Twitter heq mbështetjen për websitet me AMP

6 Janar, 2022
Posted in blog
6 Janar, 2022 BOS.al

Twitter po heq mbështetjen për lidhjet AMP në vend të kësaj do t’i drejtojë përdoruesit në faqen origjinale.

Kompania konfirmon se ky ndryshim do të hyjë në fuqi deri në fund të vitit.

Në një dokument të përditësuar në lidhje me faqet AMP, Twitter deklaron se aktualisht është në proces të ndërprerjes së formatit.

“Ne jemi në proces të ndërprerjes së mbështetjes për këtë funksion dhe do të tërhiqet plotësisht në tremujorin e katërt të 2022.”

Një SEO i quajtur Christian Oliveira vuri re dokumentin e përditësuar pasi përdoruesi i Twitter David Esteve thotë se ai vuri re një mungesë mbështetjeje për faqet AMP që datojnë nga mesi i tetorit.

Duke qenë se Twitter është “në proces” të heqjes së mbështetjes për AMP, është e mundur që formati të ndërpritet tashmë në disa vende.

Pas vitit 2021, Twitter do të ndalojë dërgimin e të gjithë përdoruesve në faqet AMP.

Çfarë do të thotë kjo për faqet e internetit me faqe AMP?

Faqet e internetit që publikojnë versionet AMP të faqeve të tyre mund të vazhdojnë ta bëjnë këtë, dhe lidhjet mund të ndahen ende në Twitter.

E vetmja gjë që po ndryshon është se ku Twitter do të drejtojë trafikun.

Në vend që të zbarkojë në një faqe AMP, Twitter do t’i dërgojë përdoruesit në URL-në origjinale.

Nëse zotëroni ose punoni për një faqe interneti që publikon faqe AMP, nuk duhet të bëni asgjë për t’u pajtuar me këtë ndryshim.

Lidhjet me faqet AMP do të vazhdojnë të funksionojnë në Twitter. Nuk është sikur përdoruesit do të dërgohen në faqe të prishura, kështu që nuk keni nevojë të shqetësoheni për ridrejtimin e të gjitha URL-ve tuaja AMP nga 301.

Nëse dëshironi të vazhdoni të mbështesni formatin në anën tuaj është një zgjedhje personale.

Nuk ka asnjë përfitim të qenësishëm për ndërtimin e faqeve të internetit me AMP HTML. Është një mënyrë e thjeshtë për të publikuar përmbajtje që është e shpejtë dhe e thjeshtë për t’u naviguar, por që mund të arrihet pa përdorur AMP.

Google konfirmon se AMP nuk është një faktor renditjeje , kështu që nuk është e nevojshme ta përdorni atë nga pikëpamja SEO.

Po bëhet më e vështirë të bësh një rast për publikimin e faqeve në formatin AMP, veçanërisht pas asaj që ka ndodhur me të gjatë vitit të kaluar.

Vetë Google po heq gradualisht AMP nga një numër vendesh ku dikur ishte i spikatur.

Përshtati dhe përktheu | BOS.al |

 

nakontaktoni
contact

Na kontaktoni !

Për cdo informacion më të detajuar në lidhje me projektin tuaj !

contact

Le të flasim për projektin tuaj !

Biseda mes jush dhe nesh është busulla e një pune të mirë !

Le të flasim për iden tuaj !

Ideja juaj merr jetë nëse punohet nga specialistë të fushës !

Le të flasim për punën tuaj !

Arritjet tuaja të mëparshme do marrin tjetër seriozitet pas bashkëpunimit tuaj me ne !

Office +355 68 20 20 488

Support +355 67 57 57 595

Sale +355 68 55 55 347

[email protected]

nakontaktoni