BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Pse biznesi juaj ka nevojë për Social Media Manager

pse ju duhet nje social media manager

Ja arsyet se pse biznesi juaj ka nevojë për social media manager

Shumë biznese shkojnë deri në një pikë suksesi pa ndihmën e një menaxheri marketingu, por me rritjen e konkurencës lind nevoja për një të tillë. E njëjta gjë ndodh edhe në rrjetet sociale. Nuk është e rëndësishme vetëm të postoni foto apo video. Mënyra se si postohen, koha se kur duhen postuar, strategjia që duhet ndjekur, targetimi i klientëve është pikërisht dallimi.

Rrjetet sociale ndryshojnë me shpejtësi

Një menaxher i mediave sociale mund të mbajë gjurmët e ndryshimeve të algoritmeve dhe tendencave të reja brenda platformës, por gjithashtu të përshtatë strategjinë dhe përmbajtjen e bazuar në përditësimet më të fundit.
Një menaxher i medias sociale ka informacionin se çfarë ndryshimesh po ndodhin ose do të ndodhin së shpejti dhe janë në kohë të ndryshojnë strategjinë e ndjekur për një biznes apo edhe objketiva të  fushatës promocionale për të siguruar sukses.

Ju keni nevojë për një strategji të mediave sociale

Në takime me klientët pyetjes: A po ndiqni një stratëgji në rrjetet sociale? –përgjigjen se janë duke postuar cdo ditë foto apo video dhe besojnë se kaq mjafton. Ky është një gabim që bëhet më së shumti.
Një punonjës i juaji apo edhe ju vetë që postoni në mënyrë të rastësishme në profilet e mediave tuaja sociale për biznesin, pa plan, jeni duke e dëmtuar markën tuaj.

Ajo cfarë duhet të bëni në këtë rast:
Të studioni nëse në rrethin e punonjësve tuaj është dikush që ka aftësi të mira në menaxhimin e rrjeteve sociale dhe merr përsipër këtë detyrë me kohë të plotë edhe pse mund të jetë në një pozicion tjetër.
Të kontaktoni me agjensi marketingu që merren me këtë punë dhe mund të hartojnë një strategji për biznesin tuaj.

Social Media Manager identifikon problemet tuaja dhe kërkon zgjidhje efektive.
Ështe në gjëndje të vlerësojë se cilat janë qëllimet tuaja primare për vitin dhe t’i përkthejë ato në përmbajtjen dhe fushatat e mediave sociale.

Ju ndihmon të mbroni reputacionin tuaj dhe të krijoni lidhje me klientët tuaj

Menaxherët e mediave sociale janë vazhdimisht në alarm për çdo mesazh,shikim, pëlqim apo  koment që ndodh brenda mediave sociale në lidhje me një markë. Ata janë të vetëdijshëm se si të sillen brenda platformës, duke përfaqësuar markën. Punësimi i një individi i cili është me eksperiencë të madhe në këtë fushë është ndihmë e madhe për biznesin, pasi brenda sekondash një menaxher i mediave sociale mund të ndihmojë në zbutjen dhe zgjidhjen e një çështjeje që do të ishte kthyer ndryshe në një “fatkeqësi” nëse një individ më pak i stërvitur do të kishte marrë në dorë situatën.

Është jetike që menaxheri i medias sociale të zhvillojë jo vetëm zërin e duhur dhe emrin e markës brenda medias sociale, por edhe të punojë me individë të tjerë brenda biznesit, si mbështetja e klientit dhe PR. Janë shumë faktorë që ndikojnë në suksesin e një fushate.
Aksioni për t’iu përgjigjur një komenti, nëse është i mirë apo i keq, duhet gjithashtu të bëhet brenda një afati kohor të caktuar. Sa më shpejt aq më mirë. Marka juaj ose mund të ndihmojë në zgjidhjen e një problemi për një klient ose të bëjë që dikush të respektojë mënyrën se si lidhet marka juaj në mediat sociale me klientët.

Perspektiva – Brenda & Jashtë

Avantazhet e punësimit të një Agjencie për Marketing në Social Media

Identifikon problemet e markës tuaj që janë problemi kryesor për mosarritjen e objektivave.
Mund të kushtojë më pak financiarisht sesa punësimi i një punonjësi.
Menaxher i mediave sociale mund të ketë ide të freskëta të reja që ju mund të mos i keni konsideruar.
Ata gjithashtu kanë më shumë gjasa që të punojnë me markat e ngjashme me ju brenda agjencisë, të cilat gjithashtu mund të ndihmojnë me praktika më të mira, duke gjetur zgjigje se çfarë funksionon në industrinë tuaj të veçantë dhe çfarë jo.

