BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

10 këshilla për një postim të mrekullueshëm dhe miqësor për SEO-n

10 këshilla për një postim të mrekullueshëm dhe miqësor për SEO-n

Shkrimi i postimeve në blog kërkon aftësi. Për ta mbajtur lexuesin tuaj të interesuar, duhet të mendoni për strukturën e përmbajtjes tuaj dhe ta mbani atë të kënaqshme. Nëse njerëzit e pëlqejnë dhe e kuptojnë një artikull, ata do të jenë shumë më të prirur ta ndajnë atë me të tjerët – dhe kjo do të rrisë renditjen tuaj. Pra, nëse doni të përmirësoni renditjen tuaj, përmirësoni aftësitë tuaja për të shkruar. Filloni me këto këshilla se si të shkruani një postim blog miqësor për SEO!

Për disa, shkrimi për qëllime SEO dhe shkrimi për të tërhequr dhe tërhequr audiencën tuaj duken si dy qëllime konfliktuale. Unë nuk jam plotësisht dakord. Sigurisht, fjalët për të cilat dëshironi të gjenden duhet të jenë në një vend të dukshëm nëse doni një postim blog blog miqësor. Por,  mbi -Duke përdorur fjalë kyçe pengon rëndë lexueshmëri e tekstit tuaj, të cilat ju definitivisht nuk duan të bëjnë. Në fakt, një dendësi e lartë e frazës mund të jetë edhe një sinjal për Google që mund të mbushni fjalë kyçe në tekstin tuaj dhe kjo mund të ndikojë negativisht në renditjen tuaj.

Ky post ofron këshilla për të shkruar postime në blog që janë miqësorë me SEO dhe të lexueshëm. Këto dy qëllime duhet të shkojnë gjithmonë krah për krah pasi ne besojmë se shkrimi në gjuhë të kuptueshme ju bën më shumë vizitorë dhe i mban ata në faqen tuaj.

Para se të filloni: bëni kërkime për fjalët kyçe

Para se të filloni të shkruani , duhet të bëni  hulumtime të fjalëve kyçe . Nëse dëshironi të mbizotëroni në rezultatet e kërkimit, do të duhet të kuptoni se cilat fjalë i kërkon audienca juaj në të vërtetë. Këto janë temat për të cilat duhet të shkruani dhe fjalët kyçe që duhet të përdorni në tekstin tuaj.

Kur të keni bërë hulumtimin e fjalës suaj dhe të keni një listë të fjalëve kyçe të fokusit për të shkruar, është koha të shkruani. Këtu janë 10 këshilla për t’ju ndihmuar të përfundoni me një postim të mrekullueshëm në blog!

Këshilla për shkrimet për postimet e blogut miqësor me SEO

Mbi të gjitha, postimi juaj në blog duhet të jetë një shkrim i mirë. Kur fillojnë një postim të ri në blog, shumë blogerë thjesht fillojnë të shkruajnë, duke shtypur gjithçka që u vjen në kokë. Ndërsa kjo mund të funksionojë për disa njerëz që kanë talent të natyrshëm në të shkruar, të tjerët mund të kenë nevojë për ndihmë. Personalisht, gjithmonë i ndjek këto ‘rregulla’ kur shkruaj një blog të ri.

1. Mendoni para se të shkruani!

Para se të filloni, mendoni me kujdes për mesazhin e pjesës suaj. Çfarë doni t’u thoni lexuesve tuaj, ose cilës pyetje qendrore doni t’i përgjigjeni? Cili është qëllimi i artikullit tuaj? Dhe çfarë doni të bëjnë lexuesit tuaj në fund të faqes? Shkruani përgjigjet e këtyre pyetjeve para se të filloni dhe mendoni për qëllimin e kërkimit që dikush mund të ketë. Një mënyrë e thjeshtë për të marrë një pasqyrë të kësaj është duke parë rezultatet e kërkimit për termin e kërkimit me të cilin dëshironi të renditeni.

