BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Faqe instagrami në shitje, cfarë duhët të dini para se ta blini

faqe instagrami në shitje

Shumica prej jush që po lexoni këtë blog ndoshta po mendoni të bleni një faqe Instagrami në shitje për biznesin tuaj me mendimin që nëse e bleni do keni shitje dhe sukses në biznesin që doni të rrisni.

Ne do ju listojmë më poshtë të gjitha arysjet se pse nuk duhet të bleni një faqe Instagrami të përdorur më parë.

Do ju shpjegojmë anët negative që ndoshta si keni ditur kurrë te një Instagram i përdorur.

Ditët e sotme është bërë tend të shikojmë që faqe të ndryshme nxirren në shitje dhe shumicën i blejnë biznese por  cfarë ndodh realisht me këto faqe Instagrami ndoshta se dini dhe ne do ju shpjegojme tani se pse nuk duhet të bleni një faqe Instagrami.

Nëse keni parë një faqe Instagrami në shitje me 20k followers prsh dhe cmimi i kësaj mund të jetë diku te 200$ ne do ju sugjerojmë të mos e blini këtë faqe pasi edhe sikur në rastin më të mirë kjo faqe do ketë super audiencë sapo ju të ndryshoni emër dhe përmbajtje instagrami do ju uli audiencen me 70% por kjo është vetëm maja e ajsbergut të problemeve me një faqe Instagrami të përdorur më parë pasi problemet janë të shumta.

Kjo faqe që po marrim shembull që ju e keni blerë me 20k followers për pak dit do arrij në 15-17k followers pra do ju ikin pjesa më aktive e ndjeksëve që ajo faqe ka pasur por problemet vazhdojnë akoma, nëse pas disa kohësh një klient do ju shkruaj për të blerë x produkt ai do shikoj që ka folur më parë me ju por për të tjera qëllime gjë që do nxirrte shumë keq emrin e biznesit tuaj por dhe problemet nuk mbarojnë këtu ka akoma.

Nëse ju në këtë Instagram gabimisht do shkelni të drejtën e autorit me ndonjë postim, LIVE, material etj me shumë mundësi instagrami juaj do bllokohet përfundimisht pasi shumica e instagrameve që shiten kan probleme me shkeljen e të drejtave të autorit dhe instagrami pasi të shikojë që ka ndodhur përsëri(qoft dhe gabimisht) do marri vendimin për bllokimin e instagramit tuaj pasi do shikojë që ky Instagram më parë ka pas tjeter content, tjetër emer dhe Instagram ka dal hapur kunder shitjeve të instagrameve pasi ai e quan këtë vepër mashtrim dhe vepër ilegale.

Pra e gjitha cfarë duhet të bëjmë kur mendojmë të blejmë një Instagram është që ato lekë që po mendoni të bleni një Instagram më mirë ti fusni sponsorizim tek Instagrami ekzistues pasi është 100% më mirë se sa të bleni një Instagram të përdorur.

Keni nevojë për menaxhimin e Social Mediave ? Nese po kliko linkun më poshtë.

Kliko ketu dhe lexo se pse duhet te na zgjidhni ne per menaxhimin e Social Mediave

Nëse keni vendosur të na besoni ne Social Mediat ose të bisedoni me ne për detaje më të hollsishme rreth asaj cfare ju keni nevojë na telefononi tek numri i zyrës i poshtë shënuar.

Office +355 68 20 20 488

Përshtati | BOS.al |

Si të përdorni profilin tuaj në Instagram për më shumë shitje

Instagram ka qenë prej kohësh një mjet i popullarizuar i marketingut, me shumë marka në të gjithë botën që tani e përdorin atë për të gjetur dhe bashkëpunuar me ndikuesit e mediave sociale dhe për të përdorur zërat e tyre të vendosur për të gjeneruar shitje dhe për të rritur ndërgjegjësimin.

Pa dyshim, ndërtimi i gypit të shitjeve kërkon kohë – është shumë më shpejt të përdorësh autoritetin tashmë ekzistues të dikujt tjetër sesa të investosh në ndërtimin e tuajën. Sidoqoftë, ndërtimi i aseteve tuaja është më efektive në planin afatgjatë, duke ju mundësuar që të sillni shitje në auto-pilot, pa investime të mëtejshme.

Pra, si mund të ndihmojë kanali juaj në Instagram të ndërtoni një gyp më efektiv të shitjeve ?

Së pari, një shpjegues i shpejtë se si funksionon koncepti i gypit – një gyp i shitjeve është një paraqitje vizuale e mënyrës se si klientët tuaj po vazhdojnë drejt bërjes së një blerjeje. Në formën e saj më të thjeshtë, një gyp mesatar shitjesh përbëhet nga tre faza kryesore:

 • Kreu i hinkës (dmth. Prezantimi i parë i markës suaj dhe produkteve tuaja tek një klient)
 • Mesi i hinkës (dmth. Këtu është ku një klient ndihet i interesuar ose kurioz sa të dijë më shumë për ju ose produktin tuaj)
 • Fundi i gypit (dmth. Këtu është klienti juaj që shton produktin tuaj në një shportë dhe përfundon shitjen)

Përdorur mirë, Instagram mund të sigurojë një rritje shtesë në secilin prej këtyre segmenteve.

1. Maja e gypit: Krijoni histori në Instagram që krijojnë klikime përkatëse

Instagram Stories janë bërë një kanal gjithnjë e më efektiv i marketingut që kur Instagram lejoi që lidhjet e klikueshme të përdoren brenda kornizës Stories.

Lidhjet “Rrëshqitje lart” shtojnë një aftësi për të gjeneruar trafik të drejtpërdrejtë referimi nga Instagram – dhe nëse e bëni mirë punën tuaj, ai trafik do të jetë i synuar mirë dhe shumë konvertues.

Por jo të gjithë mund të përdorin lidhjet e Ship lart lart në Tregime. në mënyrë që të kualifikoheni për opsionin, profili i markës suaj duhet të:

 • Duhet të keni të paktën 10,000 ndjekës
 • Bëhu një llogari e verifikuar

Të dyja këto janë relativisht të arritshme, megjithëse duhet ca punë. Por pasi të keni krijuar një prani dhe të keni kaluar procesin e verifikimit, shtimi i lidhjeve Stories mund të jetë një konsideratë e vlefshme.

