BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Faqe instagrami në shitje, cfarë duhët të dini para se ta blini

faqe instagrami në shitje

Shumica prej jush që po lexoni këtë blog ndoshta po mendoni të bleni një faqe Instagrami në shitje për biznesin tuaj me mendimin që nëse e bleni do keni shitje dhe sukses në biznesin që doni të rrisni.

Ne do ju listojmë më poshtë të gjitha arysjet se pse nuk duhet të bleni një faqe Instagrami të përdorur më parë.

Do ju shpjegojmë anët negative që ndoshta si keni ditur kurrë te një Instagram i përdorur.

Ditët e sotme është bërë tend të shikojmë që faqe të ndryshme nxirren në shitje dhe shumicën i blejnë biznese por  cfarë ndodh realisht me këto faqe Instagrami ndoshta se dini dhe ne do ju shpjegojme tani se pse nuk duhet të bleni një faqe Instagrami.

Nëse keni parë një faqe Instagrami në shitje me 20k followers prsh dhe cmimi i kësaj mund të jetë diku te 200$ ne do ju sugjerojmë të mos e blini këtë faqe pasi edhe sikur në rastin më të mirë kjo faqe do ketë super audiencë sapo ju të ndryshoni emër dhe përmbajtje instagrami do ju uli audiencen me 70% por kjo është vetëm maja e ajsbergut të problemeve me një faqe Instagrami të përdorur më parë pasi problemet janë të shumta.

Kjo faqe që po marrim shembull që ju e keni blerë me 20k followers për pak dit do arrij në 15-17k followers pra do ju ikin pjesa më aktive e ndjeksëve që ajo faqe ka pasur por problemet vazhdojnë akoma, nëse pas disa kohësh një klient do ju shkruaj për të blerë x produkt ai do shikoj që ka folur më parë me ju por për të tjera qëllime gjë që do nxirrte shumë keq emrin e biznesit tuaj por dhe problemet nuk mbarojnë këtu ka akoma.

Nëse ju në këtë Instagram gabimisht do shkelni të drejtën e autorit me ndonjë postim, LIVE, material etj me shumë mundësi instagrami juaj do bllokohet përfundimisht pasi shumica e instagrameve që shiten kan probleme me shkeljen e të drejtave të autorit dhe instagrami pasi të shikojë që ka ndodhur përsëri(qoft dhe gabimisht) do marri vendimin për bllokimin e instagramit tuaj pasi do shikojë që ky Instagram më parë ka pas tjeter content, tjetër emer dhe Instagram ka dal hapur kunder shitjeve të instagrameve pasi ai e quan këtë vepër mashtrim dhe vepër ilegale.

Pra e gjitha cfarë duhet të bëjmë kur mendojmë të blejmë një Instagram është që ato lekë që po mendoni të bleni një Instagram më mirë ti fusni sponsorizim tek Instagrami ekzistues pasi është 100% më mirë se sa të bleni një Instagram të përdorur.

Keni nevojë për menaxhimin e Social Mediave ? Nese po kliko linkun më poshtë.

Kliko ketu dhe lexo se pse duhet te na zgjidhni ne per menaxhimin e Social Mediave

Nëse keni vendosur të na besoni ne Social Mediat ose të bisedoni me ne për detaje më të hollsishme rreth asaj cfare ju keni nevojë na telefononi tek numri i zyrës i poshtë shënuar.

Office +355 68 20 20 488

Përshtati | BOS.al |

Cilat janë algoritmet e Google ?

si të rënditemi të parët

Algoritmet e Google janë një sistem kompleks i përdorur për të marrë të dhëna nga indeksi i tij i kërkimit dhe për të dhënë menjëherë rezultatet më të mira të mundshme për një pyetje. Motori i kërkimit përdor një kombinim të algoritmeve dhe faktorëve të shumtë të renditjes për të ofruar faqe në internet të renditura sipas rëndësisë në faqet e saj të rezultateve të motorëve të kërkimit ( SERP ).

Në vitet e tij të hershme, Google bëri vetëm një numer azhurnimesh të algoritmeve të saj. Tani, Google bën mijëra ndryshime çdo vit.

Shumica e këtyre azhurnimeve janë aq të lehta sa kalojnë pa u vërejtur fare. Sidoqoftë, me raste, motori i kërkimit hap azhurnime të mëdha algoritmike që ndikojnë ndjeshëm në SERP si:

 • Fred
 • Intrusive Interstitials Update
 • Mobilegeddon
 • RankBrain
 • Panda
 • Penguin
 • Hummingbird
 • Pigeon
 • Payday
 • EMD (Exact Match Domain)
 • Page Layout Algorithm

Më poshtë ne kemi përpiluar një listë të plotë të nisjeve, azhurnimeve dhe rifreskimeve të algoritmeve të Google që janë shfaqur ndër vite, si dhe lidhje me burimet për profesionistët e SEO që duan të kuptojnë secilën nga këto ndryshime.

 1. Ndërlidhja Publike e Google për Kërkim, Danny Sullivan,  shkroi  sot në Twitter se që nga 10 shkurt 2021, Passage Ranking është drejtpërdrejtë për pyetje në gjuhën angleze në Shtetet e Bashkuara.Martin Splitt i Google diskuton sistemin e ri të renditjes së Google dhe ndan 16 pikat kryesore që duhet të dini në lidhje me të në një mbledhje virtuale së bashku me një treshe profesionistësh kryesorë të SEO – Cindy Krum, Bartosz Goralewicz dhe Tomek Rudzki.
 2. Google konfirmon një azhurnim thelbësor të algoritmit, azhurnimi thelbësor i dhjetorit 2020, është prezantuar më 3 dhjetor 2020. Ky është azhurnimi i tretë i algoritmit bazë të vitit kalendarik. Një kohë e drejtë ka kaluar që nga azhurnimi i fundit bazë, krahasuar me kohën mesatare midis këtyre llojeve të azhurnimeve.
 3. Ndërlidhësi i Kërkimit të Google Danny Sullivan njoftoi përmes Twitter se Google do të lëshonte një azhurnim të gjerë të algoritmit. Rreth 90 minuta më vonë, ai njoftoi se azhurnimi ishte duke u zhvilluar dhe do të duheshin 1-2 javë për t’u mbështetur plotësisht.
 4. Danny Sullivan i Google konfirmoi përmes Twitter se faqet në një pozicion të copëzuar nuk do të përsëriten më në listat organike të rregullta. Ky ndryshim preku 100{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} të të gjitha listave të kërkimeve, në të gjithë botën.
 5. Danny Sullivan i Google njoftoi përmes Twitter se një azhurnim i gjerë i algoritmit thelbësor ishte gati të dilte. Google përsëri ofroi të njëjtin udhëzim si për të gjitha azhurnimet e tjera të fundit të bazës së gjerë të algoritmit.

Nëse doni të qëndroni në faqe të parë të Google na kontaktoni !

Ne marrim cdo ditë pikat kyce që ju bëjnë ju të renditeni siper dhe e bejmë këtë që ju të merrini rezultatet që dëshironi nga Google Search

Kontaktoni : BOS.al

Si të përdorni profilin tuaj në Instagram për më shumë shitje

Instagram ka qenë prej kohësh një mjet i popullarizuar i marketingut, me shumë marka në të gjithë botën që tani e përdorin atë për të gjetur dhe bashkëpunuar me ndikuesit e mediave sociale dhe për të përdorur zërat e tyre të vendosur për të gjeneruar shitje dhe për të rritur ndërgjegjësimin.

Pa dyshim, ndërtimi i gypit të shitjeve kërkon kohë – është shumë më shpejt të përdorësh autoritetin tashmë ekzistues të dikujt tjetër sesa të investosh në ndërtimin e tuajën. Sidoqoftë, ndërtimi i aseteve tuaja është më efektive në planin afatgjatë, duke ju mundësuar që të sillni shitje në auto-pilot, pa investime të mëtejshme.

Pra, si mund të ndihmojë kanali juaj në Instagram të ndërtoni një gyp më efektiv të shitjeve ?

