mouth and break the stereotype of getting limited leads.

SEO basics procedures can be done by anyone by writing an article but if you want to intensely focus on traffic generation in the least time possible then contact SEO, they will help you to build a base which will drive thousands of traffic to your website.

You will never know How much traffic you can get until you let people visit your website and let them read your content?

We tweaked the result and it was hiked in a few SEO technical changes and Off Page SEO and the traffic increased bt 17{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} in a week.

a lot of traffic

Talk to social media

SEO is great for the startups who want customers who are actually facing problems and searching for the solution on Google. But if you are solving a problem where people are not much aware of the solution then it is recommended to invest some time and budget in social media marketing.

Social Media Marketing will help you to gain an audience and let millions of people know about your idea in the least time possible unlike boundaries of search engines.

Social Media Websites like Facebook gives you the ability to target people based on location, interest, employment, behaviour and other 47 important parameters allowing you to target almost any audience possible.

Publishing and sharing content in facebook groups is not a bad idea but if you aren’t targeting the right audience.

It has the ability to go viral in no time if you do it precisely.

Do analysis before you get into direct marketing

Doing a depth analysis of the database you have and whom to call and connect will help you to improve the conversion and have control over resources.

Deliver the best

And the end everything matter is you, your service and the customer who will but the service.

If you are an industry where you expect people to repurchase your product and services then you should focus on the experience.

Deliver the best experience possible and the customer will come back to you.

That’s all!

Do you think I have missed something which will help startups to build a business presence online?

Let me know in the comment section below.