Por ju nuk duhet të filloni të shisni nga tregimet tuaja. Kjo është një mënyrë e mirë për të humbur ndjekësit shpejt. Në vend të kësaj, duhet të përqendroheni në këto elemente kryesore për të maksimizuar performancën e Tregimeve tuaja.

 • Përdorni ide krijuese që janë në gjendje të shesin butë pa qenë shumë “të shitur”
 • Ndërtoni histori tërheqëse që tërheqin vëmendjen dhe tërheqin vëmendjen

Lightricks Boosted është një mjet interesant që mund të ndihmojë në të dy frontet, me shabllone krijuese dhe mjete për redaktimin e videove që me gjasë do të frymëzojnë formate, kënde dhe ide të reja.

Të rritura

Gjëja më interesante për këtë mjet është se ju mund të krijoni të njëjtën video në dimensione të ndryshme për ta ripërdorur në më shumë se një kanal. Kështu që ju mund të postoni videot tuaja në YouTube, Facebook dhe po, si Instagram Stories.

Një tjetër mjet që frymëzon disa ide krijuese të përmbajtjes në Instagram është Text Optimizer . Mjeti analizon vendin tuaj të synuar dhe kthen konceptet, entitetet dhe pyetjet themelore. Të gjithë ata nuk pushojnë kurrë të frymëzojnë ide interesante për përmbajtje.

Optimizuesi i tekstit

2. Mesi i gypit: Përdorni Instagramin për të kuruar dhe shfaqur prova sociale

Përmbajtja e mesit të gypit është ura midis hyrjes së parë dhe angazhimit fillestar – një pjesë kryesore e strategjisë suaj të marketingut. Kjo është vendi ku klienti juaj vendos nëse do të largohet, ose të qëndrojë dhe t’i japë një shans produktit tuaj.

Prova sociale ka tendencë të ndihmojë në marrjen e këtij vendimi, veçanërisht nëse është lehtësisht i verifikueshëm, i cili mund të lehtësohet përmes Instagram. Marka të shumta me pakicë kurojnë Instagramin në kërkim të njerëzve të vërtetë që kanë paraqitur produktet e tyre në mënyra krijuese dhe tërheqëse.

Këtu keni një shembull të provave të fuqishme shoqërore që mundësohet nga Instagram:

Prova sociale instagram

Ky lloj i përmbajtjes së kuruar shfaq produktin tuaj në një kontekst të jetës reale, duke angazhuar klientët tuaj besnikë dhe duke ndihmuar në ndërtimin e komunitetit. E gjithë kjo vlen për krijimin e mesit të fuqishëm të gypit të shitjeve.

Padyshim, mos harroni të kërkoni lejet e përdoruesve të Instagram-it para se të ripërdorni përmbajtjen e tyre në vend dhe / ose në burimin tuaj, por kjo është gjithashtu një mundësi e mirë për të angazhuar klientët tuaj aktivë në mediat sociale:

Ushqim i UGC në Instagram

3. Fundi i gypit: Përdorni rigjenerimin e Instagram-it

Jam i sigurt që keni vërejtur që shpesh shihni reklama si në Facebook ashtu edhe në Instagram që vijnë nga faqet apo markat me të cilat jeni angazhuar së fundmi. Kjo po shënjestron në veprim – Facebook u mundëson bizneseve që të synojnë reklamat e Facebook dhe Instagram tek ata njerëz që vizituan faqen tuaj dhe kryen një lloj veprimi.

Në mënyrë të veçantë, ju mund të synoni përsëri ata klientë që braktisën karrocën tuaj pa përfunduar blerjen. Kjo është saktësisht se si Instagram mund të rrisë performancën tuaj të gypit të shitjeve dhe të shkaktojë më shumë veprim në fund të saj.

Ri-shënjestrimi

Bonus: Përdorni rigjenerimin në vend për më shumë ndikim

Jo shumë tregtarë e kuptojnë që rigjenerimi mund të funksionojë edhe në faqet e tyre – domethënë ju mund të shërbeni thirrje për veprim dhe oferta të personalizuara për njerëzit që tashmë kanë vizituar faqen tuaj (p.sh. trafiku juaj që kthehet) si dhe t’u shërbeni atyre njerëzve përmbajtje të personalizuar i cili erdhi nga Instagram.

Finteza ju lejon të vendosni fushata të rimarrjes dhe të shërbeni në internet përmbajtje promovuese bazuar në burimin e referimit, si dhe veprimet e kaluara të përdoruesve të faqes suaj në këtë sit. Për shembull, mund të vendosni një proces për të treguar zbritje me porosi për njerëzit që erdhën nga Instagram, edhe nëse ata u larguan nga faqja juaj dhe u kthyen.

Kjo gjithashtu do t’ju ndihmojë të analizoni hinkën tuaj të shitjeve në Instagram dhe efektivitetin e të gjitha metodave tuaja:

Finteza Instagram

Instagram mund të jetë një mjet i fuqishëm i marketingut, veçanërisht kur përdorni platformën për potencialin e saj të plotë. Sigurisht, nuk është mjeti i vetëm që duhet të përdorni për të ndërtuar një hinkë efektive të shitjeve, por padyshim që mund të jetë një shtesë e shkëlqyeshme në kompletin tuaj aktual të mjeteve të marketingut.

Perktheu dhe përshtati : BOS.al

Instagram bën ndryshimin e rradhës , LIVE deri në 4 persona

live të 4 personave

Instagram do të zgjerojë transmetimet Live për të akomoduar më shumë se persona në një transmetim të vetëm. Platforma lançoi Live Rooms,ku do kemi mundësine të ndjekim live të 4 personave.

Instagram thotë se shpreson të hapë më shumë mundësi për përdoruesit duke hostuar biseda, tutoriale apo shfaqje.

Opsioni i ri është i disponueshëm nga data 1 Mars dhe duhet të mbërrijë të gjithë përdoruesit brenda javës.

Në Tetor e dërgoi kohëzgjatjen maksimale deri në 4 orë të një transmetimi live nga 1 orë që ka qenë më parë. Duke zgjeruar numrin e pjesëmarrësve një transmetim live Instagram po ju jep një mundësi krijuesve të arrijnë audienca më të gjerë.