Së pari, një shpjegues i shpejtë se si funksionon koncepti i gypit – një gyp i shitjeve është një paraqitje vizuale e mënyrës se si klientët tuaj po vazhdojnë drejt bërjes së një blerjeje. Në formën e saj më të thjeshtë, një gyp mesatar shitjesh përbëhet nga tre faza kryesore:

 • Kreu i hinkës (dmth. Prezantimi i parë i markës suaj dhe produkteve tuaja tek një klient)
 • Mesi i hinkës (dmth. Këtu është ku një klient ndihet i interesuar ose kurioz sa të dijë më shumë për ju ose produktin tuaj)
 • Fundi i gypit (dmth. Këtu është klienti juaj që shton produktin tuaj në një shportë dhe përfundon shitjen)

Përdorur mirë, Instagram mund të sigurojë një rritje shtesë në secilin prej këtyre segmenteve.

1. Maja e gypit: Krijoni histori në Instagram që krijojnë klikime përkatëse

Instagram Stories janë bërë një kanal gjithnjë e më efektiv i marketingut që kur Instagram lejoi që lidhjet e klikueshme të përdoren brenda kornizës Stories.

Lidhjet “Rrëshqitje lart” shtojnë një aftësi për të gjeneruar trafik të drejtpërdrejtë referimi nga Instagram – dhe nëse e bëni mirë punën tuaj, ai trafik do të jetë i synuar mirë dhe shumë konvertues.

Por jo të gjithë mund të përdorin lidhjet e Ship lart lart në Tregime. në mënyrë që të kualifikoheni për opsionin, profili i markës suaj duhet të:

 • Duhet të keni të paktën 10,000 ndjekës
 • Bëhu një llogari e verifikuar

Të dyja këto janë relativisht të arritshme, megjithëse duhet ca punë. Por pasi të keni krijuar një prani dhe të keni kaluar procesin e verifikimit, shtimi i lidhjeve Stories mund të jetë një konsideratë e vlefshme.

Por ju nuk duhet të filloni të shisni nga tregimet tuaja. Kjo është një mënyrë e mirë për të humbur ndjekësit shpejt. Në vend të kësaj, duhet të përqendroheni në këto elemente kryesore për të maksimizuar performancën e Tregimeve tuaja.

 • Përdorni ide krijuese që janë në gjendje të shesin butë pa qenë shumë “të shitur”
 • Ndërtoni histori tërheqëse që tërheqin vëmendjen dhe tërheqin vëmendjen

Lightricks Boosted është një mjet interesant që mund të ndihmojë në të dy frontet, me shabllone krijuese dhe mjete për redaktimin e videove që me gjasë do të frymëzojnë formate, kënde dhe ide të reja.

Të rritura

Gjëja më interesante për këtë mjet është se ju mund të krijoni të njëjtën video në dimensione të ndryshme për ta ripërdorur në më shumë se një kanal. Kështu që ju mund të postoni videot tuaja në YouTube, Facebook dhe po, si Instagram Stories.

Një tjetër mjet që frymëzon disa ide krijuese të përmbajtjes në Instagram është Text Optimizer . Mjeti analizon vendin tuaj të synuar dhe kthen konceptet, entitetet dhe pyetjet themelore. Të gjithë ata nuk pushojnë kurrë të frymëzojnë ide interesante për përmbajtje.

Optimizuesi i tekstit

2. Mesi i gypit: Përdorni Instagramin për të kuruar dhe shfaqur prova sociale

Përmbajtja e mesit të gypit është ura midis hyrjes së parë dhe angazhimit fillestar – një pjesë kryesore e strategjisë suaj të marketingut. Kjo është vendi ku klienti juaj vendos nëse do të largohet, ose të qëndrojë dhe t’i japë një shans produktit tuaj.

Prova sociale ka tendencë të ndihmojë në marrjen e këtij vendimi, veçanërisht nëse është lehtësisht i verifikueshëm, i cili mund të lehtësohet përmes Instagram. Marka të shumta me pakicë kurojnë Instagramin në kërkim të njerëzve të vërtetë që kanë paraqitur produktet e tyre në mënyra krijuese dhe tërheqëse.

Këtu keni një shembull të provave të fuqishme shoqërore që mundësohet nga Instagram:

Prova sociale instagram

Ky lloj i përmbajtjes së kuruar shfaq produktin tuaj në një kontekst të jetës reale, duke angazhuar klientët tuaj besnikë dhe duke ndihmuar në ndërtimin e komunitetit. E gjithë kjo vlen për krijimin e mesit të fuqishëm të gypit të shitjeve.

Padyshim, mos harroni të kërkoni lejet e përdoruesve të Instagram-it para se të ripërdorni përmbajtjen e tyre në vend dhe / ose në burimin tuaj, por kjo është gjithashtu një mundësi e mirë për të angazhuar klientët tuaj aktivë në mediat sociale:

Ushqim i UGC në Instagram

3. Fundi i gypit: Përdorni rigjenerimin e Instagram-it

Jam i sigurt që keni vërejtur që shpesh shihni reklama si në Facebook ashtu edhe në Instagram që vijnë nga faqet apo markat me të cilat jeni angazhuar së fundmi. Kjo po shënjestron në veprim – Facebook u mundëson bizneseve që të synojnë reklamat e Facebook dhe Instagram tek ata njerëz që vizituan faqen tuaj dhe kryen një lloj veprimi.

Në mënyrë të veçantë, ju mund të synoni përsëri ata klientë që braktisën karrocën tuaj pa përfunduar blerjen. Kjo është saktësisht se si Instagram mund të rrisë performancën tuaj të gypit të shitjeve dhe të shkaktojë më shumë veprim në fund të saj.

Ri-shënjestrimi

Bonus: Përdorni rigjenerimin në vend për më shumë ndikim

Jo shumë tregtarë e kuptojnë që rigjenerimi mund të funksionojë edhe në faqet e tyre – domethënë ju mund të shërbeni thirrje për veprim dhe oferta të personalizuara për njerëzit që tashmë kanë vizituar faqen tuaj (p.sh. trafiku juaj që kthehet) si dhe t’u shërbeni atyre njerëzve përmbajtje të personalizuar i cili erdhi nga Instagram.

Finteza ju lejon të vendosni fushata të rimarrjes dhe të shërbeni në internet përmbajtje promovuese bazuar në burimin e referimit, si dhe veprimet e kaluara të përdoruesve të faqes suaj në këtë sit. Për shembull, mund të vendosni një proces për të treguar zbritje me porosi për njerëzit që erdhën nga Instagram, edhe nëse ata u larguan nga faqja juaj dhe u kthyen.

Kjo gjithashtu do t’ju ndihmojë të analizoni hinkën tuaj të shitjeve në Instagram dhe efektivitetin e të gjitha metodave tuaja:

Finteza Instagram

Instagram mund të jetë një mjet i fuqishëm i marketingut, veçanërisht kur përdorni platformën për potencialin e saj të plotë. Sigurisht, nuk është mjeti i vetëm që duhet të përdorni për të ndërtuar një hinkë efektive të shitjeve, por padyshim që mund të jetë një shtesë e shkëlqyeshme në kompletin tuaj aktual të mjeteve të marketingut.

Perktheu dhe përshtati : BOS.al

Instagram bën ndryshimin e rradhës , LIVE deri në 4 persona

live të 4 personave

Instagram do të zgjerojë transmetimet Live për të akomoduar më shumë se persona në një transmetim të vetëm. Platforma lançoi Live Rooms,ku do kemi mundësine të ndjekim live të 4 personave.

Instagram thotë se shpreson të hapë më shumë mundësi për përdoruesit duke hostuar biseda, tutoriale apo shfaqje.

Opsioni i ri është i disponueshëm nga data 1 Mars dhe duhet të mbërrijë të gjithë përdoruesit brenda javës.

Në Tetor e dërgoi kohëzgjatjen maksimale deri në 4 orë të një transmetimi live nga 1 orë që ka qenë më parë. Duke zgjeruar numrin e pjesëmarrësve një transmetim live Instagram po ju jep një mundësi krijuesve të arrijnë audienca më të gjerë.