2. Krijoni një strukturë për postin tuaj

Për të shkruar një postim të lexueshëm dhe miqësor ndaj SEO-së, duhet të krijoni një strukturë të qartë . Kjo do të thotë që çdo postim duhet të ketë:

 • një lloj prezantimi (në të cilin ju prezantoni temën tuaj);
 • një trup (në të cilin është shkruar mesazhi kryesor);
 • një përfundim (në të cilin ju përmbledhni idetë kryesore ose nxirrni një përfundim).

Në disa fjali, shkruani atë që dëshironi të thoni në të tre pjesët. Tani keni krijuar përmbledhjen e postimit tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të krijoni një postim të strukturuar dhe të lexueshëm në blog. Tani shkrimi i vërtetë mund të fillojë.

3. Përdorni paragrafë dhe tituj

Të gjithë përdorin paragrafë, por jo të gjithë i përdorin ato mirë. Mos e filloni çdo fjali të re në një rresht të ri vetëm sepse duket bukur. Gjithashtu, përpiquni të mos i bëni ato shumë të gjata, pasi secili paragraf duhet të ketë idenë ose temën e vet. Pyete veten se cila është ideja kryesore e secilit paragraf. Ju duhet të jeni në gjendje ta përmbledhni atë ide kryesore në një fjali. Nëse kjo nuk është e mundur dhe ju duhen më shumë fjali për të shpjeguar idenë kryesore, thjesht duhet të përdorni më shumë paragrafë .

Titujt e duhur gjithashtu ndihmojnë lexuesit tuaj të kuptojnë se për çfarë bëhet fjalë një pjesë specifike e tekstit tuaj. Nëse dëshironi që njerëzit të gjejnë rrugën e tyre përmes artikujve tuaj, përdorni nëntituj për t’i udhëhequr, ndihmuar ata të skanojnë faqen tuaj dhe të sqarojnë strukturën e artikujve tuaj. Ato nuk janë të rëndësishme vetëm për lexueshmërinë, por edhe  për SEO . Kjo është arsyeja pse unë gjithashtu do të këshilloja përdorimin e fjalës suaj në disa nga nëntitujt . Unë dua të them disa prej tyre, pasi përdorimi i fjalës suaj në çdo tituj do ta bëjë tekstin të ngathët dhe të panatyrshëm. Kjo do t’i largojë njerëzit nga leximi më tej.

4. Përdorni fjalë kalimtare

Fjalët e tranzicionit i ndihmojnë njerëzit të skanojnë përmes tekstit tuaj dhe të kuptojnë marrëdhëniet midis fjalive dhe paragrafëve. Për shembull, le të themi se ka tre arsye që njerëzit të blejnë produktin tuaj. Ju duhet të përdorni fjalë sinjalizuese si: ‘para së gjithash’; ‘së dyti’ dhe ‘më në fund’. Gjithashtu, fjalë si ‘sidoqoftë’, ‘në mënyrë të ngjashme’ dhe ‘për shembull’ u japin një sinjal të qartë lexuesve tuaj. Lexuesit do të marrin menjëherë që një përfundim do të pasojë pas fjalëve të tilla si ‘për të përmbledhur’ ose ‘me pak fjalë’. Prandaj fjalët e tranzicionit janë shumë të rëndësishme për të shtuar strukturën e tekstit tuaj.

Mbushja e artikullit tuaj me fjalën tuaj të fokusit e bën atë më pak tërheqëse për të lexuar, por gjithashtu mund të dëmtojë renditjen tuaj. Google po bëhet më inteligjent dhe dëshiron që ju të shkruani përmbajtje që përdoruesit do të pëlqejnë. Nuk dëshiron që ju të përdorni fjalën tuaj të fokusit në çdo fjali tjetër dhe ka mënyra të tjera për të analizuar atë që ka të bëjë me tekstin tuaj. Një nga mënyrat që Google e kupton temën e tekstit tuaj është duke njohur sinonime dhe fjalë kyçe të tjera që lidhen me frazën tuaj të fokusit. Kjo është arsyeja pse ju duhet të përdorni sinonime dhe fjalë kyçe të lidhura në të gjithë kopjen tuaj.

