BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

10 këshilla për një postim të mrekullueshëm dhe miqësor për SEO-n

10 këshilla për një postim të mrekullueshëm dhe miqësor për SEO-n

Shkrimi i postimeve në blog kërkon aftësi. Për ta mbajtur lexuesin tuaj të interesuar, duhet të mendoni për strukturën e përmbajtjes tuaj dhe ta mbani atë të kënaqshme. Nëse njerëzit e pëlqejnë dhe e kuptojnë një artikull, ata do të jenë shumë më të prirur ta ndajnë atë me të tjerët – dhe kjo do të rrisë renditjen tuaj. Pra, nëse doni të përmirësoni renditjen tuaj, përmirësoni aftësitë tuaja për të shkruar. Filloni me këto këshilla se si të shkruani një postim blog miqësor për SEO!

Për disa, shkrimi për qëllime SEO dhe shkrimi për të tërhequr dhe tërhequr audiencën tuaj duken si dy qëllime konfliktuale. Unë nuk jam plotësisht dakord. Sigurisht, fjalët për të cilat dëshironi të gjenden duhet të jenë në një vend të dukshëm nëse doni një postim blog blog miqësor. Por,  mbi -Duke përdorur fjalë kyçe pengon rëndë lexueshmëri e tekstit tuaj, të cilat ju definitivisht nuk duan të bëjnë. Në fakt, një dendësi e lartë e frazës mund të jetë edhe një sinjal për Google që mund të mbushni fjalë kyçe në tekstin tuaj dhe kjo mund të ndikojë negativisht në renditjen tuaj.

Ky post ofron këshilla për të shkruar postime në blog që janë miqësorë me SEO dhe të lexueshëm. Këto dy qëllime duhet të shkojnë gjithmonë krah për krah pasi ne besojmë se shkrimi në gjuhë të kuptueshme ju bën më shumë vizitorë dhe i mban ata në faqen tuaj.

Para se të filloni: bëni kërkime për fjalët kyçe

Para se të filloni të shkruani , duhet të bëni  hulumtime të fjalëve kyçe . Nëse dëshironi të mbizotëroni në rezultatet e kërkimit, do të duhet të kuptoni se cilat fjalë i kërkon audienca juaj në të vërtetë. Këto janë temat për të cilat duhet të shkruani dhe fjalët kyçe që duhet të përdorni në tekstin tuaj.

Kur të keni bërë hulumtimin e fjalës suaj dhe të keni një listë të fjalëve kyçe të fokusit për të shkruar, është koha të shkruani. Këtu janë 10 këshilla për t’ju ndihmuar të përfundoni me një postim të mrekullueshëm në blog!

Këshilla për shkrimet për postimet e blogut miqësor me SEO

Mbi të gjitha, postimi juaj në blog duhet të jetë një shkrim i mirë. Kur fillojnë një postim të ri në blog, shumë blogerë thjesht fillojnë të shkruajnë, duke shtypur gjithçka që u vjen në kokë. Ndërsa kjo mund të funksionojë për disa njerëz që kanë talent të natyrshëm në të shkruar, të tjerët mund të kenë nevojë për ndihmë. Personalisht, gjithmonë i ndjek këto ‘rregulla’ kur shkruaj një blog të ri.

1. Mendoni para se të shkruani!

Para se të filloni, mendoni me kujdes për mesazhin e pjesës suaj. Çfarë doni t’u thoni lexuesve tuaj, ose cilës pyetje qendrore doni t’i përgjigjeni? Cili është qëllimi i artikullit tuaj? Dhe çfarë doni të bëjnë lexuesit tuaj në fund të faqes? Shkruani përgjigjet e këtyre pyetjeve para se të filloni dhe mendoni për qëllimin e kërkimit që dikush mund të ketë. Një mënyrë e thjeshtë për të marrë një pasqyrë të kësaj është duke parë rezultatet e kërkimit për termin e kërkimit me të cilin dëshironi të renditeni.

2. Krijoni një strukturë për postin tuaj

Për të shkruar një postim të lexueshëm dhe miqësor ndaj SEO-së, duhet të krijoni një strukturë të qartë . Kjo do të thotë që çdo postim duhet të ketë:

  • një lloj prezantimi (në të cilin ju prezantoni temën tuaj);
  • një trup (në të cilin është shkruar mesazhi kryesor);
  • një përfundim (në të cilin ju përmbledhni idetë kryesore ose nxirrni një përfundim).

