BOS.al

Le të flasim për projektin tuaj
14 themat me te mira wordpress

14 themat më të shpejta për te ndërtuar një faqe interneti

Po kërkoni themat më të shpejta të WordPress për te ndertuar  një faqe interneti të shpejtë?

Të kesh një faqe interneti të shpejtë në internet është e rëndësishme për gjithçka, nga përvoja e përdoruesit deri te renditja në Google.

Në thelb, nëse zgjidhni një themë WordPress me ngarkesë të ngadaltë, ju me siguri do të keni edhe një faqe në internet me ngarkesë të ngadaltë – edhe nëse përpiqeni të përdorni cache dhe teknika të tjera të optimizimit.

Për t’ju ndihmuar të shmangni atë situatë, unë kam mbledhur dhe testuar 14 nga temat më të shpejta të WordPress.

Në këtë listë, ne kemi tema për shumë qëllime duke filluar me vetëm 28.9 KB dhe 7 kërkesa HTTP, e cila është shumë e dobët.

Për secilën themë, unë do të ndaj pak me karakteristikat e saj, si dhe të dhëna reale të provës nga GTmetrix dhe Lighthouse.

Si do të testoj  themat më të shpejta të WordPress per faqe interneti.

Për të gjetur temat më të shpejta të WordPress, unë krijova një faqe interneti  testimi me një pikë të lirë 5 dollarë në muaj me DigitalOcean duke përdorur PHP 7.4.

Në kete faqe interneti nuk kam instaluar shtojca per te rritur shpejtesine. Ka vetëm parazgjedhjen “Hello world!”

Për të provuar secilën themë, unë do të instaloj themën dhe do të testoj faqen kryesore të paracaktuar, e cila është faqja e arkivit të blogut që thjesht rendit të vetmin “Hello World!” postimi

Nëse një themë rekomandon shtojca shtesë, unë nuk i kam instaluar ato shtojca.

Besoj se kjo është mënyra më e drejtë për të bërë gjëra, sepse e vendos secilën temë në baza të barabarta. Sigurisht, nëse importoni përmbajtje demo të një theme, faqja juaj do të jetë shumë më “e rëndë”, kështu që kjo metodë nuk është e përsosur. Por mendoj se jep pamjen më të drejtë të performancës jashtë temës së secilës temë.

Në situatat kur një temë ofron një version falas dhe me pagesë, unë gjithmonë përdorja versionin falas.

Për të provuar secilën temë, unë e zhvillova atë përmes:

 • Platforma web.dev e Google , e cila përdor Lighthouse dhe jep një rezultat midis 0-100 në katër kategori të ndara: Performanca, Mundësia e Hyrjes , Praktikat më të mira, SEO.
 • GTmetrix , i cili jep rezultatet e PageSpeed ​​Insights dhe YSlow, si dhe detaje mbi kërkesat HTTP dhe madhësinë e skedarit.

Vini re se pamja e ekranit për secilën temë nuk është përfaqësuese e faqes aktuale që testova. Mos harroni, unë jam duke testuar temën e paracaktuar, jo një faqe demo të importueshme. Unë jam duke përdorur faqet demo për screenshots sepse do të ishte shumë e mërzitshme përndryshe!

1. GeneratePress

Generatepress është një nga temat më të shpejta të WordPress

 • Madhësia e faqes: 28.9 KB
 • Kërkesat HTTP: 9

GeneratePress u rendit i pari në listën tonë me vetëm 28.9 KB dhe 9 kërkesa HTTP.

GeneratePress është një themë fleksibile për shumë qëllime që mund t’i përshtateni pothuajse çdo fushe. Ajo gjithashtu eshte kompatible e  mirë me ndërtuesit e faqeve dhe, ne versionin premium, vjen me një numër faqesh demo të para-ndërtuara.

Thema kryesore e GeneratePress është në dispozicion falas në WordPress.org dhe ka gjithashtu një version premium që shkon për 49,95 dollarë.