Sinonimet janë relativisht të lehta për tu menduar, por të mendosh për fjalët kyçe të drejta është pak më sfiduese. Kjo është arsyeja pse ne kemi prezantuar një veçori të re në shtojcën tonë që ju ndihmon të gjeni frazat kyçe të lidhura menjëherë. Bazuar në fjalën tuaj të fokusit, shtojca jonë mund të gjenerojë një numër frazash kyçe të lidhura me klikimin e një butoni! Së bashku me sa herë kërkohet ajo fjalë kyçe dhe si duket trendi i kërkimit. Kjo veçori mundësohet nga SEMrush dhe mund të përdoret si në shtesën tonë falas ashtu edhe në atë Premium. Pra, përdorni këtë veçori të lidhur me frazën kryesore !

6. Optimizoni gjatësinë e artikullit tuaj

Sigurohuni që postimet tuaja në blog të kenë minimumi 300 fjalë, por mbajeni të ekuilibruar gjatësinë e artikullit tuaj. Google pëlqen artikuj të gjatë, megjithatë, nëse artikulli juaj është shumë i gjatë mund t’i trembë përdoruesit. Unë do të këshilloja të shkruaj artikuj të gjatë vetëm kur e dini se jeni një shkrimtar i aftë. Po u kërkon shumë vizitorëve tuaj që të lexojnë të gjithë postimin tuaj kur është i gjatë. Shikoni këtë artikull nëse nuk jeni mjaft të sigurt se sa i gjatë duhet të jetë një postim në blog . Dhe mos harroni të vazhdoni të përdorni fjalinë tuaj të fokusit në të gjithë tekstin tuaj për t’u siguruar që të përfundoni me një postim blog blog-miqësor!

Nëse keni shkruar tashmë përmbajtje në të njëjtën temë si postimi juaj aktual, mos harroni të lidheni me dhe nga këto postime. Do ta bëjë postimin tuaj të ri në blog, dhe postimet ekzistuese, më të fortë sepse po tregoni autoritet për këtë temë. Si dhe ajo, struktura juaj e lidhjeve është gjithashtu e rëndësishme për renditjen tuaj në Google. Dhe le të mos harrojmë se lidhja me përmbajtje të tjera në lidhje me një temë është e shkëlqyeshme për lexuesit tuaj, pasi ata mund të jenë të interesuar të lexojnë edhe këto postime të ngjashme. I ndihmon ata të lundrojnë në faqen tuaj.

Ne e quajmë këtë lidhje të brendshme dhe të dy lexuesit tuaj dhe Google do t’ju falenderojnë për këtë. I ndihmon ata të menaxhojnë përmbajtjen tuaj dhe të kuptojnë marrëdhëniet midis përmbajtjeve të ndryshme në faqen tuaj, kështu që merrni pak kohë për t’u lidhur me dhe nga përmbajtja juaj e mëparshme. Mjeti ynë i brendshëm i lidhjes mund t’ju ndihmojë duke sugjeruar faqe dhe postime përkatëse në faqen tuaj ku mund të lidheni.

8. Lërini të tjerët të lexojnë postimin tuaj

Para se të publikoni postimin tuaj, sigurohuni që dikush tjetër ta lexojë së pari. Pyesni ata nëse e kuptojnë konceptin kryesor të postimit tuaj dhe ftojini të korrigjojnë çdo gabim shtypi dhe gabime gramatikore. Kjo mund t’ju ndihmojë duke siguruar një pamje objektive të lexueshmërisë dhe tërheqjes së tekstit tuaj. Nëse keni dikë në ekipin tuaj që ndodh të jetë një ekspert në temën për të cilën po shkruani, sigurohuni që ta kaloni postimin tuaj para tyre. Në këtë mënyrë ata mund të kontrollojnë nëse jeni duke mbuluar gjithçka që ju nevojitet dhe të japin sugjerime për ta bërë postimin tuaj edhe më të mirë.