Në disa fjali, shkruani atë që dëshironi të thoni në të tre pjesët. Tani keni krijuar përmbledhjen e postimit tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të krijoni një postim të strukturuar dhe të lexueshëm në blog. Tani shkrimi i vërtetë mund të fillojë.

3. Përdorni paragrafë dhe tituj

Të gjithë përdorin paragrafë, por jo të gjithë i përdorin ato mirë. Mos e filloni çdo fjali të re në një rresht të ri vetëm sepse duket bukur. Gjithashtu, përpiquni të mos i bëni ato shumë të gjata, pasi secili paragraf duhet të ketë idenë ose temën e vet. Pyete veten se cila është ideja kryesore e secilit paragraf. Ju duhet të jeni në gjendje ta përmbledhni atë ide kryesore në një fjali. Nëse kjo nuk është e mundur dhe ju duhen më shumë fjali për të shpjeguar idenë kryesore, thjesht duhet të përdorni më shumë paragrafë .

Titujt e duhur gjithashtu ndihmojnë lexuesit tuaj të kuptojnë se për çfarë bëhet fjalë një pjesë specifike e tekstit tuaj. Nëse dëshironi që njerëzit të gjejnë rrugën e tyre përmes artikujve tuaj, përdorni nëntituj për t’i udhëhequr, ndihmuar ata të skanojnë faqen tuaj dhe të sqarojnë strukturën e artikujve tuaj. Ato nuk janë të rëndësishme vetëm për lexueshmërinë, por edhe  për SEO . Kjo është arsyeja pse unë gjithashtu do të këshilloja përdorimin e fjalës suaj në disa nga nëntitujt . Unë dua të them disa prej tyre, pasi përdorimi i fjalës suaj në çdo tituj do ta bëjë tekstin të ngathët dhe të panatyrshëm. Kjo do t’i largojë njerëzit nga leximi më tej.

4. Përdorni fjalë kalimtare

Fjalët e tranzicionit i ndihmojnë njerëzit të skanojnë përmes tekstit tuaj dhe të kuptojnë marrëdhëniet midis fjalive dhe paragrafëve. Për shembull, le të themi se ka tre arsye që njerëzit të blejnë produktin tuaj. Ju duhet të përdorni fjalë sinjalizuese si: ‘para së gjithash’; ‘së dyti’ dhe ‘më në fund’. Gjithashtu, fjalë si ‘sidoqoftë’, ‘në mënyrë të ngjashme’ dhe ‘për shembull’ u japin një sinjal të qartë lexuesve tuaj. Lexuesit do të marrin menjëherë që një përfundim do të pasojë pas fjalëve të tilla si ‘për të përmbledhur’ ose ‘me pak fjalë’. Prandaj fjalët e tranzicionit janë shumë të rëndësishme për të shtuar strukturën e tekstit tuaj.

Mbushja e artikullit tuaj me fjalën tuaj të fokusit e bën atë më pak tërheqëse për të lexuar, por gjithashtu mund të dëmtojë renditjen tuaj. Google po bëhet më inteligjent dhe dëshiron që ju të shkruani përmbajtje që përdoruesit do të pëlqejnë. Nuk dëshiron që ju të përdorni fjalën tuaj të fokusit në çdo fjali tjetër dhe ka mënyra të tjera për të analizuar atë që ka të bëjë me tekstin tuaj. Një nga mënyrat që Google e kupton temën e tekstit tuaj është duke njohur sinonime dhe fjalë kyçe të tjera që lidhen me frazën tuaj të fokusit. Kjo është arsyeja pse ju duhet të përdorni sinonime dhe fjalë kyçe të lidhura në të gjithë kopjen tuaj.

Sinonimet janë relativisht të lehta për tu menduar, por të mendosh për fjalët kyçe të drejta është pak më sfiduese. Kjo është arsyeja pse ne kemi prezantuar një veçori të re në shtojcën tonë që ju ndihmon të gjeni frazat kyçe të lidhura menjëherë. Bazuar në fjalën tuaj të fokusit, shtojca jonë mund të gjenerojë një numër frazash kyçe të lidhura me klikimin e një butoni! Së bashku me sa herë kërkohet ajo fjalë kyçe dhe si duket trendi i kërkimit. Kjo veçori mundësohet nga SEMrush dhe mund të përdoret si në shtesën tonë falas ashtu edhe në atë Premium. Pra, përdorni këtë veçori të lidhur me frazën kryesore !

