BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Si funksionon motori i kërkimit i Google

motori i kërkimit i Google

Motori i kërkimit i Google është teknikisht kompleks.

Ka me qindra (ndoshta edhe mijëra) faktorë të ndryshëm që merren parasysh në mënyrë që motori kërkimit mund të kuptoj se çfarë po kërkoni dhe se ku duhet të shkoni.

Sidoqoftë, lajmi i mirë është se motorët e kërkimit janë në të vërtetë shumë të lehtë për tu kuptuar.

Si lëvizin motorët e kërkimit në internet?

Detyra e parë e Google është të ‘indeksoj’ në internet me ‘crawl’.

Këto janë pak programe të automatizuara ose bot që pastrojnë rrjetën për çdo informacion të ri.

CrwalBOT mbajnë shënime në faqen tuaj në internet, nga titujt që përdorni tek teksti në secilën faqe për të mësuar më shumë se kush jeni, çfarë bëni dhe kush mund të jetë i interesuar për t’ju gjetur.

Kjo mund të tingëllojë e thjeshtë në pamje.

E cila nuk është diçka e vogël, duke marrë parasysh se ka më shumë se 1.8 miliardë faqe në internet sot – me mijëra faqe të reja që shfaqen çdo ditë.

Sfida e parë masive është të lokalizoni të  dhëna të reja, të regjistroni atë për të cilën bëhet fjalë dhe më pas ta ruani atë informacion (me një farë saktësie) në një bazë të dhënash.

Detyra tjetër e Google është të kuptojë se si të përputhen më mirë dhe të shfaqin informacionin në bazën e të dhënave kur dikush kerkon një pyetje kërkimi.

Google përpunon mbi 3.5 miliard kërkime në ditë, dhe ky numër rritet çdo vit.

Kjo do të thotë që informacioni në bazën e të dhënave duhet të kategorizohet në mënyrë korrekte, të riorganizohet dhe të shfaqet në më pak se një sekondë pasi dikush e pret atë.

Koha është thelbësore këtu, sepse shpejtësia fiton, sipas Marissa Mayer kur ajo punoi për Google mbi një dekadë më parë.

Ajo raportoi  kur ata ishin në gjendje të shpejtonin faqen kryesore të Google Maps (duke ulur madhësinë e saj), trafiku kërceu 10 përqind brenda shtatë ditëve dhe 25 përqind vetëm disa javë më vonë.

Google fitoi garën e motorëve të kërkimit sepse është në gjendje të:

 1. Gjej dhe regjistroj më shumë informacion
 2. Jep rezultate më të sakta
 3. Bëni të dyja ato dy detyra më shpejt se çdo motor tjetër kërkimi

Një nga arsyet që Google është pjesa e përparme e paketës vjen në saktësinë e rezultateve të saj.

Informacioni që shfaq ka më shumë të ngjarë të përputhet me atë që kërkojnë aktualisht përdoruesit.

Kur shtypni diçka në Google, jeni duke pritur diçka. Mund të jetë një përgjigje e thjeshtë, si moti në qytetin tuaj, ose ndoshta pak më kompleks, si “si funksionon me të vërtetë motori i kërkimit i Google?”

Rezultatet e Google, krahasuar me motorët e tjerë të kërkimit, tentojnë t’u përgjigjen më mirë atyre pyetjeve. Informacioni ishte më i miri nga më të mirët.

Ky përparim erdhi nga një teori fillestare, bashkëthemeluesit e Google punuan në të vërtetë në kolegj.

Çfarë është ‘RankBrain’ dhe si funksionon?

RankBrain u njoh për herë të parë në 2015 nga inxhinieri i Google Greg Corrado:

RankBrain është bërë sinjali i tretë më i rëndësishëm që kontribuon në rezultatin e një pyetjeje kërkimi.

Google ka punuar në këtë teknologji për vite me radhë për të ndihmuar motorin e kërkimit të trajtojë rritjen masive të vëllimit pa humbur saktësinë.

Salca sekrete RankBrain është se ajo përdor inteligjencën artificiale për të mësuar vazhdimisht se si të përmirësohet .

Pra, sa më shumë që përpunon informacion të ri ose pyetje të reja kërkimi për përdoruesit, në të vërtetë bëhet më i saktë.

Për shembull, në vitin 2010, algoritmi i Google ” mund të ketë deri në 10,000 ndryshime ose nën-sinjale “, sipas Search Engine Land. Eshte shume!

Siç mund ta imagjinoni, disi menaxhimi i të gjithë atyre në tërsi do të ishte tepër i vështirë (nëse jo i pamundur).

Këtu hyn RankBrain.

Në përgjithësi, dy faktorët më të rëndësishëm të renditjes janë:

 1. Lidhjet (dhe citimet)
 2. Fjalët (përmbajtja dhe pyetjet)

Shënim: kjo ndryshon me kalimin e kohës, dhe këta nuk janë faktorët e vetëm që kanë rëndësi. Shpejtësia luan një faktor kryesor në renditjen e Google, ashtu si Core Web Vital.

Sidoqoftë, RankBrain është ende një komponent kryesor. Ndihmon në analizimin ose kuptimin e lidhjeve midis atyre lidhjeve dhe përmbajtjes, në mënyrë që Google të kuptojë kontekstin prapa asaj që pyet dikush. Kjo shpesh quhet kërkim semantik.

Për shembull, le të themi se ju shkruani fjalën “pagat e inxhinierit”.

Tani mendoni për atë për një moment. Çfarë lloji të pagave te inxhinjerëve po kërkoni?

Mund të jetë “civil”, “elektrik”, “mekanik”, apo edhe “softuer”.

Kjo është arsyeja pse Google duhet të përdorë disa faktorë të ndryshëm për të kuptuar saktësisht se çfarë po kërkoni.

Le të themi se ngjarjet e mëposhtme të zhvilluara gjatë viteve të fundit:

 • Ju jeni duke marrë një diplomë në shkencat kompjuterike.
 • Adresa juaj IP ju vë në kampusin e Universitetit të Stanfordit.
 • Ju ndiqni gazetarë të teknologjisë në Twitter
 • Ju lexoni TechCrunch pothuajse çdo ditë.
 • Ju keni googluar “punët e inxhinierëve të softverit” javën e kaluar.

Google është në gjendje të bashkojë të gjitha këto pjesë të rastësishme së bashku. Eshtë si një bandë enigmash që papritmas bëhen bashkë.

Deri tani Google e di se çfarë lloji të “pagave të inxhinierëve” do t’ju tregojë, edhe pse kurrë nuk keni kërkuar në mënyrë të qartë “pagat e inxhinierëve të softverit”.

Kjo është edhe mënyra se si Google tani po u përgjigjet pyetjeve tuaja para se t’i pyesni.

Për shembull, bëni një kërkim të përgjithshëm tani për çdo gjë, si “pizza”.

Tani, çfarë shihni?

