BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Pune nga shtepia – avantazhet dhe disavantazhet

Pune nga shtepia online

Në kohën kur teknologjia po ndryshon mënyrën se si punojmë, puna nga shtëpia është bërë një opsion i preferuar për shumë profesionistë. Megjithatë, si çdo gjë, ka avantazhe dhe disavantazhe.

Në këtë blog, do të shqyrtojmë thellësisht këto dy anë të punës nga shtëpia. Do trajtojmë gjithashtu cfarë është një pune nga shtepia. Si ta gjejmë një pune nga shtepia, cilat janë llojet e ndryshme, si dhe kush janë avantazhet dhe mangësitë e kryerjes së biznesit nga distanca për të dy palët. Punëdhënësit dhe Punëmarrësit.

Pune nga shtepia – Avantazhet:

Pune nga shtepia
 • Rritja e Produktivitetit: Puna nga largësia jep fleksibilitet për punonjësit dhe studimet tregojnë që punonjësit janë më produktivë. Më pak shqetësime krahasuar me punën në zyrë.
 • Reduktimi i kohës së udhëtimit: Shmang vonesat dhe fitimi i kohës për të kryer punë personale. Eliminon stresin e udhëtimit, duke përmirësuar produktivitetin dhe mirëqenien e përgjithshme.
 • Stil jetese më i shëndetshëm: Më shumë kohë për te kryer ushtrime fizike dhe për t’u kujdesur për veten. Përmirëson mirëqënien emocionale. Duke ofruar nje një mjedis pune më të qetë dhe më pak stresues.
 • Paga dhe kursime më të larta:  Nëse punoni për një kompani në një shtetë të huaj, por jetoni në një tjetër pa taksë mbi të ardhurat, mund të jeni në gjendje të rrisni potencialin tuaj të fitimit.
 • Kursime të zgjeruara: Minimizim i shpenzimeve ditore si: Kosto transportit urban dhe vetjak, marrja e ushqimit nga kafenetë gjatë pushimeve të drekës ose mbajtja e një garderobë profesionale.
 • Diversitet më i madh i ekipit: Të kesh një fuqi punëtore më të larmishme mund të çojë në përfitime të tjera edhe për punonjësit. Si më shumë kreativitet dhe mendje të hapur brenda ekipeve.
 • Mbajtja e përmirësuar e të dhënave: Mund të ruani dokumente të shkruara si e-mail ose memorandume. Mund të bëni regjistrime të videove ose thirrje zanore nëpërmjet platformave të ndryshme si Zoom apo Microsoft Teams.
 • Një mënyrë jetese më e qëndrueshme: Puna në distancë mund të ketë një ndikim pozitiv në mjedis. Të mos shkosh në zyrë do të thotë që nuk do të të duhet të marrësh një makinë, autobus.

Disavantazhet e Punës nga Shtëpia:

Pune nga shtepia disavantazhet
 1. Mungesa e Ndërveprimit Njerëzor: Mungesa e ndërveprimit fytyrë me fytyrë mund të ndikojë në bashkëpunim dhe motivim. Konsideroni lidhjen me bashkëpunëtorët në internet ose organizoni takime.
 2. Rritja e Udhëtimit: Puna nga largësia mund të përfshijë udhëtime për takime ose vizita në projekte. Varet nga punëdhënësi dhe titulli i punës.
 3. Reduktimi i ndarjes midis punës dhe shtëpisë: Mungesa e lëvizjes mund të çojë në probleme shëndetësore. Investoni në mobilje dhe mjetet ergonomike për një zyrë shtëpiake të shëndetshme.
 4. Rritja e efekteve anësore shëndetësore: Mungesa e lëvizjes mund të çojë në probleme shëndetësore. Investoni në mobilje dhe mjetet ergonomike për një zyrë shtëpiake të shëndetshme.
 5. Rënie e Produktivitetit: Privatësia mund të çojë në zakone joefektive. Shqetësime nga bashkëjetuesit ose familja mund të ndikojnë në produktivitet.
 6. Kohët e Përgjigjes të vonuara: Mungesa e komunikimit mund të çojë në humbje kohore. Punonjësit nga largësia mbështeten në përgjigje të kohës së tyre në mesazhet elektronike.
 7. Mungesa e Feedback-ut: Më vështirë të marrësh feedback-un në kohë reale. Kërkon organizim aktiv për vlerësime të performancës ose takime individuale.

Megjithatë, çdo individ mund ta përjetojë në mënyra të ndryshme përvojën e punës nga shtëpia. Këshillohet të gjeni një balancë të mirë dhe të ndihmoni veten që të përshtatet në mënyrë efektive me dinamikat e këtij modeli të të punuarit.

Pune online nga shtepia. Si të kërkoj ?

Puna në distancë, është çdo punë që nuk kërkon lëvizje fizike në një vend pune. Shumë kompani i trajtojnë punët e tyre të biznesit përmes përdorimit të programeve në internet dhe komunikojnë përmes video thirrjeve dhe mesazheve të çastit. Punëtorët në distancë komunikojnë dhe punojnë gjithashtu me klientët, duke përfunduar punën e tyre nga shtëpia dhe duke ia dorëzuar atë klientëve të tyre në mënyrë elektronike.

Disa punëtorë në distancë janë plotësisht të largët, që do të thotë se ata punojnë vetëm nga shtëpia ose nga një hapësirë ​​tjetër përveç një zyre të përkushtuar. Kompani të tjera lejojnë orare fleksible ose kohë fleksible, duke u dhënë punonjësve të tyre të punojnë nga shtëpia disa ditë në javë. Ndryshe quhet Hybrid job.

Për të kërkuar punë online nga shtëpia, klikoni foton e mëposhtme.

pune online nga shtepia

Për më shumë si ky artikuj klikoni këtu.

Na ndiqni në rrjete sociale:

Facebook | Instagram