Gjatë pandemisë përdoruesit e kanë përdorur Instagram Live më shumë se kurrë më parë. Vitin e kaluar platforma i ka bërë transmetimet live të shikueshme nga kompjuteri ndërsa përdoruesit mund ti ruanin ato në IGTV për ti bërë të disponueshëm për më shumë se 24 orë.

Shpresojmë që ky të jetë një lajm i mirë për publikun Shqipëtar pasi do u mundësojë të bashkojnë audiencen e në live të 4 personave në një livestream te vetëm.

Të bashkosh 4 audienca në një livestream të vetëm patjeter që është një plus i madh për blogeret , artistet por jo vetëm , pasi Shqiptarët e përdorin ne masë LIVESTREAM të instagram.

Lexoni edhe Si të përdorni profilin tuaj në Instagram për më shumë shitje

Përshtati dhe përktheu : BOS.al

Ja si përputhen procesori i3 me i5 dhe pse duhet ta ndryshoni

përputhen procesori i3 me i5

Në shumicën e kompjuterëve laptopë dhe disa modeleve desktop, CPU është në të vërtetë e integruar me pllakën amë, duke e bërë të pamundur zëvendësimin. 

2. Foleja e procesorit mund të mos jetë e përputhshme. Në varësi të modeleve specifike të procesorit , foleja (ku procesori përshtatet në pllakën amë) mund të mos përshtatet si i3 ashtu edhe i5.

Sigurohuni që të blini një CPU që do të funksionojë me portabelin tuaj. Në fakt, disa laptopë kanë CPU të pazëvendësueshme, të bashkuara.

Nëse procesori është i azhurnueshëm, do të duhet të gjesh një zëvendësim të pajtueshëm .

Nëse keni një laptop procesor intel core i3 të gjeneratës së tretë me ram DDR3 atëherë mund të azhurnohet në intel core i5 gjeneratë e tretë me të njëjtin ram DDR3.

Procesori mund të ndryshohet por gjenerata nuk mundet sepse sipas procesorit të gjithë përbërësit e mbledhur së bashku.

Për azhurnimin e CPU ju duhet të azhurnoni gjithashtu RAM që do të thotë që ju duhet ta rrisni RAM sipas kërkesës.

Epo, së pari nuk do të rekomandoja azhurnimin e procesorit të laptopit tuaj, laptopët në ditët e sotme vijnë me një slot Ram të azhurnueshëm (2x). 

Ajo që në të vërtetë përcakton shpejtësinë e një procesori është Ram.Ajo që do të bëja është të marr 2 Ram të ri të fuqishëm dhe të azhurnoj laptopin tim.

Sidoqoftë nëse ndjeni nevojën për një procesor të azhurnueshëm. Merrni një laptop të ri, dhe duke bërë kështu prova në të ardhmen.

Korrigjimi i pluhurit të të paktën 5 viteve përpara është një nga kriteret për t’u parë kur përpiqeni të merrni një laptop të ri.

Përktheu dhe përshtati : BOS.al

Facebook shton efektet AR dhe sfondet 360 në Messenger

facebook shton efektet

Facebook po kërkon të ndihmojë përdoruesit e desktopit të Messenger të festojnë sezonin e festave me një seri të re efektesh AR , filtrash dhe sfondesh 360 gradë , efektet e para të llojit të tyre që do të shtohen në versionin desktop të aplikacionit.

Përdoruesit kanë qenë në gjendje të shtojnë efekte AR brenda ndërveprimeve të tyre të rregullta, në aplikacionin Messenger, për disa kohë, me Facebook duke shtuar sfonde 360 ​​gradë në aplikacion përsëri në Prill .

Tani, ato do të jenë të disponueshme edhe në versionin desktop, me një sërë opsionesh sezonale – siç shpjegohet nga Facebook :

” Ju mund të zgjidhni nga një sërë efektesh AR me temë pushimesh që fillojnë të përhapen sot, duke përfshirë Santa’s Lap, Winter Village, Christmas Tree Hat, Yeti Grumpy, Dritat Festive dhe Elf Christmas”

Pra, nëse dëshironit të dukeni aq të zymtë sa personi në shembullin e mësipërm, tani mundeni, me kapele dixhitale dhe maska ​​për t’ju ndihmuar të përhapni gëzimin e Krishtlindjes brenda thirrjeve tuaja desktop në Messenger.

Facebook njoftoi përhapjen e plotë të versionit desktop të Messenger përsëri në prill , pasi e testoi atë në tregjet e zgjedhura më parë gjatë vitit . Në atë kohë, Facebook vuri në dukje se kishte parë një rritje më shumë se 100% të njerëzve që përdorin shfletuesin e tyre desktop për thirrje audio dhe video në Messenger, pasi ata kërkonin të qëndronin të lidhur gjatë pandemisë. Duke pasur parasysh këtë, Facebook u përpoq të siguronte mjete më të dedikuara për të përballuar kërkesën në rritje – dhe me COVID-19 të vendosur për të mbajtur familjet larg gjatë pushimeve, kjo pa dyshim do të shohë që përdorimi i desktopit të Messenger të rritet përsëri gjatë javëve të ardhshme.

Si të tilla, këto shtesa të reja kanë kuptim, ndërsa ato sjellin edhe versionin desktop të aplikacionit më në përputhje me aplikacionin e rregullt celular.

” Për të hyrë në ndonjë nga filtrat dhe efektet e festave thjesht hapni aplikacionin Messenger në desktopin tuaj dhe filloni një telefonatë me video, krijoni një dhomë ose hapni kamerën e Messenger. Klikoni në ikonën e fytyrës buzëqeshëse për të parë skedat e filtrave dhe sfondeve.” 

Ju mund të shkarkoni aplikacionin e ri Messenger për Desktop në  dyqanet Mac  dhe Windows .

Facebook dhe Instagram bëjnë veprimin e papritur në Evropë

facebook dhe instagram

Facebook do të çaktivizojë disa shërbime në aplikacionet Messenger dhe Instagram për qytetarët në Evropë, për t’u siguruar që ato të jenë në përputhje me ndryshimin e rregullave të privatësisë.

Nga 21 dhjetori, aplikacionet e mesazheve do të përshtaten me rregullat e BE-së, të njohura si direktiva ePrivacy.

Facebook ka vendosur të çaktivizojë disa opsione interaktive dhe të ofrojë vetëm një shërbim thelbësor të mesazheve deri në një moment të dytë. Sondazhet e bisedave në grupe në Messenger janë një ndër shërbimet për t’u çaktivizuar.