6. Optimizoni gjatësinë e artikullit tuaj

Sigurohuni që postimet tuaja në blog të kenë minimumi 300 fjalë, por mbajeni të ekuilibruar gjatësinë e artikullit tuaj. Google pëlqen artikuj të gjatë, megjithatë, nëse artikulli juaj është shumë i gjatë mund t’i trembë përdoruesit. Unë do të këshilloja të shkruaj artikuj të gjatë vetëm kur e dini se jeni një shkrimtar i aftë. Po u kërkon shumë vizitorëve tuaj që të lexojnë të gjithë postimin tuaj kur është i gjatë. Shikoni këtë artikull nëse nuk jeni mjaft të sigurt se sa i gjatë duhet të jetë një postim në blog . Dhe mos harroni të vazhdoni të përdorni fjalinë tuaj të fokusit në të gjithë tekstin tuaj për t’u siguruar që të përfundoni me një postim blog blog-miqësor!

Nëse keni shkruar tashmë përmbajtje në të njëjtën temë si postimi juaj aktual, mos harroni të lidheni me dhe nga këto postime. Do ta bëjë postimin tuaj të ri në blog, dhe postimet ekzistuese, më të fortë sepse po tregoni autoritet për këtë temë. Si dhe ajo, struktura juaj e lidhjeve është gjithashtu e rëndësishme për renditjen tuaj në Google. Dhe le të mos harrojmë se lidhja me përmbajtje të tjera në lidhje me një temë është e shkëlqyeshme për lexuesit tuaj, pasi ata mund të jenë të interesuar të lexojnë edhe këto postime të ngjashme. I ndihmon ata të lundrojnë në faqen tuaj.

Ne e quajmë këtë lidhje të brendshme dhe të dy lexuesit tuaj dhe Google do t’ju falenderojnë për këtë. I ndihmon ata të menaxhojnë përmbajtjen tuaj dhe të kuptojnë marrëdhëniet midis përmbajtjeve të ndryshme në faqen tuaj, kështu që merrni pak kohë për t’u lidhur me dhe nga përmbajtja juaj e mëparshme. Mjeti ynë i brendshëm i lidhjes mund t’ju ndihmojë duke sugjeruar faqe dhe postime përkatëse në faqen tuaj ku mund të lidheni.

8. Lërini të tjerët të lexojnë postimin tuaj

Para se të publikoni postimin tuaj, sigurohuni që dikush tjetër ta lexojë së pari. Pyesni ata nëse e kuptojnë konceptin kryesor të postimit tuaj dhe ftojini të korrigjojnë çdo gabim shtypi dhe gabime gramatikore. Kjo mund t’ju ndihmojë duke siguruar një pamje objektive të lexueshmërisë dhe tërheqjes së tekstit tuaj. Nëse keni dikë në ekipin tuaj që ndodh të jetë një ekspert në temën për të cilën po shkruani, sigurohuni që ta kaloni postimin tuaj para tyre. Në këtë mënyrë ata mund të kontrollojnë nëse jeni duke mbuluar gjithçka që ju nevojitet dhe të japin sugjerime për ta bërë postimin tuaj edhe më të mirë.

9. Shtoni përmbajtje rregullisht

Rregullisht shtimi i postimeve të reja të blogut në faqen tuaj të internetit i tregon Google se faqja juaj në internet është e gjallë. Kjo është e rëndësishme sepse nëse faqja juaj nuk është aktive, Google do ta zvarrë atë më rrallë dhe kjo mund të ndikojë negativisht në renditjen tuaj. Por mos posto vetëm për hir të postimit. Sigurohuni që gjithçka që postoni të jetë përmbajtje me cilësi të lartë : artikuj informues, të shkruar mirë që argëtojnë lexuesit dhe përshtaten me qëllimin e tyre të kërkimit .

