BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj

Ja si përputhen procesori i3 me i5 dhe pse duhet ta ndryshoni

përputhen procesori i3 me i5

Në shumicën e kompjuterëve laptopë dhe disa modeleve desktop, CPU është në të vërtetë e integruar me pllakën amë, duke e bërë të pamundur zëvendësimin. 

2. Foleja e procesorit mund të mos jetë e përputhshme. Në varësi të modeleve specifike të procesorit , foleja (ku procesori përshtatet në pllakën amë) mund të mos përshtatet si i3 ashtu edhe i5.

Sigurohuni që të blini një CPU që do të funksionojë me portabelin tuaj. Në fakt, disa laptopë kanë CPU të pazëvendësueshme, të bashkuara.

Nëse procesori është i azhurnueshëm, do të duhet të gjesh një zëvendësim të pajtueshëm .

Nëse keni një laptop procesor intel core i3 të gjeneratës së tretë me ram DDR3 atëherë mund të azhurnohet në intel core i5 gjeneratë e tretë me të njëjtin ram DDR3.

Procesori mund të ndryshohet por gjenerata nuk mundet sepse sipas procesorit të gjithë përbërësit e mbledhur së bashku.

Për azhurnimin e CPU ju duhet të azhurnoni gjithashtu RAM që do të thotë që ju duhet ta rrisni RAM sipas kërkesës.

Epo, së pari nuk do të rekomandoja azhurnimin e procesorit të laptopit tuaj, laptopët në ditët e sotme vijnë me një slot Ram të azhurnueshëm (2x). 

Ajo që në të vërtetë përcakton shpejtësinë e një procesori është Ram.Ajo që do të bëja është të marr 2 Ram të ri të fuqishëm dhe të azhurnoj laptopin tim.

Sidoqoftë nëse ndjeni nevojën për një procesor të azhurnueshëm. Merrni një laptop të ri, dhe duke bërë kështu prova në të ardhmen.

Korrigjimi i pluhurit të të paktën 5 viteve përpara është një nga kriteret për t’u parë kur përpiqeni të merrni një laptop të ri.

Përktheu dhe përshtati : BOS.al