Ju shikoni hapësirat tipike të reklamave në krye.

Sidoqoftë, rezultatet lokale poshtë reklamave supozojnë se ju po pyesni “ku të merrni pica”.

Grafiku Njohuri  në anën e tani e djathtë është duke shërbyer deri pothuajse çdo fakt dhe figurën rreth imagjinueshëm pica.

Procesi i RankBrain dhe filtron të gjitha këto të dhëna për t’ju dhënë përgjigje para se t’i pyesni ata.

Ndryshoni pak kërkimin tuaj (si ky për “pizza hut”) dhe faqja e rezultatit të motorit të kërkimit (SERP) ndryshon me informacione të reja.

Tani e dini se si funksionon me të vërtetë motori i kërkimit i Google .

Ndërsa nuk keni nevojë të jeni ekspert, të kuptuarit e bazave si kjo mund t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë se si t’i jepni perspektivave tuaja saktësisht atë që ata duan (kështu që të merrni renditje më të mirë dhe më shumë trafik).

Këtu janë disa nga gjërat e mëdha për të mbajtur një sy.

Si të renditemi më lart në Google: Zgjidh problemet e njerëzve

Njerëzit shkruajnë kërkime në Google për të marrë një përgjigje për çdo pyetje me të cilën përballen.

Nëse ata po kërkojnë një përgjigje, kjo do të thotë se ata kanë një pyetje.

Nëse ata kanë një pyetje, kjo do të thotë se ata kanë një problem.

Pra, puna juaj kryesore është të zgjidhni problemin e dikujt.

Në teori, është me të vërtetë kaq e thjeshtë. Nëse e zgjidhni problemin e dikujt më mirë se kushdo tjetër, do të merrni renditje më të mirë dhe më shumë trafik .

Le të hedhim një vështrim në disa shembuj që të mund të shihni se si funksionon kjo në jetën reale.

Dikush vjen në shtëpi nga një ditë e gjatë në punë. E tëra çfarë ata mezi po presin të bëjnë është të kapin diçka për të ngrënë shpejt dhe të shoqërohen me familjen e tyre ose të shikojnë një shfaqje të re në Netflix.

Para se të jenë në gjendje të hedhin një vakt së bashku, ata përpiqen të drejtojnë lavamanin e kuzhinës dhe të zbulojnë se është bllokuar.

Megjithatë është tashmë vonë, kështu që ata nuk duan të telefonojnë një hidraulik. Në vend të kësaj, ata drejtohen te Google dhe fillojnë të shkruajnë “si të heqin nga kullimi” si pyetjen e tyre të kërkimit.

Pastaj ja çfarë shohin ata:

Rruga lart në krye është një reklamë për një hidraulik (vetëm në rast se doni të telefononi një profesionist).

Tjetra është një kuti me Përgjigje të Çastit që përmban udhëzime hap pas hapi që Google beson se ka ndihmuar njerëzit e tjerë. Kështu që ju tashmë mund të jeni në gjendje të rregulloni lavamanin tuaj pa u larguar kurrë nga kjo faqe!

Më poshtë janë pyetjet e lidhura që njerëzit e tjerë zakonisht bëjnë (së bashku me përgjigjet e tyre).

Kështu që e gjithë kjo shtron pyetjen: Si krijoni diçka që mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemit të një përdoruesi?

Unë do t’i përgjigjem kësaj në një sekondë, por ja çfarë  nuk bëni për rekord:

“Dendësia e fjalëve kyçe” dikur ishte një taktikë e shkollës së vjetër që ishte dikur e rëndësishme kur algoritmi i Google ishte memec dhe statik. Me RankBrain, Google është bërë një gjeni kufitar.

Pra, mbushja e fjalëve kyçe sikur të jetë viti 1999 do t’ju dëmtojë në planin afatgjatë. Siç mund ta shihni, kjo është një “përgjigje” ose “zgjidhje” e tmerrshme e problemit të dikujt.

Pasi ta thuash këtë, ka disa vende në një faqe të cilave dëshiron t’i kushtosh vëmendje të veçantë.

Për shembull, Titulli Tag dhe Meta Përshkrimi  përdoren nga Google për të dhënë një përgjigje zyrtare për atë që ka të bëjë me këtë faqe.

Ata janë dy elementët që do të shfaqen gjithashtu në një SERP kur dikush shtyp pyetjen e tij.

Ka kuptim, pra, që ju duhet të përdorni temën kryesore në ato fusha në mënyrë që të gjithë të dinë saktësisht se çfarë po diskuton faqja juaj.

Dëshironi të shihni se nga po tërhiqet ai tekst?

Thjesht klikoni me të djathtën në një faqe në internet për të parë kodin burim. Për shembull, faqja ime kryesore duket diçka si kjo:

Ju mund të shihni etiketën e titullit dhe përshkrimin meta në krye të kodit.

Po përdor gjithashtu  shtojcën WordPress SEO të Yoast për të ndihmuar në shtimin e këtyre fushave shtesë në pjesën e pasme të WordPress.

Në atë mënyrë, gjithçka që duhet të bëni është të shkruani titullin specifik dhe përshkrimin në një tekst të thjeshtë (në krahasim me marrjen e duarve tuaja me kod).

Përndryshe, përmbajtja aktuale e faqes duhet të shkruhet për njerëzit (në krahasim me mbushjen e fjalëve kyçe për hile ose mashtrimin e motorëve të kërkimit).

Në vend të kësaj, ja si duhet të duket përmbajtja e faqes tuaj:

Shkrova një përgjigje të thelluar për të ndihmuar dikë të gjejë një zgjidhje për një problem kompleks (kërkimi i fjalëve kyçe).

Edhe pse është një temë komplekse, unë po përpiqesha t’u jepja atyre një zgjidhje të thjeshtë, hap pas hapi, në mënyrë që ata ta zgjidhnin atë problem ASAP.

Google madje merr parasysh të dhënat e përdorimit të faqes në internet tani për të përcaktuar se sa e dobishme është përmbajtja juaj.

Për shembull, le të themi se dikush klikon në faqen tuaj të internetit nga Google dhe çaktivizohet nga dizajni i dobët ose përmbajtja e lexueshme. Kështu që ata ‘kthehen përsëri’ te Google menjëherë për të gjetur një rezultat tjetër.

Kjo është një shenjë e keqe! Google përcakton që ju nuk ishit një kërkues i lumtur. Ndoshta Google do të përpiqet të gjejë disa rezultate të tjera për t’u shkëmbyer me ato për t’i shpresuar të gjithë të lumtur.

Kjo është arsyeja pse unë gjithashtu i ndaj paragrafët dhe përfshij shumë imazhe. Qëllimi është të ndihmojmë njerëzit të gjejnë shpejt atë që kërkojnë.

Unë dua që ata të lexojnë faqen më shpejt dhe të tretin informacionin më lehtë në mënyrë që ata të rrinë më gjatë në vend që të kërcejnë larg.