Gjatë pandemisë përdoruesit e kanë përdorur Instagram Live më shumë se kurrë më parë. Vitin e kaluar platforma i ka bërë transmetimet live të shikueshme nga kompjuteri ndërsa përdoruesit mund ti ruanin ato në IGTV për ti bërë të disponueshëm për më shumë se 24 orë.

Shpresojmë që ky të jetë një lajm i mirë për publikun Shqipëtar pasi do u mundësojë të bashkojnë audiencen e në live të 4 personave në një livestream te vetëm.

Të bashkosh 4 audienca në një livestream të vetëm patjeter që është një plus i madh për blogeret , artistet por jo vetëm , pasi Shqiptarët e përdorin ne masë LIVESTREAM të instagram.

Lexoni edhe Si të përdorni profilin tuaj në Instagram për më shumë shitje

Përshtati dhe përktheu : BOS.al

Cili është qëllimi i marketingut dhe pse kemi nevojë për marketing ?

marketingu

Marketingu është procesi i interesimit të njerëzve për produktin ose shërbimin e kompanisë suaj. Kjo ndodh përmes hulumtimit të tregut, analizës dhe kuptimit të interesave të klientit tuaj ideal. Marketingu ka të bëjë me të gjitha aspektet e një biznesi, përfshirë zhvillimin e produktit, metodat e shpërndarjes, shitjet dhe reklamat.

Marketingu modern filloi në vitet 1950 kur njerëzit filluan të përdorin më shumë sesa thjesht media të shtypura për të miratuar një produkt. Ndërsa TV – dhe së shpejti, interneti – hyri në familje, tregtarët mund të bënin fushata të tëra nëpër platforma të shumta. Dhe siç mund ta prisni, gjatë 70 viteve të fundit, tregtarët janë bërë gjithnjë e më të rëndësishëm për të rregulluar sesi një biznes u shet një produkt konsumatorëve për të optimizuar suksesin.

Në fakt, qëllimi themelor i marketingut është tërheqja e konsumatorëve në markën tuaj përmes mesazheve. Në mënyrë ideale, ai mesazhim do të jetë i dobishëm dhe edukues për audiencën tuaj të synuar, në mënyrë që të ktheni konsumatorët në burime.

Sot, ka fjalë për fjalë dhjetëra vende ku dikush mund të kryejë një fushatë marketingu – ku e bën dikush në shekullin 21?

Llojet e marketingut

Ku jetojnë fushatat tuaja të marketingut varet tërësisht nga vendi ku klientët tuaj kalojnë kohën e tyre. Varet nga ju që të bëni hulumtime të tregut që përcaktojnë cilat lloje të marketingut – dhe cila përzierje mjetesh brenda secilit lloj – është më e mira për ndërtimin e markës suaj. Këtu janë disa lloje të marketingut që janë të rëndësishme sot, disa prej të cilave i kanë rezistuar kohës:

 • Marketingu në internet: Frymëzuar nga një fushatë e produkteve Excedrin që u zhvillua në internet, vetë ideja e të pasurit një prani në internet për arsye biznesi është një lloj i marketingut në vetvete.
 • Optimizimi i motorëve të kërkimit: Shkurtuar “SEO”, ky është procesi i optimizimit të përmbajtjes në një faqe në internet në mënyrë që ajo të shfaqet në rezultatet e motorëve të kërkimit. Usedshtë përdorur nga tregtarët për të tërhequr njerëz që kryejnë kërkime që nënkuptojnë se ata janë të interesuar të mësojnë për një industri të veçantë.
 • Marketingu i blogeve : Blog-et nuk janë më ekskluzive për shkrimtarin individual. Markat tani botojnë bloge për të shkruar në lidhje me industrinë e tyre dhe ushqejnë interesin e klientëve potencialë që kërkojnë internetin për informacion.
 • Marketingu i mediave sociale: Bizneset mund të përdorin Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn dhe rrjete të ngjashme sociale për të krijuar përshtypje tek audienca e tyre me kalimin e kohës.
 • Marketingu i shtypur: Ndërsa gazetat dhe revistat bëhen më të mirë për të kuptuar se kush pajtohet në materialin e tyre të shtypur, bizneset vazhdojnë të sponsorizojnë artikuj, fotografi dhe përmbajtje të ngjashme në botimet që lexojnë klientët e tyre.
 • Marketingu i motorëve të kërkimit: Ky lloj marketingu është pak më i ndryshëm se SEO, i cili përshkruhet më sipër. Bizneset tani mund të paguajnë një motor kërkimi për të vendosur lidhje në faqet e indeksit të tij që ekspozohen shumë ndaj audiencës së tyre. (It’sshtë një koncept i quajtur “paguaj-për-klikim” – Unë do t’ju tregoj një shembull të kësaj në seksionin tjetër).
 • Marketingu në video: Ndërsa dikur kishte vetëm reklama, tregtarët tani vendosin para për krijimin dhe botimin e të gjitha llojeve të videove që argëtojnë dhe edukojnë klientët e tyre kryesorë.

Marketingu dhe Reklamimi

Nëse marketingu është një rrotë, reklamat flasin për atë rrotë.

Marketingu përfshin zhvillimin e produktit, hulumtimin e tregut, shpërndarjen e produktit, strategjinë e shitjes, marrëdhëniet me publikun dhe mbështetjen e klientit. Marketingu është i domosdoshëm në të gjitha fazat e udhëtimit të shitjes së një biznesi dhe ai mund të përdorë platforma të shumta, kanale të mediave sociale dhe ekipe brenda organizatës së tyre për të identifikuar audiencën e tyre, për të komunikuar me të, për të amplifikuar zërin e tij dhe për të ndërtuar besnikërinë e markës me kalimin e kohës.

Nga ana tjetër, reklamimi është vetëm një përbërës i marketingut. Shtë një përpjekje strategjike, e paguar zakonisht, për të përhapur ndërgjegjësimin për një produkt ose shërbim si pjesë e qëllimeve më holistike të përshkruara më sipër. E thënë thjesht, nuk është metoda e vetme e përdorur nga tregtarët për të shitur një produkt.

Këtu është një shembull (vazhdoni të lexoni, ka një pyetësor në fund të tij) …

Le të themi që një biznes po nxjerr një produkt të ri dhe dëshiron të krijojë një fushatë që promovon atë produkt në bazën e tij të klientëve. Kanalet e zgjedhura të kësaj kompanie janë Facebook, Instagram, Google dhe faqja e internetit e kompanisë. Ai i përdor të gjitha këto hapësira për të mbështetur fushatat e tij të ndryshme çdo tremujor dhe për të gjeneruar drejtime përmes atyre fushatave.

Për të transmetuar lansimin e produktit të ri, ai publikon një udhëzues të produkteve të shkarkueshëm në faqen e saj të internetit, poston një video në Instagram duke demonstruar produktin e saj të ri dhe investon në një seri rezultatesh të sponsorizuara kërkimi në Google duke drejtuar trafikun në një faqe të produktit të ri në faqen e saj të internetit.

Tani, cilat nga vendimet e mësipërme ishin marketing, dhe cilat ishin reklamat?

Reklamimi u zhvillua në Instagram dhe Google . Instagram në përgjithësi nuk është një kanal reklamimi, por kur përdoret për markë, ju mund të krijoni një bazë ndjekësish që është e përgatitur për një njoftim të butë të produktit herë pas here. Google ishte përdorur përfundimisht për reklamim në këtë shembull; kompania pagoi për hapësirën në Google – një program i njohur si paguaj për klikim (PPC) – në të cilin për të drejtuar trafikun në një faqe specifike të përqendruar në produktin e saj. Një reklamë klasike në internet.

Ku u zhvillua marketingu? Kjo ishte një pyetje paksa hile, pasi marketingu ishte i gjithë procesi . Duke përafruar Instagramin, Google dhe faqen e saj të internetit rreth një iniciative të përqendruar tek konsumatori, kompania zhvilloi një fushatë tre-pjesëshe marketingu që identifikoi audiencën e saj, krijoi një mesazh për atë audiencë dhe e shpërndau atë në të gjithë industrinë për të maksimizuar ndikimin e saj.

4 Ps të marketingut

Në vitet 1960, E Jerome McCarthy doli me 4 Ps të marketingut: produkti, çmimi, vendi, promovimi.