Mundësia për të vendosur pseudonime për miqtë në Messenger gjithashtu do të çaktivizohet, ndërsa ndarja e filtrave të fytyrës me realitet të shtuar përmes mesazhit direkt në Instagram do të çaktivizohet gjithashtu në Evropë. Opsionet kryesore të mesazheve dhe thirrjeve në Instagram dhe Messenger nuk do të preken. Facebook tha se nuk kishte botuar një listë të të gjitha shërbimeve që po pezullonte në Evropë sepse do t’i riaktivizojë nëse përshtaten me rregullat.

Rikujtojme qe Facebook kohet e fundit ka bere ndryshime dhe ne paraqitje.

Facebook ka hequr nga sistemi i tij Facebook Mobile dhe Facebook Classic.

Gjithashtu cdo dite po njoftohemi per ndryshime thelbesore nga Facebook dhe per pjesen e Facebook Ads.

Instagram gjithashtu ka njoftuar me ndryshimet e veta , pavarsisht se shume funksionalitete si pjesa e ankesave i kan pezulluar si pasoje e COVID-19.

Pershtati dhe perktheu | BOS.al

facebook dhe instagram

Si të mbyllim një Instagram

Si të mbyllim Instagram

Si të mbyllim Instagram ?

Për të fshirë llogarinë e Instagram-it, shkoni në Instagram.com dhe hyni në llogarinë tuaj. Më pas, zgjidhni emrin e llogarisë që ndodhet në cepin e djathtë lart dhe klikoni Edit Profile.

Në faqen që do të hapet, zbrisni poshtë derisa të shihni “I’d like to delete my account.” Instagram do t’ju pyesë se përse doni ta fshini llogarinë, edhe pse jo para se t’ju dërgojë në një faqe tjetër për t’ju sqaruar mbi çështjet e privatësisë, të cilat janë ndryshuar kohët e fundit. Zgjidhni arsyen se përse po largoheni, shkruani fjalëkalimin kur t’ju kërkohet dhe më pas shtypni butonin “Permanently deactivate my account.

Mos harroni se në Instagram nuk ka ndonjë opsion thjesht për të çaktivizuar llogarinë, siç ekziston në Facebook, ku ju mund ta rihapni llogarinë më vonë (çuditërisht, ky opsion nuk është ende i disponueshëm për Instagram pavarësisht se rrjeti i fotografive është blerë nga Facebook-u).

Pasi të shtypni butonin e kuq, llogaria juaj dhe gjithçka që keni publikuar në të do të fshihet përgjithmonë dhe nuk do të jeni më në gjendje për ta rikthyer apo ripërdorur sërish. Pra, përpara se ta klikoni butonin, sigurohuni mirë që nuk doni ta keni më llogarinë tuaj.

20 postimet më të pëlqyera në Instagram

top 20 insta

20 postimet më të pëlqyera në Instagram

Cilat postime në Instagram jane me te pelqyera? Cilët influencues kanë gjetur formulën në gjenerimin e pëlqimeve? Gjeni në listën tonë postimet më të pëlqyera në Instagram

Nga të gjitha gjërat për të thyer një rekord, fotografia më e pëlqyer në Instagram (duke pasur parasysh se tani ka një miliard përdorues në muaj , dhe 3.5 miliardë pëlqime në ditë) është ndoshta një nga sfidat më të mëdha.

Ju duhet një vijim (shikoni se kush ka më shumë ndjekës në Instagram këtu ).

20 fotografitë më të pëlqyera në Instagram

* Nëse nuk jeni adhurues i Cristiano Ronaldos ose Kylie Jenner, kjo listë mund t’ju duket shqetësuese.

20. Një selfie e Kylie Jenner

Për të filluar është Kylie Jenner, e cila shfaqet në këtë listë më shumë se çdo person tjetër. Këtu ajo është me një pamje mjaft të drejtpërdrejtë të vetes duke pozuar para kamerës.

19. Kylie Jenner dhe Travis Scott

Dhe është Kylie përsëri prapa në moshën 19 vjeç. Kjo pamje mjaft provokuese është e Kylie Jenner dhe Travis Scott, babai i foshnjës së saj, Stormi.

18. Kylie dhe vajza e saj

Tri herë një sharm, është Kylie në  vendin e 18, dhe prezantimi ynë i parë për Stormi.

17. Cristiano duke u stervitur

Tjetra është futbollisti Cristiano Ronaldo. Një nga atletët më të famshëm në botë, ai ka qenë gjithashtu një peng i kësaj liste ndër vite.

16. Kylie kthehet

Këtu ajo është përsëri (dhe ne në asnjë mënyrë nuk kemi mbaruar ende me paraqitjet e saj). Në këtë shkrepje paraqitet ajo dhe Travis Scott.

15. Postimi i fundit i Kobe Bryant në Instagram

Çfarë do të kishte qenë një post mjaft i padëmshëm të bëhej diçka shumë më tepër pas vdekjes së papritur të Bryant. Një mesazh mbështetjeje dhe respekti për lojtarin tjetër LeBron James, komentet tani janë të mbushura me mesazhe me mesazhe të përzemërta si James ashtu edhe Bryant.

14. Gëzuar Ditëlindjen, Z. Ronaldo

Postimi i dytë i Cristianos në listë. Këtu ai po feston ditëlindjen me familjen e tij.

Prisni që shumë prej postimeve të tij të shfaqen në këtë listë shumë shpejt.

13. Stormi kujdeset për Kylie

Postimi ynë i 5-të Kylie tani, këtë herë është një video ku shfaqet vajza e saj Stormi.

12. Selena Gomez  me miqtë e saj

Një postim i mëparshëm i Selena Gomez dikur ishte më lart në këtë listë, por u shty nga një vezë e dytë dhe kjo foto.

Fotoja është e Selena Gomez në plazh duke festuar fejesën e shoqes së saj më të mirë dhe duket saktësisht si një foto që miqtë tuaj do të bënin gjatë verës.

11. Selena Gomez në Itali

Një tjetër Selena Gomez, por jo e fundit. Postimi ynë më i fundit në listë e sheh Gomez duke pozuar buzë një lumi në Itali.

Për çfarëdo arsye, njerëzit nuk mund të ngopen me Selena në Instagram.