Ky është çelësi për t’u renditur mirë në motorët e kërkimit. Jepni njerëzve atë që duan, mbajini pranë ose kthehuni për më shumë, dhe Google do të jetë më i lumtur si rezultat.

Le të kthehemi te shembulli ynë i bllokuar i kullimit për të parë se si funksionon kjo në një kontekst tjetër.

Të gjitha këto janë rezultate mjaft të mira!

Në secilin rast, personi që përpunoi çdo faqe dha një përgjigje të hollësishme për një problem të zakonshëm.

Le të zerosim në rezultatin e dytë të SERP, “7 Mënyra Brilante për të Shkëputur një Drain (Fotografi)” nga Yahoo, për të zbuluar se çfarë po bëjnë aq mirë për të arritur numrin dy në një kërkim të madh, të njohur si kjo.

Kjo duket sikur mund të jetë një rezultat i mirë sepse na jep metoda të shumta për të provuar, së bashku me fotot në mënyrë që të shohim saktësisht se çfarë po ndodh.

Le të klikojmë mbi të për të parë se çfarë ofrojnë ato.

I siguron përdoruesit përmbajtje të mirë dhe cilësore për të ndihmuar në zgjidhjen e një problemi. Sa më mirë që e bën përmbajtja juaj, aq më shumë lidhje ose ‘vota të vlefshme’ do të marrë kur njerëzit e tjerë ta shohin të dobishme gjithashtu.

Lidhjet dhe citimet e tjera ose sinjalet sociale ndihmojnë në njoftimin e Google. Ata i tregojnë motorit të kërkimit që faqja juaj është në rritje dhe të fillojnë t’i kushtojnë vëmendje faqes suaj të internetit për këto tema.

Faqja juaj do të ketë trajtim më të mirë, do të ngjitet në renditje, do të ekspozohet ndaj më shumë njerëzve, do të marrë më shumë lidhje ose vota si rezultat, dhe do të vazhdojë atë trend rritës.

Aty hyn në lojë gjeniu i procesit të Google.

Kjo i bën njerëzit të lumtur duke u dhënë atyre saktësisht atë që kërkojnë. Kur e bëni siç duhet, kjo ju jep përfitime të mëdha që mund të marrin papritmas, duke zgjeruar trafikun e faqes suaj të internetit si rezultat.

Si funksionon motori i kërkimit Google: Përfundim

Motori i kërkimit i Google është një nga teknologjitë më komplekse në botë.

Grumbullon një sasi të dhënash mendje-mpirëse me shpejtësi rrufeje për t’u dhënë njerëzve saktësisht atë që kërkojnë në sekonda.

Kur e zini në bazat, motorët e kërkimit janë në të vërtetë shumë të lehtë për t’u kuptuar.

Ata duan të ndihmojnë njerëzit të gjejnë atë që kërkojnë.

Njerëzit përdorin Google për të gjetur përgjigje dhe zgjidhje. Ata kanë diçka në mendjet e tyre dhe duan të gjejnë një përgjigje që i ndihmon ata të pastrojnë çështjen për të vazhduar me ditën e tyre.

Mënyra se si Google i gjen dhe jep ato informacione janë blloqet ndërtuese të SEO , duke e bërë atë thelbësore për rritjen e biznesit tuaj në internet.

Tani që e dini se si funksionon motori i kërkimit i Google.

Përshtati dhe përktheu | BOS.al |

Na ndiqni ne Instagram @bos.marketing_

10 këshilla për një postim të mrekullueshëm dhe miqësor për SEO-n

10 këshilla për një postim të mrekullueshëm dhe miqësor për SEO-n

Shkrimi i postimeve në blog kërkon aftësi. Për ta mbajtur lexuesin tuaj të interesuar, duhet të mendoni për strukturën e përmbajtjes tuaj dhe ta mbani atë të kënaqshme. Nëse njerëzit e pëlqejnë dhe e kuptojnë një artikull, ata do të jenë shumë më të prirur ta ndajnë atë me të tjerët – dhe kjo do të rrisë renditjen tuaj. Pra, nëse doni të përmirësoni renditjen tuaj, përmirësoni aftësitë tuaja për të shkruar. Filloni me këto këshilla se si të shkruani një postim blog miqësor për SEO!

Për disa, shkrimi për qëllime SEO dhe shkrimi për të tërhequr dhe tërhequr audiencën tuaj duken si dy qëllime konfliktuale. Unë nuk jam plotësisht dakord. Sigurisht, fjalët për të cilat dëshironi të gjenden duhet të jenë në një vend të dukshëm nëse doni një postim blog blog miqësor. Por,  mbi -Duke përdorur fjalë kyçe pengon rëndë lexueshmëri e tekstit tuaj, të cilat ju definitivisht nuk duan të bëjnë. Në fakt, një dendësi e lartë e frazës mund të jetë edhe një sinjal për Google që mund të mbushni fjalë kyçe në tekstin tuaj dhe kjo mund të ndikojë negativisht në renditjen tuaj.

Ky post ofron këshilla për të shkruar postime në blog që janë miqësorë me SEO dhe të lexueshëm. Këto dy qëllime duhet të shkojnë gjithmonë krah për krah pasi ne besojmë se shkrimi në gjuhë të kuptueshme ju bën më shumë vizitorë dhe i mban ata në faqen tuaj.

Para se të filloni: bëni kërkime për fjalët kyçe

Para se të filloni të shkruani , duhet të bëni  hulumtime të fjalëve kyçe . Nëse dëshironi të mbizotëroni në rezultatet e kërkimit, do të duhet të kuptoni se cilat fjalë i kërkon audienca juaj në të vërtetë. Këto janë temat për të cilat duhet të shkruani dhe fjalët kyçe që duhet të përdorni në tekstin tuaj.

Kur të keni bërë hulumtimin e fjalës suaj dhe të keni një listë të fjalëve kyçe të fokusit për të shkruar, është koha të shkruani. Këtu janë 10 këshilla për t’ju ndihmuar të përfundoni me një postim të mrekullueshëm në blog!

Këshilla për shkrimet për postimet e blogut miqësor me SEO

Mbi të gjitha, postimi juaj në blog duhet të jetë një shkrim i mirë. Kur fillojnë një postim të ri në blog, shumë blogerë thjesht fillojnë të shkruajnë, duke shtypur gjithçka që u vjen në kokë. Ndërsa kjo mund të funksionojë për disa njerëz që kanë talent të natyrshëm në të shkruar, të tjerët mund të kenë nevojë për ndihmë. Personalisht, gjithmonë i ndjek këto ‘rregulla’ kur shkruaj një blog të ri.

