BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj
3 hapa të rëndësishëm për të rikthyer llogarinë tuaj të Instagramit

3 hapa të rëndësishëm për të ndërmarrë kur llogaria juaj në Instagram është vjedhur

A dyshoni se hakerat kanë fituar qasje në llogarinë tuaj në Instagram?

Mësoni se çfarë të bëni kur llogaria juaj në Instagram është vjedhur!

Llogaria juaj në Instagram është hakuar … spo dini si të veproni?

Kjo është veçanërisht e frikshme për një biznes që mbështetet në mediat sociale për përpjekjet e tij të marketingut dhe fiton trafik nga Instagram.

Për fat të keq, hakerat mund të futen në llogarinë tuaj në Instagram në më pak se 10 minuta nëse nuk është siguruar siç duhet.

Një haker zakonisht e bën këtë në një nga tre mënyrat:

  • Marrja e informacioneve tuaja të hyrjes.
  • Phishing Me pak fjalë, hakerat do t’ju dërgojnë një email bindës që ka një lidhje me një faqe të rreme të hyrjes në Instagram. Nëse e klikoni dhe identifikoheni me emrin tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimin, ata marrin informacionin tuaj. Asnjëherë mos klikoni në një lidhje që ju dërgohet përmes postës elektronike.
  • Përdorimi i aplikacioneve të palëve të treta. Gjithmonë anuloni hyrjen në aplikacione të dyshimta të palëve të treta. Asnjëherë mos autorizoni një aplikacion të cilit nuk i besoni për të pasur qasje në informacionin tuaj personal.

Nëse e gjeni veten në një situatë ku mendoni se llogaria juaj në Instagram është hakuar, është e rëndësishme të veproni shpejt.

Ndiqni këto hapa për t’ju ndihmuar të vazhdoni hapat për rikuperimin e llogarisë tuaj.

3 veprime për të ndërmarrë kur Instagrami juaj është vjedhur

Nëse dyshoni se llogaria juaj në Instagram është vjedhur, ja çfarë duhet të bëni.

1. Përdorni rikuperimin e llogarisë Instagram

Kjo është ajo ku ju kërkoni një lidhje hyrjeje ( butoni Harruat fjalëkalimin ) direkt nga Instagram.

Nga atje, ju do të futni numrin tuaj të telefonit ose adresën e postës elektronike dhe klikoni Dërgo Lidhjen e hyrjes . Pastaj, Instagram do t’ju dërgojë një email për t’ju ndihmuar të rikuperoni llogarinë tuaj.

Ndonjëherë hakerat janë aq të shpejtë për të ndryshuar emrin tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimin sa që kjo nuk do të funksionojë.

Nëse emri juaj i përdoruesit konsiderohet i pavlefshëm, vazhdoni në hapin 2.

2. Raportoni Hacking Llogaria në Instagram

Nëse nuk jeni në gjendje të rikuperoni fjalëkalimin tuaj për shkak të hakerit që e ndryshon atë shumë shpejt, hapi tjetër është ta raportoni atë direkt në Instagram.

Në faqen e tyre të internetit, ju do të plotësoni një formular me të gjitha detajet e llogarisë tuaj dhe atje do të zgjidhni Llogaria ime u hakua dhe pastaj klikoni Kërkesa për mbështetje .

Kur të dëgjoni nga Instagram, ata do t’ju kërkojnë të verifikoni identitetin tuaj për një masë shtesë të sigurisë. Procesi duket kështu:

  • Do t’ju dërgohet një kod direkt nga faqja e internetit.
  • Ata do të bëjnë që ju të bëni një foto të veten duke mbajtur një copë letër me kodin (zakonisht ata preferojnë që kjo të jetë një selfie).
  • Ata gjithashtu do t’ju bëjnë të tregoni adresën origjinale të postës elektronike ose numrin e telefonit që keni përdorur për llogarinë.
  • Më në fund, Instagram do të verifikojë që ju në të vërtetë jeni përdoruesi i llogarisë duke krahasuar foton me fotot tuaja në Instagram.

Kjo konsiderohet si një mënyrë e pagabueshme për Instagram për të rimarrë llogarinë tuaj, sepse në thelb nuk ka asnjë mënyrë për të modifikuar këtë sistem që ata kanë.

3. Kontrolloni aktivitetin tuaj të hyrjes

Ky hap gjendet gjithashtu në cilësimet tuaja në Instagram. Kontrollimi i aktivitetit tuaj të hyrjes do t’ju tregojë sa herë që dikush ka përdorur kombinimin e emrit tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimit për t’u futur në llogarinë tuaj.

Bërja e kësaj mund t’ju ndihmojë të njihni hyrjet e dyshimta në llogarinë tuaj.

Kur kontrolloni aktivitetin tuaj të hyrjes, ajo do të tregojë datën dhe kohën e secilës hyrje. Kjo ndonjëherë mund të jetë e ndërlikuar për të mbajtur mend nëse ishe ti ose dikush tjetër.