Raportimi & Ndjekja

Të kesh një menaxher që është përgjegjës për të gjitha projektet e mediave të tua sociale mund të të ndihmojë të përmirësosh fushatën ekzistuese. Por një menaxher i medias sociale gjithashtu mund ta bëjë markën tuaj të “shkathët” – duke kaluar objektivat, kreativitet ose përmbajtjen nëse përpjekjet e tua të tanishme nuk po shkojnë aq mirë sa duhet.

Një menaxher i medias sociale do të kontrollojë fushatat tuaja rregullisht  duke optimizuar reklamën për t’u siguruar se jeni duke i shpenzuar mire paratë dhe se qëllimet tuaja po përmbushen apo jo.
Një menaxher i mediave sociale do të vëzhgojë fushatat me kalimin e kohës dhe do të dijë nëse një taktike po i vjen fundi ose nëse strategjia duhet të përmirësohet.

Në fund të muajt i japin përgjigje 3 pyetjeve:
Ç’ka u ekzekutua atë muaj?
Sa ishte rezultati në krahasim me muajt e mëparshëm?
Çfarë duhet bërë më tej?

Është më mirë të keni ndihmën e një profesionisti që do të kontribuojë në arritjen e qëllimeve tuaja dhe do të rritë normën e fitimit sesa të postoni në mënyrë të rastësishme në rrjetet sociale duke pritur një feedback që shpeshherë është me kthim shumë të ulët.

Social Media Menaxher

Menaxherët e mediave sociale janë përgjegjës të përfaqësojnë një kompani nëpër media sociale si zëri i vetëm i markës. Ata i përgjigjen komenteve, përpilojnë fushata dhe krijojnë kontent. Këta ekspertë ju ofrojnë organizatave udhëzime të nevojshme për të përmirësuar praninë e tyre online.

Me qëllime të qarta si: “përmirësoni trafikun e faqeve në internet” ose “optimizoni njohjen e markës”, menaxherët e social mediave rrisin biznesin tuaj përmes rrjeteve sociale si Facebook, Instagram dhe Twitter. Një dekadë më parë, ky rol ishte jo-ekzistent. Tani, më shumë kompani përqafojnë mediat sociale për rritjen e klientëve, dhe menaxhimi i rrjeteve sociale shpesh është thelbësor.

Çfarë bën një Social Media Menaxher?

Detyra e pare e nje social media menaxher eshte te implementoj nje plan marketingu.

Natyra e mediave sociale eshte shume e shpejt dhe zakonisht do te thote strategji me kohe te shkurter. Shumica e kompanive kryejn rishikime cdo 90 dite. Nderkohe qe planet ndryshojne, ato zakonisht fillojne me identifikimin e targetit te klienteve dhe duke vendosur nje program mbi krijimin e Kontentit.

Social media menaxher ka gjithashtu :

 • Celsin per komunikumin ne mediat social:  Ky rol percakton sa shpesh nje kompani duhet te postoj ne secilin kanal te social mediave dhe eshte pergjegjes per kthimin e pergjigjjeve.
 • Mbeshtetje per zhvillimin dhe identitetin e brandit: Ata tregojne pse-ne e cila ndihmon klientet te bashkeveprojne me organizaten tuaj.
 • Merr pjese ne strategjine ne designin vizual : Pavarësisht nëse janë fotot e profilit tuaj ose fotot e ekipit , nje social media manager siguron qe ju perputheni vizualisht me brandin tuaj.
 • Suporton strategji promocionale : Nje manager i Social media ju jep nje te dhena rreth reklamimit me pages, trafic organic dhe influencues te marketingut
 • Perpilon strategjin e angazhimit: Nje Social media manager degjon , pergjigjet dhe perfshihet me audiencen ne te gjitha kanalet. Kjo rrit shitjet dhe permirson mardheniet me klientet nepermjet perfshirjes.
 • Vendos nje strategji konvertimi: Nje Social media manager ve ne dukje pikat dhe shqetsimet e ndjeksve. Kjo ndihmon ata ne sygjerime si te kkonvertoj nje fans ne klient.