1. Mendoni para se të shkruani!

Para se të filloni, mendoni me kujdes për mesazhin e pjesës suaj. Çfarë doni t’u thoni lexuesve tuaj, ose cilës pyetje qendrore doni t’i përgjigjeni? Cili është qëllimi i artikullit tuaj? Dhe çfarë doni të bëjnë lexuesit tuaj në fund të faqes? Shkruani përgjigjet e këtyre pyetjeve para se të filloni dhe mendoni për qëllimin e kërkimit që dikush mund të ketë. Një mënyrë e thjeshtë për të marrë një pasqyrë të kësaj është duke parë rezultatet e kërkimit për termin e kërkimit me të cilin dëshironi të renditeni.

2. Krijoni një strukturë për postin tuaj

Për të shkruar një postim të lexueshëm dhe miqësor ndaj SEO-së, duhet të krijoni një strukturë të qartë . Kjo do të thotë që çdo postim duhet të ketë:

 • një lloj prezantimi (në të cilin ju prezantoni temën tuaj);
 • një trup (në të cilin është shkruar mesazhi kryesor);
 • një përfundim (në të cilin ju përmbledhni idetë kryesore ose nxirrni një përfundim).

Në disa fjali, shkruani atë që dëshironi të thoni në të tre pjesët. Tani keni krijuar përmbledhjen e postimit tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të krijoni një postim të strukturuar dhe të lexueshëm në blog. Tani shkrimi i vërtetë mund të fillojë.

3. Përdorni paragrafë dhe tituj

Të gjithë përdorin paragrafë, por jo të gjithë i përdorin ato mirë. Mos e filloni çdo fjali të re në një rresht të ri vetëm sepse duket bukur. Gjithashtu, përpiquni të mos i bëni ato shumë të gjata, pasi secili paragraf duhet të ketë idenë ose temën e vet. Pyete veten se cila është ideja kryesore e secilit paragraf. Ju duhet të jeni në gjendje ta përmbledhni atë ide kryesore në një fjali. Nëse kjo nuk është e mundur dhe ju duhen më shumë fjali për të shpjeguar idenë kryesore, thjesht duhet të përdorni më shumë paragrafë .

Titujt e duhur gjithashtu ndihmojnë lexuesit tuaj të kuptojnë se për çfarë bëhet fjalë një pjesë specifike e tekstit tuaj. Nëse dëshironi që njerëzit të gjejnë rrugën e tyre përmes artikujve tuaj, përdorni nëntituj për t’i udhëhequr, ndihmuar ata të skanojnë faqen tuaj dhe të sqarojnë strukturën e artikujve tuaj. Ato nuk janë të rëndësishme vetëm për lexueshmërinë, por edhe  për SEO . Kjo është arsyeja pse unë gjithashtu do të këshilloja përdorimin e fjalës suaj në disa nga nëntitujt . Unë dua të them disa prej tyre, pasi përdorimi i fjalës suaj në çdo tituj do ta bëjë tekstin të ngathët dhe të panatyrshëm. Kjo do t’i largojë njerëzit nga leximi më tej.

4. Përdorni fjalë kalimtare

Fjalët e tranzicionit i ndihmojnë njerëzit të skanojnë përmes tekstit tuaj dhe të kuptojnë marrëdhëniet midis fjalive dhe paragrafëve. Për shembull, le të themi se ka tre arsye që njerëzit të blejnë produktin tuaj. Ju duhet të përdorni fjalë sinjalizuese si: ‘para së gjithash’; ‘së dyti’ dhe ‘më në fund’. Gjithashtu, fjalë si ‘sidoqoftë’, ‘në mënyrë të ngjashme’ dhe ‘për shembull’ u japin një sinjal të qartë lexuesve tuaj. Lexuesit do të marrin menjëherë që një përfundim do të pasojë pas fjalëve të tilla si ‘për të përmbledhur’ ose ‘me pak fjalë’. Prandaj fjalët e tranzicionit janë shumë të rëndësishme për të shtuar strukturën e tekstit tuaj.

Mbushja e artikullit tuaj me fjalën tuaj të fokusit e bën atë më pak tërheqëse për të lexuar, por gjithashtu mund të dëmtojë renditjen tuaj. Google po bëhet më inteligjent dhe dëshiron që ju të shkruani përmbajtje që përdoruesit do të pëlqejnë. Nuk dëshiron që ju të përdorni fjalën tuaj të fokusit në çdo fjali tjetër dhe ka mënyra të tjera për të analizuar atë që ka të bëjë me tekstin tuaj. Një nga mënyrat që Google e kupton temën e tekstit tuaj është duke njohur sinonime dhe fjalë kyçe të tjera që lidhen me frazën tuaj të fokusit. Kjo është arsyeja pse ju duhet të përdorni sinonime dhe fjalë kyçe të lidhura në të gjithë kopjen tuaj.

Sinonimet janë relativisht të lehta për tu menduar, por të mendosh për fjalët kyçe të drejta është pak më sfiduese. Kjo është arsyeja pse ne kemi prezantuar një veçori të re në shtojcën tonë që ju ndihmon të gjeni frazat kyçe të lidhura menjëherë. Bazuar në fjalën tuaj të fokusit, shtojca jonë mund të gjenerojë një numër frazash kyçe të lidhura me klikimin e një butoni! Së bashku me sa herë kërkohet ajo fjalë kyçe dhe si duket trendi i kërkimit. Kjo veçori mundësohet nga SEMrush dhe mund të përdoret si në shtesën tonë falas ashtu edhe në atë Premium. Pra, përdorni këtë veçori të lidhur me frazën kryesore !

6. Optimizoni gjatësinë e artikullit tuaj

Sigurohuni që postimet tuaja në blog të kenë minimumi 300 fjalë, por mbajeni të ekuilibruar gjatësinë e artikullit tuaj. Google pëlqen artikuj të gjatë, megjithatë, nëse artikulli juaj është shumë i gjatë mund t’i trembë përdoruesit. Unë do të këshilloja të shkruaj artikuj të gjatë vetëm kur e dini se jeni një shkrimtar i aftë. Po u kërkon shumë vizitorëve tuaj që të lexojnë të gjithë postimin tuaj kur është i gjatë. Shikoni këtë artikull nëse nuk jeni mjaft të sigurt se sa i gjatë duhet të jetë një postim në blog . Dhe mos harroni të vazhdoni të përdorni fjalinë tuaj të fokusit në të gjithë tekstin tuaj për t’u siguruar që të përfundoni me një postim blog blog-miqësor!

Nëse keni shkruar tashmë përmbajtje në të njëjtën temë si postimi juaj aktual, mos harroni të lidheni me dhe nga këto postime. Do ta bëjë postimin tuaj të ri në blog, dhe postimet ekzistuese, më të fortë sepse po tregoni autoritet për këtë temë. Si dhe ajo, struktura juaj e lidhjeve është gjithashtu e rëndësishme për renditjen tuaj në Google. Dhe le të mos harrojmë se lidhja me përmbajtje të tjera në lidhje me një temë është e shkëlqyeshme për lexuesit tuaj, pasi ata mund të jenë të interesuar të lexojnë edhe këto postime të ngjashme. I ndihmon ata të lundrojnë në faqen tuaj.

