BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj
aplikacionet më te mira

Aplikacionet më të mira për të mësuar fëmijët programimin

Të mësosh fëmijët të kodojnë aplikacione ose programe nuk është e lehtë, por ka zgjidhje të shkëlqyera. Diane H Wong nga DoMyWriting thotë se në fakt, aplikacionet e kodimit për të vegjëlit dhe programet e programeve për fëmijë po bëhen gjithnjë e më të popullarizuara me IT dhe shkencat kompjuterike që janë kaq të rëndësishme në ditët tona. Padyshim që nuk ka asnjë aplikacion më të mirë të kodimit për fëmijët, por këtu janë disa nga aplikacionet më të mira për t’u mësuar fëmijëve kodimin .

#1 Scratch

Scratch është deri tani aplikacioni më i popullarizuar i kodimit për fëmijë që përdoret aktualisht në shumë shkolla në të gjithë botën. Tani në dispozicion falas si në internet ashtu edhe për Android dhe iOS e cila ndoshta është arsyeja pse është kaq e njohur. Ai gjithashtu ka një version të veçantë të quajtur ScratchJr që do të përdoret në platformat mobile nga fëmijë më të vegjël midis moshës 5 dhe 7 vjeç, por versioni i rregullt është i përshtatshëm për fëmijë dhe adoleshentë.

Scratch u krijua për herë të parë në vitin 2003 nga studentët dhe stafi i MIT. Gjuha e kodimit që përdor është posaçërisht e përshtatshme për fëmijët nga 5 deri në 16 vjeç. Gjuha përdor blloqe vizuale ose tulla që mund të përdoren në një mënyrë tërheqje-lëshimi në një hapësirë ​​pune për të ndërtuar zinxhirë të caktuar logjikë. Në këtë mënyrë, fëmija mund të kuptojë më mirë parimet më themelore të kodimit. Uebfaqja është gjithashtu e njohur për materialet e saj të shumta mësimore, udhëzuesit udhëzues dhe forume diskutimi.

#2 Kodable

Kodable është një tjetër aplikacion relativisht i njohur i kodimit për fëmijë. Eshtë në dispozicion falas si për iPhone dhe iPad, por fatkeqësisht nuk ka mundësi për Android ose ueb. Ekziston edhe një version pro i paguar për ata që duan të kenë mundësi të përdorin më shumë karakteristika. Ashtu si Scratch, Kodable është i përshtatshëm për fëmijë më të vegjël si dhe adoleshentë më të vjetër (nga 6 vjeç e lart). Në të njëjtën kohë, është e jashtëzakonshme për udhëzimin e përdoruesve nga një kodim bazë në një nivel kompleks.

Një tjetër gjë e mirë për Kodable është se ajo ka mësime të shumta udhëzuese që përdoruesit mund të ndjekin për të marrë një përvojë të plotë dhe për të kuptuar gjithçka pa ndihmë shtesë. Ai gjithashtu përqendrohet në gjuhë të tilla programimi si Javascript, HTML, Python, Java, CSS dhe të tjera. Çdo mësim vjen me materiale udhëzuese, një listë të fjalëve të fjalorit të lidhura dhe materiale të tjera shtesë. Qasja është gjithashtu shumë e ngjashme me lojën me përdoruesit që janë në gjendje të zgjedhin një karakter për të kaluar nëpër nivele.

#3 Tynker

Tynker është një aplikacion falas për kodim i disponueshëm si në internet ashtu edhe për pajisjet iOS, por ka gjithashtu një mundësi për azhurnimin premium të paguar. Eshtë një aplikacion relativisht i ri, por tashmë është bërë mjaft popullor. Vizualisht, Tynker është shumë i ngjashëm me Scratch, por ai është përqendruar kryesisht në mësimdhënien e programimit në vend që ta zbatojë atë drejtpërdrejt si në Scratch. Eshtë i përshtatshëm si për fëmijë dhe adoleshentë të rinj dhe të moshuar me një mundësi për të studiuar Python për studentët e shkollës së mesme.