9. Shtoni përmbajtje rregullisht

Rregullisht shtimi i postimeve të reja të blogut në faqen tuaj të internetit i tregon Google se faqja juaj në internet është e gjallë. Kjo është e rëndësishme sepse nëse faqja juaj nuk është aktive, Google do ta zvarrë atë më rrallë dhe kjo mund të ndikojë negativisht në renditjen tuaj. Por mos posto vetëm për hir të postimit. Sigurohuni që gjithçka që postoni të jetë përmbajtje me cilësi të lartë : artikuj informues, të shkruar mirë që argëtojnë lexuesit dhe përshtaten me qëllimin e tyre të kërkimit .

Nëse keni vështirësi të postoni në një bazë të rregullt, mund të jetë një ide e shkëlqyeshme të krijoni një kalendar editorial për blogun tuaj. Kjo ju lejon të strukturoni këtë proces në një mënyrë që ju përshtatet juve dhe ekipit tuaj.

10. Përdorni shtojcën tonë Yoast SEO

Mjeti i analizës në shtojcën tonë  Yoast SEO  ju ndihmon të shkruani postime të lexueshme dhe SEO-miqësore të blogut. Filloni duke zgjedhur termin më të rëndësishëm të kërkimit për të cilin dëshironi që njerëzit të gjejnë këtë faqe të veçantë. Kjo është fraza juaj kryesore e fokusit dhe pasi ta plotësoni këtë në shtesën tonë, kryen të gjitha llojet e kontrolleve për të parë nëse postimi juaj është i optimizuar ose ende ka nevojë për përmirësim:

 • Shtojca jonë kontrollon postimin tuaj për të parë nëse e keni përdorur fjalinë në vendet e duhura, si kopja, titulli, përshkrimi meta, teksti alt dhe URL. Yoast SEO Premium gjithashtu njeh forma të ndryshme fjalësh të frazës suaj.
 • Ju jep sugjerime për frazat kyçe të lidhura që mund të shtoni për të rritur cilësinë dhe rëndësinë e përmbajtjes tuaj .
 • Kontrollon lexueshmërinë e tekstit tuaj: A janë fjalitë ose paragrafët tuaj shumë të gjatë? A përdorni fjalë kalimtare?
 • Kontrollon lidhjet e brendshme dhe të jashtme në artikullin tuaj. Yoast SEO Premium madje ofron sugjerime për lidhje me artikuj të ngjashëm në faqen tuaj.
 • Ai llogarit se sa shpesh e përdorni frazën tuaj në të gjithë tekstin tuaj: jo sa duhet apo shumë shpesh? Kur keni Premium, ajo gjithashtu kontrollon nëse e keni shpërndarë frazën tuaj në mënyrë të barabartë në të gjithë postimin tuaj.
 • Ai gjithashtu kontrollon nëse faqet e tjera në faqen tuaj të internetit përdorin të njëjtën fjalë kyçe të fokusit, për t’ju parandaluar që të konkurroni me veten .

Nëse shkruani një post relativisht miqësor me SEO në blog (bazuar në aspektet e diskutuara më lart) shtojca do ta tregojë këtë me një plumb të gjelbër. Postimet dhe faqet me plumba të gjelbërt do t’ju ndihmojnë të përmirësoni renditjen e faqeve në faqen tuaj të internetit.