Ne e quajmë këtë lidhje të brendshme dhe të dy lexuesit tuaj dhe Google do t’ju falenderojnë për këtë. I ndihmon ata të menaxhojnë përmbajtjen tuaj dhe të kuptojnë marrëdhëniet midis përmbajtjeve të ndryshme në faqen tuaj, kështu që merrni pak kohë për t’u lidhur me dhe nga përmbajtja juaj e mëparshme. Mjeti ynë i brendshëm i lidhjes mund t’ju ndihmojë duke sugjeruar faqe dhe postime përkatëse në faqen tuaj ku mund të lidheni.

8. Lërini të tjerët të lexojnë postimin tuaj

Para se të publikoni postimin tuaj, sigurohuni që dikush tjetër ta lexojë së pari. Pyesni ata nëse e kuptojnë konceptin kryesor të postimit tuaj dhe ftojini të korrigjojnë çdo gabim shtypi dhe gabime gramatikore. Kjo mund t’ju ndihmojë duke siguruar një pamje objektive të lexueshmërisë dhe tërheqjes së tekstit tuaj. Nëse keni dikë në ekipin tuaj që ndodh të jetë një ekspert në temën për të cilën po shkruani, sigurohuni që ta kaloni postimin tuaj para tyre. Në këtë mënyrë ata mund të kontrollojnë nëse jeni duke mbuluar gjithçka që ju nevojitet dhe të japin sugjerime për ta bërë postimin tuaj edhe më të mirë.

9. Shtoni përmbajtje rregullisht

Rregullisht shtimi i postimeve të reja të blogut në faqen tuaj të internetit i tregon Google se faqja juaj në internet është e gjallë. Kjo është e rëndësishme sepse nëse faqja juaj nuk është aktive, Google do ta zvarrë atë më rrallë dhe kjo mund të ndikojë negativisht në renditjen tuaj. Por mos posto vetëm për hir të postimit. Sigurohuni që gjithçka që postoni të jetë përmbajtje me cilësi të lartë : artikuj informues, të shkruar mirë që argëtojnë lexuesit dhe përshtaten me qëllimin e tyre të kërkimit .

Nëse keni vështirësi të postoni në një bazë të rregullt, mund të jetë një ide e shkëlqyeshme të krijoni një kalendar editorial për blogun tuaj. Kjo ju lejon të strukturoni këtë proces në një mënyrë që ju përshtatet juve dhe ekipit tuaj.

10. Përdorni shtojcën tonë Yoast SEO

Mjeti i analizës në shtojcën tonë  Yoast SEO  ju ndihmon të shkruani postime të lexueshme dhe SEO-miqësore të blogut. Filloni duke zgjedhur termin më të rëndësishëm të kërkimit për të cilin dëshironi që njerëzit të gjejnë këtë faqe të veçantë. Kjo është fraza juaj kryesore e fokusit dhe pasi ta plotësoni këtë në shtesën tonë, kryen të gjitha llojet e kontrolleve për të parë nëse postimi juaj është i optimizuar ose ende ka nevojë për përmirësim:

 • Shtojca jonë kontrollon postimin tuaj për të parë nëse e keni përdorur fjalinë në vendet e duhura, si kopja, titulli, përshkrimi meta, teksti alt dhe URL. Yoast SEO Premium gjithashtu njeh forma të ndryshme fjalësh të frazës suaj.
 • Ju jep sugjerime për frazat kyçe të lidhura që mund të shtoni për të rritur cilësinë dhe rëndësinë e përmbajtjes tuaj .
 • Kontrollon lexueshmërinë e tekstit tuaj: A janë fjalitë ose paragrafët tuaj shumë të gjatë? A përdorni fjalë kalimtare?
 • Kontrollon lidhjet e brendshme dhe të jashtme në artikullin tuaj. Yoast SEO Premium madje ofron sugjerime për lidhje me artikuj të ngjashëm në faqen tuaj.
 • Ai llogarit se sa shpesh e përdorni frazën tuaj në të gjithë tekstin tuaj: jo sa duhet apo shumë shpesh? Kur keni Premium, ajo gjithashtu kontrollon nëse e keni shpërndarë frazën tuaj në mënyrë të barabartë në të gjithë postimin tuaj.
 • Ai gjithashtu kontrollon nëse faqet e tjera në faqen tuaj të internetit përdorin të njëjtën fjalë kyçe të fokusit, për t’ju parandaluar që të konkurroni me veten .

Nëse shkruani një post relativisht miqësor me SEO në blog (bazuar në aspektet e diskutuara më lart) shtojca do ta tregojë këtë me një plumb të gjelbër. Postimet dhe faqet me plumba të gjelbërt do t’ju ndihmojnë të përmirësoni renditjen e faqeve në faqen tuaj të internetit.

Vini re se jo çdo pikë duhet të jetë e gjelbër që rezultati i përgjithshëm i SEO të jetë i mirë. Për shembull, këto janë rezultatet e këtij postimi, i cili ka një plumb të përgjithshëm jeshil për frazën tonë të fokusit “Postimi i blogut SEO-miqësor”:

rezultatet e analizës Shiriti anësor Yoast SEO që tregon plumba
Rezultatet e analizës siç tregohet në shiritin anësor të Yoast SEO

Një lloj mënyre interesante për të marrë reagime mbi përmbajtjen tuaj, apo jo? Kur përdorni shtojcën Yoast SEO do të gjeni këto reagime në shiritin anësor Yoast SEO pranë postimit tuaj dhe në kutinë meta Yoast nën postimin tuaj (gjatë redaktimit). Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë për të gjitha aspektet që shikon ky mjet i analizës, lexoni artikullin tonë se si të përdorni mjetin e analizës së përmbajtjes Yoast SEO .

Përfundim

Ditët kur disa truke të SEO ishin të mjaftueshme për të bërë që faqja juaj e internetit të renditet mirë në Google kanë kaluar shumë. Në ditët e sotme, përmbajtja cilësore është mbret. Dhe përmbajtja e mirë gjithashtu çon në më shumë lidhje, shpërndarje, cicërima dhe kthimin e vizitorëve në faqen tuaj të internetit. Sigurisht, ka gjithmonë gjëra të tjera që mund të bëni për të maksimizuar SEO mirëdashjen e postimit tuaj, por gjëja më e rëndësishme është të shkruani thjesht postime shumë, shumë të mira!

Pershtati dhe perktheu : BOS.al

Bazat e SEO: 22 gjërat që ju duhen të dini për optimizimin e faqes tuaj

seo

Këtu do të hedhim një vështrim në gjërat themelore që duhet të dini në lidhje me optimizimin e motorëve të kërkimit, një disiplinë për të cilën të gjithë në organizatën tuaj duhet të paktën të jenë të vetëdijshme, nëse nuk keni një mirëkuptim të denjë teknik.