Sa i shpejtë është GeneratePress per nje faqe interneti ?

2. Neve

Neve është një nga temat më të shpejta të WordPress

 • Madhësia e faqes: 29.9 KB
 • Kërkesat HTTP: 7

Neve është shume afer me GeneratePress për vendin e parë. eshtë një KB më e madhe, por ka dy kërkesa më pak HTTP – Unë do të thoja që e bën atë madje të barabartë.

Neve gjithashtu shënoi një 100 të përsosur në auditimin e Lighthouse për Performancën dhe Praktikat më të Mira. Neve eshtë thema e vetme që shënon 100 për Performance, megjithëse disa tema të tjera shënuan 99 (përfshirë GeneratePress).

Neve është një themë me shumë qëllime që vjen me mijëra kontrolle të WordPress Customizer dhe faqet demo të para-ndërtuara të ndërtuara me Elementor.

Thema kryesore e Neve është në dispozicion falas në WordPress.org dhe gjithashtu mund të blini një shtesë premium duke filluar nga 49 dollarë.

Sa i shpejtë është Neve per nje faqe interneti?

3. Zakra

Zakra

 • Madhësia e faqes: 37.2 KB
 • Kërkesat HTTP: 11

Zakra është një tjetër themë e lehtë për shumë qëllime që vjen me një mori faqesh demonstruese të importueshme. Ashtu si themat e mëparshme, kjo gjithashtu bën një mundësi të shkëlqyeshme për t’u nderlidhur me një shtojcë për ndërtimin e faqeve WordPress.

Tema kryesore është në dispozicion falas ndërsa versioni premium fillon me 49,99 dollarë.

Sa e shpejtë është Zakra per nje faqe interneti?

4. Astra

Astra

 • Madhësia e faqes: 40.2 KB
 • Kërkesat HTTP: 9

Ju mund të vëreni një trend këtu … por Astra është një themë tjetër e lehtë për shumë qëllime që mund ta përdorni për çdo vend. Ju gjithashtu mund të importoni qindra faqe demo të ndërtuara me Elementor, Gutenberg (redaktues blloku), Beaver Builder dhe Brizy.

Thema kryesore është në dispozicion falas ndërsa planet me pagesë fillojnë me 59 dollarë.

Sa e shpejtë është Astra per nje faqe interneti?

5. Page Builder Framework

Korniza e Ndërtuesit të Faqeve

 • Madhësia e faqes: 64.5 KB
 • Kërkesat HTTP: 11

Në qasjen e saj, Page Builder Framework është mjaft afër temave si Astra dhe GeneratePress. Por, siç sugjeron emri, ai anon në këndin e ndërtuesit të faqeve pak më shumë.

Ashtu si ato tema të tjera, ju mund të përdorni Page Builder Framework për çdo vend.

Versioni kryesor është në dispozicion falas në WordPress.org. Pastaj, ka një shtesë premium që mund ta blini për 58 $.

Sa e shpejtë është korniza e ndërtuesit të faqeve?

6. Writee

Shkruaj temën

 • Madhësia e faqes: 181 KB
 • Kërkesat HTTP: 17

Write është një themë 100{226e8b37fe7e5901b0cddbf9f361290997096c19a090a1c748ad2d87f01ce5fe} falas e blogeve që gjendet në WordPress.org. Entshtë pjesëmarrësi i parë në listën tonë që nuk është një opsion me shumë qëllime. Pra, nëse doni një temë të fokusuar në blog që do ta vendosë përmbajtjen tuaj në radhë të parë dhe nuk do të pengojë me fryrjen, kjo mund të jetë një mundësi e mirë.

Sa e shpejtë është të shkruash?

7. Newspaper

Gazete

 • Madhësia e faqes: 201 KB
 • Kërkesat HTTP: 10

Newspaper Theme është një nga temat më të shitura në ThemeForest. Zhvilluesi e shpall atë si “# 1 tema e lajmeve që shet të gjitha kohërat”, dhe është blerë mbi 89,000 herë.