Në thelb, këto 4 Ps shpjegojnë se si ndërvepron marketingu me secilën fazë të biznesit.

Produkt

Le të themi se ju doli me një ide për një produkt që dëshironi ta shet biznesi juaj. Ç’pritet më tej? Ju ndoshta nuk do të jeni të suksesshëm nëse sapo filloni ta shisni atë.

Në vend të kësaj, ju keni nevojë për ekipin tuaj të marketingut për të bërë hulumtime të tregut dhe për t’iu përgjigjur disa pyetjeve kritike: Kush është audienca juaj e synuar? A ka treg të përshtatshëm për këtë produkt? Çfarë mesazhesh do të rrisë shitjet e produkteve dhe në cilat platforma? Si duhet ta modifikojnë produktin prodhuesit tuaj për të rritur gjasat e suksesit? Çfarë mendojnë grupet e fokusit për produktin dhe çfarë pyetjesh apo hezitimesh kanë ato?

Tregtarët përdorin përgjigjet e këtyre pyetjeve për të ndihmuar bizneset të kuptojnë kërkesën për produktin dhe për të rritur cilësinë e produktit duke përmendur shqetësimet që vijnë nga grupi i fokusit ose pjesëmarrësit në sondazh.

Çmimi

Ekipi juaj i marketingut do të kontrollojë çmimet e produkteve të konkurrentëve, ose do të përdorë grupe fokusi dhe sondazhe, për të vlerësuar se sa është i gatshëm të paguajë konsumatori juaj ideal. Çmojeni atë shumë të lartë, dhe do të humbni në një bazë solide klientësh. Çmojeni shumë ulët dhe mund të humbni më shumë para sesa fitoni. Për fat të mirë, tregtarët mund të përdorin kërkimin e industrisë dhe analizën e konsumatorit për të vlerësuar një gamë të mirë të çmimeve.

Vendi

Criticalshtë kritike që departamenti juaj i marketingut të përdorë kuptimin dhe analizën e tyre të konsumatorëve të biznesit tuaj për të ofruar sugjerime se si dhe ku të shesni produktin tuaj. Ndoshta ata besojnë se një faqe ecommerce funksionon më mirë sesa një vend me pakicë, ose anasjelltas. Ose, mbase ata mund të ofrojnë njohuri se cilat vende do të ishin më të vlefshme për të shitur produktin tuaj, qoftë në shkallë kombëtare dhe ndërkombëtare.

Promovimi

Ky P është me sa duket ai që prisnit nga marrja: promovimi përfshin çdo reklamë, ngjarje ose zbritje në internet ose të shtypur, që krijon ekipi juaj i marketingut për të rritur ndërgjegjësimin dhe interesin për produktin tuaj, dhe, në fund të fundit, të çojë në më shumë shitje. Gjatë kësaj faze, ka të ngjarë të shihni metoda si fushata të marrëdhënieve me publikun, reklama ose promovime të mediave sociale.

Shpresojmë, përkufizimi ynë dhe katër Ps ju ndihmojnë të kuptoni qëllimin e marketingut dhe si ta përkufizoni atë. Marketingu kryqëzohet me të gjitha fushat e një biznesi, prandaj është e rëndësishme të kuptoni se si të përdorni marketingun për të rritur efikasitetin dhe suksesin e biznesit tuaj.

Shënim i redaktorit: Ky post u botua fillimisht në maj 2018 dhe është azhurnuar për gjithëpërfshirje.

 

Ja cili është fituesi më i mirë i vitit në YouTube

youtube trends in 2021

Epo, një fëmijë në veçanti – Forbes ka publikuar listën e saj vjetore të fituesve më të mirë në YouTube , e cila, kryesohet si fituesi më i mirë i vitit edhe një herë, drejtohet nga Ryan Kaji, i kanalit gjithnjë të njohur ‘ Ryan World ‘, i cili tani është vetëm 9 vjeç.

Koha për përkujtimin tuaj vjetor se fëmijët po fitojnë shumë më shumë se ju, dhe argëtohen më shumë duke bërë gjithashtu.

Videot e Kajit kryesisht përbëhen nga zhbllokime lodrash dhe klip me histori të lehta (si ky).

Dhe siç mund ta shihni nga numërimi i pamjeve, ato mbeten jashtëzakonisht të njohura në platformë, duke lehtësuar mundësi të gjera për fitime parash.

Sipas Forbes, Kaji fitoi 29.5 milion dollarë nga klipet YouTube në vitin 2020, nga 26 milion dollarë vitin e kaluar , kur Kaji ishte gjithashtu numri një në listën e Forbes. Kaji gjithashtu kryeson rrugën në 2018 (22 milion dollarë).

Kjo është një vrapim i mrekullueshëm për Ryan World, por ndërsa Kaji e bën atë të duket e thjeshtë, dhe mund të bëjë që ju të vini në dyshim zgjedhjet tuaja të karrierës, ai gjithashtu përfiton nga redaktimi i shkëlqyeshëm dhe një strategji e dedikuar e kanalit, e cila, do të duhej të supozonit se nuk është menduar mirë nga një fëmijë. Kështu që ju mund të qetësoheni në këtë.

Të tjerët në listën e fitimeve në YouTube 2020 përfshijnë Z. Beast, i cili sapo nisi një projekt masiv i cili e pa atë të hapte 300 restorante në të gjithë Amerikën . Favoritët për një kohë të gjatë Dude Perfect dhe Rhett dhe Link janë gjithashtu në listë , së bashku me Blippi, Jeffree Star dhe David Dobrik.

Top YouTube 2020

Aspiruesit e YouTube dhe tregtarët e YouTube mund të mësojnë shumë nga këto kanale, në lidhje me shënimet kryesore të prezantimit, përdorimin e tablove, titujt, gjatësinë e videos dhe më shumë.

Por ndoshta mësimi më i madh për të marrë nga këto yje të YouTube është qëndrueshmëria.

Po, çdokush mund të krijojë video dhe t’i ngarkojë ato në YouTube dhe kur shikon diçka si Bota e Ryan, mund të duket sikur dikush mund të krijojë klipe të ngjashëm, të thjeshtë, pa shumë punë.

Por pak njerëz e bëjnë atë në të vërtetë – pak bëjnë kohën dhe përpjekjen e nevojshme për të mësuar redaktimin e videos, për të mësuar elementët kryesorë të postimit në YouTube dhe për të rritur një audiencë deri në pikën ku ata mund të fitojnë para në mënyrë efektive.

Sepse ndërsa bërja e videove është e lehtë, bërja e videove të mira është e vështirë. Likeshtë si çdo lloj arti – çdokush mund të pikturojë një fotografi, por duhet pasion dhe përkushtim për të krijuar një kryevepër.

Këta yje kanë dhënë kohë, prandaj shërbejnë si një pikë e mirë fillestare për të kuptuar më shumë rreth asaj që funksionon në platformë dhe se si ju mund ta zhvilloni praninë tuaj.

Ju mund të shikoni yjet e plotë të Forbes Më të Lartë të Paguar të listës në YouTube këtu . 

Rrjetet sociale dhe menaxhimi i tyre nga nje ekspert i fushes

pse ju duhet nje social media manager

Rrjetet sociale : menaxhimi i rrjeteve sociale është procesi i krijimit, caktimit, analizimit dhe angazhimit me përmbajtje të postuar në platformat e mediave sociale, si Facebook, Instagram dhe Twitter. 

Një menaxher i mediave sociale mund të punësohet nga një markë, individ ose biznes për të arritur klientë të rinj në internet ose për të përmirësuar dhe ruajtur reputacionin e tyre.

Menaxherët e rrjeteve sociale janë ekspertë në trajtimin e aktivitetit të mediave sociale, nga përgjigja ndaj komenteve të klientëve deri tek zhvillimi i strategjisë se si të arrihen qëllimet afatgjata të marketingut duke botuar përmbajtje origjinale.

Sidoqoftë, ka edhe mjete të menaxhimit të mediave sociale që ju japin kontroll mbi strategjinë tuaj.

Edhe nëse koha juaj është e kufizuar, mjetet dhe shërbimet e menaxhimit të mediave sociale mund ta bëjnë prezencën tuaj të mediave sociale një përparësi.