Çfarë është SEO?

Thjesht, SEO është termi ombrellë për të gjitha metodat që mund të përdorni për të siguruar shikueshmërinë e faqes suaj të internetit dhe përmbajtjen e saj në faqet e rezultateve të motorëve të kërkimit (SERP).

Metodat ndryshojnë nga praktikat teknike që mund të arrini prapa skenave në faqen tuaj të internetit (ne priremi t’i referohemi kësaj si ” SEO në faqe “) te të gjitha qasjet promovuese “jashtë faqes” që mund të përdorni për të rritur shikueshmërinë e faqes tuaj (url – ndërtimi, marketing i mediave sociale).

Për qëllimin e këtij artikulli, kur flasim për dukshmëri, nënkuptojmë se sa lart SERP shfaqet faqja juaj në internet për terma të caktuar kërkimi në rezultatet ‘organike’. Rezultatet organike u referohen atyre që shfaqen natyrshëm në faqe, sesa në seksionet e paguara

kërko për top konfeti që tregon rezultate organike dhe të paguara

Kërkimi me pagesë është gjithashtu një pjesë e madhe e marketingut të motorëve të kërkimit.

Pse keni nevojë për SEO?

Ndërtimi i një arkitekture të fortë të faqes dhe sigurimi i një navigimi të qartë do të ndihmojë motorët e kërkimit të indeksojnë faqen tuaj shpejt dhe lehtë. Kjo gjithashtu, më e rëndësishmja, do t’u sigurojë vizitorëve një përvojë të mirë të përdorimit të faqes tuaj dhe të inkurajojë vizitat e përsëritura. Vlen të merret parasysh se Google gjithnjë e më shumë po i kushton vëmendje përvojës së përdoruesit.

Kur bëhet fjalë për sa trafik drejtohet nga motorët e kërkimit në faqen tuaj të internetit, përqindja është e konsiderueshme, dhe ndoshta treguesi më i qartë i rëndësisë së SEO .

Në vitin 2014, Google sugjeroi që 64{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} e të gjithë trafikut në internet vjen nga kërkimi organik, krahasuar me 2{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} nga shoqëria, 6{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} nga kërkimi me pagesë, 12{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} direkt dhe 15{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} nga burime të tjera referimi.

Kjo plotëson të dhënat tona, me rreth 70-75{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} të trafikut të SEW-it që vijnë nga organikët.

Nga i gjithë trafiku organik, në vitin 2015 u zbulua se Google përbën më shumë se 90{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} të trafikut global të kërkimit organik. Pra, padyshim që keni nevojë për një prani të fortë në Google SERP, por sa e fortë?

Epo, sipas këtij studimi nga Advanced Web Ranking (të cilin unë e kam hequr më parë kur diskutoja se si të mbizotëroja Google ) tregon se në SERP-in e parë, pesë rezultatet kryesore zënë 67.60{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} të të gjitha klikimeve dhe rezultatet nga gjashtë në 10 përbëjnë vetëm 3.73{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe}.

grafiku i pozicioneve të renditjes

Prandaj është me rëndësi që faqja juaj të shfaqet në pesë rezultatet më të mira.

Si do ta arrini këtë? Me këshillat e mëposhtme, të cilat i kam ndarë në dy kategori: ato që kërkojnë motorët e kërkimit dhe  ato që nuk po kërkojnë.

Çfarë kërkojnë motorët e kërkimit?

1) Relevanca

Motorët e kërkimit përpiqen të sigurojnë rezultatet më të rëndësishme për pyetjen e një kërkuesi, qoftë kjo një përgjigje e thjeshtë për pyetjen “sa vjeç është Ryan Gosling?” (përgjigjja e së cilës Google ka të ngjarë të japë pa pasur nevojë të largoheni nga SERP) për pyetje më të komplikuara të tilla si “cili është restoranti më i mirë i biftekëve më i afërt për mua?”

ku është mirë për kërkimin e biftekëve

Mënyra se si motorët e kërkimit sigurojnë këto rezultate varet nga algoritmet e tyre të brendshëm, të cilat ndoshta nuk do t’i përcaktojmë kurrë me të vërtetë, por ka faktorë që mund të jeni të sigurt se do të ndikojnë në këto rezultate dhe të gjitha bazohen rreth përkatësisë Për shembull: një kërkues vendndodhja, historia e kërkimit të tyre, koha e ditës / vitit, etj.

2) Cilësia e përmbajtjes tuaj

A publikoni rregullisht artikuj të dobishëm, të dobishëm, video ose lloje të tjera mediash që janë të njohura dhe të prodhuara mirë? Epo, ju duhet. Kërkimet e fundit nga Searchmetrics mbi faktorët e renditjes tregojnë se Google po shkon më tej drejt përmbajtjes me forma më të gjata që kupton qëllimin e një vizitori si një e tërë, në vend që të përdorë fjalë kyçe të bazuara në pyetjet e kërkimit popullor për të krijuar përmbajtje.

Në thelb, ndaloni të shqetësoheni për fjalët kyçe dhe përqendrohuni në përvojën e përdoruesit.

3) Përvoja e përdoruesit

Ka shumë përfitime nga SEO për të siguruar përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit . Keni nevojë për një faqe lehtësisht të lundrueshme, të kërkueshme qartë, me lidhje përkatëse të brendshme dhe përmbajtje të ngjashme. Të gjitha gjërat që i mbajnë vizitorët në faqen tuaj të internetit dhe për të eksploruar më tej.

4) Shpejtësia e sitit

Sa shpejt ngarkohen faqet tuaja në internet po bëhet gjithnjë e më shumë një ndryshues për motorët e kërkimit. Google së shpejti mund të fillojë etiketimin e rezultateve që janë pritur në faqen e lëvizshme të përshpejtuar ( AMP ) kështu që ndoshta mund të jetë ‘telefoni celular’ i vitit 2016.

5) Përputhshmëria ndërmjet pajisjeve

A është faqja juaj në internet dhe përmbajtja e tij e optimizuar në mënyrë të barabartë për ndonjë madhësi ose pajisje të dhënë në ekran? Kini parasysh që Google ka deklaruar që dizajni i përgjegjshëm është metoda e tij e preferuar për optimizimin e celularëve.

6) Lidhja e brendshme

Ne kemi folur për përfitimet e sigurimit që faqja juaj të ketë navigim të qartë dhe të lehtë për t’u përdorur, por ekziston gjithashtu një praktikë që redaktorët dhe shkrimtarët mund të kryejnë kur botojnë artikuj për të ndihmuar në shtytjen e trafikut rreth faqes dhe kjo mund të çojë në një besim më të lartë sinjalet për Google: lidhja e brendshme . (Shikoni çfarë bëmë atje.)