Testova disa thema të ndryshme nga ThemeForest dhe Newspaper doli si një nga opsionet më të optimizuara.

Pra, nëse doni të ndërtoni një faqe në internet me WordPress, ky mund të jetë një mundësi e mirë për ju.

Newspaper kushton 59 dollarë me licencimin standard Envato.

Sa e shpejtë është gazeta per nje faqe interneti?

8. OceanWP

OceaNwp

 • Madhësia e faqes: 243 KB
 • Kërkesat HTTP: 19

OceanWP është një tjetër themë fleksibile për shumë qëllime që zakonisht do ta shihni të mbushur me Astra dhe GeneratePress.

Sidoqoftë, ai përqendrohet pak më pak në performancë dhe pak më shumë në fleksibilitetin e dizajnit, gjë që dëshmohet nga numrat. Stillshtë ende mjaft e lehtë dhe, nëse doni atë fleksibilitet shtesë, mund ta gjeni shkëmbimin që ia vlen.

OceanWP gjithashtu ju lejon të çaktivizoni me kusht skriptet, të cilat do t’ju lejonin t’i bëni ato pak më të optimizuara. Megjithatë, nuk e kam përdorur atë veçori, sepse po testoj çdo temë në gjendjen e saj të paracaktuar.

Thema kryesore e OceanWP është në dispozicion në WordPress.org dhe gjithashtu mund të blini një pako të shtesave premium duke filluar nga 39 dollarë.

Sa i shpejtë është OceanWP?

9. Schema Theme

Tema e skemës

 • Madhësia e faqes: 255 KB
 • Kërkesat HTTP: 19

Schema është një temë premium nga MyThemeShop që reklamon veten si “tema më e shpejtë SEO WordPress”.

Nuk jam i sigurt që numrat mbështesin plotësisht pretendimin “më të shpejtë”, por është ende mjaft i lehtë dhe padyshim që mund t’ju sjellë një faqe me ngarkim të shpejtë.

Schema është mjaft fleksibile, por unë do të thosha se është përqendruar kryesisht në bloge.

Fillon me 45 dollarë për përdorim në një sit të vetëm.

Sa e shpejtë është skema?

10. Airi

Airi është një nga temat më të shpejta të WordPress

 • Madhësia e faqes: 260 KB
 • Kërkesat HTTP: 20

Airi është vetë tema jonë e lehtë e WordPress-it që mund ta përdorni për të ndërtuar të gjitha llojet e faqeve të internetit të biznesit (ose ndonjë gjë tjetër që ju tërheq mendjen).

Airi është gjithashtu i pajtueshëm me WooCommerce dhe i ndërtuar për të punuar me Elementor, duke përfshirë ofrimin e një bande faqesh demonstruese të importueshme të ndërtuara me Elementor.

Thema  kryesore Airi është në dispozicion falas dhe gjithashtu mund të blini një shtesë Pro për 59 $ që përfshin më shumë faqe demonstruese, mundësi të reja paraqitjesh dhe shumë më tepër.

Sa i shpejtë është Airi per nje faqe interneti?

11. Revolucioni

Revolucioni

 • Madhësia e faqes: 318 KB
 • Kërkesat HTTP: 15

Revolucioni është tema e dytë, dhe e fundit, ThemeForest që e bëri atë në listën tonë. Eshtë një temë me shumë qëllime që vjen me mijëra site demo për portofolet, faqet e biznesit, restorantet etj.

Revolucioni kushton 59 dollarë me licencimin standard Envato.

Sa i Shpejtë është Revolucioni?

12. Sidnei

Tema e Sidneit

Sidnei është thema jonë fleksibile e biznesit WordPress që mund ta përdorni për të krijuar të gjitha llojet e ndryshme të faqeve të internetit të biznesit. Për t’ju ndihmuar të personalizoni faqen tuaj, Sidnei përfshin një integrim Elementor, si dhe disa widget e veta të personalizuara Elementor.