Vini re se jo çdo pikë duhet të jetë e gjelbër që rezultati i përgjithshëm i SEO të jetë i mirë. Për shembull, këto janë rezultatet e këtij postimi, i cili ka një plumb të përgjithshëm jeshil për frazën tonë të fokusit “Postimi i blogut SEO-miqësor”:

rezultatet e analizës Shiriti anësor Yoast SEO që tregon plumba
Rezultatet e analizës siç tregohet në shiritin anësor të Yoast SEO

Një lloj mënyre interesante për të marrë reagime mbi përmbajtjen tuaj, apo jo? Kur përdorni shtojcën Yoast SEO do të gjeni këto reagime në shiritin anësor Yoast SEO pranë postimit tuaj dhe në kutinë meta Yoast nën postimin tuaj (gjatë redaktimit). Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë për të gjitha aspektet që shikon ky mjet i analizës, lexoni artikullin tonë se si të përdorni mjetin e analizës së përmbajtjes Yoast SEO .

Përfundim

Ditët kur disa truke të SEO ishin të mjaftueshme për të bërë që faqja juaj e internetit të renditet mirë në Google kanë kaluar shumë. Në ditët e sotme, përmbajtja cilësore është mbret. Dhe përmbajtja e mirë gjithashtu çon në më shumë lidhje, shpërndarje, cicërima dhe kthimin e vizitorëve në faqen tuaj të internetit. Sigurisht, ka gjithmonë gjëra të tjera që mund të bëni për të maksimizuar SEO mirëdashjen e postimit tuaj, por gjëja më e rëndësishme është të shkruani thjesht postime shumë, shumë të mira!

Pershtati dhe perktheu : BOS.al

Social Media Menaxher

Menaxherët e mediave sociale janë përgjegjës të përfaqësojnë një kompani nëpër media sociale si zëri i vetëm i markës. Ata i përgjigjen komenteve, përpilojnë fushata dhe krijojnë kontent. Këta ekspertë ju ofrojnë organizatave udhëzime të nevojshme për të përmirësuar praninë e tyre online.

Me qëllime të qarta si: “përmirësoni trafikun e faqeve në internet” ose “optimizoni njohjen e markës”, menaxherët e social mediave rrisin biznesin tuaj përmes rrjeteve sociale si Facebook, Instagram dhe Twitter. Një dekadë më parë, ky rol ishte jo-ekzistent. Tani, më shumë kompani përqafojnë mediat sociale për rritjen e klientëve, dhe menaxhimi i rrjeteve sociale shpesh është thelbësor.

Çfarë bën një Social Media Menaxher?

Detyra e pare e nje social media menaxher eshte te implementoj nje plan marketingu.

Natyra e mediave sociale eshte shume e shpejt dhe zakonisht do te thote strategji me kohe te shkurter. Shumica e kompanive kryejn rishikime cdo 90 dite. Nderkohe qe planet ndryshojne, ato zakonisht fillojne me identifikimin e targetit te klienteve dhe duke vendosur nje program mbi krijimin e Kontentit.

Social media menaxher ka gjithashtu :

 • Celsin per komunikumin ne mediat social:  Ky rol percakton sa shpesh nje kompani duhet te postoj ne secilin kanal te social mediave dhe eshte pergjegjes per kthimin e pergjigjjeve.
 • Mbeshtetje per zhvillimin dhe identitetin e brandit: Ata tregojne pse-ne e cila ndihmon klientet te bashkeveprojne me organizaten tuaj.
 • Merr pjese ne strategjine ne designin vizual : Pavarësisht nëse janë fotot e profilit tuaj ose fotot e ekipit , nje social media manager siguron qe ju perputheni vizualisht me brandin tuaj.
 • Suporton strategji promocionale : Nje manager i Social media ju jep nje te dhena rreth reklamimit me pages, trafic organic dhe influencues te marketingut
 • Perpilon strategjin e angazhimit: Nje Social media manager degjon , pergjigjet dhe perfshihet me audiencen ne te gjitha kanalet. Kjo rrit shitjet dhe permirson mardheniet me klientet nepermjet perfshirjes.
 • Vendos nje strategji konvertimi: Nje Social media manager ve ne dukje pikat dhe shqetsimet e ndjeksve. Kjo ndihmon ata ne sygjerime si te kkonvertoj nje fans ne klient.

Aftesite qe nje Social Media Menaxher duhet te kete:

Social media menaxher jane nje komunitet specialistesh. Njejt si PR expert, ata dine si te ven ne dukje karakteristikat e nje brandi. Nje social media menaxher shume i mire di si te krijoj nje postim, te kthej pergjigjje dhe te angazhoje

Ne nje ekonomi online te shpejte, manger i mire i mediave sociale eshte gjithmon i perditsuar ne kohe reale me trendet e fundit ne te gjitha kanalet sociale. Ata ndjekin algoritme nga shume afer dhe perpilojne strategji te cilat lidhen me qellimet e brandit tuaj.

Social media menaxher gjithsahtu gjurmojne bisedat rreth brandit tuaj me social listening tools. Ata ndihmojne me gjithcka nga strategjit e krijimit te permbajtjes deri tek analiza shume kompetitive. Sa me shume te dish rreth klientit aq me kollaj eshte per te krijuar nje mesazh qe i pershtatet.

Social Media Menaxhimi Pro

Social media menaxher japin brandeve akses te menjehershem ne ekspertize te kanaleve sociale. Nderkohe qe algoritmet ndryshojne shume shpejte eshte e veshtire per pronaret e bizneseve qe te mbajne ritmin. Social media manager fokusojne gjithe energjine e tyre ne zotrimin e hapsirave te social mediave. Ata ofrojne perkushtim dhe krijimin e nje prespektive qe organizatat online kane nevoj per te lulezuar.

Social media Menaxher gjithashtu masin performancen e tyre duke e bere me te lehte gjurmimin e brandit tuaj. Ata japin analiza te rendesishme per treguesit kryesor te performances ne social media (Social media KPIs) :

 • Rritje e Audiences
 • Perfshirje e Audiences
 • Arritjet e Brandit
 • Reagime dhe fjala e marketingut ne te folur
 • Cilesia e vlersimit dhe shkalla e pergjigjjes
 • Drejtimi/ Trafiku
 • Shkalla e Konvertimeve

Me nje Social Media Menaxher dhe mjetet e duhura, do te ndricosh me shume thjeshtesi nder konkurentet.

Si te beni Digital Marketing per StartUp-in tuaj ?

You have a startup and you may gain a great success in future too.

You might also be having a website for it and, congratulation for having a live website!

But let me ask you a hard question?

How many people know about your startup?

You may say, All the friends and family.

But let me tell you a bitter truth, they are the exact wrong audience to share about your company.

You share your idea to the people who are facing the problem you are trying to solve and the investors who would like to invest in getting the problem solved than just your friends and family.

Think of your future customers. Do they know about your awesome product which is going to solve their problem!

No! Almost no one knows about your startup except you and your friends!

If your answer is “NO” then you should immediately take action to improve your business Oe startup presence online.

When I say putting business presence online, it’s not just about building a static OR web application and putting it online but it’s more about attracting customers to the website without any personal connection.

You should start building your business presence online even before the first version of your product. When you do that, your audience will be excited about the product you will be launching.

To build an audience who will love your product, your virtual product should have existence on the web. Your company should appear on Google when people search solution of the problem your organization want to solve.

How to build a startup presence online so people know about it?

Putting business presence online is one of the most important things to do when you are a startup.

Of course not just creating an account on the different portal will attract traffic and people to your startup but by creating a website, writing content that will be loved by people and doing SEO definitely will.

How to build an effective business presence online to get thousands of people visiting your website?

