BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

5 gjuhët kryesore të programimit për krijimin e një faqe interneti në 2021

Doni të dini se cilat janë 5 gjuhët kryesore të programimit !

Pa humbur më shumë nga koha juaj, këtu është një listë e gjuhëve më të mira të programimit për zhvillimin e një faqe interneti , sipas renditjes dhe popullaritetit të tyre.

Megjithëse, nuk keni nevojë të mësoni të gjitha këto gjuhë programimi, zgjidhni atë që ju pëlqen dhe që plotëson kërkesat tuaja. Nëse jeni bllokuar ose jeni hutuar, zgjidhni JavaScript, pasi nuk mund të gaboni kurrë me këtë.

1. JavaScript

Nuk ka dyshim se JavaScript është Mbreti i zhvillimit të internetit dhe ndoshta gjuha më e popullarizuar në mesin e zhvilluesve të internetit. Alsoshtë gjithashtu gjuha e vetme që ju lejon të krijoni aplikacione në internet, si frontend, ashtu edhe backend, si dhe aplikacione mobile ( React Native ).

Fuqia e Javascript nuk është vetëm se mund të funksionojë në shfletues dhe server duke përdorur Nodejs por edhe kornizat dhe bibliotekat e mrekullueshme që ka për zhvillimin e faqeve në internet dhe zhvillimin e aplikacioneve.

Për shembull, mund të përdorni React.js dhe Angular për frontend, Nodejs për backend dhe React Native për krijimin e aplikacioneve mobile ndër-platformë (si Android ashtu edhe iOS).

Nëse jeni duke filluar me një karrierë për krijimin e faqeve në internet, atëherë unë ju rekomandoj shumë që të mësoni Javascript në 2021

javascript

2. Python

Python është një gjuhë tjetër e cila ka fituar shumë popullaritet gjatë vitit të fundit. Ndërsa nuk është saktësisht e re dhe ka kaluar testin e kohës, është ndoshta gjuha më e zhdërvjellët e programimit për momentin.

Ju mund ta përdorni Python për zhvillimin e uebit, databazen , shkrimet dhe automatizimin. Ngjashëm me JavaScript, Python gjithashtu gëzon mbështetje të madhe të komunitetit dhe ka shumë korniza të dobishme, dhe mjete që mund t’ju ndihmojnë të krijoni një aplikacion në internet në kohë të shpejtë.

Për shembull, mund të përdorni Django për të krijuar aplikacione të plota në ueb. Nëse doni më shumë kontroll, mund të përdorni edhe Flask , një kornizë minimaliste për zhvillimin e faqes në internet.

Python është gjithashtu një gjuhë e mirë programimi për të mësuar Kodimin, kështu që nëse jeni i ri në botën e zhvillimit të softuerit, atëherë zgjedhja e Python mund të jetë një fillim i shkëlqyeshëm, jo ​​vetëm për zhvillimin e internetit por për një karrierë të përgjithshme programimi.

python

3. TypeScript

TypeScript është e preferuara ime personale dhe një gjuhë moderne programimi për zhvillimin e uebit. Ashtu si kemi C dhe C ++ , TypeScript mund të konsiderohet si JavaScript ++ megjithëse nuk është aq popullor sa C ++.

Pjesa e mirë e TypeScript është se shton sigurinë e tipit në kodin JavaScript që do të thotë se mund të kapni gabime të keqe të lidhura me llojin JavaScript në fazën e zhvillimit.

Ai gjithashtu e bën të lehtë krijimin e kodit të orientuar drejt objektit për JavaScript dhe disa mjete të korrigjimit të gabuar të TypeScript e bëjnë zhvillimin e uebit me të vërtetë të lehtë.

Nëse duhet të zgjidhni një gjuhë moderne programimi për të mësuar në 2021, unë ju rekomandoj shumë të mësoni TypeScript

typescript

4. PHP

Mund të gjej shumë kërkesa për përfshirjen e PHP në këtë listë të gjuhëve më të mira të programimit për krijimin e faqeve në 2021, por të them të drejtën, PHP është një nga gjuhët më të mira të programimit kur bëhet fjalë për krijimin e aplikacioneve në internet.

Ajo është një gjuhë skenare dinamike, në anën e serverit që e bën me të vërtetë të lehtë krijimin e aplikacioneve plotësisht funksionale të uebit. Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, gjysma e internetit po funksionon në shpatullën e PHP, mos harroni WordPress, softueri më i njohur i aplikacioneve në internet është bërë në PHP.

PHP gjithashtu ka korniza si Laraval , i cili është i fuqishëm dhe ju lejon të krijoni me shpejtësi aplikacione në internet duke përdorur një model arkitektonik model-pamje-kontrollues.

Mos dëgjoni njerëz që thonë se PHP nuk është i dobishëm, nëse e keni të lehtë, shkoni përpara

laravel php

5. Ruby

Ruby është një tjetër gjuhë programimi që është vërtet e shkëlqyeshme për zhvillimin e uebit. Ngjashëm me PHP dhe Python, Ruby është gjithashtu i lehtë për tu mësuar dhe për gozhdë për fillestarët.

Ajo që e bën Ruby të veçantë për zhvillimin e uebit është korniza Ruby on Rails e cila fuqizon faqet e internetit si Github, Shopify, Airbnb, Groupon, GoodReads dhe Kickstarter.

Nëse nuk e dini, Rails është një kornizë model – pamje – kontrollues (MVC), duke siguruar struktura të paracaktuara për një bazë të dhënash, një shërbim në internet dhe faqe në internet. Inkurajon dhe lehtëson përdorimin e standardeve të internetit si JSON ose XML për transferimin e të dhënave dhe HTML, CSS dhe JavaScript për ndërfaqen e përdoruesit

ruby programing language

6. HTML dhe CSS

Ndërsa HTML dhe CSS nuk është në të vërtetë një gjuhë programimi (mirë, disa prej jush mund të mos pajtohen por po, nuk janë gjuha e programimit) por ato janë shtylla kurrizore për zhvillimin e uebit dhe çdo zhvillues uebi duhet t’i mësojë ato.

HTML ofron strukturën ndërsa CSS ofron stilin dhe i ndihmon ata të duken më mirë dhe më tërheqës vizualisht. Nëse dëshironi të bëheni një zhvillues serioz i frontendit, atëherë duhet t’i zotëroni këto dy në 2021.

Gjëja e mirë për ta është se ju lehtë mund t’i zotëroni ato brenda disa javësh dhe ato janë relativisht më të lehta për tu mësuar gjithashtu.

html css

Kjo është e gjitha për gjuhët më të mira të programimit për zhvillimin e WEB në 2021 . Ju mund të shihni se nuk ka asnjë befasi, JavaScript është mbreti i zhvillimit të uebit, por Python është po aq i mirë. PHP dhe Ruby ofrojnë mënyrën më të lehtë për të krijuar aplikacione në internet dhe TypoScript është gjuha programuese relativisht e re, moderne dhe premtuese që mund të mësoni për krijimin e aplikacioneve në internet.

SI TE NA KONTAKTONI :

FACEBOOK | INSTAGRAM | WHATSAPP

LEXONI ME SHUME RRETH :

RRJETET SOCIALE | FAQE INTERNETI | SOCIAL MEDIAT | SEO