Lidhja e brendshme ka shumë përparësi:

 • Ai siguron audiencën tuaj me mundësi të mëtejshme leximi. Për sa kohë që ato janë të rëndësishme dhe ju përdorni tekst të qartë spirancë (fjalët e theksuara të klikueshme në çdo lidhje ).
 • Ndihmon për të përmirësuar renditjen tuaj për disa fjalë kyçe. Nëse duam që ky artikull të renditet për termin ‘ Bazat e SEO ‘, atëherë mund të fillojmë të lidhemi me të nga postimet e tjera duke përdorur variacione të tekstit të ngjashëm të ankorimit. Kjo i tregon Google se ky postim është i rëndësishëm për njerëzit që kërkojnë ” bazat e SEO “. Disa ekspertë rekomandojnë që të ndryshojnë tekstin tuaj të ankorimit duke treguar në të njëjtën faqe pasi Google mund të shohë përdorime të shumta identike si ‘të dyshimta’.
 • Ndihmon Google të zvarritet dhe indeksojë faqen tuaj. Ata Googlebots të vegjël që dërgohen për të marrë informacion të ri në faqen tuaj do të kenë një ide më të mirë se sa e dobishme dhe e besueshme është përmbajtja juaj, aq më shumë ata zvarriten lidhjet tuaja të brendshme.

7) Autoriteti

Një faqe në internet e autoritetit është një faqe në të cilën besojnë përdoruesit e saj , industria në të cilën operon, faqet e tjera të internetit dhe motorët e kërkimit. Tradicionalisht një lidhje nga një faqe në internet e autoritetit është shumë e vlefshme, pasi shihet si një votë besimi. Sa më shumë prej tyre të keni, dhe përmbajtje me cilësi më të lartë që prodhoni, aq më shumë ka të ngjarë që faqja juaj personale të bëhet gjithashtu një autoritet.

Megjithatë si hulumtimet lartpërmendur Searchmetrics sugjeron, nga viti në vit korrelacionet midis backlinks dhe renditjen janë në rënie, kështu që ndoshta me kalimin e kohës ‘lidhje’ nuk mund të jetë aq e rëndësishme për SEO.

Ekziston një argument i mirë në komentet për këtë pjesë të fundit në lidhje si një KPI e marketingut , e cila ofron disa pikëpamje të ndryshme mbi këtë temë.

8) Meta përshkrimet dhe etiketat e titullit

Pasja e një përshkrimi meta nuk do të përmirësojë domosdoshmërisht renditjen tuaj në SERP, por është diçka që duhet ta përdorni patjetër para se të botoni një artikull pasi mund të ndihmojë në rritjen e shanseve tuaja për një kërkues duke klikuar në rezultatin tuaj.

Përshkrimi i meta është paragrafi i shkurtër i tekstit që shfaqet nën URL-në e faqes suaj në rezultatet e kërkimit, është gjithashtu diçka që duhet të keni kontroll të plotë në CMS tuaj.

Këtu është në WordPress:

përshkrimi meta në wordpress

Shkruani shkurt (nën 156 karaktere është i mirë), qartë dhe sigurohuni që është i rëndësishëm për titullin tuaj dhe përmbajtjen e vetë artikullit. .

Etiketat e titullit përdoren për t’u treguar motorëve të kërkimit dhe vizitorëve se për çfarë flet faqja juaj në mënyrën më koncize dhe të saktë të mundshme. Fjalët kyçe në etiketën tuaj të titullit shfaqen të theksuara në rezultatet e motorëve të kërkimit (nëse pyetja përdor ato fjalë kyçe), si dhe në skedën e shfletuesit tuaj dhe kur ndani faqen tuaj të jashtme.

Ju mund të shkruani etiketën tuaj të titullit brenda zonës <head> të HTML të faqes tuaj:

<head>
<title> Shembulli Titulli </title>
</head>

Ju duhet të përdorni disa fjalë kyçe të sakta që përshkruajnë faqen, si dhe emrin e markës suaj. Përdorni vetëm fjalë kyçe përkatëse, dhe gjëja më e rëndësishme për t’u marrë parasysh është që megjithëse jeni duke formatuar për motorët e kërkimit, duhet të shkruani për njerëzit.

Ka shumë më shumë udhëzime praktike për t’u gjetur në udhëzuesin tonë të plotë për etiketat e titullit .

9) Shënimi i skemës

Ju mund t’i bëni rezultatet e kërkimit tuaj të duken më tërheqëse duke shtuar shënimin e Skemës në HTML të faqeve tuaja. Kjo mund të ndihmojë në kthimin e rezultateve të kërkimit tuaj në një shesh lojrash të pasur me media, duke shtuar vlerësime yjesh, vlerësime klientësh, imazhe dhe pjesë të ndryshme informacionesh të dobishme

skema e shënuar për recetë

Skema është gjithashtu metoda e preferuar e shënjimit nga shumica e motorëve të kërkimit, përfshirë Google, dhe është mjaft e thjeshtë për tu përdorur. Për më shumë informacion, shikoni udhëzuesin tonë të dobishëm për Skemën .

10) Imazhe të etiketuara si duhet

Shumë njerëz harrojnë të përfshijnë atributin alt kur ngarkojnë imazhe në përmbajtjen e tyre, por kjo është padyshim diçka që nuk duhet ta anashkaloni sepse Google nuk mund të ‘shohë’ imazhet tuaja, por mund të ‘lexojë’ tekstin alt.

Duke përshkruar imazhin tuaj në tekstin alt sa më saktë që të jetë e mundur, kjo do të rrisë shanset që imazhet tuaja të shfaqen në kërkimin e Imazheve në Google.

shembulli alt-teksti në shtyp

Kjo gjithashtu do të përmirësojë mundësinë e hyrjes në faqen tuaj për njerëzit që përdorin softuerin ‘lexuesi i ekranit’.

11) Përmbajtja

Në vend që të hapni internetin me një histori të shpejtë të lajmeve ‘të shpejta të fitimit’ me pak depërtim, pse të mos botoni më shumë përmbajtje .

Artikuj më të zhytur në mendime, të dobishme dhe këshilla praktike mund të çojnë në fitore të mëdha afatgjata në drejtim të drejtimit të trafikut dhe zënies së pozicioneve shumë të dukshme në SERP.

12) Emrat e domenit

Ju duhet të përdorni domenet rrënjësore të nën-direktorisë (searchenginewatch.com/category/seo) në vend të nën-domeneve (seekchenginewatch.category.seo.com) pasi kjo është më mirë për arkitekturën tuaj të përgjithshme të faqes.

Ju gjithashtu duhet të qëndroni larg vizave (search-engine-watch.com) dhe emrave alternative të niveleve të nivelit të lartë (.biz. Emri .info) pasi që këto konsiderohen të padëshiruara.

