BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj
facebook nxjerr mjete të reja

Facebook nxjerr mjete të reja për administratorët e grupeve

Facebook po lançon një seri të re të mjeteve për të ndihmuar administratorët e grupeve të menaxhojnë komunitetet e tyre në mënyrë më efikase.

Administratorët e Grupeve të Facebook mund të përdorin mjete të reja për menaxhimin e komuniteteve të tyre, moderimin e bisedave dhe të mësojnë pak më shumë për anëtarët e tyre.

Facebook thotë se tani ka mbi 70 milion administratorë dhe moderatorë aktivë që drejtojnë grupe në të gjithë botën.

Këtu janë mjetet e reja që Facebook po përdor për të ndihmuar administratorët të bëjnë punën e tyre në mënyrë më efikase.

Facebook ka mjete të reja për administratorët e grupeve

Tani ekziston një mënyrë e thjeshtë dhe më intuitive për të hyrë në të gjitha mjetet, cilësimet dhe tiparet që administratorët kanë nevojë për të menaxhuar një Grup të Facebook.

Admin Home është një destinacion i ri me një ndalesë për administratorët ku ata mund të:

  • Shohin se çfarë kërkon vëmendje mes postimeve, anëtarëve dhe komenteve të raportuara.
  • Gjeni mjetet kryesore përmes një paraqitjeje më të qartë, të riorganizuar që tregon se çfarë ka në dispozicion për secilën kategori.
  • Hyni në veçoritë e reja që janë prezantuar në të ardhmen.

Ndihma e administratorit

Ndihma e administratorit është një mjet i ri për të ndihmuar bisedat e moderuara dhe konfliktet e mundshme.

Kjo i lejon administratorët të vendosin kritere për moderimin automatik të postimeve dhe komenteve.

Duke përdorur këto cilësime të reja, administratorët mund të:

  • Kufizoni pjesëmarrjen e grupit bazuar në disa opsione, të tilla si sa kohë një përdorues ka një llogari në Facebook ose sa kohë kanë qenë anëtar i grupit.
  • Zvogëloni përmbajtjen promovuese duke refuzuar postimet dhe komentet me lidhje specifike, me aftësinë për të siguruar reagime për autorin duke u thënë atyre pse përmbajtja u refuzua.
  • Përdorni kriteret e sugjeruara nga Facebook për të ndihmuar në mbrojtjen e grupit kundër postës së bezdisshme, për të mbajtur diskutime pozitive dhe për të zgjidhur konfliktet brenda grupit.

Në një video mund të shihni se si funksionon e gjitha në iPhone :

Administratorët mund të shfletojnë, shtojnë dhe modifikojnë kriteret në Ndihmën e Administratorit për të përmbushur nevojat e grupit të tyre.

Administratorët kanë mundësinë të anulojnë veprime specifike nga “Ndihmësi i administratorit” ose të ndryshojnë dhe përsosin kriteret me kalimin e kohës.

Facebook po teston një lloj të ri të alarmit të moderimit, të quajtur “alarme konflikti”, që përdor ai për të zbuluar biseda të diskutueshme ose jo të shëndetshme në grup.

Facebook ka mjete të reja për administratorët e grupeve

Administratorët do të marrin njoftime për konfliktin si njoftime, të cilat mund t’i lejojnë ata të marrin masa sa më shpejt të jetë e mundur.

Në situata kur mund të ndihmojë në ngadalësimin e një bisede, në vend se të hiqni postimet ose komentet, administratorët mund të vendosin kufizime të përkohshme.

Për shembull, administratorët mund të kufizojnë përkohësisht se sa shpesh anëtarët e veçantë të grupit mund të komentojnë dhe të kontrollojnë sa shpesh mund të bëhen komente në postime të caktuara.

Facebook ka mjete të reja për administratorët e grupeve

Facebook është duke prezantuar një tipar të ri përmbledhës të anëtarëve që lejon administratorët të shohin një përmbledhje të konsoliduar të aktivitetit të secilit anëtar në grup.

Një përmbledhje e anëtarit mund të përfshijë informacione të tilla si numri i herëve që një anëtar ka postuar dhe komentuar, ose kur ata kanë hequr postime ose janë penalizuar në grup.

Facebook ka mjete të reja për administratorët e grupeve

Ankesat

Një mjet i ri do të lejojë administratorët të zgjidhin konfliktet midis tyre.

Administratorët e Grupit të Facebook tani mund të apelojnë shkelje për përmbajtjen që ata ose administratorët e tjerë kanë postuar ose që ata kanë aprovuar nga anëtarët, si dhe përmbajtjen nga anëtarët.

Ankesat do të shqyrtohen nga Facebook për t’u siguruar që vendimi i duhur është marrë

Rregullat e grupit Tag

Administratorët dhe moderatorët e grupeve tani mund të etiketojnë rregullat e grupeve në komente dhe postime, gjë që e bën më të lehtë ndarjen dhe zbatimin e rregullave.

Anëtarët gjithashtu mund të etiketojnë rregullat specifike të grupit kur raportojnë postime dhe komente tek administratorët.

Burimi: Redaksia e Lajmeve në Facebook  | Përktheu dhe përshtati : BOS.al

Na kontaktoni për cdo shërbim që mund tju duhet për biznesin tuaj!

Ne ofrojmë Website, Menaxhimin e Social Mediave, SEO , Fushata sponsorizimesh etj