BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj
Si të skanoni dhe përktheni një fotografi në Google Translate

Si të skanoni dhe përktheni një fotografi në Google Translate

Në këtë blog do ju shpjegojmë se si të përktheni një tekst që ndodhet në një imazh me Google Traslante.

Gjithshtu do mësoni dhe se si të përktheni një faqe webi komplet me Google Traslante.

Mënyrat për të përkthyer imazhe me Google Translate

Në telefonin tuaj iPhone, iPad ose Android, mund të përdorni aplikacionin Google Translate në dy mënyra për të përkthyer fotografi.

Një mënyrë për të përkthyer një foto është të drejtoni kamerën drejt figurës dhe ta lini aplikacionin ta skanojë atë.

Do të merrni një përkthim të drejtpërdrejtë, në imazh. Përdoreni këtë nëse nuk e keni tashmë fotografinë në galerinë tuaj.

Nëse e keni ruajtur foton që dëshironi të përktheni në galerinë e telefonit tuaj, atëherë importojeni atë në Google Translate dhe kryeni përkthimin.

Skanoni dhe përktheni një foto të re me Google Translate

Për të përkthyer një fotografi në kohë reale, fillimisht hapni Google Translate në telefonin tuaj. Në aplikacion, nën kutinë e tekstit, trokitni lehtë mbi “Kamera”.

Pamja juaj e kamerës do të hapet. Në krye, zgjidhni gjuhët nga dhe në të cilat dëshironi të përktheni foton tuaj. Për ta bërë aplikacionin të njohë automatikisht gjuhën burimore, zgjidhni “Zbulo gjuhën” në fushën e gjuhës burimore.

Në fund të pamjes së kamerës, trokitni lehtë mbi “Instant”.

Drejtojeni kamerën e telefonit tuaj drejt fotografisë që dëshironi të përktheni. Aplikacioni do të përkthejë tekstin në foton tuaj.

Nëse dëshironi të bëni një fotografi të palëvizshme dhe më pas ta përktheni atë, më pas prekni “Scan”, kapni një foto dhe lëreni aplikacionin ta përkthejë atë.

Tani jeni në rregull.

Skanoni dhe përktheni një fotografi ekzistuese me Google Translate

Nëse fotografia juaj është ruajtur tashmë në galerinë e telefonit tuaj, shtoni atë në Google Translate për përkthim.

Për ta bërë këtë, fillimisht hapni aplikacionin Google Translate në telefonin tuaj. Në aplikacion, trokitni lehtë mbi “Kamera”.

Në faqen e pamjes së kamerës, nga lart, zgjidhni të dyja gjuhët burimore dhe ato të synuara për përkthimin e figurës. Për ta bërë aplikacionin të zbulojë gjuhën burimore, zgjidhni “Zbulo gjuhën” në fushën e gjuhës burimore.

Në fund të faqes, prekni “Import” për të shtuar foton tuaj në aplikacion.

Nëse shihni një kërkesë për leje, trokitni lehtë mbi “Po”. Pastaj zgjidhni foton që dëshironi të përktheni.

Google Translate do të importojë dhe skanojë foton tuaj. Për të parë përkthimin për fjalë të caktuara, prekni ato fjalë në figurë.

Për të parë përkthimin e plotë për të gjithë figurën, prekni opsionin “Zgjidh të gjitha”.

Dhe kështu lexoni fotografitë në gjuhë të huaja në telefonat tuaj. Shumë e dobishme!

Në Google Chrome, mund të përktheni gjithashtu faqe të tëra ueb.