BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Kalendari per festat zyrtare per vitin 2023 dhe 2024

festat zyrtare 2023 - 2024

Festat zyrtare të Shqipërisë janë momente të rëndësishme të festimit të historisë dhe kulturës shqiptare. Festat e Pavaresise dhe Clirimit jane me nga te rendesishmet.

Cilat jane festat Zyrtare te Shqiperise?

Festat zyrtare të Shqipërisë janë momente të rëndësishme të festimit të historisë dhe kulturës shqiptare. Pavarësia e shpallur më 28 nëntor 1912 është një ditë e veçantë për të gjithë shqiptarët. Gjithashtu, Dita e Flamurit, e festuar në të njëjtën datë, celebron identitetin kombëtar dhe përkushtimin për vendin. Festat e tjera përfshijnë festa fetare dhe kulturore. Me poshte mund te gjeni nje pershkrim te shkurter per festat zyrtare kombetare sipas Bankes te Shqiperise.

 1. Festat e Vitit të Ri
 2. Dita e Verës:
 3. Dita e Nevruzit
 4. Pashket Katolike
 5. Pashket Ortodokse
 6. Bajrami i Madh
 7. Kurban Bajrami
 8. Dita Ndërkombëtare e Punonjësve
 9. Shenjtërimi i Shenjt Terezës
 10. Dita Flamurit dhe e Pavarësisë
 11. Dita e Çlirimit
 12. Dita e Rinisë
 13. Krishtlindjet

Festat Kombetare per vitin 2023

DATAT PER 2023FESTAT ZYRTARE
01.01.2023Festat e Vitit të Ri
02.01.2023Festat e Vitit të Ri
14.03.2023Dita e Verës
22.03.2023Dita e Nevruzit
09.04.2023E diela e Pashkëve Katolike
16.04.2023E diela e Pashkëve Ortodokse
21.04.2023Dita e Bajramit të Madh
01.05.2023Dita Ndërkombëtare e Punonjësve
28.06.2023Dita e Kurban Bajramit
05.09.2023Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës
28.11.2023Dita Flamurit dhe e Pavarësisë
29.11.2023Dita e Çlirimit
08.12.2023Dita Kombëtare e Rinisë
25.12.2023Krishtlindje
Tabela e festave zyrtare per vitin 2023

Festat Zyrtare per vitin 2024

DATAT PER 2024FESTAT ZYRTARE
01.01.2024Festat e Vitit të Ri
02.01.2024Festat e Vitit të Ri
14.03.2024Dita e Verës
22.04.2024Dita e Nevruzit
31.03.2024E diela e Pashkëve Katolike
01.04.2024E hëna e Pashkëve Katolike*
10.04.2024Dita e Bajramit të Madh
01.05.2024Dita Ndërkombëtare e Punonjësve
05.05.2024E diela e Pashkëve Ortodokse
06.05.2024E hëna e Pashkëve Ortodokse*
17.06.2024Dita e Kurban Bajramit
05.09.2024Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës
28.11.2024Dita Flamurit dhe e Pavarësisë
29.11.2024Dita e Çlirimit
08.12.2024Dita Kombëtare e Rinisë
09.12.2024Dita Kombëtare e Rinisë*
25.12.2024Krishtlindje
Tabelave e festave zyrtare per vitin 2024

* Në rastet kur festa apo festat zyrtare bie/bien në ditën apo ditët e pushimit javor (e shtunë dhe/ose e diel), atëherë pushimi shtyhet në ditën apo ditët pasardhëse të punës (e hënë dhe e martë)

**Shënim: Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor. Në rast se do të ketë ndryshime, do të viheni në dijeni me një njoftim të dytë.

Për më shumë si ky artikuj klikoni këtu.

Na ndiqni në rrjete sociale:

Facebook | Instagram