Aftesite qe nje Social Media Menaxher duhet te kete:

Social media menaxher jane nje komunitet specialistesh. Njejt si PR expert, ata dine si te ven ne dukje karakteristikat e nje brandi. Nje social media menaxher shume i mire di si te krijoj nje postim, te kthej pergjigjje dhe te angazhoje

Ne nje ekonomi online te shpejte, manger i mire i mediave sociale eshte gjithmon i perditsuar ne kohe reale me trendet e fundit ne te gjitha kanalet sociale. Ata ndjekin algoritme nga shume afer dhe perpilojne strategji te cilat lidhen me qellimet e brandit tuaj.

Social media menaxher gjithsahtu gjurmojne bisedat rreth brandit tuaj me social listening tools. Ata ndihmojne me gjithcka nga strategjit e krijimit te permbajtjes deri tek analiza shume kompetitive. Sa me shume te dish rreth klientit aq me kollaj eshte per te krijuar nje mesazh qe i pershtatet.

Social Media Menaxhimi Pro

Social media menaxher japin brandeve akses te menjehershem ne ekspertize te kanaleve sociale. Nderkohe qe algoritmet ndryshojne shume shpejte eshte e veshtire per pronaret e bizneseve qe te mbajne ritmin. Social media manager fokusojne gjithe energjine e tyre ne zotrimin e hapsirave te social mediave. Ata ofrojne perkushtim dhe krijimin e nje prespektive qe organizatat online kane nevoj per te lulezuar.

Social media Menaxher gjithashtu masin performancen e tyre duke e bere me te lehte gjurmimin e brandit tuaj. Ata japin analiza te rendesishme per treguesit kryesor te performances ne social media (Social media KPIs) :

 • Rritje e Audiences
 • Perfshirje e Audiences
 • Arritjet e Brandit
 • Reagime dhe fjala e marketingut ne te folur
 • Cilesia e vlersimit dhe shkalla e pergjigjjes
 • Drejtimi/ Trafiku
 • Shkalla e Konvertimeve

Me nje Social Media Menaxher dhe mjetet e duhura, do te ndricosh me shume thjeshtesi nder konkurentet.

Facebook lancon Messenger Rooms, lufte me Zoom!

Facebook po lancon një seri produktesh të reja për të zgjeruar opsionet e saj në pjesen e video chat.

Facebook paralajmëroi Messenger Rooms, një shërbim të ri për video komunikim me deri në 50 persona dhe lejimin e miqve të ju bashkëngjiten në video  thirrje kurdo që ata të dëshirojnë.

Facebook po dyfishon numrin e njerëzve në video thirrje në WhatsApp nga katër në tetë persona, ka shtuar thirrjet me video edhe në Facebook Dating, ndërsa është duke shtuar veçori të reja të transmetimit të drejtpërdrejtë si në Facebook ashtu edhe në Instagram.

Produktet e reja të Facebook po vijnë pasi covid19 ka detyruar qindra miliona njerëz të qëndrojnë brenda dhe të mbështeten në mjete dixhitale për pothuajse të gjitha punët.

Më shumë se 700 milionë njerëz tani kryejne thirrje në Facebook Messenger dhe WhatsApp çdo ditë.

Zoom, i cili filloi jetën si një mjet i thjeshtë për videokonferenca për biznes, u rrit nga 10 milionë përdorues në dhjetor në më shumë se 300 milionë sot.

 

Si te beni Digital Marketing per StartUp-in tuaj ?

You have a startup and you may gain a great success in future too.

You might also be having a website for it and, congratulation for having a live website!

But let me ask you a hard question?

How many people know about your startup?

You may say, All the friends and family.

But let me tell you a bitter truth, they are the exact wrong audience to share about your company.

You share your idea to the people who are facing the problem you are trying to solve and the investors who would like to invest in getting the problem solved than just your friends and family.

Think of your future customers. Do they know about your awesome product which is going to solve their problem!

No! Almost no one knows about your startup except you and your friends!

If your answer is “NO” then you should immediately take action to improve your business Oe startup presence online.

When I say putting business presence online, it’s not just about building a static OR web application and putting it online but it’s more about attracting customers to the website without any personal connection.

You should start building your business presence online even before the first version of your product. When you do that, your audience will be excited about the product you will be launching.

To build an audience who will love your product, your virtual product should have existence on the web. Your company should appear on Google when people search solution of the problem your organization want to solve.

