BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj
si të fitojmë para nga youtube

Si të fitojmë para nga Youtube

Si të fitojmë para nga Youtube ? Lexo artikullin dhe do mësosh shumë !

Ja hapat qe duhet te ndiqni per te fituar para online me ane te Youtube.

Ndoshta keni dëgjuar histori rreth njerëzve që fitojnë para nëpërmjet Youtube, e madje disa janë bërë të pasur prej tij.

Mund t’ju jetë dukur e pabesueshme, por në fakt është mjaft e thjeshtë.

Mjafton të keni një ide të qartë, e të ndiqni këto hapa dhe do të jeni ju ata që mund të bëheni të pasur nga Youtube.

Ndërtoni kanalin tuaj në Youtube

Kanali juaj është prezenca juaj personale në youtube. Cdo llogari në Youtube ka një kanal të lidhur me të.

Një llogari në Youtube është e njëjtë me një llogari Google, dhe krijimi I një llogarie në Youtube do t’ju japë qasje në produkte të tjera të Google si Gmail dhe Drive.

Ngarkoni videot tuaja

Mundohuni të ngarkoni përmbajtje që janë me cilësi të lartë dhe nuk janë shumë të gjata.

Gjithashtu përpiquni të ngarkoni rregullisht dhe të qëndroni në përputhje me ngarkimet tuaja.

Edhe nëse përmbajtja juaj nuk është e mirë në fillim, vazhdoni ta përmirësoni. Praktika e bën të përsosur.

Mundohuni të bëni çdo video më të mirë se e fundit. Do të mësoheni ndërsa koha kalon.

Fitoni audiencën tuaj

Ndërtimi i një audience është çelësi për rritjen e fitimit të parave. Ju duhen njerëz që i shikojnë reklamat tuaja në mënyrë që të bëni para nga ato.

Nuk ka asnjë sekret për të patur shumë shikues përveçse të keni një përmbajtje të mirë.

Bëni “monetize” videot tuaja

Që të filloni të fitoni para, duhet të aktivizoni fitimin e parave.

Shkoni te www.youtube.com dhe klikoni “My channel” në faqen e internetit. KLikoni në linkun “Video Manager”. KLIkoni kanalin dhe Aktivizoni “Monetization”.

Merrni të paktën 10,000 klikime për të filluar të fitoni para

Mund të fitosh para nga një video ndërsa ngarkon duke klikuar në kartën Monetizimi dhe duke kontrolluar kutinë “Monetize with ads”.

Për të fituar para nga një video pasi të jetë ngarkuar, hapni “ “Video Manager” dhe klikoni “shenjën” $ pranë videos që dëshironi të fitoni.

Kontrolloni kutinë “Monetize with Ads”.

Konfiguroni Google AdSense

Ju mund të krijoni falas Google AdSense në faqen e internetit të AdSense. Kliko butonin “Sign Up Noë” për të krijuar llogarinë tuaj.

Ju duhet të jeni 18 vjeç ose më i vjetër për të krijuar llogarinë tuaj.

Nëse jeni më i ri se kaq, do t’ju duhet një i rritur për t’ju ndihmuar.

Ju duhet ose PayPal ose një llogari bankare dhe një adresë postare të vlefshme, si dhe informacione të tjera në mënyrë që AdSense të mund të verifikojë se kush jeni dhe kush të dërgoni paratë.

Ju fitoni vetëm para për klikim të reklamave dhe një sasi më të vogël për shikim, por shtohet me kalimin e kohës.

Kjo është arsyeja pse të kesh një audiencë është çelësi

Kontrolloni “Analytics”

Pasi të keni disa video në youtube, e t’i keni të monetarizuara mund të shikoni analytics për të parë se si videot tuaja po eci.

Shpërndajini videot tuaja nëpër rrjete sociale

Mos i shpërndani videot tuaja vetëm në Youtube, por në faqe të ndryshme, internet, rrjete sociale etj.

Duke i shpërndarë videot tuaja sa më shumë, rritni shanset që të merrni më shumë shikime.

Bëhuni partner me Youtube

Partnerët e Youtube, janë anëtarë të Youtube që i kanë videot e tyre me pagesë dhe kanë një numër mjaft të lartë shikimesh.

Partnerët fitojnë qasje në më shumë mjete për krijimin e përmbajtjeve dhe mund të fitojnë çmime për numrin e shikuesve që kanë.

Partnerët gjithashtu marrin akses në mbështetje shumë më të madhe të komunitetit dhe këshilla.

Ju mund të aplikoni për partneritetin e YouTube në çdo kohë nëpërmjet faqes së partnerit në YouTube.

Për të fituar akses në programet më të fuqishme të Partnerit, duhet të keni 15,000 orë kumulative shikimi për kanalin tuaj gjatë 90 ditëve të fundit.

A kanë rëndesi shtet nga ku shikohen videot tona ?

Po shtetet kanë shumë rëndesi pasi dhe fitimi nuk është njëlloj për të gjitha shtetet.

Disa nga shtetet që paguajnë më shumë për view :

  • USA , Canada
  • UK
  • Germany
  • Italy
  • France
  • Hollande
  • Suedi
  • etj

Shtetet që përmenda më siper janë shtetet nga ku vlen më shumë një view në Youtube

Pra nëse do bëjmë një llogaritje 1000 view nga Shqipëria janë diku të barabarta me 300 view në Amerikë për nga fitimi që na vjen pra 3 fish.

Ja pra ky ishte krej informacioni per te mësuar se si të fitojmë para nga youtube

Nëse po kerkoni mënyra të tjera për të fituar para kliko këtu  ….. KLIKO KETU…..