 1. Make your website live
 2. Develop a Blog
 3. Create Social Media Pages
 4. Start Optimizing your website for SEO
 5. Join Active communities
 6. Start connecting people on Quora
 7. Ask their problems and Share your solution
 8. Build your audience in Facebook Pixel, Google Remarketing Audience
 9. Market your product online

How to do SEO for a startup?

SEO for a startup is no different than doing a magazine.

A magazine usually has a bunch of articles which helps people to grab useful information. You startup blog can be another helpful blog where people will know about the problems and solution they are facing.

To get started with article writing, You can research on the problems your audience is facing and write high-quality content focused to help them to solve it,

We at StablX consider any startup is not just a startup but a great set of minds trying to solve a problem which was never solved. Because you are the people who are trying to help people and make them live a better life.

Now let me share you some of the online marketing techniques which will not just help you to gain visibility on social media and other channels but also on Google.

APPEARING ON GOOGLE FOR RELEVANT KEYWORDS CAN ALONE BRING YOU THOUSANDS OF FREE TRAFFIC IN NO TIME.

Not getting enough traffic is common issue startups and new business owners and it happens because people don’t care about building a business presence online initially. No doubt no one is going to download your app unless they get to know about your app.  This issue is usually faced in the initial stage of their business unless they find right for of marketing.

I say years because they don’t know how to do it OR if they know they don’t know How to get started?

In brief, let me tell you How can you build your business base without spending a penny

Create a Blog

Creating a blog is a brilliant way to market your product and services for free. It takes a minimum of 3 months to see any visitor on your blog but not bounded by 3 months you may see a traffic break under 3 months too.

The blog is a business asset just like your reputation in your market, and market value. It remains with you until you delete them and serves you with a big number of customers who never heard about your startup.

Here is a small result of having traffic flow after we developed the blog for this client and improved the ranking which was going lower and lower.

traffic after blog development and article publishing
How to rank website higher on Google and get more traffic

Start Publishing Article

Publishing article! You never did any!

Don’t worry! You don’t have to be a professional journalist to write an article. You can just start writing about a common problem and it’s solution on your blog and it will help people to solve their issue.

Be focused and Publish content about the problem your startup and business is solving and connect your product and services without looking like a marketing freak. This is a brilliant way to grow your business presence and loyalty online.

Do SEO

SEO, Sear Engine Optimization. a procedure which helps your business to rank higher on Google and other search engine and brings you thousands of visitors for FREE.

It is also the biggest channel which has the ability to go beyond the word of mouth and break the stereotype of getting limited leads.

SEO basics procedures can be done by anyone by writing an article but if you want to intensely focus on traffic generation in the least time possible then contact SEO, they will help you to build a base which will drive thousands of traffic to your website.

You will never know How much traffic you can get until you let people visit your website and let them read your content?

We tweaked the result and it was hiked in a few SEO technical changes and Off Page SEO and the traffic increased bt 17{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} in a week.

a lot of traffic

Talk to social media

SEO is great for the startups who want customers who are actually facing problems and searching for the solution on Google. But if you are solving a problem where people are not much aware of the solution then it is recommended to invest some time and budget in social media marketing.

Social Media Marketing will help you to gain an audience and let millions of people know about your idea in the least time possible unlike boundaries of search engines.

Social Media Websites like Facebook gives you the ability to target people based on location, interest, employment, behaviour and other 47 important parameters allowing you to target almost any audience possible.

Publishing and sharing content in facebook groups is not a bad idea but if you aren’t targeting the right audience.

It has the ability to go viral in no time if you do it precisely.

Do analysis before you get into direct marketing

Doing a depth analysis of the database you have and whom to call and connect will help you to improve the conversion and have control over resources.

Deliver the best

And the end everything matter is you, your service and the customer who will but the service.

If you are an industry where you expect people to repurchase your product and services then you should focus on the experience.

Deliver the best experience possible and the customer will come back to you.

That’s all!

Do you think I have missed something which will help startups to build a business presence online?

Let me know in the comment section below.