10.  ‘The Rock’

E bëri lajmin në të gjithë botën, dhe ka qenë një hit i madh edhe në Instagram. Hyrja jonë më e re në listë është nga dasma e Dwayne Johnson.

Fotografia në vetvete është një pamje super e gëzueshme dhe tërheqëse e çiftit të lumtur në Hawaii.

9. Koha e banjës me flluska me Jenners

Ende jo postimi i fundit i Jenner në listë, këtë herë është një foto e bukur e vajzës së saj e rrethuar nga flluska. Ky post është gjithashtu më i fundit i postuar në listën tonë.

8. Lebron James i thotë lamtumirë Kobe Bryant

Bota ishte e shushatur nga vdekja e Kobe Bryant. Në një postim emocional, LeBron James ia derdh zemrën ndërsa flet për shokun e tij të sportit.

7. Mbjellja e pemëve për pëlqime

Ngjashëm me vendin tonë të parë në këtë listë, ky post është një i porsaardhur që shfaqet drejt e në hije.

Pjesë e një sipërmarrje për të mbjellë më shumë pemë , postimi premton të përkthejë pëlqimet në pyje. Në një kohë me mjedisin që është një temë kaq e madhe, nuk është për t’u habitur që kjo ka arritur në një pozitë të lartë këtu.

Ende në ditët e para, por a mund të jetë ky një pretendent për vendin e parë?

6. Gëzuar ditëlindjen, Travis Scott

Tjetra kemi një postim tërheqës nga Kylie Jenner ku ajo i uron ditëlindjen Travis Scott, babait të fëmijës së tyre.

5. Jennifer Aniston me disa miq të njohur

Postimi i saj i parë dhe tashmë në 20 të parët e të gjitha kohërave. Jennifer Aniston mblodhi bashkë-yjet e saj të miqve  për një foto komode në Instagram. Megjithëse nuk është cilësia më e mirë, është provuar masivisht popullor dhe nxiti raporte të lajmeve nga e gjithë bota.

Aniston theu gjithashtu një rekord, duke u bërë personi më i shpejtë për të marrë 1 milion ndjekës në prag. Bëma i mori asaj vetëm pesë orë e 16 minuta, rekord i konfirmuar nga Guinness World Records.

4. Kylie Jenner dhe Stormi.

Ky është postimi i 8-të i Kylie në 20 listat më të mira, dhe është më e pëlqyera deri më tani.

Ajo është shefi i Instagramit, nuk ka dyshim për këtë. Dhe ajo mbajti rekordin për foton më të pëlqyer në Instagram për një kohë mjaft të gjatë (341 ditë) gjithashtu me këtë postim.

Pastaj erdhi një kohë e gjatë veza. Ajo u rrëzua nga vendi i saj i parë nga një foto e një veze të mirëfilltë. Ndërsa ky post mbeti në vendin e dytë për një kohë të gjatë pas kësaj, disa fotografi më shumë e kanë kapërcyer atë gjithashtu.

3. Familja e Chadwick Boseman njofton vdekjen e tij

Bota u trondit kur dëgjoi për vdekjen e Chadwick Boseman nga kanceri në moshën 43 vjeç. Familja e tij përdori llogarinë e tij në Instagram për të njoftuar vdekjen e tij dhe për të bërë homazhe për aktorin tepër të talentuar.

2. Postimi i fundit i XXXTentacion në Instagram

Ky ishte postimi i fundit nga reperi XXXTentacion para vdekjes së tij në qershor 2018.

Në fakt është fotografia e vetme në burimin e tij në Instagram.

Eerily, një video muzikore u publikua pas vdekjes në të cilën reperi merr pjesë në varrimin e tij.

1. Një vezë.

Kjo foto e një veze theu rekordin e Kylie Jenner në Instagram nga një goditje e gjatë, me mbi 50 milion pëlqime në kohën e shkrimit.

Llogaria world_record_egg filloi një fushatë për të vendosur rekordin botëror për postimin më të pëlqyer në Instagram dhe ishte një ftesë që njerëzit thjesht nuk mund ta refuzonin.

Llogaria ishte e suksesshme dhe nuk kishte nevojë të krijonte shumë audiencë për ta bërë atë.

Veza e pacipë madje mori një përgjigje nga vetë Kylie.

Kishte shumë spekulime se kush ishte pas vezës, dhe me kalimin e kohës veza filloi të plasaritej.

Fjalë për fjalë, ajo postoi fotografi të tij duke u plasur.

Zbulimi i madh erdhi gjatë Super Bowl kur u zbulua që Hulu kishte partneritet me vezën për të rritur ndërgjegjësimin rreth shëndetit mendor.

Veza e bukur, nëse na pyet.

Faleminderit Wikipedia për sigurimin e postimeve në këtë listë.

19 llogaritë kryesore më të ndjekura në Instagram

Me rreth 1 miliard përdorues aktivë mujorë , Instagram është një platformë masive dhe jashtëzakonisht e popullarizuar në të gjithë botën.

Ne tashmë kemi parë postimet më të pëlqyera në Instagram , por cilat llogari kanë më shumë ndjekës në Instagram?

Shkoni poshtë për të zbuluar 20 llogaritë kryesore, duke filluar nga lojtarët e futbollit te muzikantët deri te markat.

20. Katy Perry (107 milion ndjekës)

Ylli global i popit Katy Perry është në vendin e 20-të (megjithëse ajo ende ka një nga llogaritë më të ndjekura në Twitter ).

Llogaria e saj është kryesisht foto nga ngjarjet dhe videot e saj muzikore, selfiet dhe përditësimet e përgjithshme të jetës. Ajo gjithashtu mban permledhje kryesore të vizitave të saj në vende rreth botës.

19. Miley Cyrus (116 milion ndjekës)

Tjetra kemi Miley Cyrus, ylli fëmijë qe u bë gjigand i popit.

Cyrus ka një llogari mjaft tipike në Instagram. Shumë selfie, së bashku me pamjet nga fotosesionet dhe pjesëmarrja e saj në ngjarje.

18. Nike (122 milion ndjekës)

Marka jonë e parë në listë, Nike, ka kuptuar qartë se sa e vlefshme është një prania ne social media.

Ai përshtatet dhe ndryshon me markën e tyre, dhe ka një përzierje të mirë të videos dhe fotove.

Me një temë të fortë dhe postime me cilësi të lartë, nuk është për t’u habitur që Nike është një nga markat e pakta që hyn në 20 të parët.