Pasja e një emri domaini ‘të pasur me fjalë kyçe’ mund të çojë në një vëzhgim më të afërt nga Google. Sipas Moz , Google ka “de-prioritizuar faqet me domene të pasura me fjalë kyçe që përndryshe nuk janë me cilësi të lartë. Të kesh një fjalë kyçe në domenin tënd mund të jetë ende e dobishme, por gjithashtu mund të çojë në një vëzhgim më të afërt dhe një efekt të mundshëm negativ të renditjes nga motorët e kërkimit – kështu që shkel me kujdes. ”

Gjithashtu duhet të siguroheni që nëse përdorni një sit pa www. prefiksi, dikush që shtyp në www.example.com do të ridrejtohet përsëri në faqen tuaj. Nëse kjo nuk po ndodh, Google mund të supozojë se këto janë dy site të ndryshme dhe shikimi juaj mund të rrezikohet.

13) Titujt dhe permalinks

Titujt kryesorë të artikujve tuaj duhet të jenë nën 55 karaktere për të siguruar shikueshmërinë e tyre të plotë në SERP. Sigurohuni që ata janë të ngathët, tërheqës dhe sa më përshkrues të jetë e mundur (kjo shpesh është një ekuilibër i pamundur). Thjesht qëndroni larg titujve të clickbait, mos premtoni diçka që përmbajtja nuk e jep.

Lidhja e Përhershme (ose URL), të cilën normalisht mund ta ndryshoni në CMS tuaj edhe pasi të jetë vendosur automatikisht, nuk duhet domosdoshmërisht të përputhet saktësisht me titullin. Google ka deklaruar që mund të përdorni tre deri në katër fjalë kyçe që duhet t’i vendosni fjalët kyçe më të rëndësishme në radhë të parë.

14) Komente

Mos e fikni sistemin tuaj të komenteve. Pasja e një komuniteti të lulëzuar të komentuesve të rregullt që përfshihen në dialog nën postimet tuaja tregon se vizitorët kujdesen mjaft për përmbajtjen tuaj ose të bëjnë pikat e tyre përkatëse ose ta vlerësojnë atë ose ta dëbojnë atë pa mëshirë. Sido që të jetë, të paktën njerëzit po e lexojnë atë.

Thjesht tregohu i kujdesshëm në lidhje me filtrimin e komenteve të bezdisshme, ose heqjen e menjëhershme të atyre që depërtojnë. Gjithashtu ia vlen të shtoni vlerën nofollow në seksionin tuaj të komenteve në mënyrë që Google të injorojë çdo lidhje të gabuar që mund të shfaqet.

15) SEO lokale

Gjithnjë e më shumë Google u shërben përdoruesve rezultate bazuar në vendndodhjen e tyre. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për bizneset atje në botën reale të cilët nuk dëshironin të tërhiqnin vëmendjen e një kërkuesi vetëm në momentin e duhur, dmth duke ecur në rrugë, në celularin e tyre dhe duke kërkuar diku për të ngrënë.

Ju duhet të regjistroheni në Google My Business dhe të siguroheni që të gjitha informacionet tuaja janë të sakta dhe të azhurnuara, të tilla si orari i hapjes, informacionet e kontaktit, rishikimet e klientëve dhe që të kategorizohen saktë.

16) Shoqërore

Mënyra më e qartë se si mund të rrisni shikueshmërinë e faqes tuaj përmes mjeteve jo-teknike të SEO-së është sigurisht përmes marketingut të mediave sociale.

Ju duhet të siguroheni që jeni të pranishëm në të gjitha kanalet përkatëse shoqërore (kudo që mund të jetë audienca juaj), dhe jo thjesht të transmetoni përmbajtjen tuaj në një mënyrë pa fytyrë, por duke e përdorur atë si një kanal të shërbimit ndaj klientit dhe duke ndërvepruar vërtet me njerëzit në një miqësore , mënyrë e dobishme dhe argëtuese.

Korrelacioni aktual midis sinjaleve sociale dhe renditjeve të kërkimit është shumë i argumentuar mbi temën, por këtu keni një përmbledhje të mirë të kësaj teme .

Çfarë nuk kërkojnë motorët e kërkimit?

Ka shumë praktika të ‘kapelës së zezë’ që mund të ulin peshën e plotë të një ndëshkimi të Google në faqen tuaj, kështu që është më mirë të shmangni veprimet e mëposhtme, edhe nëse duket si një fitore e shkëlqyeshme e shkëlqyeshme në atë kohë.

17) Mbushje me fjalen

Përdorimi i tepërt i fjalëve kyçe në faqet tuaja, veçanërisht kur ato padyshim që ndikojnë në lexueshmërinë e faqes tuaj. Debshtë e diskutueshme nëse Google edhe më tej përdor fjalët kyçe si një faktor renditje më.

18) Blerja e lidhjeve ose shkëmbimi i tepërt i lidhjeve

Po mendoni të afroheni në një fermë lidhëse? Thjesht mos e bëj. As nuk ia vlen. Lidhjet më të vlefshme për faqen tuaj janë ato që vijnë nga faqet e autoritetit brenda !

19) Reklama të bezdisshme

Çdo gjë tepër ndërhyrëse që shkatërron kënaqësinë e leximit të përmbajtjes tuaj dhe ngadalëson shpejtësinë e faqes tuaj.

20) Intersticionet e aplikacioneve për celularë

Nëse ju paraqisni vizitorëve të celularëve me një reklamë në ekran të plotë për të shkarkuar aplikacionin tuaj, Google do t’ju konsiderojë më jo miqësorë për celularët .

intersticionet e reklamave të aplikacioneve

21) Përmbajtje e kopjuar

Nëse Google gjen dy pjesë identike të përmbajtjes, qoftë në faqen tuaj, ose në një tjetër për të cilën as nuk jeni të vetëdijshëm, do të indeksojë vetëm njërën nga ato faqe. Ju duhet të jeni të vetëdijshëm për faqet e kruese, duke vjedhur automatikisht përmbajtjen tuaj dhe duke ribotuar si tuajin. Këtu keni hetimin e plotë të Graham Charlton se çfarë të bëni nëse përmbajtja juaj përfundon duke punuar më mirë për dikë tjetër .

22) Teksti dhe lidhjet e fshehura

Ekzistojnë një mënyrë për të manipuluar renditjet që një përdorues mund të mos i shohë kurrë, por Google ndoshta do t’ju gjejë dhe dënojë për të.

Qëndroni larg përdorimit të tekstit të bardhë në një sfond të bardhë, pozicionimit të tekstit jashtë ekranit, vendosjes së madhësisë së shkronjave në zero ose fshehjes së një lidhjeje në një karakter të vetëm si një presje ose një pikë e plotë.

Tundimi për të vendosur një lidhje në atë pikë të fundit të fundit ishte tepër i lartë.

E drejtë, në atë shënim, unë do të përfundoj. Shtë e qartë se kjo nuk është gjithçka që mund të bëni për të ndihmuar përpjekjet tuaja fillestare të SEO, por të paktën është një bazë e mirë

Perktheu dhe pershtati : BOS.al

Lexoni këtu për shërbimet tona : SEO