Nëse keni vështirësi të postoni në një bazë të rregullt, mund të jetë një ide e shkëlqyeshme të krijoni një kalendar editorial për blogun tuaj. Kjo ju lejon të strukturoni këtë proces në një mënyrë që ju përshtatet juve dhe ekipit tuaj.

10. Përdorni shtojcën tonë Yoast SEO

Mjeti i analizës në shtojcën tonë  Yoast SEO  ju ndihmon të shkruani postime të lexueshme dhe SEO-miqësore të blogut. Filloni duke zgjedhur termin më të rëndësishëm të kërkimit për të cilin dëshironi që njerëzit të gjejnë këtë faqe të veçantë. Kjo është fraza juaj kryesore e fokusit dhe pasi ta plotësoni këtë në shtesën tonë, kryen të gjitha llojet e kontrolleve për të parë nëse postimi juaj është i optimizuar ose ende ka nevojë për përmirësim:

  • Shtojca jonë kontrollon postimin tuaj për të parë nëse e keni përdorur fjalinë në vendet e duhura, si kopja, titulli, përshkrimi meta, teksti alt dhe URL. Yoast SEO Premium gjithashtu njeh forma të ndryshme fjalësh të frazës suaj.
  • Ju jep sugjerime për frazat kyçe të lidhura që mund të shtoni për të rritur cilësinë dhe rëndësinë e përmbajtjes tuaj .
  • Kontrollon lexueshmërinë e tekstit tuaj: A janë fjalitë ose paragrafët tuaj shumë të gjatë? A përdorni fjalë kalimtare?
  • Kontrollon lidhjet e brendshme dhe të jashtme në artikullin tuaj. Yoast SEO Premium madje ofron sugjerime për lidhje me artikuj të ngjashëm në faqen tuaj.
  • Ai llogarit se sa shpesh e përdorni frazën tuaj në të gjithë tekstin tuaj: jo sa duhet apo shumë shpesh? Kur keni Premium, ajo gjithashtu kontrollon nëse e keni shpërndarë frazën tuaj në mënyrë të barabartë në të gjithë postimin tuaj.
  • Ai gjithashtu kontrollon nëse faqet e tjera në faqen tuaj të internetit përdorin të njëjtën fjalë kyçe të fokusit, për t’ju parandaluar që të konkurroni me veten .

Nëse shkruani një post relativisht miqësor me SEO në blog (bazuar në aspektet e diskutuara më lart) shtojca do ta tregojë këtë me një plumb të gjelbër. Postimet dhe faqet me plumba të gjelbërt do t’ju ndihmojnë të përmirësoni renditjen e faqeve në faqen tuaj të internetit.

Vini re se jo çdo pikë duhet të jetë e gjelbër që rezultati i përgjithshëm i SEO të jetë i mirë. Për shembull, këto janë rezultatet e këtij postimi, i cili ka një plumb të përgjithshëm jeshil për frazën tonë të fokusit “Postimi i blogut SEO-miqësor”:

rezultatet e analizës Shiriti anësor Yoast SEO që tregon plumba
Rezultatet e analizës siç tregohet në shiritin anësor të Yoast SEO

Një lloj mënyre interesante për të marrë reagime mbi përmbajtjen tuaj, apo jo? Kur përdorni shtojcën Yoast SEO do të gjeni këto reagime në shiritin anësor Yoast SEO pranë postimit tuaj dhe në kutinë meta Yoast nën postimin tuaj (gjatë redaktimit). Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë për të gjitha aspektet që shikon ky mjet i analizës, lexoni artikullin tonë se si të përdorni mjetin e analizës së përmbajtjes Yoast SEO .

Përfundim

Ditët kur disa truke të SEO ishin të mjaftueshme për të bërë që faqja juaj e internetit të renditet mirë në Google kanë kaluar shumë. Në ditët e sotme, përmbajtja cilësore është mbret. Dhe përmbajtja e mirë gjithashtu çon në më shumë lidhje, shpërndarje, cicërima dhe kthimin e vizitorëve në faqen tuaj të internetit. Sigurisht, ka gjithmonë gjëra të tjera që mund të bëni për të maksimizuar SEO mirëdashjen e postimit tuaj, por gjëja më e rëndësishme është të shkruani thjesht postime shumë, shumë të mira!

Pershtati dhe perktheu : BOS.al