Thema kryesore e Sidneit është falas, por gjithashtu mund të blini një version Pro me më shumë funksionalitet për 59 $.

 • Madhësia e faqes: 358 KB
 • Kërkesat HTTP: 15

Sa i shpejtë është Sidnei?

Themat WordPress që nuk kaluan standartet qe ne kishim percaktuar

Këtu janë disa nga temat që kemi testuar dhe që nuk e bënë prerjen tonë për të qenë një nga temat më të shpejta të WordPress. Këto nuk janë të  gjitha temat që nuk e bënë prerjen, por ne donim të veçonim dy prej tyre sepse ato akoma mund të funksionojnë për faqen tuaj edhe nëse nuk janë “më të shpejtat”.

Vini re, përafërsisht e kam përcaktuar ndërprerjen në rreth 300-350 KB. Nëse një temë nuk ishte shumë larg kësaj dhe kishte një numër të ulët të kërkesave, unë përsëri e përfshiva atë (siç mund ta shihni me Revolucionin dhe Sidnein më lart). Sidoqoftë, nëse një temë shkonte shumë më lart se ajo dhe / ose kishte një numër të lartë të kërkesave HTTP, unë konsideroja se mos bëja prerje.

13. Divi

Pavarësisht reputacionit të saj, Divi nuk është i  tmerrshëm nga këndvështrimi i performancës, por është padyshim pak e rende në 400+ KB jashtë kutisë dhe 19 kërkesa për HTTP.

Sidoqoftë, ekziston një shkëmbim për vendosjen e një peshe pak shtesë – Divi është super-duper fleksibël!

Shikoni, Divi përfshin Ndërtuesin Divi si parazgjedhje, i cili ju lejon të ndërtoni të gjithë temën tuaj duke përdorur një ndërfaqe vizuale të tërheqjes dhe rënies. Kjo ndihmon në shpjegimin e peshës shtesë në të dhënat e testit.

Nëse e vlerësoni këtë fleksibilitet, Divi mund ta vlejë akoma. Plus, nëse vendosni optimizimet e duhura të performancës, sigurisht që mund të bëni që Divi të ngarkohet me kohë të respektueshme të ngarkimit të faqes.

Sa i shpejtë është Divi?

14. Typer

Me 320 KB, madhësia e skedarit të Typer është konkurruese me disa nga temat që bënë prerjen. Arsyeja që unë mbaja Typer mbrapa janë kërkesat e HTTP, të cilat janë pak të majme në 31. Unë nuk jam i sigurt se çfarë mund të shkaktojë parazgjedhur “Hello World!” postoni për të kërkuar 31 kërkesa HTTP.

Akoma, Typer përfshin disa dizajne absolutisht të bukura, kështu që mund të jetë ende e vlefshme për t’u parë, veçanërisht sepse ekzistojnë teknika të performancës (si kombinimi i skripteve) që mund t’ju ndihmojnë të zvogëloni numrin e kërkesave HTTP në faqen tuaj.

Përfundim

Nëse nje faqe interneti qe  ngarkohet shpejt, zgjedhja e një prej temave më të shpejta të WordPress do t’ju krijojë një themel për sukses.

Ndërsa ka taktika që mund të zbatoni për të optimizuar një temë me ngarkesë të ngadaltë, kurrë nuk do të jeni aq i suksesshëm sa thjesht duke filluar me një themel tashmë të optimizuar.

Në këtë postim, ju keni shumë opsione për shumë qëllime që mund të funksionojnë për të gjitha vendet. Për të zgjedhur atë më të mirën për faqen tuaj, unë do të konsideroja faqet demo dhe opsionet e personalizimit që ofron secila temë.

Duke fituar një vend në këtë listë të temave më të shpejta të WordPress, secila temë tashmë ka garantuar një nivel minimal të optimizimit të performancës. Pra, në vend që të shqetësoheni për këtë, thjesht zgjidhni atë që do t’ju ndihmojë të krijoni një faqe në internet me pamje të mrekullueshme.

Lexo edhe Faqe interneti per blerje Online