BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj
server i dedikuar

Kush ka nevojë për një server të dedikuar dhe pse?

Jeni lodhur nga faqja juaj e internetit që ngadalësohet nga sajte të tjera në të njëjtin server?

A keni nevojë për më shumë hapësirë ​​për numrin tuaj në rritje të vizitorëve dhe klientëve të faqes në internet?

A janë nevojat e faqes suaj të internetit që tejkalojnë planin tuaj aktual të serverit ?

Nëse po, mund të jetë koha për të konsideruar përmirësimin në host të dedikuar.

Çfarë është serveri i Dedikuar?

Serveri i dedikuar ju lejon të keni një server të tërë për faqen tuaj të internetit, aplikacionet dhe biznesin tuaj – të gjitha për veten tuaj.

Infrastruktura me një qiramarrës, sasia e madhe e hapësirës (magazinimi) dhe fuqia e gjerë përpunuese garantojnë që ju të mos shqetësoheni për problemet nga ndarja e burimeve me klientët e tjerë.

Për më tepër, ju mund të organizoni shumë site dhe të ekzekutoni aplikacione të shumta me shpejtësi të përpunimit tepër të shpejtë dhe siguri të nivelit të lartë.

Kjo është ajo që u jep serverëve të dedikuar një përfitim të madh ndaj llojeve të tjera të serverëve.

Kush ka nevojë për një server të dedikuar?

Nëse zotëroni ose menaxhoni ndonjë nga llojet e bizneseve më poshtë, mund t’ju duhet një server i dedikuar.

Llojet e organizatave që mund të përfitojnë nga pritja e dedikuar janë:

  • Kompanitë e mesme dhe të mëdha me mbi 500 punonjës që menaxhojnë sasi të mëdha të dhënash. Nëse biznesi juaj përmban baza të dhënash, inventar të madh/infrastrukturë të zinxhirit të furnizimit dhe qindra transaksione e-commerce çdo orë, ju duhet një server i dedikuar.
  • Administratorët e sistemit, zhvilluesit dhe bizneset e teknologjisë së informacionit që duhet të personalizojnë mjedisin e serverit të tyre sipas specifikimeve të tyre dhe të ekzekutojnë aplikacione në internet me burime intensive, të tilla si sistemet e menaxhimit të përmbajtjes, softuerët e personalizuar, aplikacionet e drejtuara nga API, softueri si shërbim dhe faqet e tregtisë elektronike. serverë të dedikuar.
  • Agjencitë dhe rishitësit e mbajtjes në internet kanë nevojë për serverë të dedikuar për të pritur faqet e internetit të klientëve të tyre. Një server i dedikuar u lejon atyre të menaxhojnë klientët e tyre në një vend pa pasur nevojë të menaxhojnë llogari të shumta pritëse në ofrues të ndryshëm.

Përfitimet e serverit të dedikuar

A përputhet biznesi juaj me ndonjë nga kategoritë e mësipërme? Nëse po, ju keni mundësinë për të hapur faqen tuaj të internetit në një botë me mundësi të reja.

Serverët e dedikuar reduktojnë në mënyrë drastike kohën e ndërprerjes së biznesit tuaj duke ofruar fuqinë, ritmin dhe shpejtësinë që ju nevojitet për të lulëzuar.

Infrastruktura me një qiramarrës do të thotë se serveri juaj përdoret nga ju; ju do të jeni pronari i vetëm i atij serveri.

Ju nuk ndani burime me klientët e tjerë nga ofruesi juaj i mbajtjes në internet.

Serverët e dedikuar kanë sasi të mëdha ruajtjeje për të mbështetur faqet e internetit ose aplikacionet e ndërmarrjeve.

Ka gjithashtu shumë hapësirë ​​në disqet parësore dhe dytësore për të kopjuar plotësisht skedarët, duke siguruar që të mos ketë kurrë humbje të të dhënave të rëndësishme të biznesit.

Shpejtësia e rritur

Ndihmoni faqet e internetit dhe aplikacionet tuaja me fuqi të lartë të lulëzojnë në vend që të ngadalësohen nga burimet që ndahen me klientët e tjerë.

Ju mund të fitoni një avantazh shpejtësie 20x mbi planet e tjera të pritjes duke marrë një server të dedikuar.

Konfigurime të personalizueshme

Personalizoni konfigurimet e softuerit dhe harduerit të serverit tuaj për ta bërë atë të funksionojë me efikasitet për ju dhe nevojat e biznesit tuaj.

Serverët e dedikuar mund të përmirësohen duke shtuar më shumë memorie, fuqi përpunuese, hapësirë ​​në hard disk dhe gjerësi bande.

Siguri më e mirë

Fitoni kontroll të plotë mbi sigurinë me një server të dedikuar. Mos keni mundësinë të keni një dështim kritik për shkak të mungesës së masave të sigurisë nga një klient tjetër.

Ju mund të vendosni se cilin sistem operativ (OS) të ekzekutoni dhe kur të instaloni arna në OS.

Për më tepër, protokollet e sigurisë në planet e dedikuara të pritjes janë në përputhje me PCI, duke ju lejuar të përpunoni dhe ruani në mënyrë të sigurt të dhëna të ndjeshme.

Kjo siguri komerciale e nivelit të lartë mbron gjithashtu faqen tuaj nga DDoS dhe sulme të tjera kibernetike.

Qasje e plotë

Përfitoni të gjitha mjetet që ju nevojiten për të menaxhuar drejtpërdrejt skedarët, bazat e të dhënave, llogaritë e postës elektronike, certifikatat SSL, domenet dhe gjithçka në mes.

Serverët e dedikuar Linux të menaxhuar përfshijnë cPanel dhe menaxherin e pritësit të uebit (WHM) për t’ju ndihmuar të ruani pronësinë dhe funksionalitetin.

Kontroll i plotë

Siguroni serverin tuaj të dedikuar me lehtësi me një plan pritës të dedikuar të menaxhuar.

Planet e menaxhuara të dedikuara të pritjes vijnë me Zgjidhjen e Plotë të Menaxherit të Hosting Uebit ( WHMCS ), e cila është një platformë e centralizuar që automatizon ofrimin dhe faturimin e pritjes për klientët që ata mbështesin.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni qendrën e të dhënave të serverit tuaj, duke ju lejuar të siguroni shpejtësitë më të mira të mundshme midis një faqe interneti ose aplikacioni dhe vizitorëve të tij – në shkallë globale.

Mënyrat për të menaxhuar një server të dedikuar

Si e ndërtoni serverin tuaj të dedikuar për të përmbushur qëllimet dhe standardet e biznesit tuaj?

Pritja e dedikuar e menaxhuar e serverit e bën të lehtë duke ju ofruar softuerin dhe harduerin që ju nevojitet për të krijuar mjedisin e duhur.

  • Kujdesuni për biznesin me Panelin e Menaxhimit të Llogarisë (AMP) – Lejon klientët të menaxhojnë emrat e domenit, informacionin e llogarisë/faturimit, të hapin bileta mbështetëse dhe shërbime shtesë nga një vendndodhje qendrore.
  • Menaxhimi i serverëve lider në industri me cPanel – Lejon të gjitha llojet e bizneseve të krijojnë llogari të reja FTP dhe email, të konfigurojnë domenet dhe nënfushat, të menaxhojnë bazat e të dhënave dhe të menaxhojnë skedarët në server.
  • Krijoni llogari pritëse me Menaxherin e Pritësit të Uebit (WHM) – U jep përdoruesve që menaxhojnë uebsajte të shumta mundësinë për të krijuar llogari përdoruesish me shpërndarje të personalizuar të burimeve.
  • Menaxhoni skedarët në serverin tuaj duke përdorur Protokollin e Transferimit të Sigurt të Skedarit (SFTP) – Lejon klientët të mbajnë skedarët e serverit nga distanca përmes një lidhjeje të sigurt, duke përfshirë ngarkimin, krijimin dhe fshirjen e skedarëve dhe menaxhimin e cilësimeve të lejeve të skedarëve.
  • Përdorni linjën e komandës me Access Secure Shell (SSH) – Lejon të gjithë llojet e klientëve të instalojnë aplikacione nga ana e serverit dhe të kryejnë detyra të tjera nga distanca që nuk mund të kryhen përmes FTP.
  • Instalimi me një klikim i aplikacioneve të njohura të uebsajteve duke përfshirë WordPress , Joomla, Drupal dhe më shumë me Softaculous, një shtesë opsionale, me pagesë.
  • Ruani faqen tuaj me Menaxherin e Rezervimit – Lejon të gjithë llojet e klientëve të rezervojnë automatikisht skedarët dhe bazat e të dhënave të faqes në internet në një disk rezervë të veçantë.

Karakteristikat shtesë për pritjen e dedikuar

Adresa IP e dedikuar

Kur zgjidhni një plan pritës të dedikuar, një veçori e rëndësishme për një server të dedikuar është një adresë IP e dedikuar.

Një adresë IP e dedikuar ndihmon për ta mbajtur faqen tuaj të internetit të sigurt nga ndëshkimet e shkaktuara nga klientët e padëshiruar në hapësirën e përbashkët të serverit.

Certifikata SSL

Certifikatat SSL mund t’ju japin një mënyrë të sigurt për të transferuar informacionin privat të klientit tuaj.

Ky kriptim 2048-bit është i shkëlqyeshëm për transferime të sigurta të të dhënave midis faqes së internetit ose aplikacionit tuaj dhe klientëve tuaj.

Përmirësimet e dorës

Menaxhimi i serverit tuaj të dedikuar mbikëqyret nga një ekip ekspertësh të brendshëm në kompaninë pritëse.

Arnimet tuaja të sigurisë së OS, përditësimet e cPanel dhe WHM dhe konfigurimet e personalizuara do të menaxhohen plotësisht nga ky ekip.

Mjetet e Migrimit Falas

Nëse keni një faqe interneti ekzistuese, duhet të përfitoni nga mjetet dhe udhëzuesit falas të migrimit të faqes në internet.

Këto mjete dhe udhëzues ndihmojnë në sigurimin e një transferimi të suksesshëm të faqes në internet nga një platformë pritjeje në tjetrën.

Ju gjithashtu mund të përdorni shërbimet e menaxhuara të pritjes për të ndihmuar me migrimin e faqeve në internet.