How to build a startup presence online so people know about it?

Putting business presence online is one of the most important things to do when you are a startup.

Of course not just creating an account on the different portal will attract traffic and people to your startup but by creating a website, writing content that will be loved by people and doing SEO definitely will.

How to build an effective business presence online to get thousands of people visiting your website?

 1. Make your website live
 2. Develop a Blog
 3. Create Social Media Pages
 4. Start Optimizing your website for SEO
 5. Join Active communities
 6. Start connecting people on Quora
 7. Ask their problems and Share your solution
 8. Build your audience in Facebook Pixel, Google Remarketing Audience
 9. Market your product online

How to do SEO for a startup?

SEO for a startup is no different than doing a magazine.

A magazine usually has a bunch of articles which helps people to grab useful information. You startup blog can be another helpful blog where people will know about the problems and solution they are facing.

To get started with article writing, You can research on the problems your audience is facing and write high-quality content focused to help them to solve it,

We at StablX consider any startup is not just a startup but a great set of minds trying to solve a problem which was never solved. Because you are the people who are trying to help people and make them live a better life.

Now let me share you some of the online marketing techniques which will not just help you to gain visibility on social media and other channels but also on Google.

APPEARING ON GOOGLE FOR RELEVANT KEYWORDS CAN ALONE BRING YOU THOUSANDS OF FREE TRAFFIC IN NO TIME.

Not getting enough traffic is common issue startups and new business owners and it happens because people don’t care about building a business presence online initially. No doubt no one is going to download your app unless they get to know about your app.  This issue is usually faced in the initial stage of their business unless they find right for of marketing.

I say years because they don’t know how to do it OR if they know they don’t know How to get started?

In brief, let me tell you How can you build your business base without spending a penny

Create a Blog

Creating a blog is a brilliant way to market your product and services for free. It takes a minimum of 3 months to see any visitor on your blog but not bounded by 3 months you may see a traffic break under 3 months too.

The blog is a business asset just like your reputation in your market, and market value. It remains with you until you delete them and serves you with a big number of customers who never heard about your startup.

Here is a small result of having traffic flow after we developed the blog for this client and improved the ranking which was going lower and lower.

traffic after blog development and article publishing
How to rank website higher on Google and get more traffic

Start Publishing Article

Publishing article! You never did any!

Don’t worry! You don’t have to be a professional journalist to write an article. You can just start writing about a common problem and it’s solution on your blog and it will help people to solve their issue.

Be focused and Publish content about the problem your startup and business is solving and connect your product and services without looking like a marketing freak. This is a brilliant way to grow your business presence and loyalty online.

Do SEO

SEO, Sear Engine Optimization. a procedure which helps your business to rank higher on Google and other search engine and brings you thousands of visitors for FREE.

It is also the biggest channel which has the ability to go beyond the word of mouth and break the stereotype of getting limited leads.

SEO basics procedures can be done by anyone by writing an article but if you want to intensely focus on traffic generation in the least time possible then contact SEO, they will help you to build a base which will drive thousands of traffic to your website.

You will never know How much traffic you can get until you let people visit your website and let them read your content?

We tweaked the result and it was hiked in a few SEO technical changes and Off Page SEO and the traffic increased bt 17{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} in a week.

a lot of traffic

Talk to social media

SEO is great for the startups who want customers who are actually facing problems and searching for the solution on Google. But if you are solving a problem where people are not much aware of the solution then it is recommended to invest some time and budget in social media marketing.

Social Media Marketing will help you to gain an audience and let millions of people know about your idea in the least time possible unlike boundaries of search engines.

Social Media Websites like Facebook gives you the ability to target people based on location, interest, employment, behaviour and other 47 important parameters allowing you to target almost any audience possible.

Publishing and sharing content in facebook groups is not a bad idea but if you aren’t targeting the right audience.

It has the ability to go viral in no time if you do it precisely.

Do analysis before you get into direct marketing

Doing a depth analysis of the database you have and whom to call and connect will help you to improve the conversion and have control over resources.

Deliver the best

And the end everything matter is you, your service and the customer who will but the service.

If you are an industry where you expect people to repurchase your product and services then you should focus on the experience.

Deliver the best experience possible and the customer will come back to you.

That’s all!

Do you think I have missed something which will help startups to build a business presence online?

Let me know in the comment section below.