Dhe nëse nuk po i bëni mediat sociale përparësi në këtë pikë të lojës, jeni në telashe.

Rrjetet sociale luajnë një pjesë integrale në peisazhin e biznesit.

Me 3.2 miliardë njerëz që përdorin mediat sociale në të gjithë botën, dhe 11 përdorues të rinj çdo sekondë, është e sigurt të thuash që moda është kthyer në një standard global.

Mjetet dhe shërbimet e menaxhimit të mediave sociale mund t’ju ndihmojnë të arrini këtë audiencë të madhe dhe ta bëni drejtimin e një fushate të mediave sociale padyshim më të thjeshtë.

Nëse dëshironi të filloni strategjinë e biznesit tuaj të mediave sociale, ka shërbime ekspertësh me të cilët mund të këshilloheni.

Ju mund të na besoni ne biznesin tuaj per të marrë disa kuota të krahasueshme për marketing dixhital dhe shërbime të menaxhimit të mediave sociale.

Në këtë faqe

 • Fillimi: Shpjegohet Menaxhimi i Mediave Sociale
 • Elementet kryesore të menaxhimit të mediave sociale
 • Përfitimet e menaxhimit të mediave sociale
 • Sa kushton menaxhimi i mediave sociale?
 • Statistikat e Menaxhimit të Medieve Sociale
 • Mjetet dhe shërbimet më të mira të menaxhimit të mediave sociale
 • Krahasoni Kuotat e Çmimeve

Po kërkoni një mënyrë për të përmirësuar marketingun tuaj?Angazhoni audiencën tuaj dhe rrisni fitimet tuaja me automatizimin e marketingut pa stres

Fillimi me rrjetet sociale dhe menaxhimin  e tyre

Angazhimi me audiencën tuaj përmes mediave sociale është më i rëndësishëm se kurrë.

Klientët ndërveprojnë me markat përmes Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn dhe më shumë, dhe ata presin përgjigje të shpejta dhe rezultate profesionale.

Këtu hyn menaxhimi i mediave sociale.

Mjetet e menaxhimit të mediave sociale

Nëse thjesht po lundroni në ujërat e marketingut të mediave sociale, postimet që bëni vetë nuk janë një mënyrë e shkëlqyer për të filluar.

Këto platforma mund t’ju ndihmojnë të menaxhoni fushatat tuaja me ndërfaqe të thjeshta dhe gjithëpërfshirëse të krijuara për fillestarin e menaxherit të mediave sociale.

Plus, mjetet e menaxhimit të mediave sociale shpesh janë shumë të volitshme dhe shumë ofrojnë versione falas për tu provuar para se të blini.

Sidoqoftë, nëse doni të bëni vërtet një ndryshim në mediat sociale, do t’ju duhet një menaxher i tyre.

Shërbimet e Menaxhimit të Mediave Sociale

Ndërsa mjetet e menaxhimit të mediave sociale mund të ndihmojnë kompaninë tuaj të rrisë sasinë e përmbajtjes tuaj, përmirësimi i cilësisë së përmbajtjes suaj është po aq i rëndësishëm kur bëhet fjalë për të angazhuar audiencën tuaj të synuar.

Për fat të mirë, shërbimet e menaxhimit të mediave sociale janë të pajisura me njohuri dhe burime për të menaxhuar praninë tuaj të mediave sociale.

Përmes postimeve të synuara, reklamave të sponsorizuara dhe një game të gjerë taktikash të mediave sociale që janë përtej njohurive të zakonshme, këto shërbime mund ta sjellin biznesin tuaj në nivelin tjetër.

[sc name=”w” ]

Elementet kryesore të menaxhimit të rrjeteve sociale

Pavarësisht nëse punësoni një shërbim të marketingut në rrjetet sociale do të jeni në gjendje të transformoni biznesin tuaj nga dyqan i vogel në nje fabrikë pa harxhuar shumë.

Menaxhoni shumë llogari

Duke pasur parasysh gjendjen e mediave sociale sot, një nga aspektet më të vështira për t’u ndjekur është të gjitha llogaritë e ndryshme.

Midis Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn dhe tani TikTok, numri i madh i llogarive që duhet të menaxhoni mund të jetë i mjaftueshëm për të mbingarkuar edhe menaxherët më me përvojë të marketingut.

Me menaxhimin e mediave sociale, të gjitha ato llogari ngushtohen në një platformë të vetme.

Ju do të jeni në gjendje të postoni në secilin në çast, duke ju kursyer orë kohë në baza ditore.

Plus, me aftësinë për të postuar të njëjtën përmbajtje në shumë llogari në të njëjtën kohë, mund të siguroheni që biznesi juaj eshte ne rruge te duhur.

Planifikoni postimet paraprakisht

Ndoshta një nga faktet fatkeqe në lidhje me mediat sociale është se kohët më të mira për të postuar rrallë rreshtohen kur jeni në të vërtetë në internet.

Kjo do të thotë që ju duhet të prishni ditën tuaj dhe të postoni përmbajtje gjatë kohërave të rastësishme pa shumë kohezion.

Punonjesi i menaxhimit të rrjeteve sociale rregullon të gjitha keto.

Kjo ju lejon të caktoni postime paraprakisht për të shkuar drejtpërdrejt në çdo kohë që ju duket e përshtatshme, pavarësisht nga koha në atë moment.

Monitoroni komentet dhe përgjigjeni në mënyrë efikase

Me komentet të konsumatorëve që dëshirojnë shërbimin ndaj klientit përmes mediave sociale sesa telefonit ose postës elektronike, aftësia për të reaguar shpejt dhe me efikasitet është thelbësore.

Me funksionalitetin standard të platformës së mediave sociale, kjo është një punë e përditshme serioze që ka të ngjarë të përfshijë një përfaqësues 24/7 që mund të mbajë gjurmët e të gjitha gjërave për ju.

Për fat të mirë, nese e keni besuar  diku menaxhimin e mediave sociale, nuk do të jeni të detyruar të jeni në telefon gjatë gjithë kohës.

Ju do të jeni në gjendje të kontaktoni me lehtësi klientët që komentojnë përmbajtjen, si dhe të siguroni funksionalitetin e chatbot (në varësi të rrjetit social) për t’u përgjigjur menjëherë për t’ju dhënë pak kohë për të formuluar një përgjigje.

Analizoni angazhimin shoqëror ne rrjetet sociale

Ndërsa platformat e mediave sociale shpesh ofrojnë një lloj mjeti monitorimi më vete, marrja e një pamjeje të plotë se kush po merret me përmbajtjen tuaj mund të jetë e vështirë pa pak ndihmë.

Për fat të mirë, me softuerin e menaxhimit të mediave sociale, ju mund të merrni të gjithë informacionin që ju nevojitet për të parë se kush po merret me përmbajtjen tuaj, sa shpesh dhe nga vijnë.

Kjo do t’ju lejojë të strategjizoni më mirë në planin afatgjatë, pasi do të dini se çfarë funksionon dhe çfarë jo.

Merrni analitikë gjithëpërfshirës

Të kuptuarit se si është të komentosh dhe sa shpesh është i rëndësishëm, por çelësi për një marketing efektiv është një seri e fuqishme analitike, dhe shumë platforma të mediave sociale mbeten në atë front.

Por me softuerin e menaxhimit të mediave sociale, ju mund të merrni mjetet gjithëpërfshirëse të raportimit për të informuar me të vërtetë strategjinë tuaj nga lart poshtë.

Ju do të merrni qasje në numrat demografikë, statistikat gjeografike dhe një gamë të gjerë analitikash të tjerë që do të ofrojnë të dhëna vepruese për të përmirësuar praninë tuaj të mediave sociale në të gjithë bordin.

Bashkëpunoni për përmbajtjen

Standardet që zhvendosen vazhdimisht të mediave sociale e bëjnë të vështirë të bësh një ndikim, veçanërisht si biznes.

Ka kaq shumë postime të kombinuara me gjithë atë përmbajtje virale, duke ulur aftësinë tuaj për të arritur klientët në një mënyrë kuptimplote.