17 Khloe Kardashian (122 milion ndjekës)

Ne kemi të parët nga shumë Kardashians dhe Jenners në këtë listë (jo se kjo do të jetë një surprizë për këdo).

Khloé Kardashian zë vendin e 19-të.

Ajo dhe familja e saj kanë gjetur sukses të madh në platformë, duke e përdorur atë për të postuar në lidhje me jetën e tyre, bizneset dhe aktivitetet.

16. Nicki Minaj (123 milion ndjekës)

Çuditërisht kjo listë ka shumë muzikantë dhe Nicki Minaj është e radhës në listë.

Llogaria e saj pëlqehet thjesht nga sa prisni – shumë fotografi nga turnetë dhe ngjarjet e saj, jeta e saj personale, madje edhe disa nga fansat e saj.

15. Jennifer Lopez (133 milion ndjekës)

Tjetra është Jennifer Lopez. Një tjetër aktor dhe muzikant në listë, Jenni nga blloku gjithashtu bën një përpjekje të drejtë në llogarinë e saj në Instagram.

Me tarifën e zakonshme të fotografive në prapaskenë, promovimit të muzikës dhe videove, JLo gjithashtu ka një sërë Pikat kryesore të Historisë nga ngjarjet që merr pjesë dhe hashtagët që ajo ka krijuar.

14. Taylor Swift (140 milion ndjekës)

Tjetra kemi Taylor Swift, e cila është rastësisht personi më me ndikim në Twitter .

Ashtu si me Katy Perry, suksesi në Twitter nuk përkthehet domosdoshmërisht duke u rritur në krye të listës në Instagram.

Thënë kjo, Swift është një postuese shumë më produktive në Instagram sesa Twitter, me Pikat kryesore të Historisë, shkrepje nga shfaqjet dhe promovime të punës dhe aktiviteteve të saj më të fundit (së bashku me selfiet e zakonshme dhe postimet personale të jetës).

13. Kendall Jenner (141 milion ndjekës)

Tjetra kemi modelin Kendall Jenner.

Llogaria e saj është mjaft e drejtpërdrejtë, përmban promovim të fotosesioneve dhe punës së saj të modës, selfie dhe fotografi të jetës së saj private.

12. Neymar (143 milion ndjekës)

Futbollisti ynë i parë në listë, dhe vetëm duke u futur në dhjetëshen e parë, është Neymar. Ai aktualisht është një sulmues për Paris Saint-Germain.

Çuditërisht për një yll sporti llogaria e tij është plot me fotografi të tij duke luajtur futboll, duke u shoqëruar me njerëz të tjerë të famshëm dhe duke jetuar në përgjithësi jetën e lartë.

11. National Geographic (146 milion ndjekës)

Një markë tjetër në listë është National Geographic, revista natyra.

Instagram është, sigurisht, një platformë vizuale, kështu që National Geographic ka përfituar plotësisht duke postuar foto nga fotografët e tyre.

Imazhe dhe video mahnitëse nga e gjithë bota kanë qenë befasisht të njohura për përdoruesit.

10. Justin Bieber (150 milion ndjekës)

Ja Biebs. Duke qenë një nga yjet më të mëdhenj të pop-it në planet, nuk është për t’u habitur që ai bëri listën.

Llogaria e tij është pak më budalla se yjet mesatarë të pop-ut, duke përfshirë fotot e tij duke u shoqëruar me shokë të famshëm, versione vizatimorë të tij dhe, natyrisht, shakanë e tij të shtatzënisë në Fools April.

9. Beyoncé (155 milion ndjekës)

Tjetra kemi vetë Mbretëreshën Beu.

Së bashku me renditjen e lartë në listë, njoftimi i saj i shtatzënisë ishte dikur postimet më të pëlqyera në Instagram.

Llogaria e saj në vetvete është mjaft e drejtpërdrejtë, duke përfshirë pjesën më të madhe të paraqitjeve të saj dhe punën profesionale, me disa postime më personale midis tyre.

8. Lionel Messi (168 milion ndjekës)

Tjetra kemi futbollistin Lionel Messi, kapitenin e Barcelona FC dhe ekipin kombëtar të futbollit argjentinas.

Një nga lojtarët më të famshëm në botë, Instagrami i tij është ai që ju mund të prisni: pamje nga ai duke luajtur, një vështrim në jetën e tij personale dhe një pasqyrë në ngjarjet e tjera që ai merr pjesë.

Gjithashtu, ai qen i pabesueshëm.

7. Kim Kardashian (191 milion ndjekës)

E dyta për të fundit Kardashian ose Jenner në listë dhe, pa dyshim, më e famshmja.

Llogaria e saj është, pa dyshim, mjaft e ngjashme me ato të anëtarëve të familjes së saj. Shumë fotografi nga modelimi i saj dhe ngjarjet që merr pjesë, së bashku me gjëra personale si fotot e vjetra të familjes.

6. Selena Gomez (195 milion ndjekës)

Një ndeshje e rregullt në listën më të pëlqyer të postimeve në Instagram , është muzikantja dhe aktori Selena Gomez.

Llogaria e saj është tarifa e zakonshme e yjeve të pop-it për selfie, vetë në ngjarje, fotografi të miqve të saj, por gjithashtu përfshin disa postime politike rreth temave si të drejtat e grave.

5. Kylie Jenner (200 milion ndjekës)

Pavarësisht se nuk hyri në pesë të parat, Kylie Kenner është pa dyshim ylli më i madh në Instagram. Ajo dikur mbante vendin e parë për postimet më të pëlqyera në Instagram , ndërsa ka shënime të shumta në 20 të parat ndërsa flasim.

Vetë llogaria e saj përqendrohet në punën dhe jetën e saj personale, me shumë fotografi për fëmijë dhe foto me partnerin e saj.

4. Dwayne ‘The Rock’ Johnson (203 milion ndjekës)

Mundësi ynë i vetëm dhe i vetëm në 20 të parët është Dwayne ‘The Rock’ Johnson.

Ylli i WWE dhe tani aktori me famë botërore, ai zë vendin e 4-të.

Jo shumë surpriza në llogarinë e tij – ka shumë shkrepje nga xhirimet, fotografitë e tij në palestër dhe postimet në lidhje me familjen e tij.

3. Ariana Grande (206 milion ndjekës)

Muzikanti ynë i fundit në listë është super ylli global Ariana Grande.

