BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Nesër Whatsapp bën ndryshimin e madh, ja cfarë duhet të dini

Whatsapp bën ndryshimin e madh

Whatsapp bën ndryshimin e madh neser për 2 milion pordoures! Ndryshimet lidhen kryesisht me mënyrën e ndërveprimit të bizneseve me klientët.

Që kur përdoruesit u njoftuan në Janar, ka pasur shqetësim në lidhje me mundësinë e rritjes së ndarjes së të dhënave me kompaninë mëmë të WhatsApp, Facebook, por kjo nuk do të ndryshojë.

Përdoruesit ende nuk janë dakort të pranojnë termat dhe kushtet e reja të Whats App edhe pse afati për këto ndryshime përfundon nesër në datën 15 Maj.

Shumica e dy miliardë përdoruesve të aplikacionit kishin pranuar tashmë këto ndryshime ka deklaruar kompania. Ata që nuk e bëjnë këtë do të fillojnë të humbin funksionalitetin duke filluar nga pamundësia për të parë listat e bisedave dhe duke përfunduar me marrjen e thirrjeve dhe mesazheve video, por asnjë llogari nuk do të fshihet.

Në një postim të mëparshëm, WhatsApp tha se të dhënat që do ndajë me Facebook janë:

-Numrin e telefonit dhe informacionin tjetër të dhënë gjatë regjistrimit (siç është emri)

-Informacion në lidhje me telefonin e përdoruesve, përfshirë markën, modelin dhe kompaninë mobile

-Adresa IP, e cila tregon vendndodhjen e lidhjes së internetit të përdoruesve

-Çdo pagesë dhe transaksion financiar i bërë përmes WhatsApp

Por kjo nuk vlen në Evropë dhe Mbretërinë e Bashkuar, ku ekzistojnë ligje të ndryshme të privatësisë.

Pas njoftimit të Janarit, përdoruesit kërcënuan të bojkotojnë aplikacionin dhe platformat rivale si Telegram dhe Signal pësuan shkarkime rekord.

Por WhatsApp tha se kishte qenë viktimë e “keqinformimit”. Mesazhet WhatsApp janë të koduara, kështu që ato mund të lexohen vetëm në pajisjet e dërguesit dhe marrësit.


LEXO TANI LAJME TE TJERA NE LIDHJE ME TEKNOLOGJINE :

5 gjuhet kryesore te programimit : LEXO KETU

Faqe Interneti profesionale per biznesin tuaj : LEXO KETU

Si te merrni me shume kliente nga rrjetet sociale : LEXO KETU


Redaktoj : BOS.al | Lajmi zyrtar nga Whatsapp

Whatsapp shton opsionin e madh , ja cfare do ndodhi

whatsapp ben ndryshimin e madh

Whatsapp njofton qe do shtoj opsionin e madh dhe qe se priste askush

Ja cfare do ndodhi tani e tutje me mesazhet tuaja ne Whasapp

Këtë muaj, WhatsApp do të fillojë me ofrimin e mesazheve që zhduken, duke lejuar përdoruesit në aplikacionin e mesazheve në pronësi të Facebook që bisedat (fotot dhe videot) të fshihen automatikisht nga memorja pas shtatë ditësh.

Facebook tha të enjten se funksioni i ri duhet të bëjë që bisedat në WhatsApp të ndjehen “më të lehta dhe më private”.

“Qëllimi ynë është që bisedat në WhatsApp të ndihen sa më afër personit, që do të thotë se ato nuk duhet të qëndrojnë aty përgjithmonë”, tha kompania në një njoftim për media.

WhatsApp sjell ndryshimin e madh sjell mesazhet që …

whatsapp sjell ndryshimin

Një shërbim aq i suksesshëm sa WhatsApp ndoshta nuk ka pse të shqetësohet për konkurencën, por përkundrazi, aplikacioni në pronësi të Facebook vazhdon të përditësohet gati çdo javë.

Duke ndjekur shembullin e plot programeve të tjera të chat-imit whatsapp mbërrijnë më në fund mesazhet që zhduken.

Kjo do të lejojë që biseduesit t’i dërgojnë njëri tjetrit mesazhe që do të zhduken automatikisht pas 7 ditëve.

Opsioni mund të aktivizohet vetëm për biseda specifike. Duhet të klikosh tek emri i kontaktit, të gjesh opsionin e ta ndezësh ose fikësh.

Me ta aktivizuar, mesazhet do të fshihen, por nëse është ndezur edhe back up-i automatik ato mund të mbeten në memorien e telefonit.

Kjo veçanti do të vijë për Android dhe iOS por përditësimi do të jetë gradual nga rajoni në rajon.

E bashkë me të do të vijë edhe një mënyre e re menaxhimi e memories.