BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj
facebook shton efektet

Facebook shton efektet AR dhe sfondet 360 në Messenger

Facebook po kërkon të ndihmojë përdoruesit e desktopit të Messenger të festojnë sezonin e festave me një seri të re efektesh AR , filtrash dhe sfondesh 360 gradë , efektet e para të llojit të tyre që do të shtohen në versionin desktop të aplikacionit.

Përdoruesit kanë qenë në gjendje të shtojnë efekte AR brenda ndërveprimeve të tyre të rregullta, në aplikacionin Messenger, për disa kohë, me Facebook duke shtuar sfonde 360 ​​gradë në aplikacion përsëri në Prill .

Tani, ato do të jenë të disponueshme edhe në versionin desktop, me një sërë opsionesh sezonale – siç shpjegohet nga Facebook :

” Ju mund të zgjidhni nga një sërë efektesh AR me temë pushimesh që fillojnë të përhapen sot, duke përfshirë Santa’s Lap, Winter Village, Christmas Tree Hat, Yeti Grumpy, Dritat Festive dhe Elf Christmas”

Pra, nëse dëshironit të dukeni aq të zymtë sa personi në shembullin e mësipërm, tani mundeni, me kapele dixhitale dhe maska ​​për t’ju ndihmuar të përhapni gëzimin e Krishtlindjes brenda thirrjeve tuaja desktop në Messenger.

Facebook njoftoi përhapjen e plotë të versionit desktop të Messenger përsëri në prill , pasi e testoi atë në tregjet e zgjedhura më parë gjatë vitit . Në atë kohë, Facebook vuri në dukje se kishte parë një rritje më shumë se 100% të njerëzve që përdorin shfletuesin e tyre desktop për thirrje audio dhe video në Messenger, pasi ata kërkonin të qëndronin të lidhur gjatë pandemisë. Duke pasur parasysh këtë, Facebook u përpoq të siguronte mjete më të dedikuara për të përballuar kërkesën në rritje – dhe me COVID-19 të vendosur për të mbajtur familjet larg gjatë pushimeve, kjo pa dyshim do të shohë që përdorimi i desktopit të Messenger të rritet përsëri gjatë javëve të ardhshme.

Si të tilla, këto shtesa të reja kanë kuptim, ndërsa ato sjellin edhe versionin desktop të aplikacionit më në përputhje me aplikacionin e rregullt celular.

” Për të hyrë në ndonjë nga filtrat dhe efektet e festave thjesht hapni aplikacionin Messenger në desktopin tuaj dhe filloni një telefonatë me video, krijoni një dhomë ose hapni kamerën e Messenger. Klikoni në ikonën e fytyrës buzëqeshëse për të parë skedat e filtrave dhe sfondeve.” 

Ju mund të shkarkoni aplikacionin e ri Messenger për Desktop në  dyqanet Mac  dhe Windows .