Sidoqoftë, nëse vini re se papritmas keni ndjekës që nuk i keni miratuar ose foto të postuara që e dini që nuk i keni marrë, atëherë ka shumë të ngjarë që dikush të ketë hakuar llogarinë tuaj.

3 hapa të rëndësishëm për të ndërmarrë kur llogaria juaj në Instagram është hacked

Këshilla : Masat për të shmangur vjedhjen në të ardhmen

Aktivizo vërtetimin me dy faktorë

Ky hap është shumë i rëndësishëm sepse do të minimizojë çdo hakim të ardhshëm, gjithashtu. Vërtetimi me dy faktorë është një tipar i sigurisë dhe vendosja e tij është e lehtë.

Thjesht shkoni te cilësimet tuaja të Instagram dhe futni një kod specifik të hyrjes për të konfirmuar përpjekjen tuaj të hyrjes sa herë që (ose dikush tjetër) përpiqeni të shkoni në Instagram nga një pajisje që platforma nuk e njeh.

Sipas Instagram, ka disa metoda vërtetimi me dy faktorë që mund të përdorni me llogarinë tuaj në Instagram.

Për të filluar me vërtetimin me dy faktorë, zgjidhni ose:

  • Kodet e mesazheve me tekst (SMS) nga telefoni juaj celular.
  • Kodet e hyrjes nga një aplikacion vërtetimi i palës së tretë (të tilla si Duo Mobile ose Google Authenticator).

Konfirmoni numrin tuaj të telefonit dhe adresën e postës elektronike në Cilësimet e llogarisë janë të sakta

Kjo është një nga gjërat e para që hakerat do të ndryshojnë pasi të kenë një hyrje të suksesshme. Ata do të ndryshojnë numrin tuaj të telefonit dhe adresën e postës elektronike në një në të cilën mund të kenë qasje dhe ju nuk mundeni.

Nëse numri i telefonit dhe / ose adresa e emailit tuaj janë ndryshuar, është e rëndësishme që së pari t’i ndryshoni përsëri në llogaritë tuaja personale dhe më pas të kontrolloni për ndonjë aktivitet të dyshimtë që mund të ketë dalë në faqen tuaj.

Pastaj duhet të ndiqni të gjitha këto hapa në këtë udhëzues për të siguruar llogarinë tuaj.

Ndryshoni fjalëkalimin tuaj për Instagram (dhe emailin tuaj)

Zgjidh një fjalëkalim të fortë që është i ndryshëm nga fjalëkalimet e tjera që përdor zakonisht në internet.

Nëse një haker ka informacionin tuaj të hyrjes për Instagram, ata gjithashtu mund të kenë kredencialet tuaja të postës elektronike. Sigurohuni që emaili juaj të jetë i sigurt duke ndryshuar rregullisht atë fjalëkalim.

Kushtojini vëmendje njoftimeve nga Instagram

Nëse merrni një email ose njoftim nga Instagram që rekomandon që të ndryshoni fjalëkalimin tuaj, bëjeni atë.

Mos harroni, për të shmangur mashtrimet phishing mos klikoni në një lidhje në asnjë email që ju kërkon të ndryshoni fjalëkalimin tuaj.

Navigoni drejtpërdrejt në Instagram dhe ndryshoni fjalëkalimin tuaj atje.

Sipas platformës :

Gjatë kontrolleve të automatizuara të sigurisë, Instagram ndonjëherë rikuperon informacionin e hyrjes që ishte vjedhur nga faqet e tjera. Nëse Instagram zbulon se fjalëkalimi juaj mund të jetë vjedhur, ndryshimi i fjalëkalimit tuaj në Instagram dhe faqet e tjera ndihmon për ta mbajtur llogarinë tuaj të sigurt dhe për të mos lejuar që ju të hakoheni në të ardhmen.

Nëse llogaria juaj në Instagram është hakuar, ekzistojnë masa që do t’ju ndihmojnë të rigjeni hyrjen në llogarinë tuaj.

Instagram sigurisht është i vetëdijshëm se platforma e tyre e mediave sociale është subjekt i hakerëve dhe atyre që krijojnë llogari të rreme, kështu që ata kanë administruar sisteme të reja për të ndihmuar në paragjykimin e këtyre llojeve të llogarive. Mësoni më shumë rreth këtyre sistemeve të vendosura këtu .

Nëse ndiqni këtë udhëzues shpejt pasi keni vërejtur një hyrje të dështuar, postime të dyshimta ose informacione të ndryshuara, ka shumë mundësi që të jeni në gjendje të rikuperoni llogarinë tuaj.

Nëse postimet në faqen tuaj janë fshirë gabimisht, mund të mësoni se si të rikuperoni postimet e fshira në Instagram këtu .

Edhe nëse nuk jeni hackuar, këto këshilla janë të dobishme për siguri shtesë për të parandaluar çdo sulm në të ardhmen që mund të ndodhë fatkeqësisht.

Lexo më shumë lajme: