BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj
youtube shton kërkimin zanor ne ueb

YouTube shton komandat zanore në ueb për të kërkuar me lehtësi, për të lundruar dhe për të luajtur video

YouTube ka shtuar një veçori të hyrjes së komandave zanore që mund të përdoret për të kërkuar pyetje ose për të lundruar nëpër video në platformën e transmetimit.

Komandat zanore mund të përdoren për të kërkuar video në platformë, për të lundruar nëpër rezultate ose faqe dhe për të luajtur përmbajtje gjithashtu.

Sipas një raporti, tipari gjithashtu njeh komandat e gjuhës natyrore për operacione të lehta. Muajin e kaluar, platforma e transmetimit të videove shtoi mbështetje HDR edhe për transmetimet e drejtpërdrejta.

E lehtë për t’u përdorur, tipari i ri i ndërfaqes së ndërfaqes është shumë i ngjashëm me funksionin e kërkimit me zë që gjendet në Android ose iOS.

Për të përdorur komandat e navigimit pa duar, trokitni lehtë mbi ikonën e mikrofonit në të djathtë të shiritit të kërkimit.

Kjo hap një kuti në ekran që tregon tekstin, “duke dëgjuar”. Ju duhet të jepni komandat tuaja audio këtu.

Nëse po luanit një video, YouTube automatikisht e ndalon atë që të jepni komandat tuaja zanore.

Ekziston edhe një ikonë tjetër e mikrofonit në fund të ekranit të ri. Ju mund ta përdorni këtë për të çaktivizuar ose aktivizuar përkohësisht fjalimin në tekst.

Përdoruesit mund të zgjedhin nga një gamë e gjerë gjuhësh për të ekzekutuar komandën zanore.

Unë u përpoqa të kërkoj pyetjet e mia duke përdorur anglisht dhe malajalame.

Një transkriptim i pyetjeve shfaqet në kutinë përpara se të hapet faqja e rezultateve të kërkimit.

Për habinë time, mikrofoni kapi me saktësi edhe komandën zanore malajalame dhe shfaqi rezultatet e dëshiruara.

Nëse jepni një komandë duke thënë “luaj Lynyrd Skynyrd”, ajo menjëherë fillon të luajë një këngë të rastësishme nga grupi.

Por në vend të kësaj, nëse thjesht thoni “Lynyrd Skynyrd” në komandën zanore, ajo do të hapë faqen zyrtare të bandës (që lidhet me pyetjen e kërkimit) dhe do të shfaqë listën e albumeve dhe këngëve të tyre dhe ju mund të zgjidhni se cili do të luhet.

Sipas një raporti nga 9to5Google , kërkimi është gjithashtu mjaft i zgjuar për të njohur komandat e gjuhës natyrore. Për shembull, “më trego video të maceve të lezetshme” thjesht do të kërkojë “video të maceve”.

Karakteristika e komandave audio në YouTube.com mund të përdoret gjithashtu për të lundruar në zona të tjera të faqes në internet.

Ju mund të futni pyetje të tilla si “më tregoni abonimet e mia” ose “çfarë ka të re nga pajtimet e mia” dhe kjo ju çon direkt në faqen e pajtimeve tuaja.

Ju gjithashtu mund të kërkoni “më tregoni bibliotekën time” ose “më tregoni historinë time të shikimit” dhe aplikacioni ju çon në faqet përkatëse.

Muajin e kaluar, YouTube shtoi mbështetjen e cilësisë HDR për video në transmetim të drejtpërdrejtë duke mundësuar kështu shikuesit të transmetojnë përmbajtje HDR në çdo pajisje të mbështetur.