Një nga këngëtaret më të famshme dhe më të njohura në planet, është e natyrshme që ajo do të ishte kaq e popullarizuar në Instagram (dhe ajo është gruaja më e ndjekur në Instagram, për tu nisur).

Ushqimi i saj është plot me fotografi të performancës së saj, duke takuar njerëz të tjerë të famshëm dhe përshkrimet tuaja të përgjithshme të të jetuarit në jetën e lartë të muzikës pop.

2. Cristiano Ronaldo (241 milion ndjekës)

Tani arrijmë tek njeriu ynë më i ndjekur në Instagram: futbollisti i shkëlqyeshëm, Cristiano Ronaldo. Sulmues për Juventusin dhe kapiten për ekipin kombëtar Portugez, ai është një nga futbollistët më të mirë që bota ka njohur.

Kur bëhet fjalë për ushqimin e tij, ka pak surpriza. Ka shumë fotografi familjare, fotografi të tij duke luajtur futboll, dhe shumë imazhe të tij në përgjithësi duke përjetuar gjërat e mira në jetë.

Cristiano Ronaldo është gjithashtu personi i parë që arrin 200 milion ndjekës në Instagram. Bukur!

1. Instagram (375 milion ndjekës)

Më në fund, dalja përpara me 300 milion ndjekës, është llogaria zyrtare e Instagram.

Ushqimi i tyre ka një qëllim të qartë – të tregojë njerëzit dhe trendet më të mira dhe më interesante në Instagram. Së bashku me këtë, ata gjithashtu promovojnë përmbajtjen e tyre IGTV që ata dalin dhe krijojnë vetë.

A do dikush ndonjëherë në krye të Instagram-it për ndjekësit?

Epo, nëse një vezë mund të mundë Kylie Jenner , gjithçka është e mundur.

Po shqetesohesh sesi te rrisesh audiencen ne Instagram? Mos u shqeteso, nuk je vetem!

Me perpara, ne jemi referuar vetem tek numri i like-ve ne postimet tona ditore si nje indikator i forte i performances.
Sot brand-et, menaxheret e tyre jane bere me largpames.
Standardi i matjes se performances nepermjet gjurmimit te komenteve, share-ve, audienca e Instagram story, dhe pa harruar DM-te, tregojne performancen e kontentit tuaj.

Duke bere nje ndryshim se si e masim audiencen, eshte natyrale qe te perpiqemi te rrisim numrin e ndjekesve prej kontenteve te postuara.
Fatmiresisht nuk eshte aq e veshtire sa mund ta mendoni.

Menyra per te rritur angazhimin e audiences ne Instagram per vitin 2021

Do te ndajme me ju menyra qe te rrisni pjesemarresit, duke kombinuar strategjite, Instagram viti 2021.

 1. Krijo kontent qe audienca ta ruaje/(bejne save).
 2. Ne Instagram Stories perdor sticker dhe bashkebisedime. 
 3. Rregullisht testo dhe analizo menyra te reja kontenti.
 4. Vendos element gazmore .
 5. Krijoni kontent qe mund te behet share.
 6. Lejoje biznesin tend qe te jet nje brandin I hapur .
 7. Shkruaj postime me kontent te gjate.
 8. Ndaj te dhena dhe fakte nga biznesi yt.
 9. Krijo me teper kontent video.
 10. Zbulo Kohen me te pershtatshme per te postuar.
 11. Jepu me teper vemendje # hashtag-eve te perdorura.

Krijo kontent qe audienca ta ruaje/(bejne save).

Menyra si ne masim audiencen ne instagram ka ndryshuar qe prej momentit qe liket fshihen ne postime.
Tani me te rendesishme se kurre jane bere komentet, share-et dhe kontenti qe behet save. Menyra me e mire per te rritur audiencen eshte te krijoni kontent qe behet save per cdo postimin tuaj.
Konteti qe behet save eshte gjithcka qe  te duhet per te siguruar qe ndjekesit do te rikthehen.
Për shembull, The Colored Girl ndau nje postim në lidhje me gjuhët e dashurisë dhe inkurajoi komunitetin e saj për të praktikuar kujdesje ndaj vetes.
Përdorimi i postimeve tip karuselit për të ndarë këshilla dhe informacione të vlefshme mund të çojë në më shumë save. Audienca juaj mund t’i referohet përsëri postimit kur ata duan të veprojnë sipas këshillave tuaja.
Në mënyrë të ngjashme, krijuesit e kontentit per agjensit e udhëtimit po shohin sukses nga krijimi i postimeve në stilin mini-blog dhe ndarja e informacionit në lidhje me destinacionin e tyre. Kur jeni duke menduar kontent “të ruajtshem” mendoni se çfarë është e rëndësishme për audiencën tuaj.
Kjo mund të jetë gjithçka, nga një infografik, memet gazmore ose citate që ju e dini se do të funksonojne.

Ne instagram stories vendosni sticker dhe bashkebisedime.

Mbi 500 milion llogari instagrami perdorin perdite stories dhe ky numer pritet te rritet ne 2021!
Instagram Stories Stickers jane nje menyre e shkelqyer per te inkurajuar qe ndjekesat tuaj te bashkebisedojne, ndajne mendime dhe eksperiencat me ju, e cila doju sherbej qe te keni ndjekes besnik dhe qe jane te nderlidhur me brandin tuaj. Infuencerat kan ditur si te perdorin Instagram Stories Sticker Question per te ndihmuar ndjekesit qe te dine me shume per brandin, dhe nuk ka arsye pse te mos e perdoresh edhe ti. Nga ana tjeter eshte nje vend me mundesi shume te mira per te pyetur ndjekesit tuaj rreth brandin tuaj.
Ja disa menyra qe ju mund te filloni me sticker per te rritur audiencen nga ndjekesit.
Asgje me shume se nje AMA (Ask me anything ) shume e mire ne Instagram Stories nuk mund te ndezi reagimet ne storing tuaj.
ISS (Instagram Story Sticker) pyetesor,
Instagram Story Sticker me numerim mbrapsht.
Instagram Story Sticker kam krijuar me qindra dhe mijra forma qe ju mund te perdorni.
Ketu kemi nje bashkveprim 3 dimensional, duke bere qe ndjekesit te pyesin te bejne save dhe ju ti pyesni ata, duke marre nje feedback te jashtzakonshem per ecurin e produktit tuaj ne te ardhmen.