Tynker ofron një larmi veçorish për të ndihmuar fëmijët të mësojnë të kodojnë. Ashtu si Code Monkey , ai ka lojëra dhe enigma për të zgjidhur. Ai gjithashtu ofron mësime, materiale të klasës, sfida të bazuara në histori, module të të mësuarit, e kështu me radhë për të mësuar Javascript dhe Python. Për më tepër, Tynker ka një bibliotekë të projekteve të bëra nga përdoruesit, të cilat mund të arrihen nga nxënës të tjerë për të parë se çfarë po bëjnë anëtarët e komunitetit. Me fjalë të tjera, ai ka disi një mjedis në klasë në internet.

#4 Daisy the Dinosaur

Daisy the Dinosaur është një aplikacion falas programimi për iPad dhe iPhone. Ajo që e veçon atë është fakti që është bërë posaçërisht për fëmijët e moshave 4-7 vjeç duke e bërë atë zgjedhjen perfekte për nxënësit më të vegjël. Aplikacioni u krijua nga i njëjti ekip që më parë zhvilloi një aplikacion tjetër kodimi për fëmijë të quajtur Hopscotch. Nëse e keni provuar atë aplikacion, do ta gjeni Daisy shumë të dobishme sepse ka një ndërfaqe të ngjashme miqësore me përdoruesit me karakteristika të kufizuara, e cila është më e mira për fillestarët.

Daisy the Dinosaur jep hyrjen më gjithëpërfshirëse dhe më të lehtë për tu kuptuar në botën e programimit për nxënësit e rinj. Ai përdor funksione të tilla si kushtëzime dhe sythe pa e bërë fëmijën të mësojë përmendësh se cilat janë emrat e tyre dhe më tepër duke kuptuar logjikën se si ato mund të përdoren. Dinosauri Daisy mund të detyrohet të kërcejë, lëvizë ose vallëzojë duke përdorur komandat zvarritje-rënie.

#5 Lightbot

Lightbot nuk është një aplikacion falas, por padyshim që ia vlen për ata që duan mundësi më të përparuara. Ka dy versione: një version Android që kushton 2.33 £ dhe një version iOS që kushton 2.99. Aplikacioni është më i përshtatshmi për fëmijë dhe adoleshentë të moshës 4-13 vjeç. Lightbot konsiderohet të jetë një nga aplikacionet më sfiduese të programimit, kështu që përdoret më mirë për nxënës të shpejtë ose për ata që janë tashmë në një nivel disi të përparuar.

Aplikacioni fillon me nivele më të lehta, por pasi të filloni të dilni në majë, ai mund të bëhet sfidues, madje edhe për të rriturit. Përdoruesit marrin udhëzime të shkurtra në fillim të çdo niveli duke shpjeguar se çfarë duhet të bëjnë. Nivelet mund të rilodhen. Pasi të keni përfunduar nivelin, ju do të keni qasje në një tjetër.

# 6 Kargo-Bot

E fundit por jo më pak e rëndësishmja, Cargo-Bot është një aplikacion falas për kodim i disponueshëm si për pajisjet Android ashtu edhe për iOS. Eshtë i përshtatshëm për fëmijët e moshës 10 vjeç e lart. Ky aplikacion specializohet në sfidat e enigmës që përfshijnë një krah robotik që duhet programuar për të kryer detyra të ndryshme, kryesisht duke lëvizur kuti me ngjyra për të krijuar një dizajn ose model të veçantë.

Cargo-Bot u krijua fillimisht në një iPad duke përdorur një aplikacion të kodimit me prekje të quajtur Codea. Nga ana tjetër, Codea bazohet në gjuhën programuese Lua që do të thotë se logjika pas Cargo-Bot është shumë e ngjashme me atë gjuhë dhe i përgatit nxënësit të përdorin Lua. Kjo u tha, përdorimi i Lua menjëherë nuk do të ishte i përshtatshëm për përdoruesit e rinj.

Mendimet Përfundimtare

Në përgjithësi, mësimi i fëmijëve për të koduar është një zgjidhje e shkëlqyeshme për këdo që sheh që fëmija i tyre është i interesuar të mësojë më shumë rreth shkencës kompjuterike. Përdorni aplikacionet në këtë artikull për të lejuar fëmijët tuaj të jenë më të mirë në kodimin dhe të mësojnë çdo aspekt të programimit.

Lexo edhe Rrjetet sociale, menaxhimi profesional i tyre suksesi i biznesit

Pershtati dhe redaktoj : BOS.al