Kjo është ajo ku një ekip njerëzish mund të vijnë në ndihmë, dhe me menaxhimin e mediave sociale, ju do arrini goxha.

Ndërsa platformat nuk lejojnë shumë bashkëpunim, menaxhimi i mediave sociale nga nje ekspert ju jep mundesine qeato të aksesohet nga të gjithë punonjësit tuaj në të njëjtën kohë.

Kjo i lejon ata të bashkëpunojnë në postime specifike ose fushata të plota, kështu që ju të mund të përfitoni sa më shumë nga çdo postim.

[sc name=”w” ]

Buffer Analizoni Fejesën

Si mund të përfitojnë bizneset tuaja nga media sociale?

Mjetet dhe shërbimet e menaxhimit të mediave sociale janë krijuar për ta bërë më të lehtë marketingun, i cili në fund të fundit rrit fitimet.

Në fund të fundit, çfarë kuptimi ka të paguash për reklamim ose shërbime të reja nëse ato nuk do të përmirësojnë fitimet tuaja ?

Ndersa nje ekspert i social mediave arrin tju grumbulloje goxha fitime

Menaxhimi i mediave sociale mund t’ju ndihmojë te:

 • Kurseni kohë –  duke planifikuar postimet paraprakisht, në vend që të ngarkoni veten duke kujtuar të postoni në orët e pikut gjatë ditës.
 • Rritni autoritetin –  duke postuar shumë herë në ditë në një gamë të gjerë platformash.
 • Kuptoni audiencën tuaj –  duke siguruar analiza të hollësishme që shpjegojnë se kush po ju ndjek, nga vijnë, dhe çfarë duan nga biznesi juaj.
 • Përmirësoni mbështetjen e klientit –  duke krijuar një rrugë të thjeshtë për klientët që të pyesin për kompaninë tuaj përmes mediave sociale dhe duke e bërë të thjeshtë për ju që të përgjigjeni.
 • Merrni kontrollin e reputacionit të markës suaj – duke ju lejuar të monitoroni komentet dhe reagimet më nga afër, dhe të përgjigjeni sa më shpejt që të jetë e mundur.
 • Nxitni inovacionin –  duke inkurajuar bashkëpunimin krijues nëpër platforma të reja, për secilën fushatë të mediave sociale.

Qartë, menaxhimi i mediave sociale ka përfitime.

Por, të kuptuarit se si funksionon është vetëm hapi i parë në vendosjen nëse duhet ose jo të besoni rretet sociale tek nje ekspert.

Pra, cili është hapi tjetër ? Kostoja

Marketingu ka të bëjë më shumë sesa thjesht marrjen e pëlqimeveOptimizoni strategjinë tuaj sot me nje punonjes marketingu

[sc name=”w” ]

Rrjetet Sociale : Kostoja e menaxhimit

Menaxhimi i mediave sociale ka dy faktorë të rëndësishëm: numri i llogarive që planifikoni të menaxhoni dhe numri i postimeve që planifikoni të postoni paraprakisht.

Llogaritë e mediave sociale

Bukuria e mjeteve të menaxhimit të mediave sociale është aftësia juaj për të planifikuar postime për Facebook, Instagram, Twitter dhe madje LinkedIn nga një platformë e vetme.

Sidoqoftë, varësisht nga sa llogari po kërkoni të menaxhoni, çmimi mund të rritet.

Postimet në Mediat Sociale

Qëllimi kryesor i mjeteve të menaxhimit të mediave sociale është të caktojnë postimet paraprakisht në mënyrë që të mos keni nevojë të kaloni kohën tuaj të përsosur për të arritur ato orë kulmi. Sidoqoftë, nëse jeni duke u përpjekur të merrni përqasjen “sasi mbi cilësinë”, mund t’ju duhet të paguani pak më shumë.

çfarë është menaxhimi i mediave sociale?

Kostoja e Shërbimeve të Menaxhimit të Mediave Sociale

Nëse po kërkoni të hapni me të vërtetë potencialin e një fushate të rrjeteve sociale, shërbimet e menaxhimit të mediave sociale janë mënyra më e mirë për të shkuar.

Për shkak të kësaj, shërbimet e menaxhimit të mediave sociale ndryshojnë shumë në kosto, varësisht nga një gamë e gjerë faktorësh, duke përfshirë:

 • Madhësia e kompanisë tuaj
 • Sa shpesh planifikoni të postoni
 • Lloji i shërbimeve që ju kërkoni
 • Në cilat platforma dëshironi të ndani përmbajtje
 • Niveli i analizave që ju nevojiten
 • Pavarësisht nëse do të ofroni shërbimin ndaj klientit përmes mediave sociale

Kur bëhet fjalë për shërbimet e menaxhimit të mediave sociale, kostot e ndryshme e bëjnë të domosdoshme marrjen e një vlerësimi të personalizuar përpara se të merrni një vendim.

Për të marrë një ide të mirë të asaj që ekziston atje, hidhni një vështrim në disa mjete dhe shërbime që kemi shqyrtuar më poshtë.

diagram që tregon menaxhimin e mediave sociale

Statistikat e Menaxhimit të Rrjeteve Sociale

Ndryshe nga aspektet e tjera të biznesit tuaj, matja se sa e rëndësishme është media sociale për ndërtimin e një kompanie në rritje është shumë e vështirë.

Me metrika abstrakte dhe qasje unike ndaj suksesit, të paturit e disa statistikave për ta çuar mesazhin në shtëpi nuk do të dëmtojë kurrë.

 • Gjysma e popullsisë botërore përdor media sociale (kjo është 3.8 miliardë njerëz)
 • 97% e konsumatorëve dixhitalë  kanë përdorur mediat sociale në muajin e fundit
 • 45% e konsumatorëve  kanë kontaktuar një kompani në mediat sociale
 • 52% e zbulimit të markës ndodh në burimet shoqërore publike
 • 55% e tregtarëve socialë  etiketuan matjen e ROI si shqetësimin e tyre kryesor
 • Sipas një studimi të vitit 2011, tregtarët shohin një kthim mesatar prej 95% të investimeve  në menaxhimin e mediave sociale

Nëse këto statistika nuk nxjerrin në pah vlerën dhe rëndësinë e krijimit të një strategjie të menaxhimit të mediave sociale për kompaninë tuaj, ne nuk e dimë se çfarë do të bëjë.

Rrjetet sociale : Mjetet dhe shërbimet më të mira të menaxhimit

Tani e dini se çfarë përfshin menaxhimi i mediave sociale, përfitimet e tij dhe faktorët e kostos që do të përcaktojnë se çfarë lloj çmimi mund të prisni, këtu janë disa shembuj të kompanive që mund t’ju ndihmojnë.

Ne kemi bashkuar një përzgjedhje të mjeteve dhe shërbimeve kryesore të menaxhimit të mediave sociale në dispozicion në 2019.

Mendoni vete : Rrjetet Sociale dhe puna ne to

Nëse do të preferonit të ishit praktikë me mediat sociale të markës suaj, atëherë ka disa mjete të shkëlqyera që mund të zgjidhni, për të menaxhuar sesi e bëni këtë.

Mediat sociale për biznes nuk duhet të përfshijnë hyrjen në një llogari standarde në Facebook ose Twitter, ashtu si do të bënit me një faqe personale.

Bizneset duhet të jenë më të zgjuar.

Mjetet e menaxhimit të mediave sociale mund t’ju lejojnë të planifikoni azhurnime, të menaxhoni me efektshmëri komentet e shërbimit ndaj klientit dhe të mësoni rreth tendencave se si klientët tuaj ndërveprojnë me markën tuaj.

Po shqetesohesh sesi te rrisesh audiencen ne Instagram? Mos u shqeteso, nuk je vetem!

Me perpara, ne jemi referuar vetem tek numri i like-ve ne postimet tona ditore si nje indikator i forte i performances.
Sot brand-et, menaxheret e tyre jane bere me largpames.
Standardi i matjes se performances nepermjet gjurmimit te komenteve, share-ve, audienca e Instagram story, dhe pa harruar DM-te, tregojne performancen e kontentit tuaj.

Duke bere nje ndryshim se si e masim audiencen, eshte natyrale qe te perpiqemi te rrisim numrin e ndjekesve prej kontenteve te postuara.
Fatmiresisht nuk eshte aq e veshtire sa mund ta mendoni.

Menyra per te rritur angazhimin e audiences ne Instagram per vitin 2021

Do te ndajme me ju menyra qe te rrisni pjesemarresit, duke kombinuar strategjite, Instagram viti 2021.

 1. Krijo kontent qe audienca ta ruaje/(bejne save).
 2. Ne Instagram Stories perdor sticker dhe bashkebisedime. 
 3. Rregullisht testo dhe analizo menyra te reja kontenti.
 4. Vendos element gazmore .
 5. Krijoni kontent qe mund te behet share.
 6. Lejoje biznesin tend qe te jet nje brandin I hapur .
 7. Shkruaj postime me kontent te gjate.
 8. Ndaj te dhena dhe fakte nga biznesi yt.
 9. Krijo me teper kontent video.
 10. Zbulo Kohen me te pershtatshme per te postuar.
 11. Jepu me teper vemendje # hashtag-eve te perdorura.

Krijo kontent qe audienca ta ruaje/(bejne save).

Menyra si ne masim audiencen ne instagram ka ndryshuar qe prej momentit qe liket fshihen ne postime.
Tani me te rendesishme se kurre jane bere komentet, share-et dhe kontenti qe behet save. Menyra me e mire per te rritur audiencen eshte te krijoni kontent qe behet save per cdo postimin tuaj.
Konteti qe behet save eshte gjithcka qe  te duhet per te siguruar qe ndjekesit do te rikthehen.
Për shembull, The Colored Girl ndau nje postim në lidhje me gjuhët e dashurisë dhe inkurajoi komunitetin e saj për të praktikuar kujdesje ndaj vetes.
Përdorimi i postimeve tip karuselit për të ndarë këshilla dhe informacione të vlefshme mund të çojë në më shumë save. Audienca juaj mund t’i referohet përsëri postimit kur ata duan të veprojnë sipas këshillave tuaja.
Në mënyrë të ngjashme, krijuesit e kontentit per agjensit e udhëtimit po shohin sukses nga krijimi i postimeve në stilin mini-blog dhe ndarja e informacionit në lidhje me destinacionin e tyre. Kur jeni duke menduar kontent “të ruajtshem” mendoni se çfarë është e rëndësishme për audiencën tuaj.
Kjo mund të jetë gjithçka, nga një infografik, memet gazmore ose citate që ju e dini se do të funksonojne.

Ne instagram stories vendosni sticker dhe bashkebisedime.

Mbi 500 milion llogari instagrami perdorin perdite stories dhe ky numer pritet te rritet ne 2021!
Instagram Stories Stickers jane nje menyre e shkelqyer per te inkurajuar qe ndjekesat tuaj te bashkebisedojne, ndajne mendime dhe eksperiencat me ju, e cila doju sherbej qe te keni ndjekes besnik dhe qe jane te nderlidhur me brandin tuaj. Infuencerat kan ditur si te perdorin Instagram Stories Sticker Question per te ndihmuar ndjekesit qe te dine me shume per brandin, dhe nuk ka arsye pse te mos e perdoresh edhe ti. Nga ana tjeter eshte nje vend me mundesi shume te mira per te pyetur ndjekesit tuaj rreth brandin tuaj.
Ja disa menyra qe ju mund te filloni me sticker per te rritur audiencen nga ndjekesit.
Asgje me shume se nje AMA (Ask me anything ) shume e mire ne Instagram Stories nuk mund te ndezi reagimet ne storing tuaj.
ISS (Instagram Story Sticker) pyetesor,
Instagram Story Sticker me numerim mbrapsht.
Instagram Story Sticker kam krijuar me qindra dhe mijra forma qe ju mund te perdorni.
Ketu kemi nje bashkveprim 3 dimensional, duke bere qe ndjekesit te pyesin te bejne save dhe ju ti pyesni ata, duke marre nje feedback te jashtzakonshem per ecurin e produktit tuaj ne te ardhmen.

Testo dhe analizo rregullisht tipe te ndryshme Kontenti.

Duhet pasur parasysh qe planet me te sukseshme te instagramit dhe influencimi I ndjekesve ka ardhur prej eksperimentimit. Te testuarit plane te reja ne prezantimin e kontentit nepermjet instagramit kur ju keni arritur nje numer te konsiderueshem audience dhe keni ndjekes aktiv mund tju duket e pavend.
Por per te qene koherent e nje hap perpara me trendet e instagramit, testimi duhet te jete pjese e strategjise tuaj te marketingut.

Per ta theksuar, prej guides se instagramit per trendet, nga gabimet, dhe eksperimenteve do ju bejne qe te jeni gjithmon me nje strategji shume te mire dhe nje hap perpara.
Disa udhezime:
#1:Testo kontente te reja, meme, quotes, user-generated, kontent, mini-infographics selfie video ne grid sotries
#2:Testo tipe Videosh si Instagram stories, Instagram reels, dhe IGTV, pra Igtv eshte nje menyre per te paraqitur content me permbajtje te zgjeruar , ndersa Instagram stories dhe video content te koncentruar ne pak sekonda.
#3:Testo me stile te ndryshme Instagram stories nese ato te rrisin te angazhuarit, shiko nese chatty bts shkon ne haromonime audincen.
Mos harro te shikosh gjithmon analizat. Me later’s Instagram analitikc do te kuptoni performance ne kohe te postimeve tuaja nepermjet komenteve likeve nivelet e ndjekesve , gjithashtu mund te marresh analytics per Instagram sotries dhe ta gjurmosh per tre muaj kontentit e postuar.
Nje sekret tjeter eshte qe te gjeni diten dhe Kohen e duhur per te postuar kontet shume te rendesishem per te pasur nje audience te jashzakonshem, keshteu qe duhet testuar se kur eshte koha e duhur qe instagrami juaj ka me shume trafik.

Nese kjo eshte teper qe ju ta beni vetem, mos hezitoni te kontaktoni BOS (Busines Online Solution), And stay like a boss 😉

Nje element Gazmor.

Postimet e instagramit duan kohe mund dhe planifikim qe te behen sic duhen, por kjo nuk do te thote qe nuk mund te argetohesh pak nderkoh.

Po vem re qe shume brande internacionale po vendosin gjithenje dhe me shume elementin gazmor ne postimet e tyre.
Ne kemi provuar te njejten gje dhe me sa duket juve ju pelqen. Duke perfshire AR filters ne storiet dhe  ndoenje giff ne feeds vejme re qe ka me shume te angazhuar ne postimet tona me nje elemen gazmor. Mos harroni qe elementet e shtuar jane te gatshem dhe qe eshte ne doren tuaj qe te beni nje kombinim te mire me brandin tuaj. Mos dilni shume jashte kufije ose nese nuk gjene e duhur mos e vendosni fare.

Krijoni Kontent qe behet Share.

Ndjekesit kan deshire qe nje kontent qe e pelqejne ta shperndajn ne feed-in e tyre, ne Instagram stories, apo ne DM dhe kjo eshte nje menyre shume me leverdi te jepe nje dore qe te arrish dhe me teper audience. Celsi eshte qe te krijosh kontent qe audience do te doje ta ripostoj.
Ashtu sikur kontenti qe behet save, edhe kontenti qe behet share duhet te jet shume i lidhur me cfare jane nevojat dhe me cfare pelqejne me teper audienca.
Mendo per infographiks, statistika, kuriozitete, meme humoristike etj.
Duhet te dish qe ti mund ti gjurmosh dhe masesh sa here te duash se cili postim ka qen me I sukseshem.

Beje open brandin ose biznesin tend ne instagram.

Fuqia e autoritetit ne Instagram eshte e madhe dhe do te behet edhe me e forte ne 2021.
Ne po vejme re nje trend te ri qe brande dhe bisneset internacionale po behen me te sinqert dhe me te vertet ne postimet e tyre ne instagram.
Te paturit nje profil te hapur per brandin tuaj do te sjell qe ndjekes te rinj mund te bejne save ose share kontentin tuaj dhe pa qene ndjekes aktiv i faqes.

Shkruaj postime me kontent te gjate. (100-2200 karaktere).

Nje nga faktoret qe ndikon ne performancen e postimeve ne Instagram eshte algoritmi kohe e shpenzuar ne postim (time spent on post)
A e dije qe Instagram caption mund te vendoses deri ne 2200 karaktere.
Kjo eshte nje hapsire goxha e madhe per te ndare me audiencen, per ti mbajtur me teper ne terma kohor ne postimet tuaja.
Sipas FOHR influencues ne platformen e marketingut, mesatarja e gjatesis se teskteve eshte dyfishur gati qe prej vitit 2016 deri me sot. Ne 2020 teksti e postimeve do te jene ne nje mesatare rreth 400-500 karaktere qe perafersisht eshte rreth 65-75 fjale.
Ajo qe ne po tregojm nuk do te thot qe ju duhet te beni tekste shume te gjate, por ne vend te disa emoji perpiquni ti tregoni ato me fjale kyce.

P.S Nese e ke te veshtir mos u lodh shume , kontakto Bos (Kurseji vetes renjen e flokeve)

Ndaj te dhenat qe audienca juaj do ti dashuroj. 

Duke postuar content me permbajtje te dhenash te personalizuara eshte nje trend per 2020 dhe ne mendojme qe kjo ndihmon edhe me shume ne aktivizimin e audiences.
Nje shembull shume I mire eshte Spotify’s Warpped campaing, eshte brilante, informative, personale, orientuese, e personalizuar, per tu bere share dhe thjesht e shkelqyer.

Krijo me teper kontent ne forme Video.

2020 ishte nje vit madheshtor per Instagram video vecanerisht ne prezantimin e instagram reels dhe nuk tregon ndonje shenje ngadalesimi. Duke bashkengjitur me teper video ne strategjine e kontentit tuaj eshte e sigurt qe do te rrisni te angazhuarit ne profilin tuaj te instagramit.

Ne iniciativat “beje vet” ka shume app qe mund te te ndihmojne per te bere nje video te bukur, por kurre nuk do te keni te njejtin audience qe do te keni me nje social media menaxher.

Pse biznesi juaj ka nevojë për Social Media Manager

pse ju duhet nje social media manager

Ja arsyet se pse biznesi juaj ka nevojë për social media manager

Shumë biznese shkojnë deri në një pikë suksesi pa ndihmën e një menaxheri marketingu, por me rritjen e konkurencës lind nevoja për një të tillë. E njëjta gjë ndodh edhe në rrjetet sociale. Nuk është e rëndësishme vetëm të postoni foto apo video. Mënyra se si postohen, koha se kur duhen postuar, strategjia që duhet ndjekur, targetimi i klientëve është pikërisht dallimi.

Rrjetet sociale ndryshojnë me shpejtësi

Një menaxher i mediave sociale mund të mbajë gjurmët e ndryshimeve të algoritmeve dhe tendencave të reja brenda platformës, por gjithashtu të përshtatë strategjinë dhe përmbajtjen e bazuar në përditësimet më të fundit.
Një menaxher i medias sociale ka informacionin se çfarë ndryshimesh po ndodhin ose do të ndodhin së shpejti dhe janë në kohë të ndryshojnë strategjinë e ndjekur për një biznes apo edhe objketiva të  fushatës promocionale për të siguruar sukses.

Ju keni nevojë për një strategji të mediave sociale

Në takime me klientët pyetjes: A po ndiqni një stratëgji në rrjetet sociale? –përgjigjen se janë duke postuar cdo ditë foto apo video dhe besojnë se kaq mjafton. Ky është një gabim që bëhet më së shumti.
Një punonjës i juaji apo edhe ju vetë që postoni në mënyrë të rastësishme në profilet e mediave tuaja sociale për biznesin, pa plan, jeni duke e dëmtuar markën tuaj.

Ajo cfarë duhet të bëni në këtë rast:
Të studioni nëse në rrethin e punonjësve tuaj është dikush që ka aftësi të mira në menaxhimin e rrjeteve sociale dhe merr përsipër këtë detyrë me kohë të plotë edhe pse mund të jetë në një pozicion tjetër.
Të kontaktoni me agjensi marketingu që merren me këtë punë dhe mund të hartojnë një strategji për biznesin tuaj.

Social Media Manager identifikon problemet tuaja dhe kërkon zgjidhje efektive.
Ështe në gjëndje të vlerësojë se cilat janë qëllimet tuaja primare për vitin dhe t’i përkthejë ato në përmbajtjen dhe fushatat e mediave sociale.

Ju ndihmon të mbroni reputacionin tuaj dhe të krijoni lidhje me klientët tuaj

Menaxherët e mediave sociale janë vazhdimisht në alarm për çdo mesazh,shikim, pëlqim apo  koment që ndodh brenda mediave sociale në lidhje me një markë. Ata janë të vetëdijshëm se si të sillen brenda platformës, duke përfaqësuar markën. Punësimi i një individi i cili është me eksperiencë të madhe në këtë fushë është ndihmë e madhe për biznesin, pasi brenda sekondash një menaxher i mediave sociale mund të ndihmojë në zbutjen dhe zgjidhjen e një çështjeje që do të ishte kthyer ndryshe në një “fatkeqësi” nëse një individ më pak i stërvitur do të kishte marrë në dorë situatën.

Është jetike që menaxheri i medias sociale të zhvillojë jo vetëm zërin e duhur dhe emrin e markës brenda medias sociale, por edhe të punojë me individë të tjerë brenda biznesit, si mbështetja e klientit dhe PR. Janë shumë faktorë që ndikojnë në suksesin e një fushate.
Aksioni për t’iu përgjigjur një komenti, nëse është i mirë apo i keq, duhet gjithashtu të bëhet brenda një afati kohor të caktuar. Sa më shpejt aq më mirë. Marka juaj ose mund të ndihmojë në zgjidhjen e një problemi për një klient ose të bëjë që dikush të respektojë mënyrën se si lidhet marka juaj në mediat sociale me klientët.

Perspektiva – Brenda & Jashtë

Avantazhet e punësimit të një Agjencie për Marketing në Social Media

Identifikon problemet e markës tuaj që janë problemi kryesor për mosarritjen e objektivave.
Mund të kushtojë më pak financiarisht sesa punësimi i një punonjësi.
Menaxher i mediave sociale mund të ketë ide të freskëta të reja që ju mund të mos i keni konsideruar.
Ata gjithashtu kanë më shumë gjasa që të punojnë me markat e ngjashme me ju brenda agjencisë, të cilat gjithashtu mund të ndihmojnë me praktika më të mira, duke gjetur zgjigje se çfarë funksionon në industrinë tuaj të veçantë dhe çfarë jo.

Raportimi & Ndjekja

Të kesh një menaxher që është përgjegjës për të gjitha projektet e mediave të tua sociale mund të të ndihmojë të përmirësosh fushatën ekzistuese. Por një menaxher i medias sociale gjithashtu mund ta bëjë markën tuaj të “shkathët” – duke kaluar objektivat, kreativitet ose përmbajtjen nëse përpjekjet e tua të tanishme nuk po shkojnë aq mirë sa duhet.

Një menaxher i medias sociale do të kontrollojë fushatat tuaja rregullisht  duke optimizuar reklamën për t’u siguruar se jeni duke i shpenzuar mire paratë dhe se qëllimet tuaja po përmbushen apo jo.
Një menaxher i mediave sociale do të vëzhgojë fushatat me kalimin e kohës dhe do të dijë nëse një taktike po i vjen fundi ose nëse strategjia duhet të përmirësohet.

Në fund të muajt i japin përgjigje 3 pyetjeve:
Ç’ka u ekzekutua atë muaj?
Sa ishte rezultati në krahasim me muajt e mëparshëm?
Çfarë duhet bërë më tej?

Është më mirë të keni ndihmën e një profesionisti që do të kontribuojë në arritjen e qëllimeve tuaja dhe do të rritë normën e fitimit sesa të postoni në mënyrë të rastësishme në rrjetet sociale duke pritur një feedback që shpeshherë është me kthim shumë të ulët.