Testo dhe analizo rregullisht tipe te ndryshme Kontenti.

Duhet pasur parasysh qe planet me te sukseshme te instagramit dhe influencimi I ndjekesve ka ardhur prej eksperimentimit. Te testuarit plane te reja ne prezantimin e kontentit nepermjet instagramit kur ju keni arritur nje numer te konsiderueshem audience dhe keni ndjekes aktiv mund tju duket e pavend.
Por per te qene koherent e nje hap perpara me trendet e instagramit, testimi duhet te jete pjese e strategjise tuaj te marketingut.

Per ta theksuar, prej guides se instagramit per trendet, nga gabimet, dhe eksperimenteve do ju bejne qe te jeni gjithmon me nje strategji shume te mire dhe nje hap perpara.
Disa udhezime:
#1:Testo kontente te reja, meme, quotes, user-generated, kontent, mini-infographics selfie video ne grid sotries
#2:Testo tipe Videosh si Instagram stories, Instagram reels, dhe IGTV, pra Igtv eshte nje menyre per te paraqitur content me permbajtje te zgjeruar , ndersa Instagram stories dhe video content te koncentruar ne pak sekonda.
#3:Testo me stile te ndryshme Instagram stories nese ato te rrisin te angazhuarit, shiko nese chatty bts shkon ne haromonime audincen.
Mos harro te shikosh gjithmon analizat. Me later’s Instagram analitikc do te kuptoni performance ne kohe te postimeve tuaja nepermjet komenteve likeve nivelet e ndjekesve , gjithashtu mund te marresh analytics per Instagram sotries dhe ta gjurmosh per tre muaj kontentit e postuar.
Nje sekret tjeter eshte qe te gjeni diten dhe Kohen e duhur per te postuar kontet shume te rendesishem per te pasur nje audience te jashzakonshem, keshteu qe duhet testuar se kur eshte koha e duhur qe instagrami juaj ka me shume trafik.

Nese kjo eshte teper qe ju ta beni vetem, mos hezitoni te kontaktoni BOS (Busines Online Solution), And stay like a boss 😉

Nje element Gazmor.

Postimet e instagramit duan kohe mund dhe planifikim qe te behen sic duhen, por kjo nuk do te thote qe nuk mund te argetohesh pak nderkoh.

Po vem re qe shume brande internacionale po vendosin gjithenje dhe me shume elementin gazmor ne postimet e tyre.
Ne kemi provuar te njejten gje dhe me sa duket juve ju pelqen. Duke perfshire AR filters ne storiet dhe  ndoenje giff ne feeds vejme re qe ka me shume te angazhuar ne postimet tona me nje elemen gazmor. Mos harroni qe elementet e shtuar jane te gatshem dhe qe eshte ne doren tuaj qe te beni nje kombinim te mire me brandin tuaj. Mos dilni shume jashte kufije ose nese nuk gjene e duhur mos e vendosni fare.

Krijoni Kontent qe behet Share.

Ndjekesit kan deshire qe nje kontent qe e pelqejne ta shperndajn ne feed-in e tyre, ne Instagram stories, apo ne DM dhe kjo eshte nje menyre shume me leverdi te jepe nje dore qe te arrish dhe me teper audience. Celsi eshte qe te krijosh kontent qe audience do te doje ta ripostoj.
Ashtu sikur kontenti qe behet save, edhe kontenti qe behet share duhet te jet shume i lidhur me cfare jane nevojat dhe me cfare pelqejne me teper audienca.
Mendo per infographiks, statistika, kuriozitete, meme humoristike etj.
Duhet te dish qe ti mund ti gjurmosh dhe masesh sa here te duash se cili postim ka qen me I sukseshem.

Beje open brandin ose biznesin tend ne instagram.

Fuqia e autoritetit ne Instagram eshte e madhe dhe do te behet edhe me e forte ne 2021.
Ne po vejme re nje trend te ri qe brande dhe bisneset internacionale po behen me te sinqert dhe me te vertet ne postimet e tyre ne instagram.
Te paturit nje profil te hapur per brandin tuaj do te sjell qe ndjekes te rinj mund te bejne save ose share kontentin tuaj dhe pa qene ndjekes aktiv i faqes.

Shkruaj postime me kontent te gjate. (100-2200 karaktere).

Nje nga faktoret qe ndikon ne performancen e postimeve ne Instagram eshte algoritmi kohe e shpenzuar ne postim (time spent on post)
A e dije qe Instagram caption mund te vendoses deri ne 2200 karaktere.
Kjo eshte nje hapsire goxha e madhe per te ndare me audiencen, per ti mbajtur me teper ne terma kohor ne postimet tuaja.
Sipas FOHR influencues ne platformen e marketingut, mesatarja e gjatesis se teskteve eshte dyfishur gati qe prej vitit 2016 deri me sot. Ne 2020 teksti e postimeve do te jene ne nje mesatare rreth 400-500 karaktere qe perafersisht eshte rreth 65-75 fjale.
Ajo qe ne po tregojm nuk do te thot qe ju duhet te beni tekste shume te gjate, por ne vend te disa emoji perpiquni ti tregoni ato me fjale kyce.

P.S Nese e ke te veshtir mos u lodh shume , kontakto Bos (Kurseji vetes renjen e flokeve)

Ndaj te dhenat qe audienca juaj do ti dashuroj. 

Duke postuar content me permbajtje te dhenash te personalizuara eshte nje trend per 2020 dhe ne mendojme qe kjo ndihmon edhe me shume ne aktivizimin e audiences.
Nje shembull shume I mire eshte Spotify’s Warpped campaing, eshte brilante, informative, personale, orientuese, e personalizuar, per tu bere share dhe thjesht e shkelqyer.

Krijo me teper kontent ne forme Video.

2020 ishte nje vit madheshtor per Instagram video vecanerisht ne prezantimin e instagram reels dhe nuk tregon ndonje shenje ngadalesimi. Duke bashkengjitur me teper video ne strategjine e kontentit tuaj eshte e sigurt qe do te rrisni te angazhuarit ne profilin tuaj te instagramit.

Ne iniciativat “beje vet” ka shume app qe mund te te ndihmojne per te bere nje video te bukur, por kurre nuk do te keni te njejtin audience qe do te keni me nje social media menaxher.